hits

Flytte?
 • Postet: 15.08.2018

Nå er det kanskje på tide at jeg forteller hva som har skjedd i livet mitt den siste tiden.

For et og et halvt år siden flyttet jeg til kjæresten min i Trondheim. Valget jeg satt med var enten å slå opp eller å flytte til bylivet hvor jeg viste jeg ikke kom til å trives. Dette var ikke et valg kjæresten ga meg, men livet generelt. Vi bodde 8 timer unna hverandre, og det ble vanskeligere å besøke hverandre etterhvert. Jeg flyttet inn i en flott leilighet med en flott fyr, og vi hadde det veldig trivelig sammen! Men jeg trivdes ikke likevel. Jeg er et bygdemenneske, og blir lett sliten av at det er folk rundt meg 24/7. Gikk jeg tur møtte jeg alltid på folk, jeg hørte alltid folk siden vi bodde i en blokk som var bygd for å tåle atomangrep men som ikke var lydisolert for en femmer. Det hjalp heller ikke å bo under noen som kunne finne på å hamre inn spiker alt fra 6 på morgenen til 12 på kvelden. Siden det ikke var mulig å være for seg selv utendørs begynte jeg å isolere meg selv litt, og siden jeg ikke trivdes der jeg bodde heller ble jeg deprimert. Jeg fikk også dårlig samvittighet fordi jeg ikke trivdes, for jeg bodde med en flott fyr, og leiligheten var super. Jeg hadde et stort og fint kontor som var mitt tilfluktssted, men det ble mer som et frivillig fengsel til slutt. 

"Heldigvis" trivdes ikke kjæresten noe særlig siden det var så mye bråk i blokken heller, og vi begynte å snakke så smått om å flytte om noen år. Vi gløttet innimellom inn på Finn, og så på hus fra kommunen han kommer fra. Vi fant en del som var fine, men ingen som passet oss perfekt. Så en dag så vi et hus vi hadde sett på tidligere, men som vi hadde utelukket ganske fort da det virket som om det hadde alt for nære naboer. Men når vi så på det igjen var det veldig lite innsyn fra naboene, og det var et veldig fint hus. Så et par dager senere dro vi på visning, og vi forelsket oss. Dagen etterpå var huset vårt!

De neste tre ukene gikk i å pakke, vaske, organisere og flytte. Leiligheten måtte gjøres "salgsvennlig", noe som innebar at alt som viste at det bodde folk der skulle bort for å ta bilder. Det var mye styr, men vi fikk det da til! Etter alt styret med besøk av takstmann, designer, fotograf og en megler som bare snakket om seg selv, så var vi endelig klar for flytting. Vi fikk med oss 5 karer som hjalp oss med flyttelasset, og det gikk overraskende lett! 

Så nå har vi flyttet fra Helvettes-blokka (som jeg kalte den) til eget hus med hage, garasje og badstue! Det er ganske himmelsk for å si det sånn! Vi trives veldig godt, og det er veldig lite jobb med huset siden det har blitt tatt godt vare på opp gjennom årene! 

Dette er stort sett hverdagen vår nå. Masse hav og fjell, lite (men trivelige) folk, og masse stillhet og ro!


#flytte #flytting #aure #bygd #bygdelivet

Adjø 2017 (du vil kanskje bli savnet?)
 • Postet: 31.12.2017

Nå er slutten av 2017 her, og jeg sitter igjen med en suppe av følelser, akkurat som i fjor. Fjorårets innlegg var kanskje litt vel mørkt og deprimert når jeg tenker tilbake, siden jeg kanskje så litt mer på det negative enn det positive. Fjor var et vanskelig år, siden jeg mistet jobben jeg trivdes med, ble syk og gikk en usikker tid i møte, men mye positivt skjedde også. 

Jeg tror med hele mitt hjerte at det å se på det positive er sunnere enn å se på det negative, og dette skal jeg prøve på dette året. 

Jeg begynte året med å få praksis på Leirfjord bibliotek, hvor jeg trivdes veldig godt. Jeg sorterte bøker, snakket masse tull med bibliotekaren, og spilte masse ludo med flyktningene. De var en fin opplevelse, selv om den viste meg akkurat hvor lite jobb jeg faktisk klarte. Jeg klarte det jeg fikk i oppgave, og jeg pushet meg selv, så selv om det var slitsomt viste jeg jo meg selv at jeg klarer noe. At jeg ikke er bortkastet. Jeg jobbet der i to måneder, helt til jeg flyttet til Trondheim og ble samboer med kjæresten. Det å bo over 7 timer unna kjæresten funker ikke helt, spesielt når man er ute i praksis og ikke har mulighet til å reise så mye, så derfor flyttet jeg til han. Så begynte et styr uten like med ny fastlege som var totalt inkompetent, nav-tull, feilinformasjon, og en hel rekke med hindringer. Alle legene jeg møter på sier jeg har fibromyalgi, men likevel sitter jeg enda uten en fastsatt diagnose, siden den første fastlegen i Trondheim var en amøbe (som samtidig trodde han viste alt). Jeg har nå fått ny fastlege, og henne er jeg veldig fornøyd med, og håper å få diagnosen satt iløpet av 2018. Jeg er slettes ikke noe diagnose-jeger bare så det er sagt. Men når man vet man er syk og legene sier de vet hva som feiler, så er det litt ekstra slitsomt å ikke ha det på papiret, siden det hjelper meg når det kommer til både Nav, skolegang og jobb. Men det får så være. Etter at jeg flyttet til Trondheim, fikk jeg praksisplass på Ranheim fotballklubb, som kontormedarbeider, hvor jeg var i over to måneder. Der trivdes jeg veldig godt, og fikk mange interessante oppgaver, slik som å lage banekart til åpen dag, som alle elevene som kom fikk utdelt!

Ellers har jeg hatt en flott tur til Tromsø, en del turer til Tustna, og et par turer hjemover, noe som har gjort godt! Og i jula dro vi hjem og feirer jul med min familie, noe som var koselig!

Det som har vært aller best med dette året, foruten å flytte inn med en fin fyr, har vært at magen har roet seg veldig. Jeg nevnte i fjor at magen var fryktelig, men at den hadde blitt litt bedre etter å ha mer eller mindre kuttet ut rødt kjøtt og sterke ting. Nå har jeg kuttet ut gluten og laktose, og magen er så mye bedre! Jeg må enda være forsiktig med sterk mat osv, men den er mye mer stabil. For noen høres dette kanskje ut som småsaker.. Men prøv å se for deg at du hadde måtte sittet dagen lang på toalettet annenhver dag, og du forstår kanskje hvor slitsomt og upraktisk det kan være! 

Den psykiske helsen har det gått litt opp og ned med. I fjor hadde jeg masse angst fordi jeg var syk og ikke viste hva framtiden kom til å bringe, og den angsten er der enda, men ikke like ille som tidligere. Jeg har fått oppleve at jeg enda får til ting, så jeg vet jeg kan, bare at det kanskje krever mer av meg og tar lengre tid. Jeg har trent litt, og selv om jeg blir sliten og får mye vondt, vet jeg at jeg klarer det. Jeg har jobbet litt, og vet at jeg klarer, selv om jeg blir sliten og får vondt. Det å vite at man kan er faktisk så mye verdt! 

Så alt i alt vil jeg si at dette har vært et mer positivt år enn fjoråret. Det har vært mye styr, og jeg føler alltid at jeg ikke får gjort alt det jeg vil gjøre, men det har vært mye positivt å fokusere på også. Jeg vet ikke om jeg blir å savne dette året, men jeg blir nok ikke å huske det som er fryktelig år, bare et år som var litt "blæææ"..

#2017

Jeg har flyttet!
 • Postet: 19.04.2017

Kom på at jeg ikke har nevnt at jeg har flyttet. Jeg har gjort som fuglene og flyttet litt sørover (for noen av dere er jeg vel likevel ganske langt nord men..). Jeg har rett og slett flyttet til bartebyen, for å bo med min kjære. Avstanden ble for lang, spesielt når jeg skulle ut i praksis og slikt, og ikke hadde mulighet til å reise så ofte og lenge som jeg hadde fått til tidligere. Så vi bestemte oss for at jeg skulle flytte inn, og to måneder senere bor nå sammen! 

Før jeg flyttet til Trondheim var jeg en og en halv måned ute i praksis på Leirfjord bibliotek, og det var supert. Bibliotekaren var så hyggelig, de besøkende var så hyggelige, og de fra voksenopplæringen var så koselige. Jeg spilte mye ludo med et par stykker fra Syria, Eritrea, Somalia og andre land, og snakket bokmål som aldri før! Jeg trivdes veldig godt for å si det sånn! Jeg skrev et innlegg etter første uke i praksis, om at jeg ble så veldig sliten etter arbeidsdagene slik at jeg ikke fikk gjort noe, men med litt modifisering av arbeidsdagene og litt tid til å bli vant gikk det bare fint! 

Så nå bor jeg i Bartebyen, sammen med en flott fyr, i ei flott leilighet! Jeg har fått mitt eget kontor, og det er stort og flott! Har vært på Ikea og kjøpt inn to skrivebord, så nå har jeg et gigantisk skrivebord slik at jeg har masse plass å rote på! På ene delen står pcutstyrt, og det andre bordet skal brukes til hobbyting. Akkurat nå står en gammel symaskin der, som jeg har fått arvet etter Mamma. Jeg prøver å få til å sy, men det blir så mye rart med tråden, så jeg vet ikke om jeg gjør ting feil eller om symaskinen skulle vært på reparasjon. Finner vel ut av det.

Ellers går det fint her, nesten ferdig med å komme meg til rette, og begynner å føle meg som hjemme. Jeg savner litt å bo i skauen, men å bo i by har sine positive sider også! Snart skal jeg få besøk av søsteren min, så det blir jo koselig!


Legger med et bartebilde fra TG13! Må vel gro ut barten igjen nå som jeg bor i Trøndelag igjen!


#flytte #flytt #flytting #trondheim #praksis #leirfjord #bart

Første uke i praksis!
 • Postet: 26.02.2017

Jeg har denne uken jobbet på et lite bibliotek i praksis, som jeg har fått gjennom Nav mens vi venter på noen svar angående helsen min. Jeg begynte der på onsdag, og synes det har vært kjempekoselig! Bibliotekaren der er så snill og hyggelig, og kan masse! De to første dagene var det mye liv i biblioteket ettersom flere skoleklasser kom innom, barnehagebarn, samt en hel gjeng fra voksenopplæringen, så jeg ble kastet rett i det for å si det sånn, mens på fredagen var det ganske rolig. Foruten å lånt ut bøker og tatt imot bøker har jeg fått katalogisert litt, lagt plast på bøker, plukket ut dyrebøker med dårlige fakta slik at de kan byttes ut, og spilt ludo med flere fra voksenopplæringen! Jeg hadde sterk hodepine de to første dagene, og når jeg kom hjem har jeg måtte sovet litt, men samtidig er det jo ganske givende å faktisk ha noe å gå til om dagene. Tror jeg bare har vært ekstra sliten ettersom jeg på mandagen måtte faste og litt sånt, så forhåpentligvis blir det bedre neste uke, for selv om jeg trives på praksisplassen så er det også greit å ha energi til å gjøre husarbeid og slikt! 


Bildet er funnet på http://creepypasta.wikia.com og tilhører ikke meg.


#bibliotek #praksis #nav #praksisplass #bøker #bok

En litt romantisk Valentinsdag likevel!
 • Postet: 16.02.2017

Som mange fikk med seg på tirsdag, så er ikke jeg noe fan av Valentinsdagen. Jeg har aldri likt denne klisjefulle dagen, og selv om dette var første Valentinsdag hvor jeg hadde kjæreste, så kom jeg ikke til å feire den, ettersom kjæresten var en annen plass enn meg, og fordi vi begge to ikke liker klisjeer. Men likevel ble det litt romantikk den dagen.

Tidligere på dagen hadde jeg fått melding av kjæresten, og han fortalte at nettet var borte der han bodde, så derfor dro han til noen kompiser for å henge med dem, og jeg tenkte ikke noe mer over det. Han skrev "vi sees i fire-fem-tida", noe som jeg tolket som at han kom til å skype meg eller noe slikt i den tida. 

Fem over fire ringte det på døra, og jeg fikk full panikk, fordi jeg satt i nattklærne enda, og følte ikke for å åpne døra for fremmende slik. Så jeg løp og hadde på meg en cardigan over nattklærne, slik at jeg ved første øyekast så nogenlunde presentabel ut. Når jeg så ut vinduet så jeg det sto en bil utfor huset, og jeg tenkte (halvveis spøkende) "Nå blir eg nok kidnappa!". Men jeg åpnet døra likevel, og ble helt sjokkert! For der sto kjæresten, og så skikkelig lur ut!

Han hadde aldri kjørt i over 7 timer, overnattet til ene broren min, også kommet uanmeldt på døra mi, bare fordi han savnet meg! Jeg fikk til og med en potteplante, fordi han hadde lest på blogginnlegget at jeg ikke likte buketter!


Fin blomst jeg fikk! <3

Resten av dagen gikk i å lage middag sammen, spise middagen sammen (med levende lys på bordet selvfølgelig), se youtubevideoer og å gjøre narr av Valentinsdagen. 

Det morsomste med det hele, var at han trodde Valentinsdagen var på søndagen, så eneste grunn til at han hadde kjøpt en blomst til meg, var fordi han hadde lest innlegget på tur oppover, og forstått at det faktisk var den dagen Valentinsdagen var på!


#valentinsdag #valentine #love #kjærlighet #kjærleik #romantikk #romantisk #blomst #plante #gave #overraskelse

Mål for 2017!
 • Postet: 27.12.2016

Nå som det nye året er her, så er det ganske vanlig at folk lager seg nyttårsforsett, og som oftest ender opp med å bryte dem. Jeg prøver heller å fokusere på hva målene mine skal være for det nye året, også jobbe mot det. Hva ønsker jeg å få gjort med livet mitt, og hvordan skal jeg oppnå dette. Det å si "mitt nyttårsforsett er å trene mer" er ofte lite konstruktivt i forhold til at man setter seg et mål, kanskje med undermål i tillegg, og legger seg en plan for å lykkes med målet. Helst burde man skrive det ned, og ha det en plass man kan se det i hverdagen, så man blir påminnet om det. Ofte blir nyttårsforsettene bare glemt, fordi de mer eller mindre bare er en tanke. Og selv om tanker er flotte, så er det kanskje vanskeligere å realisere dem om de ikke blir gjort mer konkrete. 


MELINDA ANDERSON PHOTOGRAPHY VIA GETTY IMAGES

Her er iallefall mine mål for 2017:

Komme i litt bedre form

- Gå mer turer.

- Ta faste pauser fra sittingen hvor jeg må være aktiv. 

- Begynn igjen med yoga og lett styrketrening.

- Finne ut hva som er feil med kroppen.

Vær en bedre venn

- Jeg må aktivt prøve å være sosial hver uke.

- Ta en tur til Tromsø.

Hold bloggene og sosiale medier aktive og interessante

- Minst et innlegg i uken på hver av bloggene.

- Minst et bilde i uken på begge Instagrammene.

- Minst en post i uka på facebook-sidene.

Få mer aktivitet på Youtube-kanalene

- Legg ut 1 video hver dag.

- Bruk mer tid på redigering og personalisering.

- Lag kortere serier, mer Hildur Testur, for mer variasjon.

- Vær mer gjester, ha flere gjester.

- Prøv å få til å streame litt innimellom.

- Prøv å ha faste tider i døgnet hvor jeg jobber med youtube.

Få til en god nettside

- Finn et godt design.

- Personaliser designet.

- Legg inn alt av plugins jeg trenger.

- Legg ut dikt og noveller der.

- E-post-liste?

Få minst en ting publisert enten i blad, bok eller nettside (mine egne sider telles ikke)

- Skriv noveller, send de til diverse nettsider og blad

- Skriv novelle som kan brukes i Cynefins antologi. hva er Cynefin? Jo, et E-bok-forlag som har kontaktet meg! Hype!

- Begynn å skriv ei bok som kanskje kan publiseres som E-bok via Cynefin.


MODVIVE.COM

Det som gleder meg mest for det nye året, er at lille meg har blitt kontaktet av et forlag! Et forlag som er helt nyoppstartet og fokuserer på E-bøker, men det kan kanskje bli en fin start! Så det gir meg litt motivasjon! Kommer jeg til å klare alle disse målene? Nei, sikkert ikke, jeg klarte langt fra alle målene for 2016 av ulike grunner liksom. Men jeg skal iallefall skrive ut denne listen med mål, å henge det en plass jeg ser den hver dag, så får vi se hva som skjer. Føler at 2017 må bli bedre enn 2016, selv om det må litt jobb til!

 

Hva er dine mål?


#nyttår #2017 #mål #plan #slagplan #skriving #forfatter #forfatteri #blogg #blogging #youtube #videolaging #nettside #cynefin #nyttårsforsett

En produktiv dag
 • Postet: 05.11.2016

I dag prøver jeg å ha en produktiv dag.

Det er ikke så lett, ettersom helsa ikke er helt der for tida, men ikke faen om det skal stoppe meg fra å oppnå det jeg vil. Jeg skal iallefall prøve å være produktiv.

Jeg har fortsatt litt på oppussingen av soverommet mitt. Veggene skulle egentlig pusses ferdig, men jeg fant ikke pussemaskinen i farta, så jeg bestemte meg for å spakle den delen av taket som er kommet opp, samt en del av veggen jeg ikke har spaklet før. Jeg skal snart ut å lete etter pussemaskinen, og da blir det pussing på meg!

Ellers har jeg skrevet litt dikt i dag. Mest rare og tilfeldige tanker som falt inn i hodet mitt, men også et par dikt om jula og vinteren som jeg blir å legge ut i desember. Jeg håper jeg får til å skrive litt mer i dag, men vi får se om det blir tid og ork til det.

Senere i dag skal jeg også få fikset noen videoer til youtubekanalene mine, få skrevet et par poster til en nettside og litt sånt, så jeg har iallefall ting å holde på med!

Jeg har også planlagt å lage spinatsuppe, noe som blir godt! Prøver å få i meg nok næring for tida, i håp om at det hjelper på helsa. #hverdag #produktiv #dikt #oppussing #helse #sykdom #skriving #forfatterspire #youtubejobb

 

Masse rot!
 • Postet: 08.07.2016

Jeg prøver å bli mer kynisk. Det høres kanskje rart ut, men jeg er alt for sentimental rett og slett. Det siste året har jeg slitt med å prøve å få til et koselig hjem, men problemet er at jeg har for masse ting, og alt for liten plass til disse tingene. Jeg har et lite tonn gamle leker fra min barndom, som jeg ikke klarer å kvitte meg med. Det er så masse minner i disse tingene, ofte positive minner, noe jeg ikke har så alt for mye av fra den tiden, og derfor har det vært vanskelig å kvitte seg med dem. Samtidig har jeg et lite tonn pyntegjenstander jeg ikke klarer å gi vekk, fordi jeg har fått de av folk jeg er meget glad i, og masse andre ting jeg egentlig ikke trenger. Hvem trenger 20 skjerf liksom? 

De siste årene har jeg blitt flinkere å gi vekk ting til brukbutikker og familie, men jeg føler jeg enda eier alt for mye. Alle rommene mine er rotete fordi jeg ikke har plass til alt, så enkelt er det. Noen ville kanskje sagt at det bare er å organisere tingene bedre, men når man bor i et lite hus, med skråtak og liten plass, så er det ikke bare bare. Det har endt med at jeg flytter på rotet, i fra rom til rom. Og dette er jeg så lei. Det har gått så langt at det distraherer meg fra ting jeg har lyst å gjøre, fordi jeg rett og slett får dårlig samvittighet fordi jeg ikke rydder. Så de neste ukene framover blir jeg å prøve å være mer kynisk, og gi vekk det jeg ikke bruker og trenger. Ting jeg er ordentlig glad i, eller føler har sin rette plass blir jeg selvfølgelig å ta vare på, men jeg kan nok gi bort mye likevel! Bøkene mine er fredet da, siden de jeg har enten er bøker jeg ikke har lest, eller har lest og har lyst å lese igjen.

Det meste jeg kvitter meg med blir gitt bort til enten familie eller bruktbutikken, slik at andre kan få glede av tingene. Og gjenbruk er dessuten godt for miljøet!


#gjenbruk #brukthandel #bruktbutikk #rydding #rot

Gafler full av historie!
 • Postet: 06.07.2016

Jeg bor i et gammelt hus, som familien min overtok da jeg var 8 år. Det er lite, lavt under taket og dårlig isolert. Men jeg elsker denne plassen. Det er et hus med sjel og historie. Det var også et par gamle uthus på tomten da vi flyttet hit, og de var ikke tomme. Det lå masse gamle ting der, og selv om det var mye skrap, så var det også mye interessant. Jeg elsker gamle ting, fordi de forteller noe om en annen tid. De får deg til lure på hvordan livet var før, og hvordan menneskene som bodde her før var. Jeg vet litt om et par av folkene som bodde her, men jeg skulle likt å vite mer egentlig. Jeg vet at ene familien som bodde her hadde mange unger, jeg tror det var 6 unger, noe som er sinnsykt med tanke på hvor lite huset var på den tiden. Det var så lite at mange av dem flyttet ut i ene uthuset om sommeren. Det er dette uthuset vi nå driver å pusse opp. Ettersom jeg har ryddet uthuset, som fram til nå har vært litt rotete, så har jeg funnet en god del gamle ting jeg driver å pusser opp litt slik at de skal vare lengre og kan bli brukt til pynt når uthuset er ferdig oppusset. 

Jeg fant blant annet disse to gaflene, som har innrisset to initialer. 

Det er litt vanskelig å se, med på den første står det HM, og på den andre står det AM.

Jeg lurer litt på hvem disse menneskene var, og hva deres historie var. Jeg har litt lyst å gå ut ifra at de bare hadde en gaffel hver, ettersom det ikke ser ut som noe turgafler men vanlige gafler. Tenk å bare eid en gaffel hver, vi hadde iallefall spart plass i skuffene! Og hadde vi fått besøk hadde de måtte ta med sin egen gaffel. Det virker også som at det er to ulike personer som har risset inn initialene i de to ulike gaflene, så kanskje har de risset inn initialene sine på sin egen gaffel. Hvem vet.

Uansett er det litt morsomt å tenke på hvordan fortiden har vært!


#historie #antikvitet #oppussing 

Prioritering!
 • Postet: 29.06.2016

Jeg har alltid hatt problemer med å prioritere ting. Som de fleste vet, har jeg alt for mange hobbyer, og klarer ikke velge bort noen. Derfor er det ekstra vanskelig når ting skjer i livet mitt som gjør at jeg faktisk må prioritere litt. Men jeg føler jeg har vært flink. Pga private ting i livet mitt, har jeg mindre tid og anledning til å gjøre alt jeg vil gjøre. Det er ikke en negativ privat ting, tvert imot, men det gjør at noen ting må prioriteres bort, eller iallefall prioriteres ned. 

Framover blir jeg å reise mer enn jeg vanligvis har gjort, og om alt går som jeg håper så vil jeg kanskje bli borte ukevis av gangen. Derfor blir det vanskelig å ha den perfekte hagen, noe som har vært drømmen min lenge. Jeg kan heller ikke skaffe meg flere dyr framover, noe som har vært i planene mine hele mitt liv. Jeg skulle slå meg til ro, fikse en skikkelig hage, bli nesten selvforsynt, og skaffe meg katter og høns. Men det går ikke lengre. Jeg kan selvfølgelig gjøre noe med hagen, men når jeg er borte flere uker i strekk, blir det dumt å ha masse blomster og slikt som må vannes. Som oftest kan faren min hjelpe til om jeg skal bort, men jeg kan ikke være avhengig av andre folk hele livet heller. 

Huset må jeg prioritere litt derimot. Det er en del ting som må fikses, og som jeg vet hadde vært deilig å faktisk fått fikset også. Å slippe å tenke på mønekammer som burde byttes, tak som ikke er isolert og slike ting, hadde vært brilliant! I sommer skal familien min hjelpe til å bytte tak på huset, noe som blir flott for vinteren, da vi før har slitt med å holde det varmt nok fordi taket ikke er isolert i hele tatt. Eller. Taket over den nyeste delen av huset er isolert, men det er bare snakk om et soverom så det hjelper lite. Veggene er heller ikke godt isolert, men vi får ta en ting om gangen, og taket er viktigst å få fikset. Vi driver også å pusser opp et gammelt uthus, og dette tar lang tid, spesielt ettersom jeg ikke er noen snekker, og faren min må gjøre det meste, men det går sakte framover. Jeg prøver å hjelpe til der det går an. 

Når det kommer til mine kreative hobbyer har jeg også måtte prioritere litt. De to viktigste hobbyene mine er for tiden youtube og skriving. Jeg har begynt å legge ut dikt på bloggen min Hildehogsnes.blogg.no, samt på facebooksiden min og Instagram. Jeg er ganske fornøyd med den spede forfatterstarten min, og er spent på hva framtiden vil bringe der. Jeg vil også prøve å holde bloggene mine aktiv, da de går under skrive-paraplyen min. Youtube er også viktig for meg, fordi det gjør at jeg får utløp for en del kreativitet, tanker og nerding. Jeg blir ikke å kutte ut noen hobbyer, for det ligger ikke helt i min natur, men de andre hobbyene blir jeg å bruke tid på når jeg har lyst og mulighet. Jeg må bare ikke la meg selv bli stresset over dette at jeg har tusen jern i ilden, og heller bare kose meg med livet. 


Selv om dette plager meg litt, dette å måtte prioritere bort ting, så tror jeg det er verdt å prioritere det lit ned framover, og man vet aldri hva framtiden bringer. Jeg har også en liten spennende nyhet om skrivehobbyen min, som dere kan lese her!

Sykdom og fugleliv!
 • Postet: 19.03.2016

Hei, og takk for sist! Jeg har ikke vært her på en liten stund. Har vært syk, og er enda syk. Og det er en sånn teit sykdom som bare irriterer meg. Det er noe som går rundt der jeg bor, som gjør folk bare "halvveissyk". Du føler deg for dårlig til å dra på jobb, men samtidig såpass bra at du ikke føler du kan være hjemme. Så du er i et merkelig limbo, der du føler deg dårlig, men likevel må jobbe, fordi du er ikke dårlig nok til å ikke jobbe. Noen dager er de ok, og neste dag føler du deg ræva. Det hadde nesten vært bedre å bare blitt skikkelig syk tenker jeg. Så dagene har gått til å dra på jobb, og få i meg nok mat til å overleve. Og det måtte være mat som ikke ville gjøre magen sint, noe som var en utfordring. 

Men nå er det heldigvis påskeferie, og forhåpentligvis blir jeg frisk til jeg skal reise ned til Hamar og The Gathering. 

Dette ble et ganske klagende innlegg, så skal avslutte det ved å fortelle dere noe litt søtt. I dag når jeg sto opp, så satt jeg meg på kontoret med en plan om å skrive litt og spille inn litt videoer. Da jeg så ut vinduet så jeg to skjærer (her kaller vi dem sjur). De oppførte seg litt rart. Den ene satt bare i treet og så seg om, mens den andre hoppet rundt på bakken, og rotet med et par pinner som lå der. Det gikk opp for meg at de drev å lagde et rede, og jeg syntes jo det var kult at de dro hit for å finne pinner. Men det viste seg at de begynte å lage rede rett utfor tomten, rett utfor vinduet mitt. Så nå sitter jeg å ser på dem bygge rede!

En del personer ville sikkert sagt at jeg burde jage dem vekk, for de bråker og kan ta småfugl. Men vi har alltid har skjærer i nærheten her, og det har gått greit med småfuglene. Og de bråker ikke verre enn at man kan ignorere de. Jeg har i tillegg hatt påfugler for mange år siden, og de BRÅKTE de! Skjærer lager bare godlyder!Etter å ha letet gjennom alle mine bilder, og ikke funnet et eneste bilde av en skjære, så lånte jeg dette bildet!

Fotograf: Ole Birger Skjelbred (han er virkelig flink, så sjekk han ut!)

Bilde funnet: http://www.photosight.org/photo.php?photoid=94415

Mål for 2016:
 • Postet: 28.12.2015

Jeg så en del bloggere legge ut et slikt innlegg, blant annet skrev Morellen om det, og jeg følte det var noe som kunne passe seg her også. 

Mine mål for 2016:

 • Få hjemmet mitt ryddig
 • Lage en liten åker, og kanskje en liten jordbæråker
 • Plante noen bærbusker i hagen, trenger mer rips og solbær
 • Gjøre en god jobb på arbeidsplassen min
 • Få igang kanalene mine igjen
 • Blogg mer jevnt
 • Få opp en nettside til mine skjønnlitterære skriblerier
 • Skriv mer
 • Tegn mer
 • Les mer

 Det var mine mål for 2016. 

Hva er dine mål?

Hilde 2011 vs. Hilde 2015.
 • Postet: 18.10.2015

Har du noen gang gått tilbake og sett på ting du før har skrevet, enten på bloggen din, Facebook, dagbøker osv? Det har jeg gjort, og det er en veldig interessant ting å gjøre, som anbefales til alle. Jeg gikk gjennom bloggen min før et år tilbake ca, ettersom jeg begynte å søke på jobber, og ville passe på at det ikke sto noe alt for dumt på bloggene mine som kunne ødelegge for min jobbsøking. 

Denne bloggen ble startet i slutten av 2011, da jeg var rundt 21. Jeg trodde denne bloggen var eldre, men jeg blandet litt med en annen blogg jeg hadde, som jeg etterhvert slettet fordi den var alt for depressiv. Man skulle tro at jeg ikke har forandret med noe særlig siden 2011, med tanke på at det bare er 4 år siden, men da må man tro om igjen.

Det første jeg la merke til da jeg gikk bakover i tid og sjekket ut gamle innlegg, var rett og slett hvor dårlig jeg skrev. Det var skriveleifer overalt, og setningene var bygd opp helt forferdelig. Og det er litt interessant, med tanke på at jeg alltid har elsket å skrive, og fikk gode karakterer i norsk osv. Jeg hadde et inntrykk av at jeg var flink å skrive, men kanskje dette ikke helt stemte. Jeg føler nå at jeg skriver ganske bra. Kanskje har jeg begynt å bli mer bevist på hvordan jeg skriver ting, og sjekker over ting før jeg poster det. Kanskje det bare var sløvhet fra min side. Men ærlig talt var det såpass dårlig at sløvhet kunne ikke få all skylden. Jeg har tydeligvis blitt flinkere å skrive på de siste 4 årene, selv om jeg ærlig talt har skrevet alt for lite i de siste årene. På videregående skrev jeg masse, men når jeg begynte på universitet ble det mye skolejobb og spilling, så det ble mindre skriving. Kanskje er universitetet grunnen til at jeg har forbedret meg, ettersom vi har blitt nødt til å skrive mange eksamensoppgaver, og der er rettskriving og oppbygging av setninger viktig. Hvem vet. Det er iallefall interessant for meg å se på hvordan jeg har forandret meg skriftlig. Om det er interessant for dere er en annen sak. 

Det andre jeg la merke til, var hvor usikker jeg var da jeg startet å blogge. Jeg hadde ideer og ønsker, men jeg gjorde ikke så mye med det. Jeg presset ikke grensene med innleggene mine. Jeg var forsiktig for å ikke trampe noen på tærne, for jeg var redd for å gjøre noe feil. Jeg var påvirket av mobbingen som hadde skjedd, og ville gjøre minst mulig ut av meg selv, selv om jeg samtidig ønsket å bli sett. Så jeg prøvde, forsiktig. Jeg la ut tegninger og innlegg om ørkenrottene. Etterhvert ble det lagt ut musikk jeg likte, noe som var et lite skritt mot å bli tøffere, ettersom jeg har ganske rar musikksmak, og hadde fått mye pes pga det tidligere. Og så begynte jeg å legge ut synspunkter. Og jeg tror det var der ting tok en vending. Jeg var enda forsiktig, men jeg prøvde å gjøre min stemme hørt, og mine synspunkt kom fram. Det var dårlige grammatiske synspunkt, og de var ofte vage og forsiktige, men jeg forsto at det ikke var farlig å ha sine egne meninger. 

 

Etter et par måneder turte jeg å legge ut noen noveller jeg hadde skrevet iløpet av de siste årene, på videregående, og selv om jeg kanskje ikke fikk noe voldsom respons på de, så gjorde det at jeg turte å vise de til familien min, som ga meg mye skryt. Jeg husker blant annet at Bestemor og Bestefar fikk lese de, og det var jeg veldig stolt over. 

Etterhvert turte jeg å skrive om min erfaring med mobbing, noe som var til stor hjelp for meg, ettersom det ikke lengre var en "hemmelighet" og noe jeg burde skamme meg over. Det ble til slutt bare noe som hadde skjedd meg, som hadde formet meg, men som ikke definerte meg. Og det var deilig! På den tiden jeg skrev innleggene om mobbing, 2012 tror jeg også grammatikken min tok seg opp og ble bedre, kanskje fordi jeg da hadde gått på universitet en stund? Den var langt fra nivået i dag (som ikke er perfekt vel å merke), men jeg ser iallefall forbedringer.

Så begynte jeg å bruke bloggen til å "finne meg selv". Jeg prøvde å finne en klesstil jeg likte. Og jeg prøvde å kjøpe inn klær som ble sett på som litt uvanlig. Litt gothiske klær, litt "emo" klær og noe som jeg kanskje vil kalle "alveklær". Fram til da hadde jeg gjemt meg i hettegensere fra Cubus, for å blende inn i mengden. Bloggen ble på et vis et verktøy som pushet meg fremover, mot meg selv, mot den jeg egentlig ville være, men ikke helt turte å ta fram. Det er kanskje de minst interessante innleggene jeg noen sinne har skrevet, ettersom de fleste er slike "Dette har jeg kjøpt idag, bloggen"-innlegg. Jeg vurderte å slette dem da jeg drev å ryddet på bloggen, men jeg lot de stå. For det var disse innleggene, som gjorde at jeg sluttet å gjemme meg bort hver dag, og det er jeg takknemlig for. Så la oss hoppe til nåtiden. Den siste tiden har jeg skrevet mye. Ikke alt ble publisert, men aller meste ligger nok ute. En periode hadde jeg glemt hvor glad skriving gjorde meg, og da skrev jeg fint lite. Jeg gjemte meg heller inn i spill og min egen fantasi. Men i det siste har jeg skrevet en god del. Jeg har lagt ut et dikt, som jeg faktisk er litt stolt over. Jeg har også skrevet en god del om ting jeg tenker på, synspunkt og dyrevern, og føler faktisk at jeg er stolt over disse innleggene også. Jeg følte ikke stolthet for innleggene mine før, men nå kan jeg det. Ikke pga den litt bedre grammatikken, men fordi jeg føler jeg har formulert mine tanker bra, og at det er en interessant lesning, ikke bare for meg, men kanskje også andre. Jeg er enda litt forsiktig i måten jeg skriver ting på, men dette er fordi jeg er en person som ikke liker å plage andre, ikke fordi jeg er redd for kritikk. Noen av innleggene mine er krasse, men de går aldri mot enkeltpersoner, og jeg prøver å forklare på en slik måte at folk ikke kan misforstå. Og om noen misforstår, så får de bare si ifra, også kan man forklare ting litt nærmere. 

Dette innlegget er ikke skrevet for å si "Se så flink jeg har blitt". Poenget er at man kan lære mye om seg selv, med å se hvordan man har forandret seg, i måten man skriver på, hvordan man presenterer seg selv for omverdenen, og hvordan man tenker. En blogg er litt som en dagbok, bare at man bare legger ut det man ønsker at andre folk ser. Jeg trodde ikke at det skulle være så synlige forandringer på bloggen min, som det var. Jeg viste jo jeg hadde forandret meg som person, i den forstand at jeg kjenner meg selv bedre, og føler meg tryggere, men at det skulle vises så godt i det jeg har skrevet var fascinerende. Å analysere seg selv, sin egen blogg, sitt eget forfatterskap osv, er nok en veldig smart ting å gjøre innimellom. Det er også ganske gøy å se hvordan man utvikler seg.Har du gjort noe lignende?

#tanker #blogganalyse #analyse #forandring #hildur90 #mshildur90

Et år siden.
 • Postet: 30.09.2015

I dag tente jeg lys for Bestemor. I går var det akkurat et år siden hun døde, og jeg tenkte jeg skulle tenne lys da, men det skjedde så mye annet at jeg glemte det litt av. Så det var fint å ta et par minutter i dag for å minnes. 

Bestemor var en flott person, en person jeg så veldig opp til, og som jeg følte aldri kom til å dø. Også døde hun.

Det er rart å tenke på at det alt har gått et år uten henne, og enda rarere er det å tenke på at det har gått bra uten henne. Jeg savner henne, og tenker ofte på henne, men når hun døde forsto jeg egentlig ikke helt hvordan livet skulle kunne gå videre. Ikke bare savner jeg henne, men jeg synes det er så trist at Bestefar er alene. Men han har heldigvis mange barn som besøker han, så jeg tror det går bra. 

Når jeg tente lys, hørte jeg på sangen jeg hørte sikkert 100 ganger de to første dagene etter at hun døde. Run av Amalia Tenfjord. En flott sang, som alltid kommer til å være min Bestemor-sang.

Det er rart at du ikke er her Bestemor <3

Træna-tur!
 • Postet: 23.09.2015

Jeg og en kollega dro for noen uker siden en helgetur til Træna. Vi dro på fredag, og var der til kvelden på lørdag. Planen var egentlig å ta med lavvo, men vi ente til slutt med å leie et par rom på gjestegården der isteden, for å gjøre det enkelt. 


På tur dit!


Kveldssola!

På fredag var vi på husøy. Vi kom i sju-tiden på kvelden, så vi fikk ikke gjort så mye, men vi fikk en god middag der vi overnattet - stekt sei, samt en gåtur rundt øya.

Mørkt men fint! Vi gikk også forbi kirkegården i bekmørket!

Mystisk stein!

Veggpynt på Træna!

Et gammelt naust..

..med gamle bilder på døra!

En skulptur, men en etterligning av en gammel fiskekrok fra de første menneskene som bodde på Træna. Det var nemlig der, nærmere bestemt Sanna, at de første menneskene på Helgeland slo seg ned!

Lørdag dro vi til Sanna og var der noen timer. Der gikk vi tunnelen opp til fjellet, noe som var en veldig spesiell opplevelse. Tunnelen var helt mørk, men heldigvis fikk vi låne ei lommelykt fra en familie som hadde feriehus der. Vi kom ut av tunnelen på venstre side av det spisseste fjellet på bildet under.Sjekk de fjellene da!

Hvite strender.

Et gammelt hus vi lurte på kanskje kunne vært en handelshus før i tiden.

Utsikten fra fjellet!

På Sanna prøvde vi  også å finne den store grotten hvor det innimellom er konserter, men takket være et kart som var tegnet veldig feil, lette vi på feil plass og endte opp med å ikke rekke å se den. Det var litt kjedelig, men likevel fikk vi jo opplevd mye gøy og interessant.

Etter at vi kom tilbake til Husøy dro vi en tur til kafeen der, hvor jeg spiste en smultring og drakk en veldig god milkshake.

Skulle gjerne likt å være der litt lengre, men hverdagen kallet. Det var en herlig tur, hvor vi møtte mange hyggelige folk og fikk oppleve en del nytt.


På tur hjem, da vi måtte bytte båt på Onøy.

#reise #tur #fjell #fjord #sommer #høst #træna #sanna #husøy #båt #helgeland #norge #onøy

Dagens bilde: regnfullt edderkoppspinn (Samt minioppdatering)
 • Postet: 19.08.2015

Jeg har vært litt lite aktiv på nett for tiden. Lite videoer, lite blogging, og generelt stillhet fra meg når det kommer til spillfronten. Jeg begynte i ny jobb sist uke, som krever en del tid og oppmerksomhet fra meg, så er rett og slett derfor. Det at det har blitt fint vær, og at jeg er igang med Prosjekt: Sunn Nerd hjelper heller ikke. De siste ukene har det vært kjempefint vær her, så har jobbet mye ute i hagen. I dag er planen å plukke litt solbær, da en av buskene er moden nå (de andre henger litt etter, så skal gi dem litt gjødsel og kompostjord). I går lagde jeg rabarbrasaft, noe som var utrolig gøyalt! Tenker at jeg lager solbærsaft i dag om jeg får tid. 

Jeg jobber nå på en skole, som miljøarbeider. Min arbeidsoppgave er å passe på at elevene har det bra, i samarbeid med andre ansatte, også skal jeg arrangere miljøkvelder og turer. Det er mye variasjon i jobben, og trives veldig godt der! Lærerne er herlige, og elevene virker også herlige (ikke blitt så kjent med elevene enda). 

Ettersom jeg skal være med på litt turer og sånn i jobben, så bruker jeg det som motivasjon til å trene mer. I dag var vi på en kort fjelltur, og jeg kjente virkelig at det hadde vært greit å være mer sprek (nå er jeg også forkjølet, så gikk litt tregere pga det). Jeg går og sykler til jobb hver dag, men sykler og går litt ellers også, samt litt styrketrening og boksing. Er iallefall en grei start.

Vel, jeg skulle egentlig bare legge ut et bilde jeg hadde tatt, men dette ble iallefall en liten oppdatering. Har sikkert ikke tatt med alt, men kommer flere livstegn fra meg etterhvert!Var veldig søtt med alle regndråpene i spindelvevet! Ser du nærmere ser du også edderkoppene! Det er flere der! 

#edderkopp #spider #regn #sommer #oppdatering #mshildur90 #hildur90

 

Kjære Leirfjordværinger!
 • Postet: 25.06.2015

Hei!

Vær så snill å blogg mer, slik at jeg ikke tar over kommunesiden her på blogg.no. Jeg føler meg litt dum når jeg "pøser" ut innlegg, og ingen andre skriver noe. Dere har helt sikkert mye fornuftig å skrive om, som jeg gjerne vil lese, så bare sett igang :D

Klem fra Hildur!#leirfjord

Flytting, Bacheloroppgave og sånt!
 • Postet: 11.06.2015

Mye har skjedd den siste tiden! Før sommeren satt jeg å jobbet og slet med bacheloroppgaven min, samtidig som jeg drev å skulle til å flytte. Nå er jeg ferdig med oppgaven, og har også flyttet.

Jeg har nå flyttet hjem til barndomshjemmet mitt, langt ut i skogen! Pappa bor her også, men bare når han jobber. Det er ganske liten plass her, og jeg har mye ting som skal organiseres, så det tar litt tid. Det er også en del andre ting å gjøre her, så derfor tar det enda lengre tid å komme i ordning, når det er så mye andre ting å gjøre. 

Det som distraherer meg mest, er det at jeg endelig har hage, og mulighet til å ha planter. Jeg er mye ut i hagen og fikser litt småting, og har huset fullt av planter, ettersom både jeg og Pappa har sådd frø. Vi har tomatplanter, chiliplanter, paprikaplanter, solsikke, bønner, blomster av forskjellige typer, lilla basilikum og sitronmelisse. Ute har vi også litt urter, slik som gressløk, løpestikke og fenikkel. Det er ganske herlig å endelig få litt jord under neglene!

Ellers så har jeg også en del andre ting jeg vil vie litt tid til, slik som youtube, blogging og andre kreative hobbyer. I går var jeg for eksempel ut i skogen og plukket granskudd mens det øsregnet. Det var ganske herlig!

Savner egentlig ikke Tromsø så veldig, noe som er litt rart. Savner vennene mine i Tromsø veldig mye da, så på den måten savner jeg jo å bo der, ettersom jeg har mindre kontakt med de.

Men ja, jeg er ganske fornøyd med å ha flyttet. Jeg driver å søker på jobber, og håper at jeg får noe snart, men fram til da er det litt godt å kunne styre sin egen dag og finne på litt ting jeg ikke kunne gjøre i Tromsø. Og jeg elsker dette huset og denne plassen. 

Slenger med et bilde av det eneste jeg virkelig har fått organisert skikkelig enda, bokhylla mi. Sjokkerende at bøkene ble førsteprioritet ja! Har også planer om å bygge en lav bokhylle, som skal dekke hele veggen på den siden av rommet hvor taket er lavest, så det blir spennende! Dette lilla rommet blir mitt eget lille bibliotek til slutt! 

Til minne om Bestemor.
 • Postet: 16.11.2014

For nesten to måneder siden fikk jeg en forferdelig nyhet. Bestemor hadde dødd etter et kort sykeopphold, og jeg måtte komme hjem i begravelse. Jeg klarte ikke å stoppe å gråte på to døgn. Alt jeg gjorde var å spille Sims 3 og heldigvis fikk jeg fri fra jobb, da jeg har en veldig flott og forståelsesfull sjef. 

Min første reaksjon var vantro. Jeg forsto hun var død, at hun var borte, men samtidig forsto jeg ikke hvordan det var mulig. Bestemor og Bestefar er jo udødelige. De vil jo alltid være der for meg. Hvordan kunne verden fortsette uten henne, som var så god og snill? 

Jeg har opplevd tap før, jeg har både mistet Farmor og gammeltante Karen, men det var på et vis ikke like tungt. Misforstå meg rett. Jeg var og er veldig glad i både Farmor og Karen, men jeg hadde et veldig nært forhold til Bestemor. Vi snakket sammen på Skype, ringte på telefonen, og når jeg var i Trønderlag var jeg stadig vekk innom dem. Bestemor og Bestefar har alltid vært der, selv om jeg har bodd langt unna dem. Og nå er plutselig en av dem borte. 

Min andre reaksjon var at jeg ville ignorere at hun var død. Jeg hadde ikke lyst å dra i begravelsen, og hadde heller ikke lyst å reise hjem. Jeg sa til meg selv at det var fordi jeg ikke er kristen, og at norske begravelser er stive og upersonlige, men egentlig var det fordi jeg ikke ville se at hun var borte. Å se for seg Bestefar alene var rett og slett utenkelig, og å se den tomme stolen hennes i stua var utenkelig. Jeg ville bare ignorere at hun var død. 

Men det kunne jeg jo ikke..

Jeg reiste hjem, møtte hele familien min, gikk i begravelsen og gråt som en foss. Det var både godt og trist. Det var mange i begravelsen og i vaken etterpå, og mange delte gode ord, som bekreftet at alle så på Bestemor på samme måte som jeg gjorde. En kraft av godhet. 

For det var akkurat det hun var. En så god person, at om man hadde levd litt lengre av å være god, så ville hun levd evig. 

Et av de siste bildene av oss to sammen! Dette på nyttårsaften i 2013/2014.

Jeg er så takknemlig for at jeg fikk ha henne så lenge i mitt liv som jeg fikk, selv om jeg gjerne skulle hatt henne her litt til, noe alle som kjenner henne også sikkert føler. Jeg er også så takknemlig for at jeg møtte henne en uke før hun døde, og et par ganger til før det, mens jeg var på ferie. Jeg er også veldig takknemlig for at vi enda har Bestefar her, og jeg gleder meg til å møte han i jula, da han også er en fantastisk person! Jeg har et par ting jeg gjerne skulle sagt til Bestemor, som jeg hadde planlagt å skrive i et brev til henne og sende etter at jeg kom hjem fra ferien, men ting gikk så fort at jeg rakk det dessverre ikke. 

Så jeg skriver det heller her:

Bestemor.

Du har alltid vært et stort forbilde for meg. Du har alltid vært sterk, og alltid vært den godeste personen jeg kjenner. Og ofte når jeg står i en situasjon tenker jeg "Hva ville Bestemor sagt/gjort?", for om jeg bare kan være en brøkdel så god som du, så er jeg fornøyd. Jeg er veldig glad i deg, og jeg gleder meg til vi sees igjen.

Klem fra Hilde.


Jeg kommer til å savne deg..

Ny blogg
 • Postet: 25.01.2013

Jeg lagde meg en ny blogg før jul, som handler om spill. Jeg er jo en liten nerd så fant ut at jeg skulle lage meg en nerde-blogg. For dette er jo en blogg som omhandler ganske mye forskjellig, men spill er nå ikke så interesant å lese om for alle, så derfor valgte jeg å "skåne" dere for dette. Bloggen heter mshildur90.blogg.no.

Legg meg til som venn på den hvis dere har lyst å lese om nerdeting! Jeg skriver mest om spill, men har litt anmeldelser av bøker, filmer og sånt + har lagt ut noen tegninger der også. Jeg blir kjempeglad hvis dere legger meg til som venn, for det gjør at det blir litt enklere å følge med på mine favorittblogger, som jeg har vært veldig sløv på å lese i det siste.

Jeg blir å legge ut ting her også, men bare når jeg faktisk har noe å skrive om. For å skrive noe bare for å skrive blir fort kjedelig!

Håper iallefall dere har det bra og har hatt en god jul!

Klem fra Hildur!Året 2012
 • Postet: 30.12.2012

Da var det snart nyttårsaften igjen, og vi kommer til 2013. Tiden rundt jul og nyttår har alltid vært en tid for meg hvor jeg reflekterer over meg selv, livet og alt jeg er glad i. Året har gått så fort at jeg vet egentlig ikke hva jeg har brukt tiden til. På våren og sommeren var jeg veldig motivert når det gjaldt skole, blogging og alt egentlig. Jeg fikk ok karakterer i fagene jeg tok, og var motivert til å fortsette med det til høsten. Men det gikk vel ikke helt slik. Jeg tok jo 50 studiepoeng på høsten, isteden for 30, men jeg mistet helt motivasjonen og utsatte ting til siste liten. Så karakterene ble så som så. Men jeg er likevel fornøyd med dette halvåret, for skolen er ikke alt. Jeg har reflektert mye når det kommer til meg selv og blitt mer fornøyd med meg selv. Jeg har også blitt mer egoistisk, som er en positiv ting i mine øyne, da jeg veldig lenge bare tenkte på alle andre, og ikke meg selv. I en flystyrt skal man jo hjelpe seg selv, før man hjelper andre, for det er jo vanskelig å hjelpe andre hvis man er dø liksom!

Jeg har egentlig ikke laget noe nyttårsforsett. Jeg tenker bare at jeg skal gjøre mitt beste for å finne motivasjon og glede til å gjøre det bra på skolen, trene og holde på med litt hobbyer.

Jeg har også blitt med i en organisasjon som heter XioCo, som har laget norges største minecraft-server. Jeg er vakt på serveren, og passer på at folket oppfører seg og hjelper folk med det de trenger hjelp med. Dette synes jeg er kjempegøy og gir livet mitt litt mer mening enn det har gjort før. Og folkene som er med i XioCo er skikkelig hyggelige! Så denne høsten har jeg brukt mye tid på minecraft, men likevel føles det som fornuftig bruk av min fritid.

Jula har i år vært litt merkelig. Jeg dro først hjem til foreldrene mine i trønderlag, hvor det var ganske koselig, men ingen julestemning akkurat. Det var lite snø så jeg kunne ikke gå på ski, dessuten er det litt uvant enda å feire jul her, ettersom det ikke er her jeg er oppvokst. Så et par dager før vi skulle dra til søsteren min i Sverige fikk vi spysjuka. En dag var ungen til broren min syk, og to dager etterpå lå jeg, Mamma og broren min og var superdårlige. Heldigvis var Pappa der og tok seg av oss. Vi ble friske igjen og på lille julaften kjørte vi i over 12 timer for å komme oss til søsteren min. På julaften fikk vi servert svensk koltbord, og jeg som ikke er så glad i kjøtt, sill og ansjos spiste pølser, kjøttboller og potet! Litt kjedelig! Men de andre syntes maten var kjempegod da! Og vi fikk servert kalkun dagen etterpå (som vi vanligvis har på julaften). Men Pappa ble selvføgelig syk på julaften, så vi dro med oss sykdommen til Sverige, hvor stort sett alle ble syke i tur og orden! Litt kjedelig! Dessuten hadde jeg absolutt null julestemning, selv om julenissen kom på besøk på julaften, og det var kjempekoselig. Er så gøy å feire jul når det er unger tilstede, for de får så mye fint og er så lykkelige. Vi var 16 stykker under samme tak, og 5 av disse var barn. Så det var mye støy til tider og mye som skjedde, men dette var egentlig bare gøy :P

Jeg fikk ikke så masse gaver, men de jeg fikk ble jeg fornøyd med, selv om det meste jeg fikk hadde jeg ikke ønsket meg. Den aller beste gaven var at broren min og damen kjøpte et par skøyter til meg, så jeg også kunne gå på skøyter når vi dro til isbanen som var ikke så langt fra huset. Ellers fikk jeg en god del tupperware-ting, joggebukse, glass, hårpynt, refleksvest og mye annet fint! Ene tantebarnet mitt hadde laget et skilt og ei skål til meg for eksempel! Også har jeg fått sånn ca 30 tegninger av det minste tantebarnet mitt i løpet av jula :P

Nyttårsaften skal feires hjemme i trønderlag, og blir nok veldig rolig ettersom vi skal være 6 isteden for 16, og blir nok kjempekoselig. Så skal jeg reise til Nordland en tur og møte en god del venner og se til barndomshjemmet, noe som blir godt! Så skal jeg også en tur til broren min (han jeg fikk skøyter av) og være der ei helg! Gleder meg veldig til resten av jula, og håper jeg ikke blir syk igjen! :P

Her er et random bilde av meg, hvor jeg har lekt meg med sminke igjen! :P

 

Q: Hvordan har deres 2012 og jula vært?

Ønskeliste 2012:
 • Postet: 16.12.2012

- Nr 1. Penger! Jeg skal reise en tur i påsken, og trenger derfor litt ekstra penger. Og har brukt mesteparten av pengene mine til tanlegen dette året.

- Nr 2. Hårkliper med blomster i fargene blå, lilla, gul og gjerne med noe grønt på.

- Nr 3. Stor kjærfjøl i tre.

- Nr 4. Steikespade i tre.

- Nr 5. Ferskvannsperler.

- Nr 6. Limpistol.

- Nr 7. Lysegrønne håndduker, gjerne med noe mønster på, trenger både store og små.

- Nr 8. Cder av counting crows, katzenjammer, first aid kit, of monsters and men og the killers.

- Nr 9. Julestjerne.

- Nr 10. To tårn dvd.

- Nr 11. Siste harry potter-boka.

- Nr 12. Ting til scrapbooking.

- Nr 13. Tykk heklenål.

- Nr 14. Hårkliper og hårbøyle for å dekorere selv.

- Nr 15. Stormkjøkken.

 

Og vil helst ikke ha noen store ting utennom det jeg har ønsket meg, for er litt kjedelig å få gaver jeg ikke får bruke før om et år eller to! :P

Svar på spørsmålsrunde: den 3.
 • Postet: 26.08.2012

video:mov000020


Kremt.. Ignorer alle ''ehm''-ene :P

Svar på spørsmålsrunden del 2:
 • Postet: 24.08.2012

video:mov000015


Fremdeles flaut.. :P

Svar på spørsmålsrunde del 1:
 • Postet: 23.08.2012

video:mov000014


Etter ti forsøk fikk jeg til noe som jeg fikk til å legge ut.. Skikkelig flaut å filme seg selv, så ikke døm meg alt for hardt :P

Har kokt solbær-blåbær-saft!
 • Postet: 20.08.2012

Jeg har plukket litt bær både i sommer og i fjorsommer. Så på lørdag fant jeg ut at jeg endelig skulle gjøre noe med de bærene. Jeg fikk låne saftkoker av Mamma. Hun og Bestemor hjalp meg litt med å finne ut hvor lang tid de skulle dampes og ca hvor mye sukker jeg skulle ha, samt hvordan en dampkoker faktisk funker.. Var veldig gøy og jeg fikk hele 11 liter saft ut av bærene. Smaker ikke så mye blåbær egentlig, ettersom jeg fant så lite i fjor og ingenting i år, men har jo hatt oppi litt så vet jo at næringsstoffene fra dem er der. I dag drakk jeg hjemmelaget saft til frokost, og det var kjempegodt!


Husmorsemne likevel kanskje?Nam nam nam! Ga bort mesteparten da, men fikk med meg 1 liter til Tromsø som jeg skal kose meg med i høst!

Gøy å lage noe av det man finner ute!

 


Minner om konkurransen jeg har gående, der alle som blir med kan vinne en goodiebag. Gå inn på konkurranse-kategorien for mer info. Lett å finne.

Her igjen!
 • Postet: 12.08.2012

Tilbake til det digitale samfunnet med hår under armene og lo mellom tærne. Herlig herlig! Har hatt det koselig på fjellet, selv om det ikke har vært så fint vær og ikke så mye å gjøre. Passet nå barn for det meste, og det er jo koselig, selv om jeg kan bli litt lei av og til.. Har også stukket hodet i elva for å vaske håret, noe som var fryktelig kaldt, men fantastisk på en primitiv i-et-med-naturen måte.

Har egentlig ikke savnet internett og spill så mye, selv om det kunne bli til dels kjedelig på kveldene på hytta. Sikkert fordi jeg glemte å ta med en eneste bok som faktisk var gøy å lese.. Ei bok om digital media og Veien til førerkortet er ikke akkurat spennende lesing. Men overlevde med hjelp av ukeblad og donaldpocket. Dessuten var det jo trivelig å sitte å snakke skit med foreldrene og også broren min som var oppe på fjellet en dag.

I dag skal jeg være med ene broren min og samboeren hjem til dere å være der noen dager, noe som blir koselig!

Har masse bilder fra turen jeg vil dele, men det kommer litt senere i dag.

Fjelltur!
 • Postet: 06.08.2012

Da blir jeg borte til og med lørdag. Skal på hytta, hvor vi ikke har strøm eller vann i kranene! Blir kjempegøy, selv om jeg gruer meg til å være borte fra internett og sånt så lenge. Men jeg har nok godt av det! Så snakkes om ca ei uke, og kos dere uten meg! :D

Note to self..
 • Postet: 06.08.2012

Nr 1: Aldri mer ha hvitt putetrekk med rødt mønster.. Å våkne opp og tro at du blør er ikke gøy!

Nr 2: Aldri drikk igjen! Du er dum i fylla!

Nr 3: Bergensere er lettlurt! Meg "Jeg har blitt skutt og det gjorde nesten ikke vondt..." Fikk til svar "HVA HAR DU? HVOR DA?"


(Bilde fra mars, hvor jeg egentlig kommer fra).

Konstruktiv kritikk..
 • Postet: 05.08.2012

Jeg er irritert. Mest på meg selv, fordi det er på denne måten. Null sosiale følehorn og så sjenert at folk må jo tro jeg ikke har noe personlighet og så usikker at ingen klarer å tolke meg.. :P Jeg liker de som ikke liker meg, og om noen er dumme nok til å like meg så liker jeg mest sannsynlig ikke dem.

 

Sånne ting tenker man når man ligger fyllesyk og har ingen å skylde på enn seg selv! Folkens, alkohol er ikke bra!

Men overlever nok.

Hadde det veldig gøy i går da! :D

Hva vil dere jeg skal skrive om?
 • Postet: 03.08.2012

Jeg er litt tom for bloggideer for tiden.. Når jeg er ferdig med malingen av soverom ( i morgen) skal jeg legge ut et innlegg om det, Også skal jeg hive meg rundt å svare på spørsmålsrunden i helga (kom gjerne med flere spørsmål til den) men ellers har jeg ikke noen ideer.

I dag er planen å male mest mulig før jeg drar på jobb, og når jeg er ferdig på jobb skal jeg plukke inn rabarberaen som står igjen. Andre gangen jeg høster inn rabarberaen i sommer, men denne gangen er de bittesmå pga det dårlige været som har vært i det siste. Hadde jo også planlagt å plukke bær før jeg drar, men med tanke på at solbæra såvidt har begynt å få farge blir nok ikke det noe av. Chiliplantene og tomatplantene som jeg har styrt og stelt med i sommer blir heller ikke modne før jeg drar, så det er jo litt kjedelig. Men jeg ser at det iallefall blir mye chili, og tomatplantene er for det meste store og kraftige og har begynt å fått blomster, så noe blir det iallefall. Ikke en gang jordbærene har begynt å få farge liksom! Jaja.. Man får ta det man får.. Også krysser vi fingrene at det ikke begynner å snø før alt er modent og plukket.

Jeg skal plukke rabarberaen fordi jeg skal gi det til ene onkelen min, så han kan lage syltetøy! Han, bestemor og bestefar kommer på et kort besøk i helga så det blir gøy!


Rabarberaen jeg har plukket før i sommer.. Blir nok bare en brøkdel av dette i kveld.

Q: Hva vil dere at jeg skriver om?

Fysj og æsj!
 • Postet: 01.08.2012

I foregår da jeg sto på fergeleiet så jeg en nise! Det var skikkelig gøy og jeg ble så glad ettersom jeg ikke hadde sett ei nise før i sommer! I går derimot så jeg en mann som sto med hånda i buksa og klådde seg på rumpa.. Og tror han holdt på sånn i nesten 10 minutter, ute blant folk! Æsj sier jeg bare! Vurderte å gi han et ''vennlig'' råd, men fant ut at jeg ikke hadde klart å holde meg vennlig når jeg snakket med han, så gikk heller bort fra han så jeg slapp å se det der.. Det må jo ha klødd kjempemye sånn som han holdt på!

 

Arven fra gammeltante
 • Postet: 31.07.2012Masse heklegarn og heklenåler + en liten søt figur som jeg ga henne da jeg var mindre.

 

Takk søte Karen! Savner deg kjempemye!

Julestemning!
 • Postet: 28.07.2012

Jeg sitter å slapper litt av etter å ha pusset vegger og taket på ene soverommet og hatt på mer spakel, og hører på julemusikk. Jepp julemusikk!

Skal lage julecder til jula og da er det greit å sortere ut drittmusikken i god tid før. Alle de andre årene har jeg begynt for sent så det ikke har blitt noe av. Har 240 sanger å høre gjennom. Og det er mye amerikansk dritt. Hva har liksom surfing å gjøre med jula? Ingenting!!! Og countryjulemusikk er jo bare depressivt. Dessuten er det veldig mange som synger med skingrende irriterende stemmer. Så sletter unna MYE for å si det sånn!

God jul!

Spørsmålsrunde!
 • Postet: 24.07.2012

Da tenkte jeg at jeg kan prøve enda en spørsmålsrunde.. Spør om hva som helst og dere får selvfølgelig kommentar tilbake! Kom med noen kreative morsomme spørsmål da! ''favorittdyr'' og sånt er jo litt oppbrukt..

Kanskje jeg svarer på video om jeg tørr!Morgen folkens
 • Postet: 24.07.2012

Wow jeg våknet faktisk klokken ni! Uten at vekkerklokka har ringt! Og fullt uthvilt! Skjer ikke så veldig ofte. Når jeg står opp må jeg virkelig tvinge meg selv til det, for jeg vil helst sove mer. Og da går jeg rundt i en time eller to før jeg våkner litt til. Men i dag var det liksom godt å våkne. Sikkert pga all den sunne maten jeg spiste i går :P Lagde en slags grønnsaksgryte også stekte jeg kyllingvinger til middag og spiste knekkebrød og hjertegod frokostblanding.. Hvem vet. Kanskje mitt nye sunne kosthold har fått meg til å enklere komme opp av sengen? Haha.. Kan iallefall si det så jeg har enda en motivasjonsfaktor til å spise sunt.

I dag er planen å få spaklet vegger og tak på et soverom, men før det må jeg jo rydde på det rommet, noe som kan bli en utfordring. Dette er jo et lite hus, så det er ikke bare bare å slenge ei seng på et eller annet rom. Har jo det soverommet jeg har malt ferdig, men der bruker ørkenrottene å få ut å springe, og jeg vil ikke at de skal gnage på møblene til foreldrene mine. Får se hva jeg finner ut. Kanskje tar jeg bort så masse ting som mulig også dekker over senga med søppelsekker eller noe sånt.. Iallefall til noen kommer hjem hit og kan hjelpe meg med å flytte senga til eventuelt hobbybua (et fancy uthus).

Blir gøy å komme igang med det rommet, for der er det jeg som har valgt hvilken farge som skal være på veggene.. Nemlig lys lilla! Nå er rommet knallgult, samme for det andre soverommet, og selv om jeg elsker gult så tror jeg det blir bedre med en lys farge, ettersom rommet ikke er så stort. Men først må jeg male taket.. Noe som er ufattelig kjedelig!

Vanskelig å være positiv
 • Postet: 14.07.2012

Det har vært vanskelig å holde opp humøret i de siste ukene, men jeg har prøvd mitt aller beste. Jeg har vondt i ryggen, noe jeg har hatt ganske lenge, men nå har jeg rett og slett begynt å få vondt i stort sett hvert eneste ledd i kroppen. Når jeg våkner er det aller verst, men etter at jeg har bøyd og tøyd litt og vært i aktivitet blir det bedre. . I foregår da jeg skulle sykle til jobb var det ene kneet mitt så vondt at jeg nesten fikk lyst til å hyle, men det gikk heldigvis over etter et minutt eller så. Men noe av det blir verre igjen når jeg anstrenger meg, sånn som når jeg er på jobb. Jeg må løfte en del ganske tunge stoler før jeg skal vaske gulvene, og det tar på i ryggen kjenner jeg. Ikke hver dag det er like fælt, men slitsomt å ha vondt hele tiden.

Men jeg skal ikke la depresjonen overta igjen. Det tok meg eviglang tid å klare å fokusere på det positive med livet mitt, så det skal jeg ikke tilbake til. Det positive er jo at det finnes leger og hjelp å få. Og at det mest sannsynlig hjelper veldig bare å legge om kostholdet mer og trene mer. Det sier seg jo selv at når man sliter med å få i seg alt man skal ha av næringsstoffer så kommer det til å gjøre vondt når man plutselig blir mye mer aktiv enn før. Og om det er gikt eller noe sånn der faenskap så overlever jeg det også. Det har også blitt litt bedre bare av at jeg byttet seng, fra en seng med elendig madrass til en som er mye bedre.

Men det er ikke lett å være positiv når man har så vondt i en alder av 21.. :P Jeg begynner å bli drittlei rett og slett..

En annen ting er at jeg har fått virus eller noe sånt på mailen min så nå får jeg ikke kommet meg inn på den.. Litt irriterende ettersom de som blir med i kreativkonkurransen min sender sitt bedrag til mailen jeg ikke får lov til å åpne.. Men blir nok ordning på det også etterhvert.. Har laget meg en ny mail for en uke siden, men den har jeg bare tenkt å gi ut til mine nærmeste og sånt ettersom etternavnet mitt står i den. Blææææ.... Lei lei lei lei!

 

Hade bra stygge benk!
 • Postet: 01.07.2012

Her er det bestandig mye å gjøre.. Derfor jeg har vært litt lite aktiv på bloggen i sommer. I dag har jeg fjernet en råtten benk fra plenen og slengt den bak uthuset hvor den skal ligge under klipt gress å råtne bort. Det høres kanskje ikke så tungt ut.. Men har du sett sånne benker som er laget av tykke tømmerstokker? En sånn som bruker å være på parkeringsplasser og utfor gatekjøkken? Det var en sånn jeg har fjernet.. Den var råtten men ikke så råtten at jeg bare kunne rive den skikkelig fra hverandre, så jeg måtte bruke øks! Var faktisk litt gøy for før har jeg vært livredd for å bruke øks.. Men i dag tenkte jeg faktisk ikke over det før jeg var ferdig! Øks er jo et farlig redskap som man må være forsiktig med. Jeg vil ikke ende opp med ei øks i kneet.. :P

Etter at jeg har spist og drukket litt skal jeg ut å jobbe litt mer. Har en del ting i hagen fra gatekjøkkenet som skal bak uthuset og så har jeg en liten del av plenen som må klippes. Jeg klarte jo å ødelegge gressklippern for noen uker siden og derfor er en del av plenen fremdeles ikke klippet i år. Men jeg har gått over litt med ljå nå og da så det er ikke alt for langt.

Så må jeg vel på jobb ;)

Godt å ha ting å gjøre!

Mirakler kan skje!
 • Postet: 27.06.2012

Vi har nemlig endelig kommet igang med å rive det stygge bygget som har stått i hagen her i all evighet! Gøy å slå istykker råttent treverk med en hammer. Fått ut litt frustrasjon og sinne i dag kan man si! Akkurat nå ser det ut som et kaos i hagen ved siden av bygget, men det forsvinner nok etterhvert som vi vet hva vi skal gjøre med alt. Noe skal kastes, noe skal selges og noe skal beholdes, og det er mye å gå gjennom, selv om det var mye mer før i sommer! Blir godt å bli kvitt det, for det skjuler jo en del av hvor fint vi faktisk har det her. Dessuten har jo vi malt ferdig den siden av hobbybua som dette bygget skjuler, så det blir jo ekstra fint å se på fra veien!Nå skal jeg ut å gå tur med hunden, også skal jeg skrive CV så jeg får kommet igang med å ta kontakt med kommunene her om kring for å se om jeg kanskje får jobb i nærheten om et år ca.. Blir spennende å se hvor jeg havnet når jeg er ferdigstudert! Håper det blir i nærheten av Leirfjord, for her trives jeg veldig!

Mens Gud hadde fri..
 • Postet: 25.06.2012

Jobbet jeg som bare det!

Først malte jeg litt:


Malte også noen planker på et annet uthus.

Så gikk jeg igang med å høste inn urter og rabarbera: Herlig å føle at man lever av naturen!

 

Spansk kjørvel nedfor:Rabarbera. For å lage syltetøy, hvor man også skal ha oppi kjørvel:

Alt hakket og klar for frysing: Plukket også en liten pose med løpestikke, som er godt i supper og gryter.Så gjødslet jeg alt av bærbusker osv, før jeg plukket litt ugress rundt bringebærene våre:


Må nok flytte litt på pålene så det ser litt mer ordentlig ut.

I gårkveld kom også Mamma hit så i dag har vi malet kjempemasse ute! Mamma var ekstremt tøff oppi stigen! Nå er vi nesten ferdig å male selve huset! Godt å få litt hjelp!

Fri, sankthans og dagens outfit!
 • Postet: 23.06.2012


Dagens flotte antrekk sier kanskje hva jeg har gjort i dag.. Nemlig malet! Jeg har fri i dag og da blir det selvfølgelig finvær så jeg må male! Men klager ikke! Blir penger av det også!Så mye ble malet i dag.Prince fikk være i bånd mens jeg malte så han ikke skulle springe framfor en bil å bli påkjørt!Tror han ble litt fornærmet!


Så lagde jeg og Prince et lite bål for å feire at det faktisk er Sankthans!Så dro jeg og Prince ned til havet og drakk iste og spiste sjokolade, og ble oppspist av en haug mygg og knott! Men gøy likevel! Er så fint der nede!

Nå skal jeg se ferdig filmen også gå opp å se gjennom en eske med klær som jeg la igjen for 3 år siden, for å se om det er noe mer jeg vil gi bort!

 


Minner om kreativkonkurransen jeg har gående hvor alle har mulighet til å vinne noe! Temaet er ''eventyrlig'' og dere kan lage hva dere vil! Mer info finner HER!

For mange hobbyer, så liten tid!
 • Postet: 15.06.2012

Jeg har for mange hobbyer.. Virkelig for mange hobbyer! Og nå har jeg lyst til å begynne med flere.. Huff! Mine hobbyer nå er hekling, tegning, scrapbooking, fluebinding, fotografering av natur ++, hagearbeid, ørkenrotter, blogging, lesing og skriving. Det er allerede så mange at jeg aldri kommer til å bli råflink i noe som helst. Dessuten har jeg det som oftest så travelt at jeg nesten aldri holder på med hobbyer. Skole og sånt tar for mye tid. De to nye tingene jeg har lyst til å begynne med er å lage smykker og klær.. Det hadde vært råkult å kunne gått i klær og smykker man selv har laget og dermed er unike! Jeg har også litt lyst til å lage pynteting sånn som rammer og sånt selv av røtter! Jeg har alt for liten tid! Smykker kunne jeg som smått begynt å lage litt av. Det koster ikke så mye når man vet hva man vil ha og det er bare til eget bruk, men for å lage klær må man jo nesten ha symaskin og lære seg litt om hvordan man faktisk gjør ting + at tøy er nok litt dyrt. Men fram til jeg har egen symasking kan jeg jo heller prøve å hekle litt. Har funnet noen søte sjal og sånt jeg har lyst til å prøve å lage! 

Men jeg har bestemt meg for at jeg skal bli flinkere til å legge ifra meg dataen på fritiden, for ærlig talt bruker jeg alt for mye tid på den! Spilling og serieseeing er ikke så fornuftig bruk av fritiden som å holde på med noen av hobbyene sine. Jeg hadde jo som mål at jeg skulle skrive en del i sommer, men det eneste jeg har skrevet er bloggting og noe til et fag jeg skal ta opp igjen neste halvår.. Så fra nå av skal jeg ikke så så mange serier. Bare gjør meg ferdig med den jeg ser på nå (ikke mye igjen) også ikke se mer. Og jeg skal kutte ut Farmtown, som jeg nesten aldri er på lengre uansett. Og facebook er jeg mye på , selv om det egentlig er drittkjedelig. Så det kan jeg jo nesten kutte ut helt!

Dette høres veldig fornuftig ut, men får se om jeg klarer å gjennomføre det eller ikke! I dag har jeg iallefall vært flink! Forutennom blogging har jeg ikke vært noe på dataen. Har tatt inn klær å lagt ihop, vasket klær og satt på oppvaskmaskinen og organisert sengetøyet til foreldrene mine så det blir enklere å finne igjen det man leter etter! Og holdt på med hunden og ørkenrottene selvfølgelig!

Fått gamle gardiner!
 • Postet: 08.06.2012Fikk tre kapper i går for å ha i Tromsø. Takk Mamma :D Håper de passer i vinduet mitt!

Hviledag.. Se min bart!
 • Postet: 28.05.2012

I dag skal jeg ikke gjøre en dritt.. Eller noe blir kanskje gjort. La meg forklare.. I går sådde vi en hel masse planter og satt potet.. Så er litt sliten i dag, selv om jeg ikke gjor så veldig mye av arbeidet. Jeg var smådårlig hele dagen, men bidro nå med det jeg klarte. Passet tantebarnet mitt og plukket ugress, vatnet planter, gravd ned potet og sådde litt erter. I dag er jeg ironisk nok bra igjen, så noe blir nok gjort.

Skal ta opp to fag neste halvår som gikk litt dårlig da jeg tok de sist, så skal lese litt av det i dag. Jo mer jeg leser i sommer, desto mindre trenger jeg å lese i skoleåret. Å ta 50 studiepoeng kan jo bli litt slitsomt liksom! Dessuten har jeg tenkt å finne meg en liten jobb etter sommeren også, så jeg kan begynne å ta ridetimer og kjøre opp! Blir godt å ha litt ekstra penger å bruke/spare. Jeg har så masse jeg har lyst på og trenger, men samtidig vil jeg spare mest mulig penger til senere. Skal jo kjøpe hus og bil i framtiden liksom.

Tror også jeg skal prøve å begynne å skrive på en novelle i dag, og gå meg en tur, så jeg får løst opp noen av musklene mine som er stive siden i går!

Noen som har tips til hva jeg kan skrive om?


Siden jeg er i Trønderlag har jeg latt barten min vokst ut..

 

Hva skal man gjøre..Fra 15. mai
 • Postet: 25.05.2012

Det ble vist ikke publisert så jeg legger det ut nå...

 

 

Det føles merkelig å ha sommerferie egentlig.. Spesielt ettersom det snødde natt til i går.. Men grunnen til at det føles litt rart er at det ikke helt har gått opp for meg enda.

 

Endelig kan jeg gjøre alt det jeg hadde lyst til å gjøre i eksamensperioden.. Men jeg har vært så slapp og lat at jeg ikke har gjort noe de siste dagene. I går var det eneste fornuftige jeg gjorde å vaske 3 maskiner med klær og tok litt oppvask. Også hadde jeg en ''plei-megselv-dag''. Jeg satte føttene i ei bøtte med varmvann klippet negler og tok bort neglelakk, hadde på meg ansiktsmaske og tok meg en laang dusj. Var ganske avslappende.

Men i kveld får jeg besøk av en kompis så jeg må nesten gjøre noe mer fornuftig i dag.. Selv om jeg egentlig bare har lyst til å se på tv.. Må støvsuge hele leiligheten og vaske på badet. Kjøkkene er mer eller mindre ryddig utrolig nok. Også må jeg begynne å planlegge hva jeg skal ha med meg hjem. Jeg har sånn 10 bøker i bokhylla jeg ikke har lest enda så har litt å velge mellom. Tror jeg skal ha med meg to bøker hjem. På torsdag var vi ut å feiret at vi var ferdige med litt shopping og kake.. Og da kjøpte jeg ei bok på Freetex for 10 kr og to bøker på Notabene for 24,50 kr stykke. Var noe slags supersalg av bøker der, så det var skikkelige hardpermer og greier. Morsomt å kjøpe så billige bøker!Den fra Freetex (Den hvite) er skrevet på trøndersk så jeg måtte jo liksom kjøpe den! De to andre hadde de jeg var med lest før og de syntes de var bra, så jeg kjøpte dem. Kan ikke bare lese fantasy og Stephen King hele tiden! Bibliotekarer må jo lese litt variert ;)

Jeg er i en sånn periode at jeg ikke har lyst til å gjøre noen av hobbyene mine. Jeg vet ikke helt hvorfor men jeg blir litt lei av dem til tider. Har ikke lyst til å fotografere, tegne, lage kort, hekle eller binde fluer liksom. Leselysten er heller ikke her. Har lest så masse i eksamensperioden at det er got å bare sløve litt. Jeg har heller ikke så veldig blogglyst for tiden. Men tror jeg skal tvinge meg til å lage noen kort eller noe sånt, så kanskje lysten for hobbysaker vekkes igjen. For man blir jo ikke flinkere vis man ikke øver!

Oppsummering av sommerferien sålangt:
 • Postet: 25.05.2012

Sommerferien sålangt har vært herlig. Fint vær (forutennom i dag hvor det har høljet ned, noe som også er litt herlig da!). Alle søskenene mine har vært hjemme og feiret 17. mai, noe vi ikke har gjort på lenge sammen. De hadde også med seg alle ungene sine, noe som var utrolig gøy. Full fart for å si det sånn! Vi har også vært på en herlig grilltur ved vatne. Jeg og Mamma har malt et uthus, (ene broren min hjalp til med å pusse veggene fri for smuss og sånt). Ørkenrottene har det supert i det store akvariet sitt og det yngte tantebarnet mitt er snart 3 år og i den alderen da de lærer seg så mye hver dag. Hun tørr å stikke handa ned til ørkenrottene og la de lukte på den, noe hun synes er skitgøy! Foreldrene mine har flere hus, men det huset de er i mest ligger rett ved skogen. Man går ikke mange meterene fra trappa til tykke skogen, og det er jo herlig! Det er også skog på alle kantene så det føles nesten som om man bor langt fra folk, selv om vi kan se gårdsplassen til naboen og høre biler av og til. I går når jeg sto og malte så hørte jeg duer i skogen som satt å lagde lyder.

Det er også veldig herlig å kunne vanne blomster og holde på litt i hagen. Mamma har funnet flere planter jeg skal få lov til å ta med noe av til Nordland og plante i hagen der. Blir spennende å se om de trives. Jeg gleder meg faktisk til å reise til Nordland og begynne å jobbe, for der venter en stor pakke fra oriflame på meg, jeg får jobbe enda mer i hagen ettersom forldrene mine ikke bryr seg så masse om den hagen og jeg får se vennene mine som jeg ikke har sett siden forje jul og sommer igjen! Blir stas å vise dem ungene mine ;)

I dag har det bare regnet så har ikke gjort stort, men senere i dag skal jeg til bestemor og bestefar. Bestefar hadde bursdag i går så det må jo feires litt!

 

Sånn så jeg forresten ut med ''oppsatt'' hår..

Leppa mi - oppdatering..
 • Postet: 12.05.2012Heldigvis har hevelsen av leppa gått mer eller mindre ned i dag, så føler at jeg kan gå ut blant folk i dag. Dessverre har det blitt et massivt munnsår på innsiden av leppa og oppover, så jeg får ikke til å smile skikkelig. På bildet smilte jeg så mye som jeg fikk til og det ble veldig skjeft.. Har også hatt en smak av gløgg i munnen siden jeg var hos tannlegen som begynner å bli litt irriterende ;) Gløgg er bare godt i små mengder.. Men er sikkert noe han har klisjet på tanna mi som smaker sånt..

Dette har vært en interesant opplevelse.. Hver gang jeg så meg selv i speilet å går mens leppa var på sitt verste så klarte jeg ikke å la vær å le, for det så veldig dumt ut. Så jo ut som om jeg hadde tatt botox i halve leppa liksom!

I kveld skal jeg feire at vi er ferdig med dette skoleåret med noen fra klassen min. Blir skøy! Har nesten ikke smakt alkohol siden før jula en gang faktisk. Håper bare at det ikke svir så alt for masse på munnsåret når jeg drikker. Men spiste pytt med masse grillkrydder på i dag og det gikk fint..

 

God helg alle sammen!

Tannlegetur.. Føler meg sexy..
 • Postet: 11.05.2012

Da har jeg vært å tatt rotfylling.. Jepp du leste rett.. Rotfylling... Hullet der jeg har mistet en fylling for litt tilbake var akkurat så dypt at jeg måtte ha rotfylling isteden for vanlig fylling. Men gjorde ikke mye vondt. Tok bedøvelse da men forventet jo å kjenne mer enn jeg gjorde likevel. Tannlegen var iallefall veldig flink..

Men jeg har et bittelite problem.. Leppene mine er veldig følsomme! Sist jeg var der fikk jeg 3 munnsår samtidig på overleppa.. Og i dag.. Vel.. Jeg skal være så snill å legge ut bilder..


Her står jeg å venter på bussen like etter at jeg var ferdig til tannlegen. Halve munnen min føles merkelig ut ga bedøvelsen og halve overleppa har blitt litt oppsvulmet.. Greit nok.. Får smøre de inn med sånn antimunnsårting når jeg kommer hjem..

 

 

Når jeg var kommet hjem..


Bang... Føler meg virkelig sexy altså... :P Verste er at det er ikke bare overleppa som er øm og stor, men det går liksom oppover fra leppene på innsiden også.. Herlig.. Nå sitter jeg her og ber om at jeg ikke får munnsår og at hevelsen demper seg så fort som mulig...


Sånn går det når man må ligge å gape komstant i en og en halv time.. Råder alle til å ta vare på tennerne sine så de slipper både rotfylling og oppsvulmede lepper!

Sommerferie!
 • Postet: 10.05.2012

Hurra hurra hurra!

Feiret ved å dra på shopping og spise kake med noen fra klassen selv om jeg har vært våken i hele natt.. På vei hjem fra byen sovnet jeg nesten på bussen.. Men nå når jeg faktisk skal sove får jeg det ikke til.. Jaja.. Gjør ingenting! For det er sommerferie!! :DMerkelig!
 • Postet: 06.05.2012

Det er så merkelig.. Bestandig når jeg blir syk så varer det som oftest ikke mer enn et døgn.. Etter at jeg hadde vært på butikken og fått litt frisk luft og lakris følte jeg meg mye bedre i går! All kvalmen, svimmelheten og feberen bare forsvant med et poff. Hodepinen forsvant ikke, men ble mindre.

Jeg tror jeg er en merkelig person rett og slett..

Uansett.. Med i dag er det 4 dager til siste eksamen skal inn, så i dag har jeg selvfølgelig ikke gjort stort.. Nei da.. Jeg har ryddet opp det meste av rotet fra forje eksamen og lest en god del, og straks skal jeg begynne å skrive på eksamen igjen. Blir så himla godt å bli ferdig med dette skoleåret og få ha litt fri.

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com