hits

Må dessverre slenge meg på #MeToo..
 • Postet: 17.01.2018

De fleste er nok litt lei av å høre om Metoo-saken, men samtidig er det en veldig viktig sak, som i det lange løpet kan gjøre livet til både kvinner og menn enklere. Som kvinne har jeg selv opplevd ting som ikke har vært ok for en femmer, og selv om det aldri har vært snakk om voldtekt eller voldelige opplevelser, er det likevel verdt å snakke om, da det viser hvor mye rart vi kvinner må gjennom i livet. Kanskje vil det i framtiden være slik at vi slipper å gå gjennom så mye tull, men fram til da får vi bare kjempe på videre. 

Bildet er lånt fra Pexels.com, og er copyrightfree.

Min første opplevelse skjedde da jeg var 16. Jeg var nyligen flyttet ut for første gnag, og leide hybel hos en gammel alkoholiker. Jeg trivdes ikke akkurat der, da jeg delte bad med han (og det var veldig skittent), han så på 70-tallsporno (meget høylytt) midt på natta, og han var som sagt en alkoholiker. Når jeg flyttet inn fikk jeg høre at den siste leietakeren hans hadde flyttet ut uten å sagt ifra og bare lagt igjen nøkkelen sin i postkassen, noe som ga meg noen røde varselslys i hode, men da jeg flyttet inn var jeg 15 og var ganske naiv. En kveld kom han opp til meg og banket på døren min. Jeg husker ikke hva han spurte meg om, jeg tror det var noe angående gjester og brannsikkerhet, noe vi allerede hadde snakket om ti ganger tidligere. Plutselig strøk han meg over håret og fortalte meg på en flørtende måte at jeg var vakker. Jeg hadde akkurat fylt 16, og hadde aldri opplevd noe slikt før. Jeg sa kort takk og skyndte meg å si god natt, og låste døra. Jeg husker jeg var livredd, og viste med en gang at jeg skulle flytte fort som faen. Jeg fant meg heldigvis en ny hybel iløpet av noen uker, og flyttet, men de ukene etter dette var et helvette. Jeg bodde jo fremdeles hos han, og han hadde jo nøkler inn til hybelen min, så jeg følte meg aldri trygg. Heldigvis skjedde det aldri noe, og han husket sikkert ikke at det skjedde en gang. Vi snakker om fyren som glemte igjen en bukse full av bæsj på badet i ei uke liksom, så han var ikke den mest stabile typen. 

Den andre opplevelsen som virkelig satte spor i sinnet mitt, var med en, i den tiden, god venn av meg. Han kom på besøk og skulle overnatte en natt, men endte opp med å være på besøk i fire dager siden han ikke tok hintet om at jeg ville ha han ut. Nesten med en gang han kom inn døren min, begynte han å mase om sex. Faktisk mase. Han mente at jeg og han kunne jo selvfølgelig gjøre det sammen, selv om vi bare var venner, og selv om jeg sa at jeg ikke var interessert fortsette han å mase, og til slutt kverulere. Personen hadde datet en del yngre jenter, så kanskje hadde han erfart at det går an å mase seg til sex, men på meg funket det ikke, selv om jeg enda var ganske naiv og forsiktig av meg. En av kveruleringene hans var at det var samfunnet som sa at vi ikke kunne ha sex, ikke jeg selv som sa det. Noe jeg ble forbannet over og sa at jeg ikke ville ha sex med han fordi jeg ikke ville ha sex med han. Fram til da hadde han bare vært en venn, og jeg hadde ingen seksuelle tanker om han. Og hadde jeg ikke vært interessert da, hadde jeg nok ikke blitt interessert i han av at han maste og kverulerte fordi han hadde lyst på sex. 

Han tok virkelig ikke nei for et svar, selv om han aldri ble fysisk mot meg. Hver time var det nye ting han prøvde å komme med. Når vi skulle se film ville han vi skulle ligge ved siden av hverandre i sofaen, og når jeg sa nei takk fordi det ville gjøre meg ukomfortabel, fikk jeg samme regle om at det var samfunnet og ikke jeg som mente det. Når vi skulle legge oss maste han om at vi kunne sove i samme seng, men jeg la ut madrass til han, og la til og med på sengklær for han, siden han påsto han ikke kunne det (sikkert et forsøk på å få meg til å ikke orke å re opp for han slik at han kunne få sove med meg). Om morgenen hintet han om at han hadde stå, så jeg bare gikk ned å lagde meg frokost. Hele tiden mens han var her maste han og hintet, og jeg hadde aldri nok mot til å kaste han ut (noe jeg skulle gjort). Den siste natten satt vi oppe hele natten for å game litt, og planen var at vi skulle være våkne til han skulle reise, men vi begge to ble kjempetrøtte. Det var iskaldt på soverommet, og jeg var supertrøtt, så da han kom å la seg i senga mi "for å få varme", orket jeg ærlig talt ikke si noe imot det. Ingenting skjedde (tror jeg), jeg sov som en stein, og fikk endelig sendt han ivei da vi våknet. 

Og selv om ingenting direkte skjedde, følte jeg meg psykisk voldtatt da han dro. Å bli mast på i så mange dager, og å få så lite respekt av en person man tidligere hadde likt som en venn, gjør noe med en. Og noen kommer sikkert til å si at jeg bare kunne jaget han ut, og ja det kunne jeg i teorien. Men jeg var en veldig forsiktig person, som hatet konfrontasjoner. Jeg fortalte han hva jeg følte over telefonen i ettertid, fordi jeg turte ikke gjøre det ansikt til ansikt. Ærlig talt var jeg en svak person, men det gjør ikke det han gjorde greit på noen slags måte. Når noen sier nei så betyr det nei. Men dessverre er det mange som ikke forstår det.

Og mange utnytter nok jenter som ikke helt klarer å stå opp for seg selv. Jeg har opplevd så mye rart over nett og med menn jeg har møtt, at jeg blir dessverre ikke sjokkert over alt som kommer ut nå. Det har vært så mange småting jeg har erfart, som jeg ikke orker skrive om her, som ikke har vært ok. Så mange ganger har jeg opplevd menn som prøver å utnytte naiv ungdom, og det er skremmende. Heldigvis er langt fra alle menn slik, og de fleste menn forstår at slike her ting ikke er ok. Og det er nok også en del menn som opplever ting som ikke er ok også, jeg bare skriver ut ifra min egen opplevelse som kvinne.


#metoo #IkkeOk

Unger har blitt statusgjenstander!
 • Postet: 16.01.2018

Jeg har vært lite på blogg.no i det siste, men i dag hadde jeg noe å skrive om, men med en gang jeg går inn på forsiden fikk jeg en ny ide. Som mange kanskje vet så er jeg veldig kritisk til mamma- og pappa-bloggere, siden de ofte overdeler sine barns liv, og tjener penger på sine egne barn. Vil du lese akkurat hva jeg mener om det, kan du trykke på denne linken: http://hildurs.blogg.no/1445011377_skvis_ut_en_baby__tje.html

Det jeg så i dag var at en av foreldrebloggerne her har laget en egen Instagram for babyen sin. Personlig synes jeg det er en ufattelig creepy ting å gjøre. Ikke bare er det veldig egosentrisk (siden det er du som får glede av profilen, ikke babyen), men du åpner også opp for at hvem som helst kan følge med på livet til barnet ditt. Det vil si at syke fæle folk kan følge babyen din, som i verste fall får ideer om å gjøre noe mot ungen din. Jeg vet at foreldrene velger selv hvor mye de vil dele, og man kan gjøre det på en smart måte. Men jeg får likevel følelsen av at de bare bruker barna for å få oppmerksomhet, og uansett hvor forsiktig man er når man deler noe på en offentlig profil så er det enda offentlig. Barna blir liksom en gjenstand som de bruker for status, oppmerksomhet og sin egen glede, på lik linje som trenden med veskehunder gjorde små hunder til statusobjekt og ikke levende individer.

Bildet er fra Pexels.com, og er uten copyright.

Og når barnet blir større, er det kanskje ikke helt bra at hun/han har en instagramprofil med tusenvis av følgere? Enten vil ungen synes det er ekkelt at folk har fått sett så mye av livet dens, ellers så kanskje synes hun/han det er kult og blir i tidlig alder veldig bevist på likes og følgere. Jeg vil si at barnestjerner fra Hollywood ofte har vist og fortalt hvorfor det ikke er bra å vokse opp i det offentlige, så hvorfor selge ungen sin på denne måten? Jo, fordi det skaper klikk og muligens penger. Det er ikke for barna sin del, og det er bare tull å tro noe annet.


#barn #foreldreblogg #mammablogg #pappablogg #sosialemedier #nettvett

En trist nyhet og et ønske om et vennligere samfunn
 • Postet: 22.11.2017

For et par dager siden fikk jeg en utrolig trist nyhet. Og kanskje blir dette et veldig rotete innlegg, men jeg må få det ut. Før jeg flyttet hadde jeg praksis på et bibliotek, hvor det var mange flyktninger som brukte å besøke siden voksenopplæringen var i etasjen over. Jeg trivdes utrolig godt, for ikke bare var bibliotekaren kjempehyggelig, men jeg ble så utrolig glad i flyktningene. Vi spilte ludo, snakket tull, diskuterte litt, og jeg fikk fortalt masse om hjemmene og familiene deres. Selvfølgelig var det noen utfordringer pga språkbarriere og kulturforskjellene, men jeg følte aldri at jeg ikke ble respektert eller at noen ønsket meg noe ondt. Det var rett og slett en trivelig gjeng! 

På mandagen var jeg på besøk på biblioteket, og da blir jeg fortalt at en av flyktningene hadde død. En av de jeg hadde hatt en god del med å gjøre, og som jeg likte godt. Han hadde tatt selvmord. 

Det er ufattelig trist å tenke på at han er borte, og enda verre er det når man får høre at han hadde vært til legen og fortalt om problemene sine, og av en eller annen grunn ikke fått den hjelpen han trengte. Akkurat hva som hadde blitt sagt til legen vet jeg jo ikke, så jeg ønsker ikke å dømme noen. Han hadde iallefall fortalt venner at han hadde vært til legen og ikke blitt trodd, og det er alt jeg vet.

Når jeg jobbet på biblioteket brukte han å komme innom ofte bare for å slå av en prat, og jeg brukte å spøke med bibliotekaren at om jeg hadde vært singel hadde jeg nok forelsket meg i han, siden han var kjekk og hadde lange øyevipper, og hun spøkte om at hvis hun hadde vært litt yngre hadde nok hun også vært forelsket i han. Ikke bare var han en fin fyr, men han var også ung, veldig hyggelig og virket veldig smart, så det er et stort tap ikke bare for de som kjente han, men også for samfunnet. 

Jeg vet at jeg ikke kunne hjulpet han, siden jeg flyttet derfra og ikke kunne ha oppdaget at han slet, men det har fått meg til å tenke en del på hvor viktig det er med vennlighet, ikke bare mot våre nye landsmenn, men mot alle man møter på. Når jeg snakker med flyktninger er det en ting som alltid går igjen. Det er vanskelig å lære seg norsk og få et norsk nettverk, fordi de ikke får noe kontakt med nordmenn utenfor skolen (og biblioteket), og mange av dem er ensomme. Og når de ikke har norske kontakter som de kan møte på fritiden, får de ikke øvet seg på norsk. Og hva skjer med integreringen da, om de ikke blir kjent med nordmenn?

Og en annen ting, hva skjer med deres mentale helse, når de kommer til et land hvor nesten ingen orker å snakke med dem? De kommer fra vanskelige bakgrunner, med masse krig og elendighet, så de aller fleste av dem har en voldsom bagasje med seg fra før av. Blir den bagasjen mindre av å komme hit, gjør vi som nordmenn det enklere for dem, og føler de seg sett i dette samfunnet? Svaret på disse spørsmålene er dessverre for det meste nei. 

Jeg tror at på mindre plasser er det ofte enklere å bli kjent med menneskene som kommer hit, siden vi ikke er så mange og de ikke er så mange. Men samtidig er bygdedyret en stygg sak. Jeg har jo selv opplevd å gå på en skole hvor alle innflyttere ble mobbet i min barndom, så jeg vet hvor vanskelig det kan være. Men jeg tror det er enda vanskeligere i byene, fordi flyktningene på et vis kan "forsvinne" i folkemengden og ikke bli sett eller få det de trenger. 

Og jeg sier ikke at vi skal holde flyktningene opp som guder eller anstrenge oss for å snakke med hver og en av dem. Det jeg sier er at vi må kunne behandle dem på samme måte som andre mennesker vi møter på. Smil til dem og si hei, slå av en liten prat, og slike ting. Og hvem vet, kanskje blir man kjent med noen supre personer i samme slengen. Jeg vet vi nordmenn synes det er skummelt å snakke med ukjente, jeg synes det er kleint selv, men det er jo ærlig talt ikke så skummelt som hjernen vår skal ha det til å være, den reddharen. 

Ingen kan få tilbake han vi har mistet, men jeg vil hedre hans minne ved å være mest mulig hyggelig mot de rundt med framover. Det skal så lite til for å gjøre dagen til noen litt lysere, og for at de skal føle seg sett. 


Bildene er funnet på Pixabay, og er lisensfrie bilder.

#flyktning #integrering #samfunn #tap

Fulle folk skylder ikke avholdsfolk noe
 • Postet: 24.05.2017

I dag har det blitt lagt ut et innlegg på Aftenposten, av en 17 år gammel jente, som sier at de som drikker ikke skylder de som er avholds noen ting. Hun skriver at det er vanlig å spørre folk om ting når de er annerledes enn deg selv, og derfor vil kanskje mange drikkende personer spørre folk som ikke drikker om hvorfor de ikke gjør det. Hun påpeker at det har vært mye fokus i media på irritasjoner man møter på om man ikke drikker alkohol i Norge, og dette har hun helt rett i. Problemet er bare at hun ikke helt har forstått hvorfor avholdsfolk på fest blir irritert. Det er ikke spørsmålene som er plagsomme, men oppfølgingen av svaret ditt. Om du svarer "Jeg drikker ikke fordi jeg ikke ønsker å drikke", så vil nok de fleste si "ok" også gå videre.. Men så er det også en del som vil pirke videre, eller til og med prøve å få deg til å drikke fordi du "ødelegger festen ved å ikke drikke alkohol".


En drink jeg og en venninne lagde. Er den alkoholfri eller full av alkohol? Hvem bryr seg?

Jeg har selv hatt en samtale med en mann som mente at han aldri kom til å be meg på en fest fordi jeg drakk for lite, og at det var krise at jeg kom til å huske alt som ble gjort og sagt på festen dagen derpå, og at jeg kom til å ødelegge stemningen på festen ved å drikke ting uten alkohol. Jeg vil heller si at om noen er edru på en fest ødelegger ingenting, om det ikke er sånn at personen står der å dømmer de som drikker. Det som oftest ødelegger stemningen er de som prøver å presse folk til å drikke når de ikke vil, eller rett og slett blir sint fordi en person drikker brus isteden for sprit. Og jeg har også sett andre avholdsfolk skrive at de ikke blir invitert til fest med vennene sine lengre, ettersom de ikke drikker alkohol, og det er jo trist. 

Om noen velger å drikke på fester er deres sak (så lenge de er gammel nok til det), og ingen burde dømme noen bare fordi de drikker alkohol innimellom. Om de drikker seg så fulle at de ender opp i fyllearresten, da kanskje man kan få lov å dømme litt, eller kanskje bli bekymret. Men er man på fest med noen som drikker alkohol skal man ikke sitter der som at man dømmer de nord og ned bare fordi de drikker noe du ikke vil drikke selv. Og de fleste avholdsfolk vet dette, og har det veldig koselig på fest uten alkohol.

Men om noen prøver å presse andre til å drikke, eller blir sint fordi en person ikke drikker alkohol, da skal man få lov å bli irritert. Og det er dette innleggene og artiklene fra avholdspersoner har handlet om, ikke at de føler de er bedre enn andre.

De som drikker skylder avholdsfolk noe, nemlig vanlig folkeskikk. Og dette går selvfølgelig motsatt vei også. For min del kan folk gjerne spørre om hvorfor jeg ikke drikker, men de burde godta mitt svar og gå videre med festen isteden for å kverulere eller å prøve å omvende meg. Og bare så det er sagt, jeg kan godt ta meg en sider eller en øl innimellom, så jeg er vel ikke helt avholds, men på fester er det jo veldig tydelig at jeg ikke "drikker nok" alkohol for enkelte.

Heldigvis er de fleste ganske ok med at noen ikke drikker alkohol på en fest, men de få individene som gjør en stor sak ut av det ødelegger så mye. Men gruppepresset er tungt, spesielt når man er ung, så man jeg føler man burde slippe unna det når man er voksen. Hele ungdomsskolen opplevde miallefall jeg press på at jeg burde drikke alkohol og feste vilt, og det var vanskelig å gå mot og si nei. Heldigvis hadde jeg en vennegjeng som var ganske rolige av seg, så gruppepresset ble enklere å håndtere sånn sett. Men jeg fikk høre mange ganger hvor kjedelig og teit jeg var fordi jeg ikke drakk i en alder av 14-15. Og dessverre opplever man også dette i voksen alder.

Jeg syntes denne var litt morsom så måtte ha den med! Dette er jo ikke akkurat gruppepress, men viser mer en voksen dame som bestemmer selv at hun vil smake alkohol. Og om noen vil drikke alkohol er deres sak!

Til slutt vil jeg legge til at jeg synes det er interessant at Aftenposten poster et innlegg om alkohol fra en jente som ikke er gammel nok til å drikke alkohol selv en gang. Jeg vet det er ganske utbredt at ungdommen begynner å drikke før de har fylt 18, men vil de virkelig vise at de på et vis støtter noen som drikker alkohol ulovlig, og som mest sannsynlig har noen som kjøper alkohol for seg (noe som iallefall er ulovlig)?


Link til innlegget: http://www.aftenposten.no/meninger/sid/Til-dere-som-er-avholds-Vi-som-drikker_-skylder-dere-ingenting-621674b.html

#alkohol #avholds #avholdsfolk #drikkepress

Hva kan lille meg gjøre for å stoppe krig og terror?
 • Postet: 23.05.2017

Nå har det vært enda et terroristangrep, denne gangen på en Ariana Grande-konsert i Manchester. Det er en forferdelig tragedie, spesielt ettersom det rammet barn og ungdom, selv om det alltid er forferdelig når noen blir drept. Jeg tror jeg ikke egentlig har skrevet noe om terror her tidligere, mest sannsynlig fordi det er et såpass sårt tema som jeg helst vil glemme eksisterer. Når slikt skjer føler jeg meg så liten og ubetydelig, for hva kan vel jeg gjøre når det kommer til krig og terror? Jeg kan ikke gjøre noe som helst. Jeg kan ikke stoppe radikale fra å drepe andre, og jeg kan ikke stoppe krig. Alt jeg kan er å se på hva som skjer, og håpe at det ordner seg og ikke blir verre. Eller, kanskje er det noe jeg kan gjøre?

Det terrorister ønsker å oppnå er frykt, som igjen skaper hat. Og hat gjør at flere blir radikale, fordi de ikke føler seg akseptert eller velkommen. Derfor har jeg bestemt meg for å ikke være redd, og heller ikke være fylt av hat. Det er bare en liten liten brøkdel av muslimer som blir radikale og terrorister, og det er viktig å huske på i dagens samfunn. Vi har tatt inn en del flyktninger, og det viktigste vi kan gjøre nå er å ta godt imot dem og gjøre det enklest for dem å føle seg velkommen. Det er ikke sånn at flyktninger skal bli millionærer med en gang de kommer til Norge, eller bare sitte på ræva og ikke gjøre noe, men de må få lov å føle seg velkommen. 

De er individer som alle andre, og kommer med hver sin bagasje. Noen av dem kan kanskje litt engelsk, noen har universitetsutdannelse, mens noen av dem er analfabeter. Noen av dem har opplevd fryktelige ting, mens noen av dem har vært så heldig at de har sluppet unna den verste krigen. Uansett hva de har opplevd, uansett om de kan engelsk eller ikke, så er de en ressurs. Det er bare at de må få lov å bli en ressurs. 

Voksenopplæringen hjelper dem på vei, ettersom de da får lære seg norsk, men dette er en lang prosess, spesielt når de kanskje ikke får kontakt med så mange nordmenn utenfor voksenopplæringen og får da bare øve seg på språket på skolen. Mange av dem føler seg veldig isolerte, og blir frustrert fordi de så gjerne har lyst til å lære seg norsk og få seg en jobb. Blant annet kjenner jeg en syrer som kom hit som analfabet, som brukte alle fritimene de hadde på skolen til å gå til biblioteket for å øve litt ekstra på norsk helt frivillig. Han vil så gjerne lære seg, han vil så gjerne jobbe, slik at han kan få konen sin til Norge også, slik at hun er trygg fra krigen. Problemet for han var at han ikke fikk øvd noe særlig på norsk i fritiden sin utenom biblioteket.  

Selvfølgelig kommer det med en del utfordringer, for det er store kulturforskjeller, og mange av de kommer med mye bagasje, men så lenge man møter de med vennlighet, får man som oftest vennlighet tilbake. Poenget mitt er bare at i kampen mot terrorisme og ekstremisme så hjelper det ikke å være hatfull og redde for noen bare pga hudfargen deres eller religionen deres, faktisk har det stikk motsatt virkning. IS ønsker at vi skal hate muslimer, fordi da blir rekrutteringsjobben deres så mye enklere. Om noen føler seg hatet, er det større sjanse for at de igjen blir hatfulle. 

Alle burde prøve å snakke med flyktningene som kommer hit, og å bli kjent med dem, for da blir det så mye enklere å forstå hvor de kommer fra, hva de har opplevd, og hvem de er som person og individ. Og jeg kan vedde på at mange av dem blir kjempeglad for å bli tatt kontakt med. Når jeg å reiste en tur til Sverige for å være i en konfirmasjon kom jeg i snakk med kvinnen som satt på siden av meg. Hun kom fra Syria, og hadde vært i Norge ett år. Hun ble veldig glad for å ha noen å snakke norsk med, og det gjorde turen hennes lettere siden jeg kunne hjelpe henne med å forstå de svenske varslene på høytaleren. Hun skulle til Sverige å besøke broren sin, som hun ikke hadde sett på 7 år, og hun gledet seg kjempemasse, noe jeg kan forstå. Vi snakket om hjembyen hennes, familien hennes og også litt om min familie og mitt liv. Hun hadde familie som enda var igjen i Syria, og var selvfølgelig kjempebekymret for dem. Og hjembyen hennes var bombet til det ugjenkjennelige, noe som var fryktelig trist. Vi fikk god kontakt, så før jeg gikk av toget ble vi venner på Facebook, og ga hverandre en god klem! Språkbarrieret er der jo, men sålenge det er vilje og tålmodighet går det fint!

Ta vare på hverandre, og vis omtanke for folk rundt deg i disse kaotiske tidene, så blir nok ting bedre etterhvert <3


#flyktning #terror #terrorisme #hat #manchester

French er hjemme og ingen er kritiske
 • Postet: 19.05.2017

På 17.mai så ble French endelig sendt hjem til Norge, og alle ble glade! Eller ble de egentlig det? Om du ser på mediene så har det nesten ikke vært noen som har stilt spørsmålstegn ved hva French og nå avdøde Moland faktisk var skyldig i, hva de gjorde i Kongo, hva som skjedde med sjåføren deres, og hvorfor Moholt sto å smilte mens han vasket opp blod. Og dette synes jeg er rart. Jeg er ikke ute etter en heksejakt, men å stille kritiske spørsmål er sunt.

Norge har jobbet i mange år for å prøve å få French hjem, og dette har jeg fint lite imot. Fengselet de satt i var forferdelig, de fikk ikke den helsehjelpen de kunne trengt, og det var rett og slett umenneskelige forhold. Uansett hva en person har gjort, så burde de få sone i menneskelige forhold. Fengsel skal være en straff, men samtidig en plass man kan forbedre seg som menneske, ikke bli nedbrutt til en skygge av seg selv.

French og moren. Hun har jobbet hardt for at han skulle få komme til Norge igjen.

Om de faktisk var skyldig i alt Kongo påsto er det også mange spørsmålstegn rundt. Det er lite bevis som har blitt lagt fram og sjåføren ble heller aldri obdusert. De ble dømt til mordforsøk, mord, væpnet ran, spionasje og dannelse av et kriminelt forbund. Ærlig talt tviler jeg på at alt dette stemmer, men så husker jeg på bildet av Moland som vasket opp blodet etter den skutte sjåføren mens han smilte som en galning, og begynner å tenke at noe av det kanskje stemmer. De mente jo også at French hadde drept Moland i fengselet, mens de norske som undersøkte liket til Moland sa at det var selvmord, så jeg føler at man ikke helt kan stole på Kongo i denne saken. Problemet er jo at det er lite bevis å forholde seg til. Det beste hadde vært om man kunne fått undersøkt liket av sjåføren slik at man kan sjekke hvordan våpen som ble brukt for å drepe han, det hadde iallefall vært en start. 


Er ikke dette et ekkelt bilde så vet ikke jeg. Hvorfor smiler han? Hvorfor tok de bilde av at han vasket blodet? Hadde det vært for å ha bevis i saken hadde det kanskje vært bedre om han ikke sto der og smilte?

Kongo krever nå at French skal fortsette dommen sin i Norge, mens ingen i Norge har gjort den avtalen (visnok), så det ser ut som French er en fri mann. Men om han nå går fri, så har han kanskje sonet nok? Han har vært 8 år i et forferdelig hull av et fengsel, og kom nå hjem syk og avmagret. Kanskje har han lidd nok.

Men at ingen stiller spørsmålstegn eller kritiske spørsmål ser jeg på som ganske rart, for dette er en spesiell sak som er ganske interessant å prøve å finne ut av. Det hadde også vært fint å faktisk vite sannheten bak alt dette. Men den gravende journalistikken har tydeligvis dødd. 

Hva tenker du om dette?


#french #moland #kongo #mord #kriminalitet #samfunn #media

Norske helsevesen - Lagd i sirup!
 • Postet: 12.11.2016

Man kan si mye bra om det norske helsevesen. Det at vi som norsk innbygger har et lite sikkernett rundt oss i tilfelle vi blir syke, med frikort, sykepenger og mye mer er flott. Ikke perfekt, men ganske flott. Men det kan ikke kan si om det norske helsevesen, er at det er så veldig raskt. Jeg har selv måtte erfare dette, og jeg må si at det er fryktelig slitsomt. I det siste har jeg hatt MYE trøbbel med magen, og samtidig virker det som alt av muskler og ledd bare har gitt opp. Jeg går rett og slett å har vondt hele tiden, og jeg føler meg slapp og sliten noe som fører til at jeg ikke får gjort alt jeg vil gjøre. Magen har blitt litt bedre etter at jeg kuttet ut matvarer som var kjent for å kunne skape magetrøbbel, men den er enda ikke god. 

Når jeg endelig fikk motet meg opp til å ringe til fastlegen, fikk jeg beskjed av en halvgretten dame om at jeg måtte vente en måned på time for å få time til fastlegen. Så jeg avtalte time, og smurte meg med tålmodighet, jeg var egentlig bare glad for at jeg endelig hadde tatt til vettet og fått meg time. Så kom timen min, jeg snakket med fastlegen min, og vi tok litt prøver og slikt. Både fastlegen og hun som tok blodprøver var veldig hyggelige bare så det er sagt. Så måtte jeg vente 3 uker før jeg kunne dra dit og få svar på prøvene, igjen ganske greit, jeg var bare glad jeg var kommet igang med å finne ut av dette mysteriet. Jeg vil jo så gjerne vite hva som feiler meg, slik at jeg kanskje kan bli bedre og ikke føle meg som en 80-åring. Så 3 uker senere dro jeg dit, og det jeg fikk vite var at prøvene så helt fine ut. Fastlegen spøkte til og med at ifølge prøvene var jeg frisk som en fisk, noe vi begge to vet jeg ikke er, så det var litt gøy. Så nå sitter jeg å venter på å få time til spesialister, en for mage og en for muskler og ledd. Jeg har på følelsen at det kan ta en stund, for fastlegen nevnte 1.januar som en mulig frist for at jeg skulle få timene. Og av egen erfaring oppe i Tromsø vet jeg at slikt kan ta måneder. 

Jeg hadde et ønske om at dette skulle gå litt fortere. Det høres kanskje ikke så ille ut, men når man kanskje tenker seg litt om, så er det ganske slitsomt å ha konstant smerte, være så svak at man kanskje kan jobbe to timer før man er utslitt, og å aldri vite når man plutselig blir dårlig. Oppi alt dette har jeg prøvd å finne meg en ny jobb, men hvordan skal man finne seg en jobb som ikke er fysisk krevende, som man kan gå på toalettet når man må, og som man enkelt kan ta seg fri en dag om man plutselig blir helt elendig? Og nå som det er kaldt har leddene mine blitt enda verre. Fryser jeg får jeg rett og slett vondt.

Jeg har veldig lyst til å jobbe, jeg elsker å kunne klare meg selv, å spare opp penger til ting jeg ønsker meg og trenger, men akkurat nå går jeg bare rundt i overlevelsesmodus. Det å få i seg nok næring er et slit, samtidig som man må prøve å balansere maten slik at man ikke blir syk. Det å bare kan være i lett fysisk arbeid i to timer før man blir halvveis ødelagt er et slit. Jeg er vant til å kunne gjøre ting selv, men nå må jeg liksom se mine egne begrensninger. Jeg føler jeg bare er en byrde, og får ikke til å gjøre noen ting. Og det er så lite motiverende å vite at svaret på helsen min kommer, men at jeg må vente en liten evighet på det. 

Så, mye fint kan man si om norsk helsevesen, men det er ikke spesielt raskt.


#helse #sykdom #helsevesen #norge #norsk #fastlege #lege

Jeg boikotter NRK!
 • Postet: 30.10.2016Bildet tilhører ikke meg.

De som har fulgt med på bloggen min, vet nok at jeg ikke er noe fan av NRK, og da spesielt ikke NRK-lisensen. Du kan lese om mitt syn på NRK-lisensen HER og du ikke alt har. Kort fortalt har jeg ikke sett på norsk tv på 5 år ca, og har heller null interesse for det. Er jeg på besøk til folk og de ser på NRK så er det greit, men jeg oppsøker det liksom ikke selv. Jeg har hørt litt på radio når jeg har vært på jobb, men hjemme har jeg hørt på radio to ganger de siste 8 årene, og da bare for å sjekke at radioen funket. Og nå som det blir DAB-radio og FM-nettet kuttes ut har jeg ikke en gang de tre skurrete kanalene jeg kan høre på hjemme, så hvorfor i alle dager skal jeg måtte betale NRK noe som helst? 


Bilde: SINDRE SUNDE TVEIT

Jeg kunne godt tenkt meg å kjøpt en tv for å se film og serier på eller å bruke som en ekstra pcskjerm, men jeg orker ikke styret med å plombere den, spesielt ikke med tanke på at NRK driver å fantaserer om måter de kan få alle nordmenn til å betale lisensen, uansett om de har plombert tven eller ikke. De fantaserer nemlig om løsninger som gjør at de aller fleste voksne folk i Norge må betale lisensen, uansett om de bruker NRK sine tilbud eller ikke. En av deres ideer er at alle som leier eller eier en bolig må betale lisensen, uansett hvor god råd en har eller ikke. For mange er en utgift på 3000 kr i året mye, spesielt for noe man ikke bruker. Deres andre ide er at alle som har pc, nettbrett eller smarttelefon må betale lisens, fordi de kan se på NRK sine sider med disse dingsene, og ettersom de aller aller fleste eier en eller flere dingsebomser betyr det at de aller fleste hadde måtte betale med en sånn løsning, uansett om de bruker NRK eller ikke. Om det er et problem at folk bruker NRK via internett, hadde løsningen vært så enkelt som et innloggings- og abonneringssystem for de som bruker tilbudene deres, men det er ikke blitt nevnt som en mulighet en gang, mest sannsynlig fordi de tjener mer penger på at alle må betale isteden for at de som bruker NRK må betale. 

Ønsker du å plombere TVen men ikke har mulighet å ta den med på verksted? Da kan du gå inn på http://lisensfri.no/. De kommer hjem til deg, slik at du slipper styr med frakting osv. Finnes ikke i hele Norge, men på Østlandet, vestlandet, Sørlandet og Midtnorge (faktisk til og med mulig på Helgeland).

De påstår vi må betale lisens fordi Norge trenger et uavhengig medie som har som jobb å fortelle sannheten og ikke være redd for å kritisere noen, og det hadde jo vært greit nok, om NRK faktisk hadde vært helt uavhengig. NRK bor langt oppi rumpa til kongefamilien, og kritiserer dem aldri. Eneste jeg har funnet er en satireserie basert på kongefamilien, og det telles ikke helt med tanke på at det er ment som humor. Jeg har også til gode å se at NRK laget noen undersøkende serier som gransker politikerne og stortinget, og finner bevis på korrupsjon, noe som kan skulle tro var en del av journalisters jobb. Selv om nesten alle i Norge betaler lisens, er ikke NRK så veldig uavhengige, ettersom de er redd for å kritisere folk høyt opp i systemet. 

Og mange kan si til meg at NRK har begynt å lage god underholdning i det siste, slik som Skam, og det kan godt stemme, men det er ikke underholdning jeg ser på, så hvorfor skal jeg betale for det? Dessuten består NRK sine sendinger på TV hovedsaklig av repriser. Nyhetene på TV er latterlig, og skraper bare såvidt på overflaten av ting, til og med på nyhetskanalen, og artiklene deres på nett er like overfladiske som både VGs og Dagbladets artikler ofte er. (Hvor er egentlig norsk journalistikk blitt av?) Radiosendingene deres er også fryktelig repetative, det lille av de jeg har hørt på pga jobb. Det var 5 sanger som gikk på repeat hver dag, og de fleste showene deres var grei bakgrunnstøy, og ikke noe mye annet enn det. 


Bildet tilhører ikke meg.

Dessuten er NRK så utrolig dårlig til å ta til seg kritikk som det går an. For litt siden kom serien Alt for dyrene ut, og der viste de et kaninhold som var fryktelig, og oppførte seg som at dette var helt normalt og fint. Mer info om det kan du finne HER. De fikk selvfølgelig og heldigvis mye kritikk, men isteden for å ta til seg kritikken, så gikk beklagelsene de leverte ut på at de hadde gitt et for lite nyansert syn på kaninholdet til kanineieren og at de derfor beklagde seg ovenfor han, fordi han hadde fått kritikk på grunnlag av det de hadde sett fra serien. Kort fortalt var det alt for små bur (fører til smerter og generelle helseproblem), kaninene bodde hver for seg (de skal bo to eller flere sammen) og de ble løftet etter ørene (noe man aldri skal gjøre). Hvordan NRK mener de kunne vinklet det bedre for å vise hvor godt dyrehold han hadde forstår jeg ikke, men det var iallefall det de gikk ut med, isteden for å innrømme at de hadde bæsjet på leggen. 

Så jeg boikotter NRK fra nå av, og det føles ikke som et tap en gang, ettersom jeg nesten ikke har brukt deres tilbud på mange år. Og ja, jeg har måttet gå inn på deres sider og gjøre litt undersøkelse for å skrive dette innlegget og innlegget om lisensen, men det telles ikke akkurat som at jeg brukte deres tilbud. 


Tv is dead. Bildet tilhører ikke meg.


#nrk #nrklisens #tv #radio #dyrevern #kanin

Stolt og takknemlig for familien min!
 • Postet: 23.09.2016

Jeg er så stolt og takknemlig for at jeg kommer fra den familien jeg gjør. Vi har våre problemer som alle familier har, for ikke ett menneske på jorden er helt perfekt (forutenom Ani DiFranco, hun er helt perfekt i min bok), men de verdiene jeg har fått, bare fordi jeg ble født inn i "rett" familie er jeg så glad for. Jeg kommer fra en multikulturell familie. Jeg har samisk opphav, selv om jeg ikke er "nok" same til å kalle meg det, har det gitt meg muligheten til å se mer enn bare hatet som har blitt rettet mot samer. Etterhvert ble også familien min meget fargerik, og jeg så aldri noe problem med det, ettersom jeg aldri så folk bare for hvordan farge de hadde eller hvor de kom fra. Jeg har også vært så heldig at homofili aldri var problematisk tema. Jeg er oppvokst med slektninger som er homofil, og jeg tenkte aldri noe på det. Noen i slekten min var gutt og hadde en guttekjæreste, det var ikke noe rart med det, det bare var sånn. 


Bildet er funnet på: Meaws.com, og tilhører ikke meg.

Men dessverre forsto jeg jo etterhvert at ikke alle hadde samme syn som meg. Når folk fikk høre om at jeg hadde slektninger som var homofile ble de meget stille, eller så gjorde de en stor sak ut av det for å vise at det var ok. Personlig synes jeg det beste er når vi ikke gjør en stor sak av at noen er homofil, fordi da er det liksom sett på som normalt, noe det jo også er. Men samtidig forstår jeg de som ikke vet helt hva de skal si når de får høre at noen er homofil, og forstår at de ikke mener noe vondt med det. 

Etterhvert forsto jeg også hvor dypt hatet mot samer enda kan være, spesielt da jeg flyttet til Tromsø, og ble nesten redd for å nevne at jeg hadde sameblod i årene. Spesielt vanskelig var det ettersom hver gang jeg var ute på byen var det en eller annen full jævel som måtte spørre meg med en brei tromsødialekt "e du same?", og jeg følte jeg måtte si nei. Same ble brukt som skjellsord, og jeg tok folk jeg ikke kjente i å snakke dritt om samer. To kunder der jeg jobbet ytret faktisk "Samer er ikke helt gode, de skyter folk som plukker multer", noe som endte med at jeg fikk litt djevel over meg og sa at jeg var same, og at jeg aldri hadde skutt noen fordi de plukket multer. Da ble kundene meget flaue, og begynte å unnskylde seg med at de snakket om nordsamer, mens jeg (med min trønderdialekt) var sørsamer - noe som var mye bedre ifølge dem. Jeg presset litt på, og sa at jeg hadde plukket multer i nord ofte, og at jeg aldri hadde blitt skutt, og at jeg heller ikke hadde lest om at det noen sinne hadde skjedd, og de ble enda mer flau, noe som var utrolig morsomt for meg. 


Bildet er funnet på: Travel-finnmark.no, og tilhører ikke meg.
 

Dette med rasisme mot folk fra andre kulturer og med andre farge tenkte jeg aldri på som ung, men etterhvert ble det jo veldig tydelig for meg hvor trangsynte noen folk er. Jeg ser ikke hvorfor noen kan ha problemer med at utenlandske kommer til Norge, så lenge de oppfører seg fint og gjør sitt for å integrere seg i samfunnet. Dessverre ser mange folk verden som svart-hvit, og tenker at alle utlendinger (som ikke er hvite) kommer til å bli problem, og at vi heller burde la de være der de er nå, isteden for å ta de inn. De forstår ikke at det er snakk om individer, som er like som oss, bare med en annen kultur og farge. Selvfølgelig må vi prøve å gjøre vårt for å hjelpe til å stoppe kriser i andre land også, for vi kan jo ikke ta imot hele verden, men vi må være åpne til nye folk også. Mange ser også svært negativt på at mørkhudede får barn med hvite nordmenn, fordi det "vanner ut " arven vår, og dette er bare bullshit. Emigrering har skjedd helt siden menneskerasen begynte å utvikle seg, og vi er alle blanding av ulike etnisiteter allerede. Og arven vår blir ikke ødelagt av at vi blir mindre bleike og tåler sola litt bedre, for arven vår har ingenting med hudfarge å gjøre. En person som er norsk, kan gå i bunad og spise fårikål, uansett om hun er brun, svart, hvit, rød eller gul, fordi hudfarge betyr ingenting. Det er skremmende hvor mange som enda er hjerneløse rasister i Norge, i 2016! Enda mer skremmende er det når jeg tenker på at mine familiemedlem kanskje kommer til å møte på rasisme og hat i sin hverdag.

Uansett er jeg glad for at jeg ble oppvokst i en såpass åpen familie som jeg har, slik at jeg klarer å se forbi legning, hudfarge og etnisitet. 


#familie #rasisme #homofil

Religion - Mitt syn på saken - 2016.
 • Postet: 16.09.2016

I går la jeg ut et innlegg fra 2012, om mitt syn på religion. Innlegget kan leser HER. Personlig synes jeg det var interessant å lese, både fordi jeg har utviklet meg skriftlig og fordi jeg kanskje har utviklet meg litt mer når det kommer til argumentasjon. Jeg fjernet innlegget da jeg søkte på en jobb på en kristen skole, ikke for å skjule at jeg ikke var kristen, men fordi jeg ikke ville de skulle tro at jeg kom til å argumentere mot kristendom. Jeg var åpen om at jeg selv ikke var kristen, og forklarte at kristendommen selvfølgelig hadde påvirket min egen tro. Jeg føler jeg har tatt det beste av en rekke religioner og gjort det til min egen tro på et vis. Når ungdommen spurt meg om jeg var kristen var jeg ærlig med dem, men jeg viste aldri hat mot kristendom eller andre religioner. 


Trykk på bildet for å gå til større versjon.

Og jeg hater absolutt ikke religion. Men jeg ser en god del problemer med religion. Dette at folk ikke finner ut selv hva de vil tro på, men blir tvunget inn i religioner av sine foreldre eller ut ifra hvor de kommer fra, skaper mennesker som ikke er åpne til å tenke utenfor sin egen lille boks. Det de har lært er rett, og deres religion er den rette religionen. Og når de er så sikre på at det de har lært er rett, skaper det farlige situasjoner. Ekstremister finnes i alle religioner dessverre, de som tar sin hellige bok og mener alt som står i den er rett eller som bare ser på de delene av boken som passer deres ekstreme tro. Det skaper også hat og undertrykkelse av kvinner, homofile, transseksuelle og mange flere. 

Men alle er heldigvis ikke ekstremister. De fleste som er kristen, jøde, muslim, buddist osv er bare vanlige hyggelige folk som tror på sin religion. Og så lenge de ikke bruker sin religion til noe ondt, så har jeg null problem med dem. Det er når de bruker religionen sin til å begrunne sitt hat at jeg får problemer med dem.

Jeg vet nemlig at det enda er prester i Norge som er konservative som faen, enda vi er i 2016. Prester som nekter kvinner å preke i kirkene sine, fordi det står i bibelen at kvinner ikke skal lære menn. Prester som nekter å gifte par fordi de har en skillsmise bak seg (men samtidig vier folk som har hatt sex utfor ekteskap). Prester som hater homofile og mener de synder bare fordi de blir forelsket i samme kjønn. Og prester som mener sangen nordnorsk julesalme er blasfemisk pga teksten «Vi levde med hua i handa men hadde så sterk ei tru. Og ett har vi visserlig sanna: Vi e hardhausa vi, som du». Grunnen til dette var "Det nedverdiger Gud, for han er mye høyere enn mennesket". 

11 Nov 2006, Paris, France --- Symbols of the Three Monotheistic Religions --- Image by © SÈbastien DÈsarmaux/Godong/Corbis
Bildet funnet på: krishna.org

Problemet med religion er ikke bare at folk blir hjernevasket til å tro det foreldrene og samfunnet rundt dem tror, men også at de plukker ut deler av religionen som passer dem best. Om du lærer at du skal hate homofile, så fokuserer du på de delene av bibelen som gjør det, men ignorerer at det også står at det å spise sjømat er en synd, og at man ikke skal klippe håret sitt. Om man skal leve 100 % etter bibelen hadde man blitt gal, fordi den motsier seg selv såpass mye, samtidig som den er fylt med idiotiske regler som at du ikke skal spise sjømat eller klippe håret ditt. Jeg så en artikkel og video om en kvinne som bestemte seg for å leve etter bibelen i ett år, og det var fryktelig. Blant annet: hver gang hun hadde mensen måtte hun ligge i et telt ute i hagen, for ifølge bibelen skal ikke mannen røre henne fordi hun er "skitten", og alt hun var borti den uken måtte vaskes, så det enkleste var å bo i et telt. Hun måtte også gå rundt med en pute å sitte på om hun var andre plasser. Hun var rimelig glad når året hadde gått tror jeg. Fant også en artikkel om en mann som prøvde ut det samme, ganske interessant lesning, så link HER.


(Foto: Rachel Held Evans/Facebook)

Og på sett og vis har jo jeg også plukket ut ting jeg ønsker å følge, og valgt bort andre ting, bare at jeg har gjort det fra ulike religioner. Jeg har kanskje ikke tatt spesifikke deler av bibelen og lever ut ifra dem, men jeg har jo valgt ut hva jeg tror på ut ifra hva jeg har lært og opplevd. Og på barneskolen lærte vi jo at kristendommen var rett, så pga barnetroen blir man jo mer påvirket enn man kanskje vil. Så kanskje er jeg en del av problemet, fordi jeg tror at det jeg tror på er rett når det kommer til hva det vil si å være et godt menneske osv, selv om jeg ikke er sikker på hva jeg tror skjer etter døden osv. Men samtidig er jeg åpen for å høre hva andre tror på, så lenge det ikke er hatfylt propaganda som visse folk spyr ut, så føler jeg er litt mer reflektert enn de som blindt følger en tro bare fordi de er født inn i den. 

Religion er et vanskelig tema føler jeg, og jeg slet virkelig med å formulere hva jeg mener, men dette er vel mer eller mindre slik jeg tenker i dag. Ikke mye har forandret seg siden 2012 egentlig. Hovedpoenget mitt er enda at sålenge man ikke bruker sin religion til å undertrykke, spre hat eller vold, så har jeg null problemer med det. Jeg har flere venner som definerer seg selv som kristen, men som likevel klarer å se at bibelen er feilfull, ettersom de er såpass reflekterte mennesker. 


#religion #synspunkt #bibel #kristendom #islam #homofili #prest

Religion - Mitt syn på saken - 2012.
 • Postet: 15.09.2016

(Skrevet i 2012 tror jeg, og lagt som skjult da jeg søkte jobb sist.)

Jeg liker ikke religion. Eller.. Jeg liker ikke organisert religion. Klarer liksom ikke helt å tro på en gud som er så urettferdig at hvis tror på feil ting og går i kirka isteden for synagoge så blir man straffet. Hva med alle urfolkene som ikke har fått mulighet til å møte alle mulige religioner og valg den de trodde var rett, men som bare trodde på den ene tingen de har hørt om? Fortjener liksom de å brenne i helvette eller å bli gjenfødt som en snegle? Dessuten fører organisert religion til krig og fremmedfrykt.(Bilde funnet: dreamstime.com)

Jeg mener at religion, altså det man tror på, det må være personlig. Å tro på noe bare fordi det er det du har blitt opplært til og fordi det er det som er vanlig i ditt land/område virker jo utrolig dumt. Dessuten er som oftest ikke alt i en spesiell religion er bra, eller kan leses feil. Bøkene jødedommen, islam og kristendommen bruker er jo eldgammel og skrevet av mannfolk som ikke viste bedre enn å rake ned på kvinner, homofile, spre hat osv.


(Bildet funnet: jimmyogotico.deviantart.com)

Det jeg tror er at det finnes noe vi ikke kan se, og noe etter døden. men jeg vet ikke akkurat hva. jeg tror det finnes en slags himmel eller at vi blir gjenfødt på et eller annet vis. Jeg tror at det vi gjør i dette livet påvirker hva som skjer videre. og jeg vet jeg tror på gjenferd, mennesker som etter døden har blitt sittende fast i denne verdenen av en eller annen grunn. Jeg håper det finnes engler, ettersom det er en så fin ide, eller noe som ligner ideen engler. Jeg tror det finnes en slags magi i naturen. I alt rundt oss. Dermed burde vi behandle omgivelsene våre med respekt. Ikke ta mer en det man trenger, og være takknemlig for det vi får.

(Bilde funnet: 123rf.com).

Jeg synes det er viktigste her i livet er å være det beste mulige menneske man kan være. Hva slags religion har ingen betydning i det neste livet, men det man gjør mot folk, dyr og kloden. Jeg unngår å skade dyr når jeg kan, selv om jeg ikke er imot å spise dyr, så lenge de har hatt et godt og langt liv. jeg prøver å ikke være frekk og slem mot folk, og jeg prøver å være miljøbevist.

 
(Bildet funnet: iangrey.org)

Alle mennesker er like mye verdt, så lenge de ikke gjør noe dårlig mot dyr og mennesker. Og homofile er født homofile, og det er dermed helt naturlig. Om dyr er verdt like mye som et menneske er jeg ikke helt sikker på, men de har sin egen verdi og burde få leve et godt liv.


(Bildet funnet: staticage.blogg.no)

Hva du tror på er opp til deg selv, så lenge det ikke går ut over andre.

Q: hva tror du på og hva synes du om det jeg tror på?

Fransk politi tvang kvinne til å kle av seg!
 • Postet: 03.09.2016

I det siste har debatten rundt Burkinier rask som bare det. Burkini er svømmeklær for muslimske kvinner, som dekker alt de har blitt opplært må dekkes. Personlig er jeg skeptisk til burkini og burka osv. Ingen burde få bestemme over en kvinne på den måten og si til henne ha hun burde ha på seg. Men dessverre er det enda slik i 2016 at menn enda får bestemme over kvinner i visse kulturer. Samtidig er jeg ikke helt imot burkinien heller, for den hjelper kvinner til å bli mer integrert tror jeg. De kan endelig dra på stranden og bade, og de kan dra på svømming i basseng uten at de får noe hat av den grunn.

I Frankrike bestemte de seg for å ha et forbud mot burkinier, og politiet opphever tydeligvis lovverket ved å tvinge kvinner som har på ser burkini til å kle av seg, framfor både dem og alle andre på stranden. For et par uker siden var det en sak i Dagbladet om dette, hvor en muslimsk kvinne ligger på stranden med datteren sin og koser seg i solen, helt til politiet kom bort til henne. De tvinger henne til å ta av seg burkinien framfor alle som er der, noe som gjør at hun både må vise kroppsdeler og hår som ifølge hennes religion ikke er lov å vise, og datteren er livredd og gråter mens dette skjer. Til slutt får hun i tillegg en bot. 

Bilde: Foto: Stella Pictures.

Jeg forstår problemet med burka, hijab og slikt, men samtidig er ikke dette måten å skape en positiv forandring. Å nekte noen å bruke burkini på stranden, påvirker bare kvinnen som føler seg tvunget til å dekke til kroppen sin. Det gjør ikke at familier velger bort burka og slikt, og at de blir mer integrerte. Det som kommer ut av et forbud er i beste fall at familien flytter en annen plass. Og kvinnen som blir tvunget til å kle av seg framfor alle føler seg sikkert skamfull over det som skjedde. Alt hun ville var å dra på stranden sammen med datteren sin. 

Dessuten er ikke ideen bak burkinien bare dum. Kvinnene som bruker den dekker seg til ja, fordi de tror det er det de må gjøre, men samtidig åpner burkinien opp nye muligheter for dem, fordi de kan bade, dra til stranden og dra til svømmebasseng, noe de ikke kunne før. Og burkinien er mer eller mindre som en våtdrakt, bare litt mindre tettsittende. Kanskje føler de seg mer integrert og mer som en del av samfunnet fordi de får mulighet til å være med på ting de før ikke kunne?

Da jeg gikk på ungdomsskolen hadde jeg ei venninne som var muslim. Hun brukte hijab, og hadde alltid på seg lange bukser og gensere. Å ha gym var fryktelig for henne, fordi hun måtte ha på seg genser. T-skjorte var ikke mulig ifølge foreldrenes religion. Og svømming hadde hun aldri, fordi hun kunne ikke vise hud, selv ikke når svømmingen ble kjønnsdelt etterhvert. Hun var opplært til at det var en stor skam å vise fram hud, selv om det bare var snakk om en ankel eller en albue, så hun kunne jo ikke bade i badedrakt og bikini som oss andre. Jeg må legge til at det var en veldig hyggelig familie hun kom fra, iallefall ut ifra det jeg erfarte. Jeg var på besøk der et par ganger, og det var veldig øyeåpnende for meg iallefall. Når de kom hjem tok de av seg hijaben og kunne slappe av. Jentene i familien elsket å holde på med hår, og krøllet, kreppet og farget håret sitt ofte. Jeg kom hjem derifra med rødstripet hår faktisk. 

Uansett. Om venninnen min hadde hatt en burkini, kunne hun hatt svømming med alle oss andre, og faktisk lært seg å svømme, samtidig som hun hadde sluppet å følt seg så annerledes og utstøtt som hun sikkert gjorde hver gang hun satt å så på oss ha det gøy i bassenget. 

Et forbud hjelper ingen, annet enn de som føler seg ukomfortable av å se en muslimsk kvinne på stranden. Det gjør ingen forskjell, annet enn at kvinnene får enda mindre frihet enn det de allerede har. Dessuten, er vi virkelig bedre enn muslimske menn som tvinger kvinner til å kle på seg, når vi tvinger kvinner til å kle av seg?


Bilde: Getty

Isteden for forbud mot burkini, burde man heller fokusere på å øke integrasjonen av muslimske (og andre) innvandrere. Bli kjent med dem og behandle dem som folk. Legge opp til at de kan lære seg språket og få seg en jobb så fort som mulig. Da vil hijaben, burkaen og burkinien etterhvert forsvinne. Jeg har i fortiden lest om universitet som har lagt ned forbud mot burka, og jeg forstår jo problemet. Om noen dekker til alt foruten øynene sine, så er det vanskelig å kommunisere med dem. Men samtidig, om man nekter muslimske kvinner utdanning, fordi de bruker et plagg de føler de er nødt til å bruke, hvor integrert blir de da? Om de har fått fullføre en utdannelse og fått kommet seg i jobb, hadde de blitt mer integrert. Problemstillingen blir vel mer om det er jobber de ikke kan gjøre fordi de dekker til hele seg, men det er en annen diskusjon. Å nekte dem en høyere utdannelse, som fører til mer integrasjon, mer selvstendighet og høyere egenverdi, er i mitt hode idiotisk. En kvinne med burka kunne kanskje ikke blitt politi, men det er mange andre yrker som er "burka-vennlige". Dessuten er det mer sannsynlig at de kutter ut burkaen om de er mer utdannet.

Integrasjon er mye bedre og effektivt enn et forbud.


#muslim #burka #hijab #burkini #integrasjon #innvandring #frankrike

Føkk digitale skjemaer for jobbsøking
 • Postet: 30.08.2016

Å søke jobb er ikke lett. Og selv om man skulle tro den digitale hverdagen vår gjorde det enklere å søke jobb, så må man nesten revurdere denne tanken. Det er nemlig skikkelig tungvindt å søke på jobber over nett. Noen få bruker enda mail for å ta inn jobbsøknader, og jeg må bare si "GUD VELSIGNE DEM!". De digitale søkeskjemaene man må bruke når man søker på jobb er så tungvindte og stjeler så masse tid når du allerede har skrevet CVen din på Word. Selv om du har en fin og fullverdig søknad må du nemlig fylle ut skjemaet, og legge inn alt av informasjon om deg selv. Og det er fint og greit nok, OM ALLE HADDE BRUKT SAMME SØKNADSSKJEMA. Jeg har sendt ut en god del søknader nå, i de få månedene jeg har hatt ufrivillig ferie, og jeg har vært gjennom iallefall 7 ulike sider hvor jeg må legge inn all av info på. Det hjelper ikke at jeg søker i flere ulike kommuner, men til og med det trenger ikke å ha så mye å si, når det virker som vær eneste butikkjede har sin egen side for å legge inn CV og søknader. Det er allerede tidkrevende og slitsomt å finne jobber og lage gode søknader, så man trenger ikke det ekstra stresset med å måtte legge inn alt på diverse skjemaer som ikke alltid funker.

For det er også et problem. De jævla søknadsskjemaene funker ikke alltid. Jeg skulle legge inn styrevervet mitt hos RageQuit i et av skjemaene i dag, og hadde fylt ut alle feltene. Ganske enkelt, og fram til da hadde det vært et ganske greit skjema. Når jeg trykker Legg Til, så kommer det opp med store røde bokstaver "Tittelen kan ikke være blank. Du må ha minst 1-100 karakterer der". Tingen var at det var ikke noe felt for tittel, og det jeg ville definert som tittelen på det som var der, hadde jeg alt fylt ut. Jeg ble temlig frustrert, ropte til pcen som om det var hans skyld, og spamklikket på Legg Til. Da ble det lagt til. Og det var flere slike øyeblikk iløpet av tiden jeg brukte for å legge inn alt. Den påsto jeg ikke hadde skrevet på plasser jeg hadde skrevet, og var lite samarbeidsvillig. Likevel vil jeg si at, ut av de skjemaene på nett jeg har prøvd, er denne ganske høyt opp på lista. De som lager slike skjemaer er tydeligvis ikke så nøye på om de skal funke, ta lite tid eller være..kremt.. brukervennlige. Det er jo bare snakk om jobbsøking, ikke noe viktige greier..

Og kjære arbeidsgivere.. Kan dere ikke bare benytte dere av mail isteden? Dere må kanskje bruke et par minutt lengre på hver søknad om dere bruker mail, men tenk hvor mye tid vi søkere har brukt på søknaden vi sender dere, så virker ikke de få minuttene så viktige lengre.. 

Død over elektroniske søkeskjemaer!Hadde det bare vært så enkelt som å trykke på en knapp assa..

#jobb #jobbsøking #digital #skjema

Skal du jobbe for en venn?
 • Postet: 23.08.2016

Jeg har flere ganger jobbet for venner, når det kommer til Youtube og videoredigering, og andre ting. Og for det meste funker det veldig godt, men jeg har lært et par ting likevel, som kan være godt å dele med andre.

1. Om du ikke stoler på personen, ikke jobb for han/henne. Som oftest er følelsene du har for en person iallefall noenlunde rett. For eksempel: om du vet noen er dårlig å betale for seg, så burde du kanskje ikke jobbe for han/henne.

2. Husk å skatte på det du tjener, eventuelt føre det opp på frikortet om du har det. 

3. Alltid avtal ting skriftlig. Om dere ikke skriver en kontrakt, så burde dere iallefall avtale betaling og hva som skal gjøres skriftlig. Dette er i tilfelle noen plutselig ikke betaler det de skal, eller om noen ikke gjør det de skal. Ideelt burde man ha kontrakt uansett hva jobben er, og om den du jobber for nekter å skrive en basic kontrakt ut ifra deres avtale burde mange varsellamper blinke rødt hos deg. 

4. Får du ikke det personen skylder deg, så ikke gi deg. Du har rett på pengene du har jobbet for, og da skal ikke arbeidsgiveren din la vær å betale deg. Da er det også greit å ha dokumenter som viser hva han/hun skylder deg. 
Om du noen gang får til svar "tror du jeg driter penger?" når du spør etter lønna di.. Løp!

#jobb #arbeid #lønn #kontrakt #avtale #vennskap

OL-Utøvere.. Legg bort mobilen!
 • Postet: 06.08.2016

På Dagbladet lå det en artikkel, om hvordan svenskene hadde reagert da de så hvordan nordmennene var kledd under OL-seremonien. De hadde på seg noen fargesprakende jakker, som hadde passet veldig bra til det norske curlingteamet for noen år siden. Dette bryr jeg meg fint lite om. De prøver å skille seg ut, og det gjorde de kanskje. Men det jeg tenkte på da jeg så bildet som ble brukt i artikkelen, var hvor egosentrisk vi har blitt. 

En god del av de norske utøverne hadde fram mobilen under seremonien. De fleste tar bilder, eller ser ned på mobilen, sikkert for å legge ut på sosiale medier. Og jeg forstår at de på en viss grad lever av å være aktiv på sosiale medier (det og sporten selvfølgelig), men når de er med i noe så stort som OL, og millioner ser på dem, så synes jeg det er litt rart å gå med nesa i mobilen, isteden for å være tilstede og oppleve øyeblikket. 


Foto: EPA/ESTEBAN BIBA


FOTO: MATT SLOCUM / AP

Og ja, jeg vet man kan multitaske, og alle som har fram mobilen for å legge ut et bilde opplever likevel øyeblikket, men under en stor seremoni så kan man legge bort telefonen. Det vil være enormt mange bilder fra seremonien uansett, så det er ikke for å ha minner for en senere tid. Det handler om å få likes, og å virke relevant. Og om de ikke hadde hatt fram mobilen under seremonien, så hadde kanskje bildene fra media osv vært enda bedre? Kanskje isteden for å være opptatt med mobilene sine, at de kunne snakket og hatt det gøy med hverandre? 

Personlig synes jeg det er trist når en persons egenskaper og evner blir mindre verdt enn deres sosiale medier. De er i OL for en grunn. De er flinke i det de holder på med, men likevel føler de at de må ta bilder til enhver tid for å få likes. 

Og jeg sitter ikke på min høye hest og ser ned på dem, for jeg er like ille. Når jeg ser en elgkalv utfor vinduet mitt, er første instinkt å finne kamera for å ta bilde, og isteden for å se på kalven og oppleve øyeblikket, kaster jeg det bort på å lete etter kameraet. Også blir jeg uansett frustrert over de dårlige bildene jeg sitter igjen med. Så i det siste har jeg prøvd å ignorere kameraet og heller oppleve øyeblikket. Hadde jeg gått i OL-seremonien, så hadde jeg ikke dratt fram mobilen iallefall. Seremonien er på mange vis et show, hvor utøverne er underholdningen, og hvor underholdende er det å se på andre ta selfies?


#OL #RIO #Norskeutøvere #mobil #sosialemedier #opplevelse #OLseremonien


PS: I morgen er det kommentarsøndag, og om du vil jeg skal lese din blogg, kan du legge en link til bloggen din på innlegget her!

Gambia og Tanzania forbyr barneekteskap!
 • Postet: 12.07.2016

Begge landene har nå innført lover som gjør at ungdom må være 18 før de kan gifte seg. Gambias president har også sagt at om man gifter seg med en jente som er under 18, så kan man få opptil 20 år i fengsel for det, samt streng straff for de som gifter bort barna sine. De følger i fotsporene til andre afrikanske land som har hatt forbud mot barneekteskap, noe som er veldig flott. 

Tall fra Unicef viser at prosenten kvinner i afrikanske land som ble gift før de er 18 er dalende, men at det går meget sakte. Fortsatt er det slik at en av tre kvinner i Afrika, i alderen 20-24 år, hadde inngått giftermål før de fylte 18. Men dette er et steg i rett retning. Det er oftere barneekteskap blant de fattige, mens de som har litt mer velstand ofte har gått bort fra denne praksisen. 

Om strenge straffer vil være nok til å avskrekke folk fra å gifte bort barn får vi vente å se. Forhåpentligvis vil lederne også fokusere på undervisning og å forandre kulturen rundt barneekteskap, og ikke bare satse på at strenge straffer gjør alt av jobben for dem, for er det noe USA har lært oss så er det at strenge straffer ikke virker avskrekkende. 

Uansett er dette en gladnyhet, og viser at selv om det skjer mye dumt i verden, skjer det også positive steg. Gambias president. Foto: Tony Karumba / AFP / NTB scanpix

Kilde: http://www.bistandsaktuelt.no/nyheter/2016/gambia-og-tanzania--stopper-barneekteskap/​

Slutt å overreagere!
 • Postet: 10.07.2016

I de siste årene har det blitt en trend at folk overreagerer. Uansett hva det gjelder, så blir noen folk såret og føler de må gjøre et stort nummer ut av ting. Og internett har gjort det så mye enklere for folk å spre sine overreaksjoner også. Det er disse folkene som roper "rasisme, rasisme!" over skolebarn som bruker nisseluer på juleavslutningen. For noen år dro til og med noen rasismekortet fordi en godtebutikk solgte kjærlighet på pinne med ansikt på. Kjærlighetene var laget av sjokolade, så derfor mente de at de hadde blitt lagd for å ligne mørkhudede personer, og for å gi assosiasjoner til kannibalisme, selv om de fantes i både mørk, lys og hvit sjokolade. Jeg mener ikke dette er rasistisk i hele tatt. Vi bruker nisseluer i desember, fordi det er en del av vår kultur. Nisser hører til i jula, og om ungene synes det er gøy å gå med nisseluer så burde de få lov til det. Skolen brukte grunnlaget at det var en multikulturell skole, og derfor måtte man legge til rette for alle på skolen, men jeg vil banne på at de utenlandske elevene ikke hadde brydd seg om folk hadde hatt på seg nisselue eller ikke. Som oftest ut ifra det jeg har erfart er det hvite nordmenn som drar rasismekortet, fordi det får dem til å føle seg bedre enn andre, eller fordi de er redde for å trampe på noens tær. Men som sagt vil de fleste utenlandske ikke bry seg om nisseluer og kjærligheter, så lenge de blir møtt med respekt og vennlighet.

Og folk overreagerer ikke bare når det kommer til rasisme, men absolutt alt. Er det noe som kan tolkes feil, så kan du banne på at noen kommer til å tolke det feil. For en stund siden ble det hengt opp plakater for å reklamere for XMen: Apocalypse i USA. Og et par feminister reagerte kraftig på dette. Grunnen var at plakaten viste en stor blå mann kvele en liten blå dame.Det jeg fikk ut av plakaten var at mannen på bildet mest sannsynlig er skurken i filmen, og at Mystic (den blå lille dama) får litt juling i filmen. Og det er greit hun får juling, fordi hun er en karakter som gir ut like mye juling som hun får. Plakaten sier ikke at det er kult å bruke vold mot kvinner, og den vil heller ikke få menn til å tenke "hei, jeg skal gå å kvele ei dame nå!". Grunnen til at dette fikk oppmerksomhet i media var fordi det var en kjendis som reagerte på plakaten, og blåste ting ut av proporsjoner. Det var altså ikke feminister i flertall som reagerte på dette, men et par enkelte overreagerende feminister. Ordet Feminist har nå blitt assosiert med dumme kvinnfolk som hater menn og som overreagerer på alt, og det stemmer jo slettes ikke. Ekte feminister ønsker likestilling, thats it.

Dessverre får de få mindre rasjonelle mer oppmerksomhet i media, enn de som faktisk er rasjonell. For en stund siden fikk Sandra Borch mordtrusler av et par "dyrevernere" fordi hun er for pels. Og det fikk så mye oppmerksomhet i media. Jeg har fått høre at dyrevernere bare bryr seg om dyr, og har null sympati for mennesker, og at vi er urasjonelle. Og ikke bare det, men min egen bestefar sa til meg at han ikke liker dyrevernere. Da måtte jeg bare si "men da liker du ikke meg, for jeg er en dyreverner". Og da ble han litt matt, for han likte jo meg. De fleste dyrevernere er som meg. Vi bryr oss både om mennesker og dyr, og vi vet at det å komme med trusler ikke hjelper noen ting, da det bare maler oss alle i et dårlig lys, som igjen fører til at folk lettere bare sier at vi er urasjonelle og dumme. Les mer om myter om dyrevernere her.

Og dette gjelder alle grupper. De få dårlige eplene ødelegger for resten av gruppa. Å rope ut at noe er rasistisk eller mannsjåvenistisk, når det egentlig ikke er det ødelegger bare, fordi når noe faktisk er galt, vil folk lettere kunne ignorere det fordi vi "overreagerer" jo bare. Og trusler, og saksøking uten grunn, hjelper iallefall ingen. Det får deg bare til å se dum ut. Og du er dum også.

Nå har det også gått så langt at vi er blitt redde for å gjøre noen fornærmet, og trampe noen på tærne. For folk overreagerer jo på alt. Bare se på barnetv for eksempel, de tørr ikke vise noen ting som foreldre kan reagere på. Når jeg vokste opp var det tvserier for barn hvor karakterer døde, ble skadd og slikt, og jeg tok ikke skade av det. Jeg lærte bare at døden var en naturlig del av livet, og at ting hadde konsekvenser. Jeg kunne bli redd, og jeg kunne få mareritt, men foreldrene mine skyldte ikke på barnetven av den grunn. De bare trøstet meg og forklarte meg at hattifnatter ikke eksisterte i det virkelige liv, og gikk videre med livet. Jeg tok ikke skade av å bli litt skremt. For en stund siden var det derimot et svensk ektepar som klagde på en av filmene med Albert Åberg ble vist i barnehagen, fordi ungen deres hadde blitt redd og det hele endte med at barnehagen sluttet å vise filmer for ungene, i redsel for å bli saksøkt av foreldre. Mer om dette kan du lese her. Føler dette bildet passer ganske bra, da trenden med å overreagere faktisk er ødeleggende for internett, og samfunnet generelt. Bildet tilhører ikke meg.

Så om du ser noe du ikke liker, tenk deg litt om. Er det faktisk et problem bak dette, eller kanskje du bare tenkte det var det når du først så det? Ofte så er ikke førsteinntrykket man får rett, og man må derfor tenke seg litt om. Om du bare reagerer med en gang du ser noe, så vil du mest sannsynlig være en del av problemet, ikke løsningen. Og vær så snill å ikke vær redd for at noen skal bli fornærmet. Vær et godt menneske for all del, men ikke vær redd for at noen kommer til å overreagere. 

Vår lille bygd har mistet litt av sin identitet
 • Postet: 09.07.2016

Ettersom vi har fått husnummer, ble det også slik at adressen måtte forandres. Av en eller annen grunn. Det er to veier her, men bygda har ikke akkurat mange hus, så man skulle tro at bygdas navn enda kunne brukes i adressen sammen med husnumrene. Men slik ble det ikke. Nå er adressene i denne bygde Nerveien og Øverveien, isteden for navnet på bygda. Nerveien og Øverveien er så diffust og upersonlig som det kunne blitt. Det er navn som kan brukes hvor som helst i Norge, og jeg er ganske sikker på at det ikke har noe historie bak seg. Jeg har iallefall aldri hørt innbyggerne av bygda bruke Nerveien og Øverveien når de har snakket om bygda. 

På kart og slikt vil bygdenavnet enda være, men adressen er forandret, mest sannsynlig for alltid. Og det er ikke bare her politikere har forandret adresser til noe helt annet, uten å tenke på de ulike plassenes identitet.

Jeg synes det er utrolig trist at de ikke tenker på bygdas historie og særegenhet når de bestemmer at vi skal få en ny adresse. Husnummer er sikkert flott, men slik som jeg ser det hadde de ikke trengt å fjerne bygdas navn fra adressen, bare lagt til husnumrene. 

Vår lille bygd har virkelig mistet litt av sin identitet. Takk skal dere ha.
 

Har du en bolig, må du betale NRK-lisensen!
 • Postet: 01.07.2016

Iallefall om "ekspertene" får viljen sin. Siden oktober i 2015 har et ekspertutvalg undersøkt hvordan Norges befolkning skal betale for NRK-innhold i årene som kommer. Fram til nå har det vært slik at om du hadde en tv eller en annen måte du kunne bruke NRK tilbud, så måtte du betale en lisens, som har vært på 2834 kr i året. Ettersom NRK tydeligvis ikke tjener nok på dette, og fordi streaming over internett osv gjør det vanskelig å finne ut hvem som faktisk bruker tilbudene deres, har eksperter brukt 9 måneder på å finne alternative løsninger på dette. NRK tjener akkurat nå ingenting på streaming over mobil og pc, noe som lett kunne fikses om de gikk bort fra at Norges befolkning skulle betale for 97 % av inntektene deres.

Ifølge Dagbladet er dette løsningen ekspertene foreslår:

 • Betalingen for NRK vil være omtrent det samme, eller lavere. Dagens kringkastingsavgift er på 2834,70 kroner i året.
 • Men i stedet for at betalingsplikten knyttes til om husstanden har en tv-mottaker, skal den knyttes til om du disponerer en bolig. Det skal kun betales ett bidrag per boenhet.
 • «NRK-bidraget» tar ikke stilling til om det finnes apparater i boligen som er egnet for konsum av NRKs innhold. Les: spillkonsoller, nettbrett, datamaskiner, mobiltelefoner eller tv-apparater.
 • Lisenavdelinga står som nå selv for for innkrevingen, og NRK mottar inntekten.
 • Siden alle som disponerer egen bolig betaler «NRK-bidrag» fritas bedrifter og institusjoner. Det er fordi privat betaling også omfatter bruk på arbeidsplassen, mener utvalget.

Det vil altså si at om du har en bolig, nå du betale nesten 3000 kr i året, på noe du kanskje ikke bruker. Dette tar ikke hensyn til hvor mye folk tjener eller hvor mye de har å rutte med ellers. Så er du en fattig alenepappa så må du likevel betale 3000 kr ekstra i året, noe som fort kan legge ekstra press på økonomien. Dette virker som et veldig urettferdig forslag. Først og fremst tar det ikke hensyn til at folk kanskje ikke har råd til å betale 3000 kr ekstra. Men det er også urettferdig ettersom de som ikke bruker NRKs tilbud likevel må betale. Jeg har nesten ikke sett norsk TV de siste 5 årene og har hørt litt radio på jobb, men ikke hørt på det hjemme. Skal jeg liksom begynne å betale 3000 kr i året til NRK ekstra fordi jeg har tak over hode? De har ikke bidratt til at jeg har tak over hode.

Jeg har aldri forstått hvorfor vi i heletatt betaler NRK-lisensen. Før tenkte jeg bare "Klarer ikke NRK å betale sine egne regninger?". Så jeg fant ut at jeg skulle grave litt og se hva som egentlig var grunnen til at vi i Norge skal støtte NRK økonomisk. På den første faktasiden jeg fant på NRK sine sider, var det beste jeg fant dette "Stortinget har bestemt at kringkastingsavgiften skal tilfalle NRK, som har fått i oppdrag fra Stortinget å være en reklamefri allmennkringkaster." Så ifølge dette betaler vi fordi NRK skal være reklamefri. Er dette eneste grunn så sier jeg bare KJØR PÅ MED REKLAMENE NRK!

Jeg trodde lisensen var til for å holde NRK nøytralt og fri for propaganda i min ungdom, noe jeg sånn halvveis kunne stå bak, men det virker ikke som det er tilfellet. Og de er iallefall ikke nøytrale når det kommer til kongefamilien og slike ting. Kritikk er jo skummelt!

Jeg begynte så å lese om Allmennkringkastingen, også på NRK sine sider. Stortingen hadde vist gitt NRK i oppgave å "tilby alle i Norge et bredt og allment medietilbud basert på norsk identitet, kultur og språk." Og kanskje gjør NRK en bra jobb med dette, noe jeg ikke kan vite ettersom jeg ikke bruker deres tilbud. Men er dette grunn nok til at vi alle sammen skal gi 3000 kr uansett hva vi har råd til? Og klarer virkelig ikke NRK å finansiere seg selv, om de har så godt et tilbud?

De fleste i dag bryr seg ikke om reklamer. Det er blitt en del av vår TV- og radioopplevelse, og de fleste av oss godtar de fordi vi vet reklamer trengs for å få økonomien til kanalene å gå rundt. Og om deres tilbud er så gode som de påstår, så burde de jo klare å få nok seere og lyttere til at økonomien kunne gått rundt uten hjelp fra folket? De påstår på sine sider at 9 av 10 i Norge bruker deres tilbud daglig, så med slike statistikker burde det være lett! 

En annen løsning de nevnte var at NRK-lisensen kunne bli lagt under skatten vår, men dette mener ekspertene ikke er en god ide, for da er ikke NRK uavhengig lengre. Men denne løsningen hadde iallefall vært mer rettferdig, selv om jeg enda mener NRK burde kunne klare seg selv. Da ville folk betalt ut ifra hva de tjente og hadde råd til i det minste. Selv om det er idiotisk å måtte betale for noe man ikke bruker. 

Jeg nekter iallefall å betale 3000 kr i året til noe jeg ikke bruker, bare fordi jeg har tak over hode. Da flytter jeg heller ut i skauen. Eller vil en lavvo defineres som en bolig?

Noen som har en god forklaring på hvorfor vi skal betale 3000 kr i året til NRK?

Melodi Grand Prix og syting!
 • Postet: 15.05.2016

Slutt å syt! Dere oppfører dere som babyer. Det har vært så mye "drama" rundt Melodi Grand Prix i år. Selv om man skulle tro folk ikke brydde seg så mye om en konkurranse hvor middelmådighet er sett på som ok, så gjør de tydeligvis det. Først så røk Norges bidrag ut i en av delfinalen, og da klagde det norske folk som bare det, og mente det var både urettferdig og fælt. Jeg har ikke hørt sangene Norge konkurrerte mot da vi røk ut, men ærlig talt var det ikke noe spesielt med sangen som var Norges bidrag. Stemmen til Agnete er fin, men helt ordinær. Sangen er fin, men helt ordinær. Jeg prøvde å høre sangen et par ganger, og satt bare igjen med en følelse av at den var helt standard, og husket ikke melodien eller noe ti minutt etterpå. Så det at vi røk ut var ikke noe sjokk. Jeg leste at det var mange som mente at det var urettferdig ettersom naboland ofte stemmer på hverandre, og at derfor røk Norge ut fordi de andre i delfinalen stemte på hverandre. Men mener de da at vi skulle delt om delfinalene i soner isteden for å trekke det tilfeldig? Det trenger ikke å bli mer rettferdig for å si det sånn. Dessuten har nordiske land vunnet 5 av de siste 10 årene, så kanskje er folk bare litt lei av vår musikk? Eller kanskje, bare KANSKJE, sangene våre ikke var gode nok til å ende opp i finalen?

Og også etter hovedsendingen ble det klaging. Russland syntes det var urettferdig at Ukraina fikk være med når de hadde en såpass politisk sang, som omhandlet da Russland deporterte krimtatarene fra Krim-halvøyene i 1944, og da Russland gjorde krav på Krim-halvøyene i 2014. Jamala (sangeren) er selv etterkommer av de som ble deportert, og derfor var det er både en personlig og politisk sang. Russland liker vel ikke at det blir lagt merke til når de gjør noe galt, og derfor må de jo klage litt. Og folk burde nå ærlig talt få lov å synge om hva de enn måtte ville.

Noen som også klagde, var noen svensker, som mente at Norge hadde etterlatt dem, fordi vi ikke ga de nok stemmer. Men hva er vel vitsen med en slik konkurranse om man ikke stemmer på de man synes er best, men isteden stemmer på naboen fordi man føler man må? Det er sikkert mange som stemmer på konkurransedeltakere som er mest kjent for dem, men det er jo ikke spesielt bra for konkurransen sin del. Jeg husker da jeg var barn, og vi satt å så på Idol. Naboene mine mente vi skulle stemme på Sandra Lyng Haugen, fordi hun kom fra Mosjøen, mens jeg mente vi skulle stemme på de vi syntes var best, og det står jeg for enda. Skal man stemme på noen, så gjør man det fordi man liker de best, ikke fordi man føler man må.

Og til og med enda klager nordmenn på at Norge ikke vant delfinalen. Og ja, kanskje var den bedre enn noen av sangene i hovedfinalen, men vi møtte vel ikke de sangene i delfinalen, så enkelt er det. Og igjen, sangen var bare helt ordinær, ikke noe mer.

Personlig likte jeg ikke sangen som fant hele saken. Jeg husket den ikke en gang, og jeg satt der som et spørsmålstegn når hun sang, fordi jeg ikke forsto hva hun sang. Kanskje hadde det vært sterkere om man forsto hva hun sang, men det får så være. Dessuten var den ikke fin i mine øyne. Men jeg er fullstendig klar over at musikk er en smakssak, så selv om jeg ikke likte sangen må det være mange som likte den, i og med at den vant! Jeg vet ikke hvordan sang jeg likte best, men det er heller ikke så nøye.

Det som er poenget er det at folk elsker å klage og spy ut negativitet, og hvor irriterende det er (og ja, jeg vet jeg sitter å klager akkurat nå, men jeg gjør det i håp om å få mindre negativitet i verden). Kanskje kunne reglene i Melodi Grand Prix vært bedre, og stemmesystemet vært bedre, men da burde man heller snakke om det, isteden for å sitte og syte fordi ditt land ikke vant..

 


Bilde 1: Festdag.no

Bilde 2: nrk.no


#MGP #Melodigrandprix #Ukraina #russland #Sverige #Norge #agnete

Kjære Odins Soldater (og andre rasistiske folk)
 • Postet: 08.05.2016

Kjære Odins Soldater. Jeg er mer redd dere, enn alle flyktningene vi får inn. Mens flyktningene består av mennesker med all slags personlighet, kultur osv, så er det en ting som alle i Odins Soldater har til felles, nemlig hat. Og hat avler bare mer hat. 


Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

De aller fleste flyktninger er gode mennesker, som bare ønsker et trygt liv. Men når de blir møtt med hat, er det større sannsynlighet for at de selv begynner å hate. Prøv å se for deg selv, komme til et annet land fordi det er krig i ditt eget, og du blir møtt med hat isteden for forståelse og sympati? Faktisk er det ikke lenge siden nordmenn var flyktninger selv, og det er heller ikke utenkelig at om det blir krig igjen at vi selv kan bli flyktninger igjen. 

Og hvis du ser på miljøet i Sverige for tiden. Hvor mye galt har flyktningene gjort i forhold til hva "nasjonalistene" har gjort? Mens svenske grupper har systematisk brent ned asylmottak, noe som koster Sverige en hel del penger og som truer livet til både flyktninger og etnisk svenske, så har det ikke vært noe slik blant flyktningene. Det gale som har blitt gjort fra flyktninger er gjort av enkeltpersoner, og da kan man ikke si at det er alle flyktningene sin skyld. Det er heller ikke alle muslimers skyld at noen ekstremister sprenger seg selv i lufta, bare så det er sagt. Det er ikke flyktningene som er problemet.

Det er alle hatfulle mennesker som er problemet, noe som både rasister og IS i mine øyne er. Enkeltindivider som ødelegger for alle. Det virker som at Odins Soldater er sammensatt av hatfulle individer, og det er nettopp dette som er skremmende. For når hatfulle folk samles og blir en gruppe, blir som oftest bare ting verre. Er det noen fornuftige folk blant dere, burde de heller legge bort våpnene og hatet, og bli en natteravn.


Om jeg har møtt på denne gruppa med menneskene midt på natten, ville jeg blitt redd. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

Jeg er ærlig talt mer redd for hva Odins Soldater kommer til å gjøre, og hvordan det påvirker alt rundt oss, enn hva flyktningene kommer til å gjøre. Og jeg er langt fra den eneste som føler det slik. 

Det må også legges til at flyktninger aldri har kommet med drapstrusler mot meg, vært nedvergende mot meg fordi jeg er en kvinne, eller sagt at jeg burde sendes til Syria for å få min straff, men jeg kan ikke akkurat si at rasistiske hvite menn har vært like hyggelige mot meg, da de har gjort alle tre tingene som ble nevnt ovenfor, og mer, mot meg. Så i min bok er rasistene problemet her. Når jeg ikke kan komme med mitt synspunkt på en vennlig måte, uten å få dødstrusler, så er det noe galt med folket. Jeg har i tillegg hatt mer med innvandrere og flyktninger å gjøre, enn rasistiske folk, så man kan ikke heller si "men hvis du har hatt mer å gjøre med flyktninger hadde du fått mer hat fra dem også". Det er rett og slett bare tull. Og når hvite menn sitter å gjør akkurat det de påstår innvandrere gjør galt, så må jeg nesten bare le, for på hvordan måte er dere da bedre enn dem?

Dessuten ønsker IS at flyktninger blir møtt med fremmedfrykt, fordi det gjør det enklere for dem å få tak i flere soldater og selvmordsbombere. Det er ikke uten grunn de spesielt går etter media, for de ved at det vil føre til mer hat i avisene, i artiklene, og at de får mer oppmerksomhet, noe som igjen fører til mer hat og fremmedfrykt. Så det vi alle sammen kan gjøre for å jobbe mot IS er faktisk å være inkluderende, og å se på flyktninger som individer, isteden for "fienden" og "et problem". 


Huff, skumle flyktninger. Spesielt de små barna! Foto: Bax Lindhardt / NTB scanpix

Kanskje generaliserer jeg litt når jeg sier alle i Odins Soldater er et problem, for jeg vil tro det finnes noen fornuftige folk innad i denne gruppen også. Men det som har samlet dem er hat og fremmedfrykt, så jeg føler at jeg kan gjøre det med god samvittighet, til forskjell fra de som generaliserer alle flyktningene til en gruppe med "fiender". 


Ærlig talt er jeg også litt redd for å poste dette innlegget. Om "rette" personer finner det vet jeg at jeg kommer til å få flere drapstrusler m.m, og det er langt fra gøy. Men samtidig må man nesten stå opp mot slike mennesker og si hva man mener. For det verste man kan gjøre er å stå i stillhet å se på noen ødelegge verden. 


#odinssoldater #rasisme #rasist #innvandring #flykting #flyktninger #norge #samfunn #synspunkt #nyhet #media #drapstrusler #trusler #IS #flyktningemottak #sverige

Øyet som ser
 • Postet: 30.04.2016

Det er interessant å se hvor ulikt syn man kan ha på et menneske. På en side kan en person virke som den ressurssterke personen som presser fram forandringer. På den andre siden kan en person virke som en person som ikke bryr seg, og som ikke gjør noe som helst. Og det kan jo selvfølgelig ha flere grunner. Kanskje legger personen mer energi på bare en av sidene. Kanskje er det folk rundt som ikke ser personen for den den er, fordi han klarer å skjule det for de fleste. Eller så kan det hende folk ser på han som giddesløs og lat, mens han egentlig ikke er det. 

Som oftest ser man jo bare det en person ønsker at man skal se, men så av og til får man små glimt som kommer gjennom denne fasaden de har skapt. Dette gjelder alle mennesker, for jeg tror ikke et menneske klarer å vise alle sine sider til en annen, iallefall ikke de fleste. Men spesielt gjelder det kjendiser, eller personer som er kjent på ett eller annet vis.

Som oftest ser man bare fasaden til kjendisene. Det de ønsker du skal se. Du ser bare den personen de ønsker å være. Helt til fasaden begynner å falle sammen, enten ved at ting kommer ut fra andre som ødelegger deres fasade, eller fordi de klarer å ødelegge den selv. Og det trenger ikke å være negativt. De kjendiser som tørr å komme ut å si "jeg er ikke som jeg virker, jeg har ting som plager meg, som alle andre" og som rett og slett viser at de ikke er perfekte og faktisk er menneskelig. Det at andre kommer ut å sier noe er som oftest litt mer skadelig for personen det gjelder, fordi da vises det at dette er noe de har bevist holdt bort fra offentligheten. Og da spørs det veldig hvordan de takler dette i ettertid, om det blir ødeleggende eller ikke for deres status osv.

Samtidig har vi ikke en rett til å vite alt om en menneske, uansett om de er kjendis eller ikke. Jeg trenger ikke å vite hvordan kjendisene ser ut uten sminke, om de ikke ønsker å vise det selv, og jeg trenger ikke å vite ting om deres privatliv. Jeg har mange artister jeg elsker, men jeg kan ærlig talt ikke ikke mye om deres personlighet og personlige liv. Er Dave Matthews fra Dave Matthews Band gift for eksempel? Jeg har ikke peiling.. Har han barn? Jeg har ikke peiling.. Men jeg elsker musikken det bandet skaper likevel!

Og hvem bryr seg hvordan andre ser ut uten sminke, de er vakre mennesker uansett, for vi er alle sammen vakker på hver vår måte. Bare se på Gwyneth Paltrow under dette. Hvem er så merkelige at de blir "sjokkert" over hvordan hun ser ut uten sminke? Vel, flere artikler ble skrevet om hvor sjokkert folk var, så det finnes tydeligvis de som blir det. De fleste ble vist sjokkert på en positiv måte akkurat denne gangen, noe som er langt fra normen når det kommer til sminkeløse kjendiser. 

Men det er lett å glemme at kjendiser er mennesker de også, men følelser. Ofte blir media helt oppslukt i detaljer vi ærlig talt ikke har noe med, og som mange ganger kan ha negative konsekvenser for den kjendisen det gjelder. Alle de artiklene om kjendiser som er avhengig av dop, eller artikler som påpeker hvor tynne og stygge visse kjendiser er, er skrevet under grunnlaget at "folk fortjener å vite det" og at artiklene er skapt for å hjelpe kjendisen til å få seg hjelp. Og i visse situasjoner kan det kanskje hjelpe, men som oftest tror jeg det bare graver et dypere hull for noen som allerede sliter. Alt det negative som ble skrevet om Amy Winehouse for eksempel på slutten, tror jeg ikke hjalp henne noe særlig, og kan ærlig talt ha medvirket i hennes død. 

Så prøv å se ting fra flere sider, og prøv å se andre mennesker som akkurat det, andre mennesker. Andre personlige liv har ikke du noe med, så lenge det ikke påvirker deg eller dine kjære. Vi må slutte å bry oss så himla mye om kjendisers problemer, og heller prøve å fikse våre egne problemer. 


#samfunn #sosial #kjendis #seoghør #sladder #blad #avis #media #tv #amywinehouse #davematthewsband #Gwynethpaltrow #fasade #privatliv 

50% er ikke bra nok!
 • Postet: 02.04.2016

For tiden jobber jeg 50 % som miljøarbeider på en videregående skole. Jeg tjener ikke mye, men jeg tjener nok til at jeg overlever, og får lagt av litt penger hver måned. Likevel blir folk nesten sjokkert over at jeg har tatt denne jobben, på en positiv måte. Ofte får jeg høre at folk synes det er flott at jeg orker å ta en slik jobb, isteden for å gå på nav, og at det er lurt av meg å velge arbeidserfaring over å være hjemme og vente på den perfekte jobben.

Og jeg er enig. Det er mye bedre å jobbe og få arbeidserfaring isteden for å sitte hjemme. Det jeg er mindre enig i, er hvor sjokkert folk blir over at jeg gjør det. Jeg tjener mer enn nok for mitt forbruk, og er fornøyd. Jeg har bare meg selv, og to ørkenrotter å ta meg av, så jeg trenger ikke så mye. Men folk har vist blitt så vant med at vi skal tjene mest mulig, og ha høye ambisjoner, at når jeg tar denne jobben blir de litt sjokkert over at jeg ikke har mer ambisjoner. 

Det er også "forstått" at dette bare er en midlertidig jobb, og jeg har fått spørsmålet "men hva vil du EGENTLIG jobbe med da?" flere ganger enn jeg kan huske. Jeg trives i jobben min, tjener mer enn nok, og har ikke noe planer om å bytte jobb med det første. Akkurat nå har jeg ikke noen store planer om hva jeg vil jobbe med osv, jeg vil bare jobbe. Jeg lever i nået rett og slett.

Det er så mange som har jobb som får spørsmål om hva de vil jobbe med senere i livet osv, som kanskje er fornøyd akkurat der de er. Blant annet butikkansatte og folk på slike arbeidsplasser får ofte slike spørsmål. Og mange føler de blir sett ned på fordi de jobber en plass der andre mener jobben deres ikke er bra nok til å være annet enn midlertidig. Og det er litt dette jeg føler på. Jobben min burde være god nok, det burde ikke være sjokkerende at jeg vil jobbe 50 % isteden for å sitte hjemme og tvinne tommeltotter. Som oftest er det eldre folk som mener at ungdommen nå til dags heller vil sitte hjemme enn å jobbe. Men jeg vil bare si. De som sitter hjemme isteden for å jobbe, har som oftest en annen grunn enn latskap til å gjøre på den måten. De fleste som sitter hjemme ønsker å jobbe, og kunne ønske seg en 50 % stilling, slik at de slapp å være avhengig av andre for å klare seg. Et par sløvpeiser finnes sikkert, men de aller fleste har gode grunner til å være hjemme. Kanskje finnes det også et par mennesker som har for masse krav til jobbene de søker på, men de fleste som sitter uten jobb søker på alt det de føler de kan passe som. 

Jeg snakket også med en person som mente jeg burde søke om støtte fra nav, ettersom jeg bare hadde en 50 % stilling. Nå vet jeg ikke om det er mulig en gang, men hvorfor skulle jeg søkt om hjelp, når jeg klarer med selv? 

Det hadde selvfølgelig vært greit med mer penger i hverdagen, for å kunne spart opp enda mer, eller å hatt mer enn 50 % stilling, men jeg er fornøyd og det er alt som teller.

De fleste menneskene mener dette på en positiv og hjelpsom måte, så dette er slettes ingen kritikk av enkeltpersoner. Det er mer bare en observasjon over hvordan folk ser på min jobb og økonomi.

Tre barn med tre ulike fedre!
 • Postet: 20.03.2016

I det siste har det vært mye oppmerksomhet på en blogger ved navn Mammatilmichelle, som fikk barn så ung at hele hennes identitet er at hun er mammaen til denne ene ungen (iallefall om man bare ser på bloggnavnet hennes). Hun fikk første unge da hun var 14, og er nå gravid med sitt tredje barn, i en alder av 19. Og for all del, press ut så mange unger du vil for min del, så lenge du ikke bare gjør det for oppmerksomheten og pengene, som jeg har skrevet et blogginnlegg om før. Det som er litt interessant er at når hun får denne ungen, så har hun tre barn, med tre forskjellige fedre. I en alder av 19. 


Og før jeg fortsetter, så vil jeg bare si at mange har vært veldig krass mot henne i det siste, så jeg skal prøve å være litt mindre krass. Jeg hater personangrep og trakasering, men hun er en offentlig person og dermed må hun dessverre oppleve til tider å være eksemplet folk bruker når de vil skrive om noe. 

Det jeg har problem med, er ikke at hun fikk barn ung, eller at hun allerede er på vei med sitt tredje barn. Det jeg har problem med er at hun skaffer seg barn med menn som hun ikke er sikker på kommer til å bli der videre for henne og barna. Det første barnet, da var hun selv et barn, så der får hun et pass av meg. Men å er hun 19, og burde vite såpass at hun kanskje burde vente med å få barn med kjæresten, til hun er sikker på at det faktisk kommer til å bli de to. Skillsmissebarn har det ikke akkurat lett, og det å skal sjonglere tre forskjellige fedre kan ikke være lett. Faktisk tror jeg det er vanskelig nok om man har barn med en person man ikke lengre er med. Hva om en av de ønsker å flytte, men likevel vil ha kontakt med ungen for eksempel? Eller hva om hun selv ønsker å flytte? 

Det å få et barn er et ansvar uten like. Du har ansvar for et liv. Og man burde ideelt sett bare skaffe seg barn om man er 100 % sikker på at det er rett, at man har tid, penger og kan gi barnet det beste mulige livet. Selv om man har lyst å skaffe seg barn, er det ikke alltid at man burde.

Jeg vet ingenting om denne bloggeren, annet enn at hun er en mammablogger som har tre barn med tre ulike menn, allerede som 19-åring. Hun er sikkert en veldig hyggelig person, og sikkert en god mor. Men samtidig må man jo nesten sette spørsmålstegn ved hvorfor hun klemmer ut barn med menn hun tydeligvis ikke kjenner godt nok enda. Og igjen, det første barnet får hun et pass for, for da viste hun ikke bedre. Nå burde hun iallefall vite bedre. Men samtidig tjener hun jo penger på å skrive om barna sine, og da kanskje hun føler hun må produsere noe nytt innimellom for å holde seg relevant? Eller så tror hun vel at hver eneste mann som er interessert i henne kommer til å bli der for alltid, noe hun skulle ha forstått ikke stemmer nå da. Man kan jo bare lure. 

Noen ønsker jo bare å bli foreldre, det er deres eneste mål i livet, og det er helt greit, men det må likevel være rett. Man burde vente med å få barn til man vet ganske sikkert at man klarer å gi ungen et stabilt og godt liv, isteden for å lage et nytt barn så fort man får seg en ny kjæreste. 

Kanskje ble jeg mer krass enn jeg ønsket å være, men dette er bare en sak jeg ikke forstår i hele tatt. Denne bloggeren (jeg vet ikke navnet hennes en gang, bare det at hun klemmer ut unger konstant. Det er jo litt trist da) er sikkert en hyggelig person og en god mor som sagt, hun er bare et eksempel på hvor dumme valg mange gjør når det kommer til å skaffe seg barn. Og barna hennes har det sikkert ok, og kanskje er det ikke problematisk å ha tre ulike fedre å forholde seg til. Men hva med å vente med å få seg barn til alle partene er klare for det?

Jeg er ikke noe fan av mammablogger, da jeg føler de utnytter barna sine til å tjene penger, og legger ut masse om en person som ikke har gitt sitt samtykke til det, og jeg er iallefall ikke noe fan av mammablogger som bare lager unger uten noe konsept av konsekvenser. Noen gang er man uheldig og må gjøre det beste ut av en situasjon, men å få til tre barn med tre ulike fedre iløpet av fem år, da har man ikke bare vært uheldig. Da har man tatt et eller flere valg der en plass. Og det valget har vært å produsere unger med personer du ikke kjenner godt nok, bare for å produsere unger. 

 

"Jeg er viktig!"
 • Postet: 04.03.2016

Sosiale medier er litt skremmende faktisk! Mange av oss har blitt selvopptatte skapninger som nærmest går rundt og rope "se på meg! Gi meg oppmerksomhet! Jeg er viktiiiiig!". Og jeg gjør det også selv, så dette er ikke sett fra høyt oppå en hest, men mer nede i søla sammen med resten av dere. 

Jeg har før tatt stolthet i at jeg ikke bryr meg om likerklikk og seertall, men jeg må nok dessverre innrømme at dette har blitt viktig for meg. Ikke viktigere enn selve kreativiteten, men det er utrolig gøy å se når noen bryr seg nok til å kommentere på noe jeg har skrevet, eller kommenterer på et bilde, en video eller hva som helst jeg har lagt ut. Det gir meg et tegn på at noen bryr seg. Og det er jo kanskje greit nok. Men når alle går rundt slik, og ønsker å bli en kjendis, å få likerklikk og oppmerksomhet, da har noe gått galt i samfunnet. 

Det er som at folk tror at alle kan bli populær og kjendis, via sosiale medier. Og det har funket til noen, men det er fåtallet. En liten brøkdel. Og folk tror også at man kan bli populær på sosiale medier uten å gjøre en innsats, at det er bare å lage en facebookside, stjele masse bilder funnet på google, og poff så er man populær. Og dessvere funker det nok for noen. Men når man blir populær ved å stjele andres verk, hvor mye er det verdt? Det er som at jeg skulle begynt å stjele dikt eller youtubevideoer som andre har lagd, og tatt æren for det. Hva hadde det sagt om meg liksom? 

Vi har blitt selvsentrerte, og tror at vi fortjener alt bare fordi vi eksisterer. Og misforstå meg rett, å være litt selvsentrert er sunt. Jeg hadde det fælt med meg selv, før jeg begynte å bry meg om meg selv, og ble derfor mer selvsentrert for å ha det bra. Det er heller ikke slik at vi ikke fortjener noe som helst. Alle mennesker og dyr fortjener å ha et godt liv, og å ha mulighet til å skaffe seg det de trenger. Men å bli populær, eller kjendis, eller å bli rik, er noe jeg i mitt syn må fortjenes. Man må jobbe for det. Jeg ønsker ikke å bli kjendis, men jeg ønsker jo selvfølgelig at det kreative jeg lager, blir sett på, og at folk bryr seg om det. Og om noen trykker like eller kommenterer, så vet man at de bryr seg, iallefall til en viss grad. Men likes er ikke alt her i verden. 

Livet er kanskje fullt av hurtigløsninger og snarveier, men det betyr ikke at vi alltid burde bruke dem. Man kan kjøpe seg følgere og abonnenter, slik som visse store norske youtubere har gjort for å få kanalen sin til å rulle i rett retning, men det betyr ikke at det er bra, eller at det man da oppnår er fortjent. Ingen fortjener å få rikdom, berømmelse og oppmerksomhet, bare fordi en er et menneske. Man må jobbe for å fortjene ting!


#sosialemedier #media #samfunn #synspunkt #tanker #ego #kjendis #berømmelse #penger

Hvorfor er hunden din mer lykkelig enn deg?
 • Postet: 21.02.2016Jeg synes dette bildet er så flott, for det viser hvor ødelagt samfunnet på et vis har blitt. Vi er alt for opptatt med å bekymre oss, og tenke på alt som skal gjøres, burde gjøres, hva man burde skrive på sosiale medier, isteden for å leve i nuet. 

Vi burde kanskje ikke gå så langt som å oppføre oss som hunder, men tanken bak det er at vi må kunne nyte livet mens det skjer, og leve i nåtiden. Du burde ikke bekymre deg så mye at du ikke klarer å se gleden med livet. Og du burde heller ikke bekymre seg slik at du ikke legger merke til hvor mye vakkert det er i verden, og hvor godt det kan være å leve.

#samfunn #sosial #hund #bekymring #nuet

Albert Åberg - Ikke egnet for barn!
 • Postet: 10.02.2016

En førskole i Sverige hadde filmvisning, og viste filmen Albert og Monsteret. Det ente med at et par foreldre anmeldte førskolen, fordi barnet deres fikk mareritt av filmen. Ungen hadde vist vært redd for "monsteret" i en hel uke etter at filmen ble vist, og dette var nok grunnlag for å anmelde. 

I foreldrenes klage skrev de blant annet "førskolen har vist en film som var direkte upassende for små barn, voldsom og altfor skremmende". Og selv om filmskaperen selv aldri har hørt om at et barn har blitt redd av filmen før, stopper førskolen å vise filmer. Ikke bare denne ene filmen, men alle filmer, i redsel for å bli anmeldt på nytt igjen.

Hva slags tull er dette? Det er barnefilm, og av og til blir barn redde, uten at det er noe veldig skremmende de ser eller opplever. Jeg fortalte en gang en nattahistorie til et tantebarn, som omhandlet et snilt spøkelse, og en hund, som gikk gjennom en skog fordi de skulle hjem, og møtte på turen mange hyggelige skapningen. Den natten kom ungen ned fra rommet sitt, fordi hun hadde hatt et mareritt. Og da var historien om ET SNILT SPØKELSE! Dessuten hadde vi en samtale etter historien om at spøkelser ikke finnes, og alt virket greit. Men likevel hadde hun mareritt. 

Barn kan som sagt bli redde av filmer, og det er greit, fordi de tar ikke skade av det i det lange løpet. De er redde et par uker, drømmer skumle ting, og kryper oppi sengen til foreldrene, men de tar ikke skade av det.. Jeg så mye jeg ikke skulle sett i min barndom, og jeg tok ikke akkurat skade av det! Jeg leste Conan-tegneserie da jeg var 5. Og for de som ikke vet, så er det 18-års aldersgrense på Conanblad av en god grunn. Det er mye sex, vold og blod der. Og jeg overlevde uten store traumer. 

Jeg hadde også mareritt om Hattifnattene fra Mummitrollet, men foreldrene mine anmeldte ikke NRK fordi de sendte "en barnefilm som ikke var egnet for barn". Jeg ble redd, jeg hadde mareritt, men det gikk bra med meg.

Å anmelde en førskole fordi de viste en barnefilm, som skremte et barn, og det er viktig å få med seg, det var bare et barn som fikk mareritt, er så amerikansk som du kan få det til å bli. Om man synes det er et problem, så kunne man dratt til førskolen, og sagt "Hei. Dere viste en film her om dagen, og nå har ungen min mareritt pga filmen, så kanskje burde dere velge filmer som ikke har skremmende scener, eller dele opp barna i aldersgrupper før dere setter på filmer?" Og de på førskolen ville mest sannsynlig sagt "Ja, selvfølgelig. Håper ungen fort slutter å ha mareritt". 

Men nei, det at ungen hadde mareritt i ei uke, det var nok til at foreldrene anmeldte. De tapte vel et par timers søvn pga det, stakkars dem!KILDE.

#samfunn #sverige #førskole #barn #familie #foreldre #amerikansk #albertogmonsteret #film #barnefilm #mareritt

Yrkesfag = dumhet
 • Postet: 03.02.2016

Velger du yrkesfag, da er du dum. Alle sammen burde gå på universitet, og helst ta en mastergrad, for å kunne bidra i dagens samfunn. Vi trenger nemlig ikke rørleggere, bilmekanikere, bussjåfører og helsepersonell (med unntak av leger og slike høytutdannende folk). Det som er bra er om alle studerer på universitet, slik at alle kan være smarte og ha god lønn!

Man skulle iallefall tro at noen tenker dette. Da jeg valgte hva jeg skulle gå etter ungdomskolen valgte jeg å gå studiespesialiserende (før kalt allmennfag). Dette valgte jeg fordi jeg ikke viste hva jeg ville, og fordi det åpnet døra for alle høyere utdannelser. Jeg har før skrevet om hvordan jeg ikke turte å følge drømmene mine, og velge videregående som hadde gjort at jeg kunne gjort det, så det skal jeg ikke skrive om her. Men det jeg opplevde da jeg skulle bestemme hva jeg ville bli, var at noen yrkeslinjer ble neddysset og sett ned på. Yrkesfaglige studier som man kunne ta for å bli mekaniker, rørlegger osv, ble sett på som det de "dumme" tok. 

De som hadde gode karakterer ble oppmuntret til å ta høyere utdanning, og ble lovet høyere lønn og rett og slett et bedre liv. For de som var "smarte" kunne jo ikke velge yrkesfag! Det hadde vært en skam. Jeg tror jeg aldri fikk høre at mange yrkesfaglige yrker ga bedre lønn enn om du tok mastergrad i noe på universitet. I tillegg fikk yrkesfaglige studenter mindre studielån, fordi de gikk kortere på skole og fikk ut i betalt praksis. 

Så er det de som velger yrker som ikke krever utdannelse. DET var en skam det. Jeg jobbet en tid i en butikk, når jeg ble skikkelig skolelei, og jeg fikk ofte spørsmål om hva jeg skulle gjøre videre osv. Og selv om jeg hadde et ønske om å gjøre noe annet, så betyr det ikke at alle som jobber i en butikk har lyst å finne seg en "bedre" jobb. Noen elsker å jobbe i en butikk, og jeg vet om mange som har jobbet i butikk i mange mange år, og trives godt med det. Det betyr da ikke at jobben deres er mindre verdt? Eller at de er mindre verdt?

Det viktigste når man skal velge gjøre med livet sitt, er at man velger noe man tror man vil trives med. Og om man velger noe, som man finner ut ikke passer, så har vi i Norge, mange muligheter, og kan alltids studere senere i livet, eller finne seg en ny jobb. Om du jobber i en butikk, og er fornøyd med det, så gjør du det. Ønsker du å gjøre noe annet, så gjør du det. Og om du er en butikkansatt, lærer, bilmekaniker, rørlegger eller lege, det har ingenting å si, sålenge du er fornøyd med det du gjør!

Og vi trenger alle yrkesgruppene vi har for at samfunnet skal gå rundt. Hva om vi ikke hadde hatt søppelmenn?


 

(Bildet er lånt fra hlfbriskeby.no, og tilhører ikke meg)

#studie #skole #utdanning #universitet #yrke #yrkesfag #butikkansatt

Jeg vet ikke alt!
 • Postet: 31.01.2016

Jeg vet ikke alt. Og det er ok. Jeg er ikke den skarpeste kniven i skuffa, og jeg er ikke et logisk menneske. Men det er også ok. Det å feile, og det å ha feil, er ok. Det er helt normalt. Alle gjør det. Den smarteste personen i verdenen, er den som kan si "jeg vet ikke alt", fordi det gjør personen åpen til å lære. 

Så del gjerne dine meninger. Skriv hva du mener på en blogg, i en post på sosiale medier eller i et avisinnlegg. Men vær klar over at du ikke alltid har rett. Ingen har alltid rett. Om noen sier imot deg, eller kommer med motargument, så må du være åpen nok til å argumentere tilbake, eller eventuelt revurdere ditt synspunkt. For du kan ta feil. Og å komme med sinne og personangrep gjør ingen smartere. Du blir ikke smartere, og ingen orker å diskutere med deg når du er sånn. Og det taper du mest på i det lange løpet, ikke dem. Om ingen bryr seg om hva du mener, har jo ikke meningene dine noen betydning. Du roper ut til en vegg. 

Og om du har rett, og den som motargumenterer har feil, så har du en sjanse til å lære noen andre at det de tror er feil. Og da hjelper iallefall ikke sinne. Du fanger flere fluer med honning, enn salt. Og kanskje blir denne personen sint på deg, og kommer med personangrep, men ikke synk ned til det samme nivået. Vær vennlig og saklig. Om personen ikke klarer å gjøre det samme, så er det dens tap. 

Jeg blir så skuffet når jeg ser dyrevernere bli sinte og komme med ufinheter, personangrep og til og med dødstrusler mot de som er uenige i en dyrevernssak. Dyrevernere (og alle fornuftige mennesker) burde vite bedre. Når du diskuterer for en sak, så er du en slags talsperson for denne saken, og når du da oppfører deg som en tosk, gir du de som er uenig mer makt. De kan si "dyrevernere vet ikke bedre enn oss, de sender dødstrusler til folk!". Folk elsker jo å ta alle under en kam, og da gir du dem makt til å si "alle dyrevernere kommer med dødstrusler". Det er idiotisk, men slik er vi mennesker. 

Og dette gjelder ikke bare dyrevernere, men alle som har en sak eller flere som de brenner for. Om du ønsker tryggere veier i Norge, så går du ikke rundt og gir dødstrusler til de som sier veiene er bra nok, for hva vinner du vel på det? Folk avfeier dine ideer som idiotiske, fordi du oppfører deg idiotisk. 

Jeg vet jeg har skrevet om dette før, men jeg følte for å skrive litt mer om det igjen, for dette er et problem som går igjen over alt du ser. Og det er temmelig frustrerende når du prøver å ha en saklig diskusjon om for eksempel pelsoppdrett, og får kommentarer tilbake sånn som "du er et dumt bymenneske, hva vet vel du???" og "kanskje du må begynne å spise kjøtt, så ser du annerledes på saker og ting". Og forresten: Jeg har bodd 6 av mine 25 år i en by, jeg tror ikke jeg kan defineres som et bymenneske, og jeg spiser kjøtt, men i moderasjon. Jeg skrev for mange år siden et innlegg angående myter om dyrevernere, og det faktisk noe som enda er relevant, for man får høre så mye rart når man skal diskutere med folk. 

Uansett. Skal du diskutere med andre folk, så bruk hode ditt litt. Vær åpen for andres tanker, ikke bli sint (eller iallefall ikke svar i sinne), og hold deg saklig. Kanskje har du feil, kanskje har du rett, men du er den største taperen uansett om du har rett eller galt om du tyr til personangrep. #samfunn #diskusjon #nettvett #kommentar #taper #dyrevern #kommentarfelt #dødstrussel #norge 

Kreativitet og navn!
 • Postet: 25.01.2016

Dette er en ting jeg har tenkt lenge på, og jeg har en følelse av at jeg har skrevet om det før, men ettersom jeg ikke finner det noen plass, skriver jeg et nytt innlegg om det. 

Når man skal gi noe et navn, så må man bruke kreativiteten sin. Men det virker som at noen rett og slett glemmer å være kreativ, og da går det også løs på originaliteten. Når jeg tenker på dette så tenker jeg på bloggere og youtubere. Hvor mange "fruer" finnes det ikke i bloggverden nå, etter at Fotballfruen ble populær? Og hvor mange norske youtubere har vel ikke HD eller FraNorge i navnet sitt? 

Når du lager deg navn basert på andres navn, så tar du bort din egen identitet og originalitet. Du er bare en av de som hermer, rett og slett. Og det er ikke så veldig interessant for folk å lese/se på.

Nå har jeg også et stort problem med av folk kaller seg "fruen", ettersom det sender signaler om at du er definert ut ifra hvem du er gift med, eller at du vil få oppmerksomhet fordi du er gift med noen som er halvveis kjent osv. Og det er bare trist. Og det er sikkert derfor Fotballfruen gikk bort fra det navnet etterhvert, etter at hun hadde snyltet nok oppmerksomhet fra mannen sin til å kunne bruke sitt eget navn. 

De som bruker ukreative navn trenger ikke å være ukreative selv, eller være dårlige/kjedelige osv. Kanskje er de kjempeflinke. Men å etterligne andres navn sender signal om at du, 1: er dårlig, 2: prøver å snylte på andres oppmerksomhet, og 3: at du ikke har din egen identitet.

Og nr 3 er i mine øyne verst. Du må ha din egen identitet for å bli populær, både når det kommer til blogging og youtube. Det er personligheten din som gjør om en person vil se/lese det du lager. 


#pr #kommunikasjon #blogg #youtube #yt #navn #navngivning #fruen #franorge #inorge #kreativitet #originalitet #identitet

Nyttårsforsett er til for å brytes.
 • Postet: 02.01.2016

Hvert år på denne tiden, er folk veldig opptatt av hva de vil forandre, og lover ting til universet, uten å egentlig ha så veldig store planer om å gjennomføre det de lover. Og det er greit. Som oftest går det bare ut over dem selv. Men hva er vitsen med nyttårforsett, når de som oftest ikke funker?

I år har jeg ikke noe nyttårsforsett, jeg har en plan.

Jeg har mye jeg har lyst å gjennomføre, jeg har lyst å tegne mer, lese mer, skrive mer, fikse hjemmet mitt osv. Målene mine for 2016 kan du lese her. Men isteden for å bare si "mitt nyttårsforsett er bla bla bla" så legger jeg heller en plan om hvordan det kan utføres, hvordan det jeg vil gjøre kan utføres. For jeg er veldig usystematisk og rotete, og derfor krever ting planlegging. Man kan ikke bare si "jeg skal gjøre dette her", og forvente at ting bare skal falle på plass. Nyttårsforsett er til for å brytes rett og slett.

Jeg har lagt en plan over hva jeg skal prioritere, hvor mye jeg skal bruke av tiden min på ulike ting, og hvordan jeg kan holde styr på alt jeg holder på med. For som dere vet har jeg alt for mange interesser og hobbyer. Jeg har også en plan for hva jeg skal gjøre med hjemmet mitt, og hva som skal gjøres først, hva som kan gjøres sist, og når jeg må ha gjort ulike ting. Vi skal mest sannsynlig bytte tak på huset i sommer, og da er det visse ting som må gjøres før det, for eksempel. 

Så lag dere heller en plan, enn et nyttårsforsett!#nyttår #nyttårsforsett #2016 #årsskifte #godtnyttår

 

7 Personer på Facebook folk ikke liker!
 • Postet: 17.11.2015

Her kommer en ganske kritisk og kynisk liste, som jeg skrev da jeg var i et godt humør. Har du lett for å bli støtt, så ikke les videre.


 

 • Klagere.

De fleste kjenner vel en eller to av disse personene på Facebook. Personen som deler hver vonde følelse med omverdenen, for å få sympati. "det er ikke nok at jeg synes synd på meg selv, noen andre må også synes synd på meg! Gi meg OPPMERKSOMHET!". Selvfølgelig er det lov å dele negative ting, men ikke når alt du deler konstant er slike ting. Spesielt om det alltid er ting som "jeg har hodepine", for da kan du ærlig talt ta deg en Ibux og få i deg mat og vann (og kanskje ta deg en pause fra Facebook), og gå videre med livet ditt. Tenk deg om hva du deler.

 • De perfekte.

Det stikk motsatte av klagerne, er de som vinkler alt de skriver på Facebook som at alt er rosa og perfekt. Barna deres er perfekte, huset er perfekt, de lager bestandig flott mat, og alt er flott! Som oftest lyver disse menneskene, eller så prøver de så hardt på å få livet sitt perfekt at de tilslutt går på veggen. Uansett grunnen til at de gjør sånn, så er de irriterende.

 • Spammere 

Noen bruker Facebook til å dele nyheter og tanker de har. Noe som er flott, i moderasjon. Om en person legger ut 20 artikler iløpet av en dag, er det lett for folk å bare blokkere den personen, ettersom alt de ser i nyhetsfeeden sin er artikler som denne personen har delt. Og hva er da poenget med å dele artiklene, om ingen orker å lese de, fordi du legger ut 20 stykker om dagen? M.O.D.E.R.A.S.J.O.N. Du kanskje burde dele en artikkel med dette som tema?

 • Dagbok-skrivere

En annen versjon av spammere, men en verre versjon, for det igjen bare handler om å få oppmerksomhet, og gir verden absolutt ingenting. De deler hver minste tanke, følelse og ting de gjør. De begynner ofte dagen med et "God morgen!", og avslutter alltid dagen med et "god natt!". Og alt imellom der er ting de har gjort iløpet av dagen, ting de har opplevd, tenkt, planlegger, hva de har spist, om de har trent eller ikke, og så mye mer som ingen andre bryr seg om. Har noen noen gang tenkt "Så interessant, Hilde sto opp klokken 10 i dag!"? Neppe.. Skal du skrive en dagbok, så vet jeg en fin plass å gjøre dette. Jepp, du gjettet det. En dagbok.

 • De "sosiale" samboere

Samboere som snakker med hverandre offentlig på Facebook, er noe jeg ler veldig mye av (ond som jeg er). Man bor sammen, er i samme hus som oftest, kanskje til og med samme rom, og likevel må de kommentere på hvert innlegg samboeren legger ut, og har "samtaler" i hvert kommentarfelt de finner. De tror sikkert det virker veldig søtt, og som at de har det bra og ikke får nok av hverandre. Men for de utenifra roper det ut "desperasjon!". Det er ofte et tegn på at forholdet skranter, men at man vil at omverdenen skal tro at alt er bra, så derfor overgjør man alt. Om man absolutt må skrive med samboeren sin (det er tydeligvis vanskelig å snakke ansikt til ansikt med noen man bor og er sammen med), så finnes det en chat-funksjon på Facebook, som gjør at folk slipper å se på alt tullet dere skriver til hverandre. 

 • Stalkerne.

Folk som følger med på hver minste ting folk gjør på profilen sin, er generelt creepy. De som i tillegg kommenterer på alt folk legger ut, er generelt enda et hakk mer creepy. Om du er skylding i dette burde du kanskje kvitte deg med Facebook en periode, og bruke tiden på å få deg et liv.

 • De trangsynte idiotene

Dette finnes det alt for mye av, dessverre ikke bare på Facebook, men overalt. Det er mye de kan være trangsynt over, men "klassikeren" er innvandrere og flyktninger, noe som er mye mer synlig nå enn for noen måneder siden, siden det igjen har blitt et relevant tema. De er redd for at flyktningene kommer til å stjele pengene deres, kommer til å voldta kvinnene deres, kommer til å ta jobbene deres, og gjøre Norge til en islamisk stat. Alle flyktninger er i tillegg terrorister, og har selvfølgelig planlagt å bombe hele Norge. Etter angrepene i Paris og Beirut, bruker nok flere av dem dette som grunnlag for å ikke hjelpe flyktningene, uten å forstå at det er akkurat dette flyktningene flykter fra, nemlig terroren. Flyktningene flest vil bort fra krig og elendighet, og kommer hit. Selvfølgelig kan det komme terrorister sammen med flyktningene, men de kan komme hit uansett. Og vi trenger ikke IS til å skape terror, som jeg også skriv i innlegget om Beirut. Uansett er folk idioter om de ikke klarer å se flere nyanser enn svart og hvit, og jeg synes ærlig talt synd på dem. Samtidig som jeg hater dem.


Om noen føler seg truffet av denne listen, så vit at du som person sikkert er veldig enkel å like ellers, og at det du gjør på Facebook ikke definerer deg som en person, selv om det selvfølgelig kan være tegn på at du burde revurdere noe av oppførselen din på Facebook og generelt. Og er du ikke lett å like, så er det også greit. Jeg tenkte ikke på noen spesielle når jeg skrev dette, så venner og familie, ikke tro jeg skriver om dere. Om noe av det jeg skrev her traff deg, så er det kanskje fordi du er skyldig i noe av dette uansett, og ikke fordi jeg er slem?

#facebook #personer #mennesker #sosialemedier #samfunn

Verden bryr seg ikke om Beirut.
 • Postet: 16.11.2015

Denne helgen har media vært pepret ned med artikler om Paris, og angrepene som skjedde der, og Facebook er full av profiler med det franske flagget. Det er en stor og fryktelig tragedie, som viser hvor ødelagt noen mennesker er i hodet. Ikke bare viser det hvor ødelagt folk som gjør slike ting er, men det viser også hvor trangsynte og idiotiske andre er. Nemlig de som nå bruker angrepene som et grunnlag for å ikke hjelpe flyktninger, uten å forstå at de som står bak angrepene, er det flyktningene rømmer fra. Ja, det kan kommer folk fra IS med flyktningene, men de kan komme hit uansett om vi tar inn flyktninger eller ikke. Og IS er ikke den eneste trusselen i verden. Breivik er jo et eksempel på at nordmenn også kan være ødelagt. Dritt kan skje, uansett hvor man er i verden, uansett hvem som bor der. 

Men uansett, det media nesten ikke har fått med seg, er at dagen før Paris, så skjedde det et angrep i Beirut, hvor over 40 liv gikk tapt, og over 200 mennesker ble skadd. VG, Dagbladet og alle nyhetssider er stappet full med Paris, men vil du vite om Beirut, så sliter du. Jeg viste ærlig talt ikke om Beirut, før et par dager etter det skjedde, fordi alt jeg så var Paris. 

Jeg la ut en post på Facebook, hvor jeg satte spørsmålstegn ved at alle byttet profilbilde til det franske flagg, men at de ikke byttet profilbilde for alt annet som skjedde i verden. Folk må for all del bytte profilbilde for å vise sympati, men problemet med det er at det ikke alltid blir gjort. Mer eller mindre alle har fransk flagg på Facebook, men hvor er de Libanesiske flaggene? Jeg så et par personer som hadde skaffet seg et profilbilde med både Paris og Beirut, men de fleste holdte seg bare til Paris. 


Dette hadde vel vært fint å hatt på profilbildet sitt?

Posten min på Facebook skapte litt diskusjon, ettersom folk misforsto det jeg mente. Men ærlig talt, jeg viste ikke om Beirut en gang da jeg la ut den posten. Jeg hadde ikke lest eller hørt noen ting om det, og la ut posten mer fordi jeg tenkte på all anna dritt som skjedde i verden konstant, som folk ikke virker som de bryr seg om. Hvor var Syrias flagg på Facebook, når ting gikk skeis der for eksempel? Og hvordan tror dere det føles for de i Beirut, når de ser at hele verden bryr seg om Paris, og regelrett ignorerer det som skjedde med dem? 


Folk i Beirut tente lys for å minnes de som døde i angrepene. 

Når angrepet på Utøya skjedde, så var amerikanske medier mer opptatt av å skrive om alkoholikeren og narkomane Amy Winehouse som hadde dødd, enn alle ungdommene og voksne som døde i Norge den samme dagen. Og det virker så sært. Og det er litt det samme som har skjedd her. Vi bryr oss mer om det som er nært og kjent, enn det som er litt fjernere og mer ukjent. 

Men man burde prøve å bry seg om alle menneskene i verden, og ikke bare de som er nærmest oss. Jeg forstår det er vanskelig, ettersom Beirut er lengre unna oss, og at de i Paris er mer lik oss, enn de i Beirut. Og kanskje har det litt med logistikk å gjøre, at det er enklere å lage artikler fra Paris enn Beirut, men man burde klare å bry seg om Beirut uansett om de er ulik oss eller ikke. Og media burde jo være variert, og få med seg alt som skjer i verden, ikke bare fokusere på en sak. 

Og hvorfor i all verden har Facebook lagt til at du kan legge det franske flagget på profilbildet ditt, uten å i hele tatt tenke på at det kanskje kom til å sette dem i et dårlig lys, med tanke på at de bidro til at hel verden glemte Beirut?


En artikken fra The New York Times, som omhandler hvordan Beirut føler seg glemt. 

Dette viser egentlig hvor mye makt media og sosiale medier som Facebook har. Om media velger å fokusere på en sak, så vil hele verden fokusere på den saken. Jeg tenker tilbake til tiden hvor svineinfluensaen var tingen folk var reddest (enklere tider). Media pøste ut artikler om svineinfluensaen, og gjorde folk pissredde. Folk som var helt friske tok til slutt vaksine mot influensaen, som var helt ny og ikke blitt testet skikkelig, og noen fikk ulike problemer pga det. De ble rett og slett skremt til å ta medisin, som det ikke var vits for dem å ta, og som ikke var helt bra for dem. 

Og det av media har så mye makt, er nesten mer skremmende enn alt som har med IS, mord og terror å gjøre!


 

#beirut #paris #IS #terror #facebook #fuckfacebook

Skvis ut en baby - tjen penger, få oppmerksomhet.
 • Postet: 19.10.2015

En kjendis jeg ikke vet navnet på har skvist ut enda en baby, og jeg kjenner at jeg ikke kunne brydd meg mindre. Jeg forstår ikke hvordan det i hele tatt blir sett på som en nyhet. De aller fleste mennesker er skvist ut av noen andre, og de aller fleste mennesker har evnen til å skvise ut en unge (eller iallefall bidra om man er en mann). Men noen kan ikke. Og noen vil ikke. Og det er også greit. Det er også greit å få barn. Jeg bare ser ikke på det som noe som er verdt å gjøre til en nyhet.

For den nære familie og slekten er det selvfølgelig en nyhet, og man skal jo være glad på deres vegne. Men disse kjendisene, som jeg ikke vet hvem er, hva gjør eller noen ting, bryr jeg meg fint lite om. De har fått et barn, flott for dem, men fortell meg heller noe som har litt mer innhold enn "Et nytt kjendisbarn er født". Om det er en kjendis jeg faktisk vet om og liker, så bryr jeg meg heller ikke. Bra for dem, men det har ingenting med meg og resten av verden å gjøre.

En annen ting er de som faktisk tjener penger på barna sine. Som blir kjendiser fordi de har skvist ut barn. I den siste tida har man hørt mye om bloggere som har x antall barn, og flere på vei, og man ser hvor mye oppmerksomhet disse får, både på godt og vondt. Noen har nemlig funnet ut at å trakassere folk fordi de velger å skvise ut unger er en morsom hobby, isteden for å gjøre noe produktivt med livet sitt, slik som å ta opp hobbyen strikking. Trakassere folk er aldri greit, og det er heller ikke dette jeg gjør her. En ting er å velge å få mange barn, men en annen ting er å melke det for alt det er verdt. Når hvert innlegg poengterer at "Jeg har så mange barn, se på meg!" så blir det jo veldig tydelig hva denne personen vil. Det betyr ikke at en er en dårlig foreldre, det betyr bare at personen bruker barna for å få oppmerksomhet. Blogger som blir populære, hvor foreldre skriver om sine barn, er noe jeg ikke takler. Ikke fordi jeg hater unger (som det kanskje kan virke som), men fordi foreldrene offentliggjør alt i barnets liv. De legger ut bilder hver dag, og skriver om alt som skjer. Disse foreldrene er ille nok når det bare er på Facebook, for selv om du synes barnet ditt er hele verden, så synes ikke hele verden det samme som du, og blir til slutt lei trynet til ungen, som ikke har gjort noe for å fortjene det. Men når du legger det ut på en nettside eller en blogg, er det offentlig, det er åpent for alle å se. Og det er her problemet kommer inn. Ungen har ikke valgt selv å bli en offentlig person. Det er du som foreldre som velger det. Og om en blogger tjener penger på å legge ut bilder av ungen sin, så synes jeg ærlig talt ungen skal ha hver krone av det som kommer inn. For foreldrene har brukt barnets utseende og liv som grobunn for å tjene penger. Det blir også et problem, når ungen blir større. Når kommer man til et punkt der man ikke lengre kan skrive om barnet? Når vil barnet si at nok er nok? Vil ungen tørre å si ifra? Og hva om de feile folkene begynner å følge bloggen din? Pedofile finnes, og de leter alltid etter nyt "material" for å si det fint. Og hva om han/hun er helt gal, og blir fascinert av din unge? Kanskje blir ungen oppsøkt av personer som er fascinert av den, og har lyst å bli "bedre kjent"?

Derfor synes jeg det blir for dumt å blogge om barnet sitt.

Det er også mange foreldre som presser ungen sin til å ta opp hobbyer og gjøre ting som ikke det har direkte lyst til, enten for å tjene penger eller å bli berømt via barnet. Missekåringer av småbarn er et godt eksempel på dette. Barneskuespillere er et annen eksempel. Ærlig talt synes jeg barnebloggere er på lik linje med disse foreldrene. Kanskje er det ikke direkte planlagt at "Hei, jeg skal tjene penger/få oppmerksomhet, ved å selge ungen min", men det er det som er resultatet i det lange løpet. 

#blogging #blogg #foreldre #barn #familie #penger #oppmerksomhet #barneskuespiller #barnearbeid #foreldreblogg #mammablogg #pappablogg #baby #kjendis #nettvett

Har du ikke noe interessant å skrive om?
 • Postet: 02.10.2015

Så sleng med et nakenbilde. Da vil du få lesere, enten fordi de vil se deg naken, eller fordi de synes det er teit at du slenger på tilfeldige nakenbilder på et innlegg som handler om noe helt annet. Det virker iallefall som mange bloggere tenker på denne måten. Og det er så tydelig at det er på denne måten de tenker. Tall er alt. Oppmerksomhet er alt. Dette har jeg skrevet om før. Grunnen til at jeg skriver mye om blogging i det siste er at jeg har blitt med i blogg-grupper på Facebook, og der ser man litt av hvert.

Om du liker å ta nakenbilder av deg selv. Flott! Om du liker å skrive om ting som er relevant med at du er naken. Flott! 

Om du derimot skriver om at det er høstvær, eller at du har kjøpt deg en kjole, hvor glad du er i hesten din, eller slike ting, så trenger du ikke være naken på bildene. Skriv heller godt og interessant, så vil leserne komme. Å fiske til seg et høyere antall lesere bare ved å kle av seg blir bare litt trist. 


 

#samfunn #synspunkt #blogg #blogging #naken #nakenbilder #nakenbilde 

Sløv Blogging - Gruppeblogger
 • Postet: 29.09.2015

For to dager siden skrev jeg et innlegg som het "Sløv Blogging" som omhandlet kopiering av innlegg og artikler på sin egen blogg, som du kan lese her. Jeg kom på enda en ting, som både er sløvt, og som viser dårlig folkeskikk. 

Noen folk søker seg nemlig inn på alt av gruppeblogger, uansett hva gruppebloggene handler om, for så å poste innlegg i disse gruppene som har ingenting med temaene deres å gjøre. Jeg har hovedansvaret for gruppebloggen RageQuit, og der var det for litt siden et par folk som søkte om å få bli med. Snille meg tenkte å gi dem en sjanse, og la de til. 

Først og fremst. RageQuit er en spillorganisasjon, og bloggen vår omhandler spill, tv, serier, cosplays og slike "nerdete" ting. Disse to som søkte seg inn i gruppen begynte etterhvert å legge inn innlegg om sminke, klaging på andre bloggere, osv. Noe som har absolutt ingenting å gjøre på gruppebloggen vår. De ble fort slettet fra bloggen for å si det sånn. 

Men makan til frekkhet. Å gi totalt f... i hva gruppebloggene omhandler liksom. Mest sannsynlig har personene søkt seg inn i en rekke gruppeblogger, og når de da poster et innlegg trykker de på "Velg alle" når de skal velge hvordan grupper det skal postes i. Da kommer innlegg om sminke i alle tenkelige grupper, slik som vår kjære nerdeblogg. Alt for litt ekstra lesere.

Det er jo lett å fikse dette, da det bare er å fjerne dem fra gruppa, men det er fremdeles så ufint gjort av dem, og viser så godt hvor fokuset deres ligger på. Hvem trenger vel å gi andre respekt og bruke folkeskikk, når du har et høyt lesertall?


Ser dette ut som en blogg som omhandler sminke?

Det er ikke til å skjule at samfunnet har blitt veldig selvsentrert. Meg meg meg, er alt folk tenker på. Eller, nesten da. Men ettersom sosiale medier har blitt så utbredt, selfie har blitt en viktig ting i manges liv, og nesten alle drømmer om å bli populære og kjendiser, så har fokuset til mange folk blitt seg selv. Antall klikk, likes og lesere viser på en måte hvor mye de er verdt. Og jeg har tatt meg selv i å fokusere for mye på tallene, isteden for det som er mer viktig, så ikke en gang jeg er uskyldig i dette. 

Men hvor mye er antall klikk, likes og lesere egentlig verdt, når du må jukse deg til det meste av det? Enten det er ved å kopiere andres verk, poste innlegg i grupper som handler om noe helt annet, eller å kjøpe abonnenter på youtube, så er det enda juks. Juks og sløvhet. Jeg sier alltid at man heller skal fokusere på å være stolt over det man gjør, og å være glad for det lille man har, isteden for å alltid ønske mer. Og det ligger null stolthet i  jukse seg til litt mer oppmerksomhet. Det er faktisk ganske kleint.

#sløvblogging #blogg #blogger #blogging #blog #gruppeblogg #samfunn #synspunkt #tanker #egoist #hildur90 #mshildur90

Sløv blogging - Copypasting
 • Postet: 27.09.2015

Her om dagen kom jeg over et innlegg. Det ble postet i en av blogg-gruppene på Facebook, som er til for at folk skal kunne dele sine blogginnlegg. Innlegget i seg selv var ikke spesielt spennende eller bra, og dessuten, jeg hadde lest det før. Jeg hadde nemlig lest det på en nettavis, og denne bloggeren hadde copypastet innlegget til sin blogg. Personen skal ha litt skryt, h*n hadde skrevet på innlegget at det var kopiert fra en nettavis, og hadde linket til hovedartikkelen. Men foruten å fortelle at innlegget ikke var skrevet av bloggeren selv, var det ingenting nytt å hente. Bloggeren hadde ikke skrevet sine egne synspunkt eller noen ting. Og dessuten hadde dette innlegget blitt delt i slike blogg-grupper på Facebook som sagt, uten at det sto der at innlegget var copypastet. Det er litt sløvt synes jeg. Det er vel ikke direkte ulovlig å kopiere andres artikler så lenge man sier at det er dette som er blitt gjort. Men det virker som den sløveste måten for å booste lesertallet på bloggen sin litt. En blogg burde være skrevet av bloggeren, ikke bare copypastet fra diverse nettaviser (om det har skjedd en eller flere ganger vet jeg ikke, men er heller ikke relevant). Enda verre er det med disse som stjeler innhold og later som det er deres, men det er ikke helt saken her.

Jeg kommenterte bare at jeg hadde lest dette før, og da fikk jeg beskjed om at h*n hadde skrevet hvor innlegget var hentet fra, og at jeg burde lese før jeg kommenterer. Selvfølgelig leste jeg først. Jeg måtte jo sjekke om det faktisk var copypast fra den artikkelen, eller om det bare var noe som var inspirert av den artikkelen. Jeg dro ikke diskusjonen noe lengre der, for jeg ville ikke være ufin. Og selv hvor vennlig jeg hadde vært fikk jeg en følelse av at det ikke hadde blitt godt mottatt, med tanke på at min kommentar om at jeg hadde lest det før fikk et så ampert svar. Og det er jo ærlig talt ikke ulovlig, det er bare jævla sløvt og delvis drittsekk, da man får lesere for noe noen andre har skrevet.

Så ja, prøv å kom på egne ideer til innlegg, eller bli inspirert av andre innlegg og artikler, men ikke copypast. Det er noe som heter folkeskikk, og det er dessverre blitt en døende kunst. Om du har knapp tid til bloggingen, så legg ut et bilde du har tatt (ikke noen andres bilder) og skriv et par linjer med fornuftig tekst (som du selv har funnet på). Ps: Dette er ikke noe forsøk på å henge ut denne bloggeren, så om noen vet hvem det er snakk om, hold det for dere selv. Dette går ikke på enkeltpersoner, men en generell ting jeg vet flere gjør i denne bloggverdenen. 


 

#blogg #blogging #copypast #copyright #blogger #synspunkt #tanker #refleksjon #værkreativ #ikkecopypast #hildur90 #mshildur90

"Du må finne deg en rik mann"
 • Postet: 24.08.2015

Dette er noe jeg stadig vekk har fått hørt i min oppvekst. Jeg ønsket meg gård og en hest, og da fikk jeg til svar "Du må finne deg en rik mann". Jeg drømte om å utvide huset etterhvert, og fikk til svar "Du må finne deg en handyman". Mannfolk var liksom svaret på alt. Og nå venter sikkert mange folk i spenning på at jeg skal komme ut av skapet og si at jeg liker ikke menn, men damer. For det er tydeligvis mange som tror jeg er lesbisk, til og med i min egen familie. Men når, beklager å måtte skuffe dere, jeg er ikke lesbisk. Hadde jeg vært det, hadde jeg kommet ut av skapet for lenge lenge siden, da det aldri har vært et problem i min familie eller vennekrets. Det ville gått for seg på den måten: Jeg var på besøk til foreldrene mine, også ville jeg bare sagt "forresten e eg lesbisk, så om eg tar me ei jenta heim, itj bi sjokkert" og hadde sikkert fått til svar "æ vest d!" eller "ja ok!". Det hadde vært null stress. Jeg er heldig som har en så åpen familie og vennekrets!

Dette handler ikke om seksualitet, men det at kvinner gjennom hele oppveksten får høre at de trenger en mann for å gjøre ditt og datt. Og ja, mannfolk er kjekke å ha, men ikke et krav. Bestemmer man seg for noe, får man det som oftest til. Og om man er enslig, og møter på en utfordring man ikke klarer, da har man jo venner og familie å spørre om hjelp. Men om jeg spør om hjelp, er det ikke fordi jeg er ei dame, men fordi jeg, som en enkelt person, ikke kan gjøre alt her i verden. Og ingen menn kan gjøre alt her i verden selv heller.Jeg lurer på om mannfolk ofte får høre "du trenger en kvinne til ditt og datt"? Kanskje gjør de det, men da sikkert fordi de ikke er så flinke å lage mat eller vaske hus. For det er liksom en "kvinneting". Mens skal en kvinne pusse opp hus, da trenger hun en mann, for det er en "manneting". 

Jeg er oppvokst på bygda, hvor folk er stolte av å klare ting selv. Og ungene i min familie har fått gleden av å lære seg husarbeid, og det å hjelpe til, fra vi var ganske unge. Jeg husker en sommer der hele familien jobbet med å male huset vårt for eksempel, og da var ikke jeg så veldig gammel, kanskje 6 år. Jeg hjalp til slik som de andre. Jeg gjorde ikke like mye som dem (fordi jeg var liten og kort), men jeg var del av det likevel. Det hadde ingenting å si at jeg var jente.

Når jeg flyttet på hybel kunne jeg allerede å vaske klær, lage mat, og reparere mine egne klær. Og jeg er glad i å klare selv. Når vaskene mine går tett, er det lett å åpne opp rørene og fikse det selv, men likevel har jeg møtt på folk som har blitt sjokkert over at jeg klarte det selv. Faktisk så jeg en artikkel for noen måneder siden, som forklarte hvordan folk åpnet rørene under vasken, så dette er tydeligvis ikke noe alle kan, noe jeg trodde. Nå for tiden driver jeg å pusse opp hus. Det er en gammelt hus, over 100 år, som foreldrene mine eier. De har pusset opp en del før (med hjelp fra meg), men det er fremdeles en del ting man kan gjøre. Jeg har jobbet med å fikse opp terrassen i sommer, og skal iløpet av høsten male stue, og kjøkkeninnredningen. Jeg skal også snekre min egen bokhylle, noe jeg gleder meg til! Fram med tomstokk og sag!

Terrassen har blitt vasket, men ettersom den er gammel, har jeg i dag pusset den med maskin, for å bli kvitt noen svarte flekker. Jeg vet av folk som blir overrasket og stolt over meg, fordi jeg har klart dette selv. For det å sette i en stikkontakt, ta på seg en maske og øretelefoner, for så å pusse en terrasse, det er tydeligvis vanskelig, spesielt om du er kvinne, og dermed er det en manneting. 

Da jeg hugget ned et tre i hagen (med min lille øks Brynhild) var noe av det første jeg sa til min mor "Og hvem sier at jeg trenger en mann for å få ting gjort!". Bare for å poengtere at det å hugge ned trær ikke trenger å være en ting bare menn gjør.

Jeg forstår at de som sier "du trenger en rik mann" ikke mener noe vondt med det, men heller prøver å være morsomme, eller poengtere at det koster en del å ha en hest og gård, og dette er ikke ment for å henge ut noen. Jeg er glad i alle, selv om de kan si dumme ting av og til. Men jeg tror ikke dette bare skjer med meg. Det er ikke bare jeg som får høre at jeg "trenger en mann". 

Bare se på alle Disney-filmene. Iallefall klassikerne. Askepott har det forferdelig, blir behandlet som en slave av stemoren, men blir reddet av en kjekk prins, som gifter seg med henne (fordi han synes hun er vakker), og de lever lykkelig alle sine dager. Ariel skriver under på en kontrakt med et slemt monster, og bytter bort stemmen sin, bare for å få en sjanse med en kjekk mann (som hun bare liker fordi han er vakker), og alt ender selvfølgelig godt, han gifter seg med henne (fordi han synes hun er vakker også) og de lever lykkelig alle sine dager. Snehvit blir forhekset, og kan bare vekkes av "ekte kjærlighets kyss", og selvfølgelig kommer en kjekk prins og kysser henne (fordi hun er vakker), og de gifter seg og lever lykkelige i alle sine dager. Hun sov, og han forelsket seg i henne, noe som vil si at alt han brydde seg om, var hvordan hun så ut. På Disney sine sider står det det til og med dette om henne: "Snehvit er sjenerøs og kjærlig, og liker rengjøringen og matlagingen for de syv dvergene, og er fornøyd med å muntre opp andre mens hun venter på en dag da hennes prins kommer". For at ingen skal misforstå. Om en kvinne har lyst å vaske hus og lage mat, så er jeg ikke imot dette. Hun må få velge selv. Men fra en ung alder ble vi lært opp til at en mann i livet fikser alt. Og at dette er målet med livet. Finn en "prins" og lev lykkelig alle sine dager. Jeg husker en tid der jeg trodde at om jeg fant meg en kjæreste så ville livet mitt ble så mye bedre, men jeg har kanskje blitt litt mer kynisk på mine eldre dager. 

Om jeg får meg kjæreste, så er det flott. Og ja et par ting blir enklere å gjøre når man er to, i forhold til om man er en. Men det er ikke noe jeg "behøver" for å få det livet jeg vil ha. Man skal ikke trenge en rik eller handy mann, for man klarer selv!

Og hva om jeg hadde vært lesbisk? Da hadde jeg fått høre hele mitt liv at jeg trengte en mann, når jeg selv ønsket meg ei dame!

 #handyman #handywoman #klareselv #samfunn #synspunkt #feminist #feminisme #likestilling #disney #menn #kjæreste #trengerenmann

Frivillige barnløse er egoister!
 • Postet: 23.08.2015

For en god stund siden leste jeg en artikkel, om folk som velger å være barnløse. Det var en diskusjon som raste rundt en god stund, og for min del var det veldig interessant. Jeg er nemlig en av disse som ikke vil ha barn. 

Jeg har aldri fantasert om å bli mamma, eller hatt et sterkt ønske om å produsere et barn. Det er ikke slik at jeg hater barn, tvert imot er jeg veldig glade i dem. Jeg elsker tantebarna mine, og synes det er stor stas når jeg får være med dem. Men jeg vil ikke ha mine egne barn. For det første er jeg ikke i en situasjon hvor et barn hadde vært en logisk ting å skaffe seg, med tanke på at jeg verken har økonomi til det, en mann, førerkort eller lyst på barn. Frihet er noe som står sterkt i mitt liv, og det gir meg mye glede å kunne gjøre litt som jeg vil.

Det kan jo selvfølgelig hende at jeg ombestemmer meg når det kommer til barn, men jeg tviler egentlig litt. Jeg bruker å si til folk som spør at jeg ikke har lyst på barn, men at om jeg en gang føler at jeg er klar og vil, så vil jeg heller adoptere. Ikke fordi det gir deg mer frihet å adoptere, i forhold til å produsere din egne unge, men det er så mange barn der ute som ikke har foreldre, så hvorfor ikke hjelpe noen av dem? Dessuten er det ingenting som frister med å være gravid og å føde.

Den artikkelen jeg leste provoserte meg grenseløst, men jeg tenkte jeg ikke skulle skrive noe om det, ettersom mange dømmer de som sier de ikke vil ha barn. "hva er feil med deg?" og "hvorfor vil du ikke ha barn?" er ting som stadig går igjen. Jeg vil bare si at om det er noe galt med meg, og det er derfor jeg ikke vil ha barn, da er det vel bra at jeg ikke får barn?

Men etter å ha tenkt på dette lenge fant jeg ut at dette var faktisk noe jeg bryr meg så mye om, at jeg nesten måtte si noe på det. Artikkelen sa i grove trekk at de som valgte å ikke få barn var egoister ettersom de kom til å bli en byrde for samfunnet når de ble eldre. Her er jeg helt uenig. ALLE SAMMEN blir en byrde for samfunnet, uansett om man har barn eller ikke. Hvor mange gamle ender vel ikke opp på sykehjem og aldershjem, fordi barna deres ikke har tid til å hjelpe dem? Og hvor mange gamle sitter vel ikke i ensomhet, selv om de har barn? Sjansen er litt større for at de kan få hjelp når de har barn, men det er langt fra en selvfølge. 

Dessuten, er det ikke mer egoistisk å skaffe seg barn en ikke ønsker, bare for at de skal kunne hjelpe deg når du blir gammel? Å være uønsket og føle en bare er i veien kan ikke være en god oppvekst. Og ja, kanskje kan disse som ikke vil ha barn, men som føler de må, skjule at de egentlig ikke ville ha barn, for man blir jo glad i skapningen. Men det vil alltid være andre ting en heller har lyst å gjøre, isteden for å ta seg av ungen. For her er tingen. Når du skaffer deg barn, så blir barnet livet ditt. Alt du gjør omhandler barnet, og de få tingene de gjør som ikke har noe med barnet å gjøre, må skje mens barnet sover eller er med andre folk. Og om du ikke ønsker et barn, og ønsker frihet, så vil dette sakte men sikkert kvele deg. Og dette kan barnet føle. 

Så nei, jeg er ikke egoistisk fordi jeg ikke vil ha barn. Jeg blir en byrde for samfunnet uansett hva jeg gjør, ettersom de fleste barn har sitt eget liv å tenke på når foreldrene blir gamle. Og om jeg blir så stor en byrde som gammel fordi jeg ikke har produsert barn (som sikkert hater meg fordi jeg ikke ønsket dem uansett), så kan vel bare en snill sjel ta meg bak uthuset og skyte meg når tiden er inne. Da har jeg fått levd det livet jeg ønsker, og hatt det flott, også slipper vi at jeg blir en byrde for samfunnet.

#barn #familie #barnløs #samfunn #egoisme #eldre #byrde

Se mer på mobilen plis!
 • Postet: 19.08.2015


 

Jeg bor på en slik plass, at min regel om at besøkende ikke skal sitte med mobilen oppi trynet hele besøket, passer seg ganske bra. Det er nemlig bare dekning i et vindu i hele nedre etasje, og bare i et vindu i øvre etasje.. Derfor kjøpte jeg denne søte mobilboksen, slik at mobilene ikke bare lå overalt i vinduet. Jeg får seriøst spasmer av folk som ikke klarer å skille seg fra mobilen sin, når de kommer på besøk. Å sjekke mobilen er selvfølgelig greit, og legge ut et bilde på Instagram innimellom også, men å sitte med den konstant, og trykke på den og bare såvidt følge med på hva man snakker om blir for dumt!

#mobil #folkeskikk #interiør #bygdeliv 

NB! Sterke bilder/ikke egnet for barn!
 • Postet: 16.03.2015

Dette er noe nyhetssider på nett ofte skriver under linken til en eller annen artikkel de har skrevet innimellom. Noe som selvfølgelig er bra, men er det egentlig nødvendig? Og er det for å advare folk, eller er det for å få flere lesere? 

Er det egentlig nødvendig å legge ut voldelige og blodige bilder av folk som opplever sine livs mareritt, og som bare prøver å overleve? Å ta bilder av noen som sliter, mest sannsynlig uten tillatelse fra dem, er fryktelig ufint. Og mange vil sikkert si "Jo, men bildene viser jo folk hva som skjer i verden", men om noen faktisk må se bilder av døde/skadede/livredde folk for å forstå at det er en forferdelig krig eller krise en plass, så burde de kanskje bli tvunget til å gå på kveldsskole eller noe. Dessverre er det ikke få av disse folkene, som trenger å se noe helt sinnssykt for å klare å fokusere eller bry seg, og derfor føler media at de må legge ut slike bilder for å få oppmerksomheten til disse folkene. Og kanskje er det bra at idioter også får med seg hva som skjer i verden, men jeg føler det skulle ikke vært nødvendig. Vi har vel sett så mye i vårt liv at vi har blitt num rett og slett. Det er en ond sirkel hvor media viser oss så mye at vi blir num, som igjen gjør at de må sjokkere oss mer for å få oppmerksomheten vår, og sånn går det i all evighet. 

Men er det virkelig slik at barn leser på nyhetssider på nett? Det må jo være slik ettersom de sier at bildene i artikkelen ikke er egnet for barn. Men da må jeg sette spørsmålstegn med bildene de velger å ha på hovedsiden, som linker til artikkelen som har sterke bilder. Er ikke dette bildet under litt på kanten, om man tenker at barn ser det?

Bildet viser en dame, som tydelig har blitt skadet, da man ser bandasje og blod, samtidig som man ser at hun gråter. Om jeg som barn hadde sett dette, hadde jeg hatt veldig mange spørsmål, og ville tenkt lenge på dette. Kanskje ville jeg til og med tenkt mer på dette, enn om det hadde vært bilde av en død person. Kanskje fordi jeg er en veldig empatisk person, men jeg liker ikke å se folk lide. Og dette er ikke det verste bildet jeg har sett på hovedsiden til Vg, Dagbladet m.m.

Om barn ønsker det, vil de selvfølgelig alltid klare å finne voldelige og blodige bilder, uansett hvor mye foreldrene ønsker å skåne dem (med unntak av de som ikke har tv, pc, mobil, internett og venner). Men når nettsider legger ut varsler om at en ekstern lenke ikke er egnet for barn, når deres hovedside ikke alltid er egnet for barn, så må jeg faktisk le litt. 

Bekjempe nettroll med å være et selv?
 • Postet: 13.01.2015

I det siste har det stormet rundt en viss fotballfrue, igjen. Mannen hennes hadde skrevet kommentarer under falske navn på bloggen hennes, for det meste oppmuntrende kommentarer, noe som egentlig ikke er et så stort problem, men dessverre stoppet han ikke der.

Han utga seg for å være lege i en av kommentarene, noe som iallefall jeg synes er ganske upassende. En lege er en person som har integritet, og en legen synspunkt er for mange en sannhet selvfølgelig. Å late som man er en lege er derfor ganske stygt. Men det aller verste med hele dette teite opplegget, er hvordan han hadde håndtert nettroll og folk som kom med kritikk. 

Under falske navn hadde han gått til angrep mot folk, kalt dem tilbakestående, og truet med vold og drap. Han sank ned på deres nivå, visstnok for å "ta vare på familien sin". Men hva oppnådde han egentlig med det? Han fikk kanskje litt glede av å være drittsekk mot drittsekkene, men det han egentlig gjorde var jo å mate trollene. Han ga dem det de ville ha, oppmerksomhet og sinne. Isteden for å gi faen i de stygge kommentarene og slette de, eller behandle dem med et vennlig smil (noe som jeg gjør), så gjorde han mest sannsynlig slik at de kom tilbake for å trolle mer. For det er reaksjoner de vil ha, og det er akkurat det ektemannen til fotballfruen gir dem.

Og når det ble oppdaget så skaper det jo også en veldig mistillit til bloggen, spesielt ettersom det er mange ting som har kommet fram det siste året, og mange sponsorer vil kanskje trekke seg fra bloggen, ettersom de ikke vil bli assosiert med noe man ikke kan stole på. Og nå har fruen selv gått ut på bloggen sin og sagt hvor lei seg hun er, og at hun ikke spiser osv osv, noe som selvfølgelig gir henne mye sympati blant leserne, men om det er så fortjent vet jeg ikke?

Hun måtte jo vist om det, med tanke på at de bor sammen, og er gift. Og med tanke på hvor "lei seg" hun er, så må hun jo ha vist om det. For hadde hun ikke vist om det, så hadde hun mest sannsynlig sagt det. "sorry folkens, men mannen min er litt dum". 

Uansett hvor stygge kommentarer man får, så skal man ikke synke ned på deres nivå. Man kan fjerne kommentarer, blokkere folk, og man kan svare på en slik måte at folk ser at du ikke bryr deg om stygge kommentarer. For det er bare stygge kommentarer sant, av folk som synes det er ok å skrive slikt til andre, og burde derfor bare ignoreres. Dessuten er man ikke akkurat bedre enn dem når man truer de om vold og drap?


#fotballfruen #fotballfruensmann #synspunkt #blogg #samfunn #kommentarer #blogging

«Han trenger Norges støtte»
 • Postet: 05.05.2014

I det siste har media skrevet mye rart om Northugs fyllekjøring. Det er nesten som at mange ikke bryr seg i det han har gjort, at det bare er en liten feil, eller at det er synd på han. Jeg gir ærlig talt f.. i grunnen til at han kjørte i fylla, og synes ikke noe synd i han. Er man full, så kan man ta taxi, be en venn om å kjøre osv. Det man ikke gjør er å sette seg bak rattet, så full at man faktisk krasjer, og noen blir skadd. 

Han trenger ikke Norges støtte, fordi det er jo det han har fått alle de år, selv om han har oppført seg som en bortskjemt idiot til tider. Det han trenger nå er å våkne opp og forstå at uansett hvem man er, så er fyllekjøring aldri ok. (Foto: Bjøn S. Delebekk, VG)

Jeg vokste opp med en nabo som alltid kjørte i fylla. Og selv om mange sa ifra til lensmann, så skjedde det aldri noe, og vi måtte bare leve i frykt for at han kom til å kjøre ihjel noen en gang. Heldigvis døde aldri noen, og han har faktisk mistet førerkortet nå, men alt dette der har gitt meg null sympati for de som kjører i fylla. PS: Var ikke lensmannen i kommunen han bodde i som tok fra han førerkortet.. Han måtte faktisk reise til en annen kommune for at det skulle skje. Leka Lensmann FTW.. Not!

Northug har selv bestemt å gjøre som han har gjort, og det er noe han forhåpentligvis lærer av, men ingen burde synes synd på han, eller si at det bare var en liten feil. Det var en stor feil. Men viser man anger og en ønske om å gjøre ting godt, så vil selvfølgelig folk tilgi han. 

Selvfølgelig ønsker jeg han alt godt, og at han får orden på livet sitt etter dette, men visse ting gjør man rett og slett ikke. Jeg har sett i kommentarfeltene at mange sier at ingen er 100 prosent perfekte, og at vi derfor ikke kan dømme han for det han har gjort. Men det er da bare bullshit. Selv om jeg har gjort noe galt kan jeg da ta avstand fra det noen andre har gjort. Og fyllekjøring er så unødvendig og tar også en god del liv årlig. 

Så når ble dette ok å gjøre?


#samfunn #synspunkt #northug #fyll

Sosialt media som dagbok?
 • Postet: 27.10.2013

En tommelfingersregel når man legger ut ting på sosialt media, blogg og generelt nettet, er at før man trykker "Post" så tenker man i to sekunder "Er dette noe som folk er interessert i å vite?" Kommer du fram til at dette er noe folk vil vite, så trykk gjerne på "Post". Finner du ut at den eneste som kanskje bryr seg om dette er deg selv, kanskje du skal la vær?

Er det noe som irriterer meg noe fryktelig, er å bli spammet av folk på sosialt media. De gjør det jo ikke med vilje for å plage meg, men ved å dele hver lille detalj om livet sitt, dagen sin osv, så blir det sånn at de faktisk spammer de som er venn med dem, eller som følger dem. Å vite akkurat når en person går å legger seg HVER kveld, er ikke noe jeg føler jeg trenger å vite, dessuten er det en veldig uinteressant post. Alle legger seg jo å sover en gang i blant! De fleste sover faktisk ca 8 timer hvert døgn, så det er ikke noe interessant å vite akkurat når du la deg, så lenge du ikke har holdt deg våken i sånn 5 dager eller noe sånt! Det samme gjelder de som skriver hver dag hva de har spist, når de har trent osv. Selvfølgelig, er det noe spesiell mat du har laget, go for it! Men å legge ut hver dag at "i dag har jeg spist pølse og stappe, og i dag har jeg spist kylling og ris". SNORK sier jeg bare! Alle spiser. Og om du trenger ofte, så er det heller ikke så interessant for oss andre å vite at "nå har jeg trent, og skal hoppe i dusjen". Om man er som meg derimot, som trener ca en gang i måneden, da kan det være lov å fortelle at man har trent, ettersom det er en sånn begivenhet som ikke skjer så ofte. 

Også er det de som deler linker, konstant! Minst 30 linker om dagen, noe som gjør at alle som er venn eller følger denne personen sitter med den ideen om at denne personen har ikke noe liv, foruten på nett da. Noen linker i ny og ne er jo gøy eller spennende å lese, men om du poster 30 linker om dagen, så mister de litt verdien, gjør de ikke?

Og dette gjelder ikke bare linker, men alt egentlig. Om man skriver 10 forskjellige statuser på Facebook om dagen, og legger ut 30 linker om dagen, hvor mye blir da hvert innlegg verdt? De blir verdt ingenting, ettersom det blir sett på som spam, og som gjør at i verste fall så blokkerer folk deg, eller til og med sletter deg som venn. Spam er uutholdelig slitsomt, og uansett hvor glad jeg er i en person så er 10 ulike statuser om dagen irriterende. 

Dette er ikke sagt for å være slem. Dette er bare mine meninger, og jeg er glad i dere, uansett om dere deler alt på sosiale medier eller ikke. 

Poenget mitt er bare "Tenk deg om to ganger før du legger ut noe!"


#facebook "sosialemedier 

Barnemas..
 • Postet: 16.07.2012

Alle eldre i familier maser noe voldsomt når det kommer til barn når man kommer til en viss alder. Man trenger ikke en gang å ha kjæreste for at de skal mase. Flere ganger i året begynner folk å spørre om når jeg skal få barn osv, og det er virkelig irriterende. De tar det som en selvfølge at jeg vil ha barn. Og helst flere barn også.

Det finnes faktisk folk som ikke har lyst på barn, og det er da deres valg. Likevel blir man sett rart på når man sier at man ikke vil ha barn, spesielt hvis du er en kvinne. Til og med om sier at du bare vil ha et barn blir du sett rart på og utspurt. Man blir sett på som om man er skadet på et eller annet vis. At man er så ødelagt at man ikke forstår at man må få barn for å ha et fullt liv. Eller at man er egoistisk og kald.

Men de som faktisk velger å ikke få barn fordi de ikke vil ha barn er jo uegoistiske.. De som ikke har lyst på barn blir jo ikke gode foreldre. Å ha en mor eller far som ikke vil ha deg er sikkert ikke noe gøy, og uansett hvor mye man later som, så forstår barnet at de ikke var ønsket. Og trenger man virkelig å være ødelagt for å ikke vil ha barn? Kanskje man rett og slett har lyst til å gjøre noe annet med livet sitt, og at man ikke trenger et barn for å ha et fullt liv. Kanskje man ikke har lyst til å presse ut en skapning og plutselig handler livet ens bare om denne skapningen som tar nesten alt av tiden din. Uansett trenger man da ikke være ødelagt for å ikke ville ha barn? Eller?

Jeg vet ærlig talt ikke om jeg vil ha barn. En del av meg har null lyst til det mens en annen del av meg har lyst til det. Ikke fordi jeg ikke liker barn, for det gjør jeg, men fordi jeg ikke har lyst til å ha ansvar for en annen person resten av livet. Dessuten er jo planeten vår overbefolket nok fra før av. Kanskje har jeg mer lyst til å adoptere isteden. Det finnes kjempemange barn uten foreldre som bor i fattighet og som ikke har noen som virkelig er glad i dem. Jeg blir jo selvfølgelig glad i ungen vis jeg en gang får en, men jeg vet ikke om jeg gidder at livet mitt skal bare omhandle å ta vare på et barn, og iallefall ikke flere. For det er jo mye jobb å ta vare på et barn.

Jeg er kanskje bærer av et gen som gjør at sjansen min for å få handikappede barn er større. Fragil x heter det. Vis jeg er bærer av det har det også noen bivirkninger på meg, ikke så veldig mange og ingen veldig alvorlige.. Jeg ser ikke på det som så veldig viktig for meg å finne ut om jeg er bærer av det eller ikke, men folk mener at jeg må finne det ut ettersom en av bivirkningene er at man kan få overgangsalderen tidligere enn vanlig. De mener altså at jeg må finne ut om jeg har genet eller ikke, og om jeg har det må jeg skynde meg å få barn så jeg ikke plutselig sitter å ikke kan få barn. Men om jeg ikke får barn så er det ikke noe problem for meg. Jeg vil ikke skynde meg å få barn uten partner bare fordi jeg kan få overgangsalderen når jeg er 25, 30 eller 45. Hallo liksom.. Vis jeg finner ut at jeg vil ha barn, men ikke kan få det selv, så adopterer jeg da bare.. For min del er ikke det en viktig del av å få barn å gå gravid og ødelegge kroppen min, men følelsen man får for barnet.

Er jeg mindre kvinnelig fordi jeg egentlig ikke har lyst til å få barn?

Og for at ikke folk skal misforstå og klikke.. Jeg sier slettes ikke at det er dumt å få barn, men man må kunne få lov til å si at man ikke vil ha barn uten å bli sett rart på. Det er ikke det viktigste i livet for absolutt alle. Dessuten finnes det jo de som faktisk ikke kan få barn, og det kan være veldig sårende å bli spurt om barn konstant..

Det er ikke sommer!
 • Postet: 16.07.2012

Jeg forstår ikke hvorfor folk klager over at det ikke er sommer? Ja det regner, men er ikke gresset og løvet grønt og lammene nesten voksne? Vi i Norge burde jo være såpass vant med at sommeren for det meste er grå og våt, så hvorfor klage over det? Selv om det er regn er det fremdeles sommer!

Prøv heller å kle deg naken å løp rundt i regnet (ikke anbefalt for de som bor i by eller tettstrøk da). Eller lag deg en kopp kakao og finn fram en bok, og les mens du hører på regnværet som slår mot taket! Eller bruk dagen til å organisere i skap og skuffer, vaske eller gjør noe som du har utsatt lenge. Sett deg i godstolen å se tv. Bruk dagen til å lage et kjempegodt måltid, eller bak boller. Det er så mye godt man kan gjøre ut av en dag selv om det regner.

Og om det har vært sol konstant hadde dere klaget da også! Jeg husker en sommer det var så varmt og fint at vi fikk faktisk vanningsforbud, ettersom det holdt på å bli tomt for vann. Da var det mange som klaget og hadde det så fælt, og nærmest ba til Gud om regn! Man må huske på at for at det skal være så fint og grønt ute som det er nå så må det til både regn og sol!


(Bildet er redigert med Photoshop. Ble litt stilig!)

Man må bare ta det man får og gjøre det beste ut av det! Prøv å se positivt på ting og alt blir så mye enklere! Ting man ikke kan forandre på må man jo bare godta. Og til og med storm har jo sin sjarm!

 

Sorry Madonna..
 • Postet: 16.07.2012

Jeg er lei av å se puppene dine og du er faktisk over 50 år! Er det ikke på tide å kanskje muligens slutte å være så opptatt av å få oppmerksomhet? Det er jo ikke spesielt sjokkerende lengre heller ettersom du gjør det sånn en gang i måneden på scena..Psykisk syke burde ikke få barn.
 • Postet: 08.07.2012

Vis man faktisk er så dårlig at man nesten ikke klarer å ta vare på seg selv, og har dager hvor man ikke klarer å gjøre noen ting enn å sitte å se tv, burde man ikke prøve å få seg barn i tillegg.

Jeg blir så sint når jeg hører om folk som planlegger å få barn, selv om de absolutt ikke klarer å ta vare på et barn. Enten de har dårlig råd, ingen jobb eller er psykisk syke.. Vis man ikke er helt sikker på at man kan gi ungen den sikkerheten og tryggheten den trenger, burde man ikke få seg barn. Da burde man heller jobbe med seg selv sånn at man kan få barn senere.

Selvfølgelig trenger ikke barn å lide av at foreldrene er psykisk syke, og noen klarer å ta godt vare på barn selv om de er deprimerte osv, men hvorfor ta sjansen på å få barn når man allerede sliter? Hvorfor ikke vente til man faktisk er så bra at man kan være sikker på at man er klar for barn?

Barn blir som oftest påvirket at at foreldrene er psykisk syke, selv om det ikke trenger å få så store konsekvenser. Kanskje blir ungen usosial og sjenert fordi den var oppvokst med at foreldrene aldri tok den med ut blant folk, men heller satt hjemme og syntes synd på seg selv.. Kanskje blir den å føle seg ignorert. Kanskje blir den ikke å føle seg trygg. En ting er sikkert iallefall.. Har du psykiske problem så ikke klem ut en unge før du er frisk.. Og vis du allerede har barn og sliter.. Skaff deg hjelp, så ungene slipper å slite i tillegg..


(Bilde funnet på: takenbythewind.com)

Vær stolt av å være norsk!
 • Postet: 01.07.2012

I de siste årene har det blitt vanlig å bruke engelske og amerikanske ord. Vis vi dulter inn i noen ved et uhell sier man ''sorry'' for eksempel. Jeg gjør det faktisk selv, men det høres så falskt ut at jeg har begynt å si ''unskyld'' isteden. Her på blogg.no skrives sikker halvparten av overskriftene på engelsk.. Selv om de aller fleste skriver på norsk på bloggen sin. Og jeg lurer nå egentlig på hvorfor? Er det kulere å skrive ''photo'' enn ''foto'' eller ''bilde''? Jeg kunne forstått det på de bloggene som har utlandske lesere, men da skulle jo innholdet vært oversatt eller skrevet på engelsk. Eller om man bor i utlandet. Men når man ikke gjør det så ser det jo bare dumt ut. Man burde jo kunne være såpass stolt av å være norsk og stolt av språket sitt at man faktisk skriver overskriftene sine på norsk. Eller er det et stille rop om å bli ''oppdaget'' av utenlanske medier og bli berømt?

Å vanne ut språket sitt med ord fra andres språk er jo litt tåpent. Til slutt blir jo alle å snakke engelsk, uansett hvor de bor. Og alle går i likedan klær og alle har samme kultur, som selvfølgelig er den kulturen Amerika står for, som handler om å kjøpe mest mulig og gi faen i miljøet. Det er mye feil med Norge, og språket vårt kan virke ganske teit av og til, men det er vårt språk og vi burde jo verne litt om det iallefall. Dessuten ser det jo tåpent ut med engelske overskrifter når ikke innholdet er det.(bildet er funnet på qxl.no, snakkebobla er laget av meg..)

Inkompetent ordfører?
 • Postet: 24.06.2012

Jeg skriver egentlig ikke så mye om politikk på bloggen min, rett og slett for at det meste er kjedelig som fy, men denne saken fikk meg til å tenke litt.


 

Ordføreren i Skien hadde nemlig fått opppusset kontoret sitt, og ville ha en ny lampe så det ble bedre lys. Etter litt undersøkelser falt hun for en lampe av dansk design, som hun så at en skole hadde kjøpt. Dermed tenkte hun rett og slett at den ikke kunne være så dyr, og kjøpte den uten å i hele tatt sjekke prisen. Det viste seg at denne lampen kostet nesten 60 000 kr! Og nå har det kommet flere nedskjæringer i den kommunen (noe for å kompansere for lampen muligens?).

Det virker jo som at hun ikke helt burde vært ordfører dessverre. Hvordan kan noen som skal ha ansvar for å dele ut penger i kommunen til de forskjellige tingene være så dårlig til å håndtere penger? Og det var jo ikke hennes penger det var snakk om, men de pengene som selve kommunen har. Tenk hvor mye 60 000 kr kunne gjort for sykehjem, skoler, diverse tilbud til folk osv! Isteden har det blitt brukt til en lampe som skal henge i kontoret hennes?  Og hun prøver å snakke det bort med at kontoret hennes er et visningssted for kommunen, og greit nok det. Det må da se litt pent ut. Men hvordan kan noen som helst kjøpe noe for andre sine penger uten å sjekke prisen? Jeg kunne ikke gjort det med mine egne penger en gang! Og vis hun hadde gjort litt mer undersøking hadde hun funnet ut at det finnes etterligninger av lampen som bare koster 4000 kr.

Jeg stiller meg veldig kritisk til at en ordfører kan gjøre en sånn feil, for det setter jo tvil til hvor kompetent hun i det hele tatt er.

Gratulere Hedda Foss Five... Virkelig bra gjort! Du burde vite at nå sitter hele Norge og følger med på hva du gjør, så begynn å sjekk prisene på ting!


Info og bilde funnet her, på ta.no.

#HeddaFossFive #skien #ordfører

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com