hits

Ørkenrotter og barn?
 • Postet: 10.04.2017

Du ønsker å skaffe barnet ditt to ørkenrotter? Da er det et par ting du må tenke på først. 

Gobi på klatretur!

1: Er ørkenrotter det barnet ditt vil interessere seg for?

Ørkenrotter er veldig gøyale dyr, men de er ikke akkurat kosedyr. De vil aldri ligge stille mens du koser med dem, da de heller ønsker å løpe rundt og utforske. De liker heller ikke å bli holdt fast. Derfor må barnet klare å være interessert i dyr som de kanskje ikke kan gjøre noe særlig med. Ørkenrotter finner på mye rart om man gir dem ting å holde på med, men ikke alle vil finne det interessant nok i iallefall 3 år (noe som er en normal levetid på ørkenrotter).

2: Er barnet ditt moden nok for ørkenrotter?

Om man skal skaffe seg ørkenrotter er det veldig greit å ha en plass de kan få løpe rundt på gulvet en gang om dagen, og da må man jo også tenke litt på om dette er noe barnet kan gjøre selv, om du må hjelpe til, eller om du kanskje burde gjøre det alene. Jeg hadde to av mine ørkenrotter på gulvet mens jeg hadde besøk av to tantebarn et par ganger, og det gikk veldig fint. Men jeg må innrømme at jeg ble litt nervøs når den ene ørkenrotta klatret inn i skjorta på den minste, for jeg så for meg at han kom til å få panikk. Heldigvis forsto gutten at han måtte sitte i ro slik at ørkenrotta ikke ble skadd, og jeg hjalp han med å få den ut av skjorta. Det du må tenke på er om barnet ditt er modent nok til å håndtere ørkenrotta på rett måte, at barnet forstår at man ikke skal klemme på dem, holde dem etter halen, og at den ikke får panikk om ørkenrotta gjør noe uventet, som å klatre inn i skjorta. Det er også lurt at barnet forstår at de burde sitte i ro mens ørkenrottene er ute på gulvet. 

3: Har DU tid til å ha ørkenrotter?

Mange sier at ørkenrotter krever lite jobb, og det stemmer om man bare gjør det absolutte minimale. Ørkenrottene overlever, men trives kanskje ikke, og kan utvikle kjedsomhet og depresjon. Jeg beregnet minst en time i døgnet på ørkenrottene mine, da jeg hadde to. De periodene jeg hadde tre brukte jeg ofte litt ekstra tid, da en av dem var alene under tiden jeg brukte på å bonde dem. Hver dag ga jeg de mat, ting å holde på med, byttet vann, håndterte dem litt for å sjekke at de hadde det bra og for å temme dem. Jeg brukte også å la de løpe på gulvet mer eller mindre hver dag, fra en halv time til en hel time, alt etter hva jeg hadde tid til. Da var de alltid under oppsyn. Om du ikke har tid til å følge med når de er ute på gulvet og slikt, så vil jeg anbefale å la vær å kjøpe ørkenrotter, for som sagt: dyr du kjøper til barna dine er ditt ansvar.

Sniff sniff! Er dette spiselig?

4: Har du plass?

En annen viktig ting er om du har plass. Ørkenrotter trenger å stå en plass der de står trygt, ikke i trekk, og en plass de kan slippe unna litt støy. De krever også mye plass, da de er aktive skapninger. Jeg anbefaler å skaffe et stort akvarium eller terrarium til de, helst over en meter eller mer i lengden. Desto større desto bedre egentlig. Dette kan jo kanskje bli en litt mer vanskelig problemstilling om man har barn, spesielt om barna enda er ganske små. Buret burde stå slik at de minste barna ikke når opp, da ørkenrottene fort kan bli stresset om de får uønsket oppmerksomhet døgnet rundt. Det er også greit at de minste barna ikke kan åpne opp buret selv, da det er utrolig kjedelig å måtte lete etter ørkenrotter som har rømt. 

5: Hva gjør du når en av ørkenrottene dør?

Ørkenrotter skal gå sammen med andre ørkenrotter, men til slutt vil jo en av dem dø, og hva gjør du da? Den gjenværende ørkenrotta burde få seg en ny kompis, og da må man gjennom en av og til langvarig prosess med bonding og splittbur. Det er også best å skaffe to nye ørkenrotter, og bonde de to nye sammen med den gamle, slik at dere slipper å gjenta prosessen igjen når den gamle dør. Så derfor er det viktig å tenke på at ørkenrotter kanskje bare lever 3 år, men at ørkenrotter likevel kan bli et ansvar som varer over flere år enn dette. Man kan selvfølgelig la den gamle ørkenrotta være alene isteden, men de blir lett deprimerte av å gå alene, selv om man gir de mye oppmerksomhet. 

 

Konklusjon:

Til slutt vil jeg bare si at det er viktig å tenke seg om før man skaffer seg ørkenrotter, og andre dyr selvfølgelig. Det er alltid foreldrene som skal ha hovedansvaret for dyrene, og skal alltid passe på at dyrene har det bra hos seg. Skaffer du deg er dyr skal du ha ansvaret for dette dyret hele dens liv, og det gjelder også ørkenrotter.

Om du tror at ørkenrotter er rette dyr for deg og ditt barn, så er det bra å forberede seg så man vet det man trenger, har det man trenger og at man er klar for å anskaffe seg dyr. Om du har mulighet er det også flott om du og barnet ditt har mulighet til å passe på et par ørkenrotter før dere anskaffer deres egne. Da får dere oppleve litt hvordan det er å ha ansvaret for dem. 


Orla syntes at nattbuksa var fin å utforske litt!


#ørkenrotte #ørkenrotter #gnager #gerbil #økenrotta #husdyr #kjæledyr #dyr #dyrestell #stell #barn #dyrehold #foreldre 

Reise med ørkenrotter?
 • Postet: 27.02.2017

Reise med ørkenrotter er stressfullt, og derfor anbefales det ikke å reise større avstander med dem. Buss og tog anbefales ikke da temperaturen kan variere, og det fort blir mye støy og stress for dem, men buss og tog kan på mindre avstander brukes, så lenge man vet at temperaturen blir å holde seg stabil (sommervær). Ørkenrotter burde ikke være i temperaturer under 15 grader, da de kan gå i dvale, noe som kan være skadelig for dem, så vil si det er ideelt med temperaturer fra 18 og oppover. Fly kan brukes på korte avstander, men helst da med store fly. Små fly bråker veldig, og blir mer påvirket av turbulens osv. Rommet der dyr er på flyet har samme temperatur og trykk som der du sitter, men det bråker jo enda en god del. Bilkjøring går greit, men helst ikke lengre enn 5 timer. Og da må man passe på temperatur og støynivå. Det beste er om du har noen i nærområdet som kan passe dem for deg, om du skal reise noen plass. Når man skaffer seg dyr burde man vite at man har noen som kan være dyrepassere om du skal ut og reise, ettersom dette er ofte den beste løsningen for dyrene dine om du skal bort. Men av og til må man ta med ørkenrottene på reise, om man skal flytte eller om man skal være bortreist så lenge at ingen dyrepassere kan steppe inn.

Her er Gobi og Ronja når jeg nettopp hadde hentet de på dyrebutikken. Vi tok bussen hjem, ettersom det var strålende sommervær ute!

Om du skal ta med ørkenrottene noen plass, må du ha et bur der i greit størrelse som de kan være i mens de er på ferien. Jeg hadde et akvarium stående til foreldrene mine som var nesten like stort som ørkenrottenes vanlige akvarium, slik at de skulle ha god plass om vi skulle ut og reise. De må også ha alt de trenger i buret selvfølgelig, slik at de ikke kjeder seg.

Til reisen trenger de et reisebur, som de ikke kan komme seg ut av under reisen. Der trenger de en plass å gjemme seg i og sove i, litt mat, og ting de kan holde på med slik som høy og dopapir. Du må også selvfølgelig ha noe bunnstrø i reiseburet. Du trenger ikke ha i vann til dem, men det kan være lurt å gi dem et par biter av agurk i buret, da det er fullt av vann. Ørkenrotter drikker ikke så mye, så det å ha vannflaske som kan begynne å lekke er unødvendig. Om man skal reise et stykke med bil med dem kan man eventuelt ha med en skål og en vanlig flaske med vann, og ta en pause i kjøringen hvor man setter ned vannskåla til dem slik at de har mulighet til å drikke i pausen. Når jeg reiste første gang med mine to første ørkenrotter med fly hadde jeg knytt fast en vannflaske i reiseburet, og når flyet landet hadde halve flasken blitt tømt ut i buret, og det var fuktig i buret. Så dette er ikke til å anbefale. Heldigvis var det ikke vått i hele buret, så jeg tok ut drikkeflasken og det våte bunnstrøet.

Når det kommer til fly burde man bare gjøre dette på korte turer, da det er meget stressfullt for ørkenrottene. Det er viktig å ha et rent og trygt bur, som reiseburet på bildet under. Det er heller ikke alle flyselskap som godtar gnagere på flyet sitt, så det er greit å sjekke opp på forhånd. SAS har alltid vært greie på dette, mens Norwegian hater tanken om gnagere på fly. Når du bestiller billett må du ringe SAS med en gang etterpå, for å fortelle at du vil ha med ørkenrotter, hvor mange du vil ha med og hvor stort reiseburet er. Det koster selvfølgelig litt ekstra når du skal ha med dyr. 

Men om du har muligheten, så er det oftest best at ørkenrottene har dyrepassere, enten hjemme til deg, eller hjemme til dyrepasserne, slik at de slipper stresset med å reise lange strekninger. 


Denne typen reisebur er å anbefale, da det er laget av hardplast som er vanskelig å spise seg ut av, med masse små luftehull som ørkisene ikke kommer seg ut av. Etterhvert som buret blir litt gnagd på kan det være lurt å bytte de ut om du skal reise med fly, da du ikke får mulighet til å følge med hva ørkenrottene gjør under reisen. 
 


#ørkenrotte #ökenrotta #ørkenrotter #gerbil #gnager #dyr #husdyr #kjæledyr #reise #reisemeddyr #reisebur #tips #dyretips 

Kan ørkenrotter ut om sommeren?
 • Postet: 18.02.2017

Svaret på om ørkenrotter kan ut om sommeren er ikke et klart ja eller nei svar for meg. Jeg har aldri hatt ørkenrottene mine ut om sommeren, men jeg har hørt om andre som har hatt det. Det jeg er helt sikker på er at man ALDRI skal ha ørkenrotter ute om det er kaldere enn 20 grader, og at de ikke skal være ute om det er vind eller trekk. Så det må være godt og varmt om de skal ut. De skal heller ikke være ute uten tilsyn eller over lengre tid. Man må alltid passe på dem om man skal ha de ute. De kan heller ikke være ute løse, da de lett smetter ivei og forsvinner.

Grunnen til at jeg aldri har hatt ørkenrotter ute er fordi jeg aldri følte det var trygt nok. Jeg bor langt nord, men det er jo likevel litt finværsdager her hvor de sikkert kunne vært ute, men jeg ser for meg at det er utrygt å ha de ute likevel. Man må jo ha en slags innhegning til dem, eller kanskje et bur man kan ha de ute i, helst med en nettingbunn så de ikke kan grave seg ut. Om bakken er litt ujevn og det ikke er gitterbunn på buret så er det jo også lett for dem å smette under og forsvinne. Men jeg er ikke noe fan av nettingbunn. Innhegninger må også være høye nok til at de ikke kan hoppe over og at de ikke kan klatre over, og selvfølgelig burde den være såpass stabil at den ikke lett faller over. Det er altså mye å tenke på. Og om de faktisk kommer seg ut, så er det en stor sjanse for at du aldri ser de igjen, og at de kommer til å dø, så det er jo et stort ansvar på dyreeieren her. 

Konklusjon:

Man kan ha ørkenrotter ute om sommeren, om man følger med, sikrer slik at de ikke kan rømme, så lenge været tillater det, men de burde ikke være ute lenge. Anbefaler jeg å la ørkenrotter være ute om sommeren? Nei ikke egentlig. Jeg føler at det er veldig risikabelt. Selv om man har en sikker innhegning/sikkert bur de kan være i, så er det alltid en sjanse for at noe skjer og at de klarer å komme seg ut, og da rekker man kanskje ikke å få tak i dem igjen, selv om man følger med. De skal jo også heller ikke gå mye på gitter ettersom de kan få bubblefeet av det, og gitterbunn er nok nødvendig for at det skal være sikkert for dem å være ute.

Andre vil nok si at jeg har feil og at de kan være ute, og at de godt kan gå litt på gitterbunn, men med mine dyr ønsker jeg ikke å ta noen sjanser som kan gå ut over dem. Og om du mister dem ute så er det eneste som er sikkert at de kommer til å dø, og kanskje ikke raskt og smertefritt.De kan være ute om været tillater det, men jeg tørr ikke ta sjansen rett og slett!

Ønsker man å gi ørkenrottene sommer kan man gi dem mulighet til å ligge i sollyset innendørs, så lenge de har tilgang til skygge, og man kan gi dem litt rent gress som godbit for eksempel. Og man kan godt lufte dem på gulvet isteden.Orla og Laura ut på oppdagelsesferd!


#ørkenrotte #ørkenrotter #gerbil #gnager #dyr #kjæledyr #husdyr #tips #sommer #ute #lufting 

Hvordan bur velger jeg til ørkenrotter?
 • Postet: 17.02.2017

Ørkenrotter er som jeg har sagt tidligere aktive dyr, og derfor trenger de god plass. Mitt motto når det kommer til burstørrelse er: Jo større jo bedre! Selv om du lufter ørkenrottene på gulvet hver dag, så vil de bruke mesteparten av tiden sin i buret, og da er det også viktig at de trives der. Om du ikke har mulighet til å lufte dem hver dag, er det enda viktigere med store bur. 

Når du velger bur, burde du velge noe med høy bunn. De burde ha godt med strø inni det, slik at de kan grave og styre på, og om du ikke har høy kant på buret vil du da måtte koste gulv flere ganger daglig. Jeg anbefaler å enten kjøpe et terrarie eller et akvarium for å ha dem i, med et gitter oppå toppen. Jeg har brukt revenetting oppå akvariene mine, og det har funket fint. Eventuelt kan man sette et gitterbur oppå akvariet, for å gi dem enda mer plass. Det som er viktig da er at de ikke skal gå på gitter, da dette kan gi dem problemer med føttene. Så enten ha hyller de kan gå på av tre eller plast, eller ha papp over gitteret. 


Her står Gobi og Ronja på andre etasje i deres gamle bur. Pappen beskytter føttene deres så de ikke får skader, slik som Bubblefeet. Pappen må selvfølgelig byttes innimellom. 

Når det kommer til størrelse, er det ingen fasitsvar. Men du burde ikke gå for minimumskravet, men heller gi dem best mulig plass. Jeg brukte et stort akvarium på over 1 meter i lengden, og 40 cm i bredden, slik at mine to siste ørkenrotter hadde god plass. Og om man får til enda større plass en dette vil det jo bare bli enda bedre! De første ørkenrottene jeg hadde vil jeg si hadde litt for liten plass, men de hadde iallefall et gitterbur over det lille akvariet, som kanskje var 50 x 30 eller noe i den duren, slik at de fikk litt ekstra plass. Etterhvert oppgraderte jeg til større bur, noe jeg er veldig glad for. Ikke at de direkte mistrivdes i det første buret, men jeg følte selv det ble for lite. De må ha plass å løpe, gnage, klatre og utforske for å være lykkelige ørkenrotter rett og slett!


Det gamle buret til mine to første ørkenrotter. Et litt for lite akvarium synes jeg, men gitterburet på toppen veide litt opp for det faktumet. Anbefales å ha et mye større akvarium enn dette. De hadde iallefall masse spon å grave rundt i, og masse ting å holde på med!

Jeg skulle legge ut bilde av akvariet jeg har brukt de siste årene, men jeg har faktisk ikke tatt bilde av hele buret de siste årene, sikkert fordi jeg har blogget mindre om ørkenrotter de siste årene. Men som sagt anbefaler jeg et akvarium som er over en meter i bredden om du har to ørkenrotter. Har du flere burde du ha enda mer plass. Man kan for eksempel sette sammen to akvarium og ha et rør imellom, eller kjøpe et høyt glasskap og legge det ned på ryggen.

Om prisen på store akvarier/terrarier virker skremmende så kan du alltids finne de brukt på nett. Jeg kjøpte det store akvariet mitt for 500 kr, og det er ganske billig for noe sånt. 


#ørkenrotte #ørkenrotter #gerbil #gnager #dyr #kjæledyr #husdyr #bur #dyreutstyr #akvarie #terrarium #akvarium #terrarie #tips #fakta #dyrefakta 

Hva må du vite før du skaffer deg ørkenrotter?
 • Postet: 15.02.2017

Det viktigste når man skaffer seg dyr er å være helt sikker på at den type dyr passer deg. Når man skaffer seg et dyr så skal du ideelt sett ha ansvaret for den hele dens liv, så et spørsmål du må stille deg er om du er klar for å ha et dyr ikke bare akkurat nå, men om et år eller to framover i tid, eller kanskje enda lengre om du velger et dyr som lever lengre. Ørkenrotter lever som oftes 3 år i fangenskap, men kan leve noe lengre. Selv om de ikke lever så lenge er det likevel en del ting man må vite for å kunne gi dem best mulig liv som mulig. Innlegg om utstyr du trenger til ørkenrotter kommer senere.

Dette er en kort liste over hva jeg synes det er viktig at du vet før du skaffer deg ørkenrotter. Det er så mye mer du burde vite, så jeg blir å legge ut flere innlegg om dette temaet, som blir linket i dette innlegget hvor det er relevant. Du kan også trykke på kategorien Ørkenrotter for å lese mer. Ellers anbefaler jeg at du også leser på flere andre sikre kilder. 


Orla og Laura, det andre paret ørkenrotter jeg skaffet meg. Her trente vi litt på å bli løftet!

Litt om hva de trenger: 

Ørkenrotter er aktive, og krever stor plass og mye stimuli for å ikke bli deprimerte. Gjerne burde de bli luftet ut på gulvet hver dag i iallefall en halvtime eller time, og de burde få nok av ting å holde på med. 

Sosial?

Ørkenrotter er sosiale dyr, og burde leve to eller flere sammen. Det lureste er å ha to av samme kjønn, da de fort kan produsere masse unger som igjen krever at du finner gode hjem til de osv. Når en av de dør, så må du vurdere å skaffe en venn eller to til den gamle du sitter igjen med. Det beste er å kjøpe to unge for å sette sammen med den gamle. Mer om sammensetting av ørkenrotter lengre ned, under punktet Splittbur.

Håndering:

Ørkenrotter er ikke dyr som man kan kose med, de sitter som regel ikke stille, og liker ikke å bli klappet på. Så om du ønsker et dyr du kan kose med, er ikke ørkenrotter dyrene for deg. Du må også være obs på dette om du tenker å skaffe ørkenrotter til barna dine. Barn ønsker gjerne dyr de kan kose med, og kan fort bli lei av dyr. Så om du har et barn du vil skaffe dyr til, tenk over om ditt barn vil finne det interessant over lengre tid, og husk at du må ta hovedansvaret for dyret. 

Skal du håndtere ørkenrottene så er det viktig at du er forsiktig. De skal aldri løftes etter halen, da den lett brekker eller mister huden, og medfører store smerter og i verste fall dødsfall. Løft dem heller ikke etter nakkeskinnet, da dette er veldig smertefullt. Det beste er å temme ørkenrottene dine såpass at de kommer til deg når du åpner buret, så du enkelt kan få de til å hoppe i hånden din og kan løftes dit de skal. Et triks om de ikke stoler helt på hånden din er å holde en skål inn i buret deres, også løfte opp skålen og dit du skal når ørkenrotten hopper oppi den. Det må gjøres med forsiktighet, og om du ser tegn på at ørkenrotten er nervøs burde du ikke løfte den så høyt over gulvet. Skal du ha den i et transportbur kan du for eksempel sette det inn i buret deres, for å minimere fallsjansen. Ved nødvendig kan man holde ørkenrotten fast i hendene, om du må sjekke for skader eller slikt, men dette må også gjøres med forsiktighet. Det viktigste er å temme ørkenrottene slik at de er vant til håndtering, slik at det medfører minst mulig redsel.

Ørkenrotter kan temmes ved å legge hånden din i buret, holde den helt i ro, med en godbit eller to i hånda. Havregryn er flott til dette formålet, da de fleste ørkenrotter elsker havregryn, og at det er mange små biter som gjør at de enten må sitte ved hånden din, eller komme tilbake for mer. Å lufte dem på gulvet mens du sitter på gulvet og ser på dem er også en fin måte å la de bli vant til deg. 


Meg og Ronja, en av de to første ørkenrottene mine, ute på luftetur på gulvet!

Plassering av bur:

Ørkenrotter må stå på en plass med jevn temperatur, og ikke i trekk. De blir fort syke av kulde og trekk, ettersom de hører hjemme i ørken. De burde helst ha rundt 20-22 grader i rommet de er i for å trives, og tåler ikke kulde godt. Blir rommet 15 grader eller mindre kan de gå i dvale, noe som er svært skadelig for dem. 

Mat:

De må ha mat som er laget spesielt for ørkenrotter, slik at de får i seg alle næringsstoffene de trenger. Gi de gjerne noe tilleggsfor innimellom, slik som havregryn, solsikkefrø, usaltede pianøtter eller godkjent frukt og grøntfor, men ikke gi dem det hver dag. Frukt og grønt skal de bare ha litt av, og det må være vasket før de får det. Husk å tørk av vannet fra maten før de får den, ellers kan de få diare. Du kan lese mer om ørkenrotter og mat her: 

Hvor mye tid må du bruke per dag, og hva må du gjøre som ørkenrotteeier?

De trenger mye oppmerksomhet, mer enn man ofte tror når man leser om dem. De kjeder seg fort, og krever derfor som sagt mye stimuli. Du burde gi dem dopapir (brukes til redebygging), høy, doruller, kvister, og gjerne strø maten deres ut over buret slik at de må lete etter maten. Ommøblering av buret, ting å holde på med, lufting og slikt tar litt tid, så jeg vil anslå at man bruker en time eller to på dem hver dag om de skal ha det best mulig. Du må også rengjøre buret ca annenhver uke, rense vannet annenhver dag og vaske sandskålen deres innimellom. 

Reise med ørkenrotter?

Reise med ørkenrotter er stressfullt, og anbefaler ikke å reise større avstander med dem. Buss og tog anbefales ikke da temperaturen kan variere, og det fort blir mye støy og stress for dem. Fly kan brukes på korte avstander, men helst da med store fly. Små fly bråker veldig, og blir mer påvirket av turbulens osv. Rommet der dyr er på flyet har samme temperatur og trykk som der du sitter, men det bråker jo enda en god del. Bilkjøring går greit, men helst ikke lengre enn 4 timer. Og da må man passe på temperatur og støynivå. Det beste er om du har noen i nærområdet som kan passe dem for deg, om du skal reise noen plass.

Splittbur:

Om du skal sette sammen to eller flere ørkenrotter som ikke har vært sammen, så er det litt komplisert. Du må ha gitter mellom dem, også la det gå ei uke, før du bytter plass på de, også la det gå en uke til før du bytter plass på dem igjen. Denne teknikken kalles splittbur. Slik at de skal bli vant til hverandres lukt osv. Etter en måned eller to kan du la dem møtes på et nøytralt område. En stor oppbevaringsboks med nytt strø i er en fin plass til dette for eksempel. Når du lar dem møtes må du følge med som er ravn. Sitt rett ved siden av og følg med på dem, og vær klar til å bryte inn om de angriper hverandre. Ørkenrotter er svært aggressive mot ukjente ørkenrotter, og selv om de har gått sammen før for en stund siden kan de likevel angripe hverandre. Det kan derfor være lurt å ha på seg hansker eller votter mens man følger med på dem, slik at man ikke blir skambitt når man prøver å splitte ørkenrottene. ALDRI sett sammen to ukjente ørkenrotter uten å ha gått gjennom dette, da det er nesten 100% sikkert at det kommer til å gå ille.


Ronja og Gobi ute på lufting! Som dere ser brukte på den tiden badet for å lufte dem på, da det ikke var noen ledninger de kunne gnage på, og ingen små plasser de kunne gjemme seg bort på hvor jeg ikke fikk tak i dem. Stengte for så de ikke kom seg bak vaskemaskinen. Et innlegg om lufting kommer senere.


Jeg håper dette var et litt informativt innlegg. Som sagt, sjekk gjerne med flere sikre kilder før du skaffer deg ørkenrotter, da jeg ikke vet alt, jeg skriver bare fra egen erfaring. Om du ser noe er feil her, savner noe informasjon eller lurer på noe, så skriv en kommentar!


#ørkenrotte #ørkenrotter #gnager #dyr #kjæledyr #husdyr #burdyr #gerbil #tips #dyretips

Sov godt Klara.
 • Postet: 03.01.2017

I dag ble min siste ørkenrotte, Klara Numel Hudini, avlivet. Hun var hos min mor, som ringte meg i gårkveld og fortalte at Klara skalv når hun gikk og var mye sløvere enn vanlig. Jeg fikk henne til å ringe dyrlegen, og han mente vi skulle vente til morgenen for å se om det kanskje gikk over. Jeg følte på meg at det ikke var noe håp for forbedring, ettersom hun var gammel og fordi jeg har vært gjennom dette flere ganger før. Dessuten er det fint lite man kan gjøre når en ørkenrotte blir syk og man ikke har tilgang til en veterinær som kan noe som helst om smågnagere. Oppi alt dette lå jeg med spysyka, så det var jo en finflott start på 2017 må jeg si. 

Så de ventet til i morges, og hun hadde selvfølgelig ikke blitt bedre, så hun ble til slutt avlivet. Hun fikk en bananbit og havregryn som sin siste måltid, så hun fikk kose seg litt. Skulle ønske jeg var der, men det er lite man kunne gjøre med det. 

Johanna oppe på bildet, og Klara nederst på bildet. Johanna døde i september.

Klara var en skikkelig ramp, og veldig bestemt. Hun hadde også brukket halen da jeg fikk henne, så den var alltid litt skjev (som dere ser på bildet). Det første hun gjorde når jeg fikk henne var at hun kom seg ut av buret ikke en gang, men to ganger. En av gangene makulerte hun et av garnnøstene mine da hun kom seg i garnskuffen min, og gjorde så jeg nesten kom for seint til jobb. Når jeg prøvde å sette Johanna og Klara sammen Orla, var det Klara som virket mest aggressiv, men til sist viste det seg at hun var den som ønsket Orla velkommen ved å stelle henne. Klara hadde også en tendens til å dytte vekk hånden min om jeg var i veien for henne, for hun viste virkelig hvordan hun ville ha det. Hun hadde en veldig gøyal personlighet, og vil bli savnet.

Nå sitter jeg her uten kjæledyr, og kommer ikke til å skaffe meg flere dyr på en stund. Det er ganske kjedelig, men det er for det beste ettersom jeg reiser såpass mye. 

Hvil i fred søteste Klara, min lille ramp!


#ørkenrotte #gerbil #gnager #smågnager #husdyr #kjæledyr #dyr

Hvordan går det med Klara?
 • Postet: 17.09.2016

Nå som Klara Numel Hudini er alene, er jeg ekstra bekymret for rampetrollet mitt. Johanna måtte avlives sist lørdag, og Klara ble tydelig påvirket av dette. Hun var stresset og redd på lørdagen, og skvatt for hver minste lyd. Dagene etter så jeg henne nesten ikke, fordi hun gjemte seg i redet for det meste. Når jeg kom med mat til henne kom hun bort til meg heldigvis, så hun fikk litt kontakt med noe levende vesen. På tirsdagen skjedde det noe. Hun begynte plutselig å klatre på meg, noe hun ærlig talt ikke har vært så veldig glad i før. Jeg fortalte det til Pappa (som er veldig glad i ørkenrottene mine) og han sa bare på sin smarte rolige måte "du er jo alt hun har nå". Og det stemmer jo forsåvidt.

De siste dagene har det vært mye aktivitet i buret. Hun graver og ommøblerer, og holder på med ting, noe som er veldig bra. Jeg skal snart gi henne greiner, noe jeg vet hun elsker å holde på med, de må bare tørke helt først. 

Jeg skal ordne til slik at jeg kan ha henne ut på gulvet innimellom, slik at hun får enda mer oppmerksomhet. Det siste året har ørkenrottene vært lite på gulvet fordi det egentlig ikke var helt mulighet til det, og ettersom de hadde et stort bur og var flere sammen følte jeg at de ikke helt trengte det. Men nå når det bare er en igjen, så føler jeg at det kanskje er nødvendig. 

Det er ganske greit at hun er alene når jeg er hjemme, men jeg gruer meg litt til de periodene jeg blir å reise bort. Mamma og Pappa bruker å passe ørkenrottene når jeg er vekk, og innimellom naboene eller ene broren min, men de bruker ikke å håndtere dem så mye. Så jeg er litt redd for at hun blir ensom, noe jeg absolutt ikke vil. 

Dessverre vil jeg ikke ha flere dyr nå en periode framover, så jeg kan ikke skaffe Klara ei venninne heller. Men jeg håper det er nok for henne at hun får masse ting å holde på med, og at hun blir håndtert en del iallefall når jeg er hjemme. 


Klara er den svarte ørkenrotta, Johanna er den lyse.


#ørkenrotte #gnager #dyr #kjæledyr #husdyr

To ørkenrotter ble til en..
 • Postet: 11.09.2016

I går ble det dessverre Johannas tur. For noen måneder siden fikk hun et sår inni øret, og øret la seg litt. Jeg fikk antibiotika til henne, og etter to uker var såret borte. Vi hadde jo en mistanke om at det kunne være noe underliggende grunn til at hun hadde klødd seg til blods i øret, men da vi ikke så noe andre problemer krysset vi fingrene for at det bare var et sår. På fredagskvelden ble hun tydelig dårlig. Hun var ustødig på beina, og hodet hennes var skjevt. Jeg viste at nå var det hennes tid, og passet på at hun hadde det godt og varmt, og ga dem moset banan på et fat slik at de fikk kose seg litt. På lørdag ringte jeg dyrlegen, og jeg fikk heldigvis komme dit selv om det var lørdag. Etter mye styr.. Hvor jeg til slutt måtte ta taxi til byen.. Så kom jeg til dyrlegen med Johanna. Dyrlegen mente at hun kunne leve lengre selv om hun var slik, men vi ble enig om at hun sikkert hadde vondt, og da var det best å la henne slippe. Dessuten var det jo tydelig at hun plagdes, og når hun var hjemme sov hun bare det siste døgnet. Eneste gangen hun rørte på seg var når hun fikk mat. 


Her er siste bilde av ørkenrottene sammen, hvor de fikk most banan en siste gang. Jeg måtte ta et bilde, fordi det var siste sjanse.

Så dyrlegen avlivet henne, og jeg fikk ta henne med meg hjem. Jeg måtte være i byen to timer til bussen min gikk, og jeg følte meg litt dum når jeg gikk rundt med et transportbur hvor det var ei pappeske nedi, men jeg ville veldig gjerne begrave henne og da ble det sånn. 

Nå er Klara alene, og dessverre må hun bare være alene. Jeg vil ikke ha flere dyr nå, ettersom det er mye styr ettersom jeg reiser mye osv. I gårkveld var hun ganske nervøs ettersom Johanna plutselig var borte, så jeg lot henne være mer eller mindre i fred. Jeg ga henne et par godbiter som trøst. I dag er hun enda skvetten, og det er jo ikke så rart, for de har jo vært sammen siden klara var liten. Men hun kommer bort til meg når jeg legger hånda nedi buret hennes og slikt. Egentlig skulle buret vært byttet på, men jeg vil vente et par dager slik at hun får roet seg litt og blitt vant med å være alene. 

Jeg begravde Johanna ved siden av Orla, under en stor ripsbusk, denne gangen i dagslyset og oppholdsvær, noe det ikke var da jeg begravde Orla.

Sov godt småtrollet mitt <3


#ørkenrotte #gnager #dyr #kjæledyr #dyrlege 

Samedag = havregryn
 • Postet: 06.02.2016Klara Numel og Johanna ville bare ønske alle sammen en god samedag! Hipp hurra! De har i dag feiret dagen med litt ekstra havregryn!


 

Sjekk gjerne ut min nye blogg: http://hildehogsnes.blogg.no/

3 ørkenrotter ble til 2.
 • Postet: 29.10.2015

Jeg har vært stille her en stund. For det første har jeg hatt besøk. Men den viktigste grunnen er at mine tre ørkenrotter, har nå blitt til to ørkenrotter. Orla ble avlivet på søndag, etter å ha plutselig blitt syk. Hun hadde hatt et sår de siste ukene (Takket være et hus som var full av spiker, takk dyrebutikker). Såret hadde blitt bedre, og jeg tenkte at hun kom til å bli helt fin igjen, men så plutselig så jeg at hun hadde trøbbel med å gå. Var som om bakføttene hennes var halvveis lam, og hun var generelt slapp. Jeg forsto at det var ikke noe man kunne gjøre for henne, og fikk heldigvis kommet meg til dyrlegen slik at hun fikk slippe. Fryktelig trist, da hun er under to år, og ærlig talt min favoritt. Den siste uken har jeg gitt de to andre ekstra mye oppmerksomhet, og ryddet bort tingene til Orla.

Jeg tok med henne hjem etter dyrlegebesøket, og gravla henne i hagen, under en stor busk. Skal lage et lite kors til henne i helgen, eventuelt finne en fin flat stein å legge over. Sto i mørket og gravde graven hennes, mens det regnet. Litt merkelig situasjon for å si det slik. 

Her er noen bilder av henne, fra den tiden jeg har hatt henne.


Første dag med Laura og Orla.

 

De fikk lov å klatre mellom to akvarier, noe som var veldig morsomt!

Spise istykker esker må man gjøre!
Her fikk Orla møte Klara og Johanna. Dessverre ble de ikke helt venner.Banan var favorittgodbiten!Pizzaesker var morsomme leketøy!

 

Er ikke mer å si enn: Adjø søteste Orla!

 

#ørkenrotte #gerbil #gnager #kjæledyr #husdyr 

Oppdatering på ørkenrottene!
 • Postet: 09.08.2015

Jeg har fått høre at noen blir forvirret over ørkenrottene mine. Hvem lever, hvem har dødd, hvor gammel er de og hvor mange har du nå? Så jeg tenkte jeg kunne skrive en liten oppdatering på akkurat dette!

Gobi og Ronja var mine to første ørkenrotter! Gobi var lys, nesten hvit, mens Ronja var gråbrun. Jeg fikk de i 2011, og jeg trivdes veldig godt med de. De ble veldig tamme, og vi kjente hverandre så godt etterhvert, at jeg bare kunne komme med hånden min, så hoppet de oppi der og ventet på å bli båret til badet, hvor de fikk løpe rundt. Gobi var den rampete, som av og til fikk for seg at hun skulle bite deg alt hun bare kunne (heldigvis gikk de periodene fort over). Ronja var den som var mer forsiktig, men var likevel veldig rolig og tam.

Gobi og Ronja like etter at jeg hadde fått dem!

Ronja og Gobi har blitt voksen. Her henger de på badet.

Så en morgen så jeg Gobi ligge helt stille i buret, og jeg tenkte hun var død. Da jeg løftet henne opp, så jeg derimot at hun pustet, men hun var kald og rørte ikke på seg. Det var en fryktelig opplevelse, da jeg egentlig skulle på jobb, og ikke hadde penger til å dra til dyrlegen. Jeg holdt henne inntil kroppen for å varme henne litt opp, og ringte til foreldrene mine, slik at jeg fikk låne litt penger til dem. Jeg dro til dyrlegen og fikk henne avlivet, for det var ingenting man kunne gjøre, og jeg ville ikke la henne ligge å lide. Dette var i 2013, så Gobi ble ca to år.

 

Da ble Ronja alene, og etter en stund fant jeg ut at jeg burde skaffe to nye ørkenrotter, slik at hun slapp å være alene. 

Laura og Orla skaffet jeg i begynnelsen av 2014. Laura var svart, og Orla er mørkebrun. Planen var at disse to skulle gå sammen med Ronja etterhvert, men slik ble det dessverre ikke. Lauras nese ble etter kort tid sår, og mistet pels. Jeg var flere ganger til dyrlegen med henne, og vi trodde det var allergi. Men etter å ha prøvd å bytte ut alt i buret deres opp til flere gang, til det punktet der de nesten bare hadde sand og mat i buret, så fant vi ut at hun måtte få slippe. Da hadde jeg brukt sikker 5000 kr på å prøve å gjøre henne bra, og var helt utslitt, og hun var også utslitt og tynn. På Lauras siste dag fikk hun og Orla en fin skål med mat, havregryn og forskjellige godbiter. Jeg ble egentlig ikke så godt kjent med Laura, ettersom hun ble syk så fort etter at jeg fikk henne, men hun var en tøffing. I flere måneder hadde hun sår nese (den ble bedre, så verre, så bedre, så verre osv, så hun hadde det ikke konstant), men likevel sto hun på, og ble tammere, selv om jeg måtte gi henne medisiner, og rense nesen hennes hver dag. Orla har jeg enda, så hun er jeg godt kjent med.

Laura og Orla fikk hoppe mellom to akvarier, noe som var veldig spennende. Dette var før Laura fikk sår nese.

Den samme sommeren fant jeg Ronja i buret sitt, veldig sliten og litt merkelig. Hun satt å sov åpenlyst, noe hun vanligvis ikke brukte å gjøre, og slikket på en stein innimellom. Jeg ringte dyrlegen og snakket med hun, og vi fant ut at det var Ronjas tid også. Hun var da 3 år, noe som er ca den standard-alderen ørkenrotter i fangenskap blir. Jeg fikk time til dyrlegen samme dag, og de siste timene med Ronja ble brukt til å kose med henne, gi henne godbiter, og passe på at hun hadde det varmt nok. 

Da Orla ble alene, tenkte jeg å skaffe meg 1 ny ørkenrotte, og prøve å sette de sammen. Dette var i slutten av 2014. Men da jeg dro til dyrebutikken hadde de to jenter der fra før av. En av dem hadde vært der lenge, alene, og hadde akkurat blitt satt sammen med en yngre ørkenrotte. Jeg kjøpte disse to, og kalte de Klara Numel Hudini og Johanna. Klara er svart, med litt hvitt på potene og under haken, og Johanna er kremfarget. Klara er yngst, og er en liten ramp. Den første natten de var hos meg, klarte hun å komme seg ut av buret, og gjemme seg i garnskuffen min, hvor hun makulerte flere garnnøster! Hun hadde også klart å brukket halen, mest sannsynlig før hun kom til meg, men vanskelig å vite med sikkerhet. Da hun var på rømmen kom jeg også nesten for seint til jobb, hvor jeg skulle ha åpningen på butikken. Heldigvis rakk jeg det akkurat, takket være hybelvertene som jeg fikk sitte på et stykke til, og en tilfeldig taxi som jeg hoppet på. Klara har også vært litt aggressiv, og likte å bite etter fingrene til folk. Dette er hun ikke nå lengre heldigvis.

Her er de alle tre sammen, før de ble uvenner. Orla, Klara og Johanna, sett fra venstre.

 

Orla er ei flott jente. Hun er rolig og tam, og vi kjenner hverandre veldig godt, ettersom hun har vært så mye alene. De er flotte alle tre jeg har nå, men Orla er nok favoritten, ettersom hun har opplevd så masse trist, og likevel ikke er deprimert eller sløv av den grunn! 

Selv om planen var at disse tre skulle bli satt sammen, har det ikke gått så bra. Johanna prøvde sist å drepe Orla, og Klara har bitt Orla i halen før dette. Så jeg har bestemt at Orla får være alene inntil videre, så lenge jeg har tid å bruke ekstra tid på henne. Selv om jeg trodde Klara kom til å være problemet, var det faktisk Johanna som var problemet da jeg prøvde å sette de sammen. Klara var faktisk snill mot Orla, og jeg trodde det hadde lykkes å sette de sammen, før Johanna prøvde å drepe Orla da.. Om Klara eller Johanna dør før Orla, så kan jeg prøve å sette de to som er igjen sammen, men fram til da tenker jeg at det får bare være slik det er. Jeg skulle så gjerne ønske at Orla kunne slippe å være alene, men jeg tror ikke det er mulig rett og slett, inntil videre. 

Så nå har jeg tre ørkenrotter. Orla er eldst, Johanna er nest eldst og Klara er yngst. Er det noe mer dere lurer på, så er det bare å spørre!

#ørkenrotte #gnager #dyr #kjæledyr #husdyr #gerbil #pet #animal #hildur90 #mshildur90

Skadd ørkenrotte!
 • Postet: 26.06.2015

I dag har vært en flott dag, noe jeg kommer til å fortelle mer om ved en senere anledning, når alt er på plass. Men selvfølgelig gikk det til en viss plass.

Da jeg kom hjem skulle jeg vise fram ørkenrottene til ei venninne av meg, og selvfølgelig blir Orla redd når jeg plukker henne opp, og hopper i bakken. Nå halter hun, og har blod på nesen. Og selvfølgelig er det helg. Jeg har vært i kontakt med dyrlege, og hun mente at jeg måtte se det litt an. Orla halter, men spiser med forbeina, og hopper litt rundt, så mest sannsynlig er det ikke brekt. Hun har også blod rundt nesen, så det er tydelig at hun har slått seg. Og nå sitter jeg her som en bekymret ørkenrottemamma og ikke vet helt hva jeg skal gjøre. Jeg vet jeg bare må vente å se litt, men det er ikke noe gøy. Jeg skal se hvordan hun er i morgen tidlig, og ringe dyrlegen da. Om hun må til dyrlegen i helga blir det jo sinnsykt dyrt, da det er mye dyrere her enn i Tromsø + at det er helg, så lite gøy! Men betaler selvfølgelig med glede for å hjelpe Orla-jenta!Legger med et gammelt bilde av henne, fra tiden hun nettopp hadde kommet til meg. 

#ørkenrotte #gnager #dyr

Venner? Nopp!
 • Postet: 18.05.2015

Etter lang tid fikk ørkenrottene møte hverandre. Den brune, Orla, har gått alene, mens de to andre, Johanna (hvit) og Klara Numel(svart), har gått sammen. Det gikk kjempebra! Klara har alltid vært veldig aggressiv, men hun var faktisk snill mot Orla. Hun vasket henne og greier. Johanna derimot brydde seg ikke så mye. Etter noen timer virket det som at de hadde blitt venner, og jeg begynte å slappe av. Plutselig så jeg Johanna gå til angrep på Orla, og jeg måtte løpe bort, ta en sokk over handa og dra de fra hverandre. Orla sitt ansikt var full av blod, noe som gjorde at jeg ble full av blod!

Heldigvis stoppet hun å blø kjempefort, og hun hadde bare et lite sår, så hun slapp å dra til dyrlegen. Men jeg var veldig bekymret, og sto opp annenhver time for å sjekke at hun hadde det greit. Hun var litt slapp noen dager, men spiste og drakk som vanlig, og fikset redet sitt og slikt. Det var ikke en gøyal opplevelse, spesielt ettersom det så ut som de var venner og jeg ble glad!

Nå er de skilt fra hverandre igjen, og er nede i Trøndelag. Jeg skal flytte til Nordland snart, og derfor ble de med på flyturen da jeg var hjemover til konfirmasjon. 

Skal prøve en gang til å sette dem sammen, men da skal eg sitte mye lengre og være klar for å skille dem fra hverandre, slik at det ikke blir et blodbad igjen.

 

#ørkenrotte #gerbil #gnager #dyr #kjæledyr #hildur90 #mshildur90 

Introduserer Klara og Johanna!
 • Postet: 18.11.2014

Kom på at jeg egentlig ikke har introdusert mine to nye ørkenrotter på denne bloggen! Så kan vel skrive litt om hvordan det har vært sålangt!

På onsdagen den 24.09.14, kom Johanna og Klara hjem til meg! Jeg dro til dyrebutikken på tirsdagen for å bestille ei ørkenrottejente som kunne bli Orlas nye venninne, så hun skulle slippe å være alene, også hadde de to ørkenrottejenter allerede, så da tenkte jeg det var like så greit å kjøpe dem to. Johanna er den lyseste av dem, og hun har vært i dyrebutikken alene en stund, men så hadde de skaffet den svarte som venn til henne. De virker allerede veldig tam, og jeg må si at de har nok hatt det ganske bra på dyrebutikken. De hadde nemlig overtatt innhegningen de ofte bruker til kaniner og marsvin, og hadde kjempegod plass! Og ettersom de er såpass tamme har de nok blitt håndtert litt før. Johanna er jo litt eldre, men hun er iallefall under 1 år, og det er jo det samme med Orla, så tror det blir å passe bra! Klara er litt yngre, og det så man på størrelsen hennes også. Nå har hun blitt fullt utvokst, men er enda litt mindre enn Johanna og Orla.

De er oppkalt etter søstrene i First Aid Kit, Klara og Johanna, også ville Kristian (en spillekompis) at jeg oppkalt en av dem etter han, så da fikk Klara mellomnavnet Numel! Håper han blir fornøyd med dette! 

Det første døgnet med de to nye var ganske hendelsesrikt iallefall. Jeg så morgenen etter at halen til Klara var brukket, og måtte ringe dyrlege og dyrebutikken for å finne ut hva som hadde skjedd. Ut ifra det dyrlegen sa så hadde halen hennes vært brukket en stund, men det rare var at verken de i dyrebutikken eller jeg hadde sett det før den morgenen. Men uansett gikk det bra med henne. Halen er leget, og selv om den har en liten bøy på seg så kan hun bruke den ganske godt. 

Klara er også en liten Hudini. Hun kom seg nemlig ut av buret deres to ganger iløpet av en av de første dagene deres her! Første gangen var tidlig på morgenen, og jeg rakk nesten ikke åpningen av butikken (noe som hadde medført bot til butikken) fordi hun hadde gjemt seg i garnskuffen min! Du kan vel også se for deg hvordan en del av garnnøstene mine så ut etter det! Det svarte nøstet mitt hadde hun makulert totalt, så det likte hun virkelig, som de som følger meg på Instagram sikkert har sett!

Ettersom foreldrene mine var på besøk her, har jeg nå fått det store akvariet mitt opp til Tromsø, noe som gjør at alle tre ørkenrotter får større plass, da Orla får ha akvariet med buret over, og de to nye får det store.

Jeg har prøvd å la dem møtes med netting imellom, og det har ikke gått så alt for bra dessverre. Orla og Johanna er ganske rolige mot hverandre, men Klara er fryktelig aggressiv mot Orla og prøver å angripe henne gjennom nettingen. Jeg håper hun roer seg ned etterhvert. Kan være hun er så aggressiv fordi hun er minst av henne og Johanna, og at hun er nederst i rangstigen i deres duo. Ørkenrotter er jo litt vrien å sette sammen, men jeg tenker at Klara kommer til å komme rundt etterhvert, ettersom Orla og Johanna oppfører seg såpass fint!

#ørkenrotte #gerbil #gnager #dyr #kjæledyr #husdyr #familie #mshildur90

Laura reiser i morgen!
 • Postet: 01.09.2014

Min kjære søte Laura, som det føles som jeg nettopp skaffet, må dessverre bli avlivet. Har lenge hatt problem med nesen hennes, og nå virker det ikke som at det noen gang kommer til å bli bedre. Hun mistet hår på nesen, som gjorde at hun skrapte seg opp, jeg rengjorde nesen hennes og såret forsvant, men med en gang hårene begynte å gro tilbake skrapet hun seg opp igjen. Jeg har prøvd alt jeg kan, har vært til dyrlegen flere ganger, brukt masse penger og tid, men ser nå at alt var forgjeves. Hadde jeg vist at det ikke kom til å bli bedre hadde jeg latt henne slippe tidligere, men vi trodde jo det bare var en enkel sak å kurere. 

Jeg drar til dyrlegen i morgen for å avlive henne, og i dag har jentene fått mange godbiter og ting å holde på med. 

Jeg skal reise bort på ferie snart, men etter det tenker jeg å skaffe en ny ørkenrotte, som kan bli kameraten til Orla etterhvert. Det blir nok kjedelig for Orla å være alene den perioden, men dette er hva som er best for Laura, uansett hvor vanskelig det er. 

Føler ikke helt at jeg har fått nok tid til å bli kjent med den lille jenta heller, selv om jeg vet nok til å si at hun er flott. Den siste tiden var bare fylt med sår, medisin, vasking av nese og bur, og det er ikke det jeg vil huske på når jeg tenker på henne. For vi har hatt det flott sammen på den tiden vi har hatt.

Det er mange som ikke kan forstå hvordan man kan bli glad i noen så små og "verdiløse" skapninger, men de er dyrene mine, med personlighet og livsglede, som igjen gir meg livsglede.

Kommer til å savne henne!

#ørkenrotte #gnager #dyr #kjæledyr #dyrlege #hildur90 #mshildur90

 

Neseoppdatering: Av og til er det ikke gøy med dyr!
 • Postet: 17.07.2014

Jeg har vært stille om nesen til Laura en stund nå. Grunnen til dette? Jo, jeg var rett og slett veldig fortvilet. Jeg prøvde i all evighet å finne ut hva hun reagerte på. Kjøpte inn ulike typer underlag, holdt dem borte fra høy en periode, borte fra papir en periode, borte fra papp osv. Nesen hennes ble bedre, så verre igjen, og det var ikke noe annen logikk bak det enn at den ble bedre hver gang jeg byttet på buret. Jeg begynte å tenke at det kanskje var støv hun reagerte på rett og slett. Til slutt fikk hun betennelse på nesen, og jeg dro til dyrelegen, hvor jeg måtte ut med 2000 kr + taxi, og sand. Hun måtte på antibiotika, og skulle stresse minste mulig. Hun hadde betent nese, var frustrert og så sliten at jeg ble redd for livet hennes. Hun mistet også vekt fort! 
Ser dere på Laura, så ser dere hvor ille nesen hennes så ut på det verste. Der hadde jeg ikke fjernet høyet enda, men ble gjort ganske fort etter dette bildet var tatt + ga dem selvfølgelig litt mer ting i buret.

Etter en uke på antibiotika og vasking av nese, så virket nesen bedre, selv om hun ikke hadde hår på den. Jeg har nå bare sand i buret deres, samt litt dopapir og papp (som jeg rydder bort hver dag, også får de ny). Hun har begynt å virke større og mindre sliten, og nesen hennes ser sunn ut, hvis man ser bort fra at hun ikke har så mye hår på den enda. Inspiserer nesen hennes hver dag, med en stor klump i magen i redsel for at den skal bli verre igjen. Grunnen til dette er toegget. En av grunnene er at jeg er glad i henne og vil at hun skal bli frisk, mens den andre grunnen er mest bare egoistisk. Penger. Jeg har ikke råd til at hun blir dårligere nå. 

La meg forklare litt. Da dette året kom, sluttet jeg å jobbe for å gå på skole. Men etter en stund fant jeg ut at jeg ikke var i rett plass til å studere. Null fokus, motivasjon eller noen ting. Det tok meg to uker å komme gjennom en artikkel. Derfor sluttet jeg på skolen, kuttet ut studielånet, og begynte å leve på sparepengene mine mens jeg lette etter jobb. Tilslutt var sparepengene nesten borte, og jeg hadde enda ikke fått noe jobb, selv om jeg hadde søkt på det meste i Tromsø. Jeg var igang med å søke hos NAV, for å få støtte fram til jeg fikk meg jobb, men da fikk jeg tilbud om min gamle jobb tilbake, bare ti timer isteden for tjue timer, og etter litt tenking tok jeg jobben. Regnet på det, og det ville ikke bli mye penger, men nok til husleie og mat, og jeg ville heller leve som en fattigmann en periode isteden for å få penger fra NAV. Det er selvfølgelig ingen skam i å trenge økonomisk hjelp, men jeg ville jo helst klare selv. Så ble Laura syk, og jeg måtte til dyrelegen, og jeg måtte kjøpe inn mye nytt til dem også grunnet dette. Så ble Ronja så dårlig at hun måtte avlives. 

Dermed satt jeg der, mer eller mindre pengeløs, med ei syk ørkenrotte og følte meg virkelig hjelpeløs. Jeg elsker de to smådyrene mine, men en del av meg hater dem, ettersom de har kostet med så masse økonomisk, og fordi sykdommen hennes har gitt meg så masse stress og bekymringer. Men de er mitt ansvar, og så lenge jeg kan skal jeg ta vare på dem. Men nå har det kommet til det punktet at om Laura blir syk igjen, så må jeg kontakte dyrebeskyttelsen og se om de kan overta dem, for jeg har da ikke råd i gi dem det de trenger sant. Derfor håper jeg virkelig hun fortsetter å blir bra, og at det var støvet eller høyet som gjorde det. Nesen hennes er iallefall betennelsefri nå, og hun virker bedre. Men jeg er fremdeles bekymret.

Dette er en måned etter at jeg fikk dem ca.

Folk som har dårlig økonomi bør jo ikke skaffe seg dyr, for man vet aldri hva som kan skje med dyrene, og man må jo være istand til å takle det meste økonomisk. Men jeg hadde grei økonomi før, og er bare inn i en dårlig periode akkurat nå, men jeg føler litt som at jeg har skuffet meg selv, ettersom jeg har måtte lånt penger og brukt av det jeg fikk tilbake på skatten. Akkurat hvor mye jeg har brukt på dyrene i den siste tiden vet jeg ikke, men det er sikkert over 5000 kr. 

Flere har spurt meg om "hvorfor avliver du henne ikke bare?" Eller "skal du bytte henne ut med en ny ørkenrotte?". Og disse spørsmålene hater jeg. Ørkenrottene er mitt ansvar, jeg kjøpte de, og skal ta vare på dem. Jeg er ikke en av disse som har en "bruk- og kast-mentalitet" når det kommer til dyr. Laura er syk, men det betyr ikke at jeg bare skal drepe henne. Selvfølgelig om hun er så syk at hun lider, og aldri blir bedre så er det greit å la henne slippe, men ikke når det er håp. Det er også veldig stygt å spørre meg om slikt, da disse to skapningene er en del av min familie. Jeg elsker dem jo, og de har personlighet og er verdt noe for meg. Når Gobi og Ronja døde gråt jeg, og savnet dem. De er ikke bare små gnagere for meg liksom. For meg er det like dumt å spørre disse spørsmålene om dyr, som om det hadde vært når det kom til barn. "Åja ungen din har downs, har du tenkt å kvitte deg med henne og få en ny unge isteden?". Det hadde nok ikke blitt godt mottatt..
Søte Gobi og Ronja, da de var unge! Savner dere enda!

Uansett.. Poenget mitt er nok at man må tenke seg om før man skaffer seg dyr. Blir de syke eller skadd, må man ofte ut med mange tusen kroner, og det er jo alltid et ansvar å ta på seg ansvaret for et annet liv, uansett hvor lite det må virke (smågnagere for eksempel).

Nå vet dere jo også hvorfor jeg kanskje har virket litt fjern og gretten i det siste. Jeg har rett og slett bekymret meg mye for småtroll, økonomi og sånt.

#gnager #dyr #kjæledyr #ørkenrotte #dyrelege #dyrlege #økonomi #animals #gerbil #hildur90 #mshildur90

Ronja biter Gud nå.
 • Postet: 11.06.2014

for en uke, da jeg våknet, så la jeg med en gang merke til at Ronja virket sløv. Jeg hadde sett litt antydninger til det kvelden før, men ville vente å se om det faktisk var det jeg trodde før jeg ringte dyrlegen. Sent på søndagskvelden er det uansett vrient å få tak i dyrleger. Hun hadde øynene såvidt oppe, virket ikke som hun brydde seg om mye, og lå å sov på plasser hun aldri før hadde sovet. Det virker som om syke ørkenrotter har en tendens å sove utfor huset sitt av en eller annen grunn. Sånn fant jeg jo Gobi også, da hun dro videre. Jeg viste med en gang jeg så henne, at dette var hennes siste dag her. Så jeg ringt dyrlegen, men fikk ikke time før fire på dagen. Ronja spiste og drakk, så jeg skjemte henne bort noe voldsomt. Hun fikk eple, godbit, mat, havregryn og løvetannblad. Hun skulle få godt med valg på hva hun ville spise. Jeg ga henne også høy og dopapir i håp om at hun skulle ha noe å holde på med og kanskje glemte at hun hadde vondt. Hun holdt ikke noe særlig på med dem, men hun gnagde litt på en pinne jeg ga henne. Om hun hadde vondt eller ikke vet jeg ikke. Det er vanskelig å se om gnagere har vondt eller ikke, men jeg kan se for meg at selve dødsprosessen sikkert ikke er behagelig. Uansett prøvde jeg å gjøre det beste ut av situasjonen.

Vi dro med taxi hjemmefra halv fire, med en veldig hyggelig taxisjåfør. Og litt før fire gikk jeg ut av dyreklinikken, etter å ha tatt farvel med Ronja. Dyrlegen var veldig hyggelig og behandlet henne fint, og forklarte meg hvordan da kom til å gjøre det. Jeg klarte ikke å være der, da jeg viste at om jeg så det, kom jeg ikke til å klare å stoppe å grine før i morgen. Misforstå meg rett. Jeg gren mye, men det ville vært verre om jeg hadde sett det. Jeg er bare på den måten. Sterk, men med overaktive tårekanaler!


Kjære Ronja Røveren og Gobi Ørken! Søte trollene mine!

Etter det dro jeg til min nye/gamle jobb, og hentet nøklene mine, ettersom jeg skal begynne å jobbe der igjen. Sjefen min var der + en felles venninne, noe som var hyggelig. Dagen var ikke bare negativ liksom. Jeg og venninnen dro og kjøpte oss kuleis, før vi dro hjem. Er det ikke det jenter gjør når de er trist? Spiser is? Det er både godt og trøstende. Og det hjelper alltid å være med noen som du er glad i.

Når jeg kom hjemme igjen, føles det veldig tomt.

#gnager #ørkenrotte #dyr #kjæledyr #dyrlege #hildur90 #mshildur90

Nesesituasjonen: enda ikke overstått.
 • Postet: 11.06.2014

Lauras nese er enda ikke helt god. På mandag så jeg antydning til at hun hadde blødd igjen, selv om håret rundt nesen har begynt å vokse ut. Jeg har jo testet ut litt hva det kan være for noe, og har byttet ut spon opp til flere ganger. Men nå er jeg snart ute av muligheter. Jeg har nå kjøpt inn Carefresh ultra, som er som et mykt underlag som visnok skal være veldig bra for dyrene og miljøet. Jeg håper det kan hjelpe iallefall, ettersom hun ikke vil skrape opp nesen sin når hun graver og styrer på.

Jeg har også snakket med en del folk som har ørkenrotter, og de mener det kan være sopp i buret deres, og det er dette hun reagerer på. Det er jo alltids en mulighet, selv om jeg finner det rart da jeg holder buret rent og tørt. I dag har jeg vasket akvariet skikkelig, og nå står det til tørk. I morgen skal jeg putte oppi det nye burstrøet, og se hvordan det går.

Her er hvordan laura så ut på tirsdag:


Dere ser antydningen til blod på nesen hennes, men hun har ikke blødd mer siden mandag, og hun er aktiv sånn som før.

Blir ikke dette bedre i morgen får jeg ringe dyrlegen igjen, og se om det er noe annen mulighet. Ut ifra det hun sa sist jeg var der, så er det nok en alergisk reaksjon av noe slag, men det kan jo være noe annet man kan gjøre for at ting skal gå bedre for Laura. Hater å se at hun lider uten at jeg kan gjøre noe spesielt med det.

Oppdatering: Snutesituasjonen, IGJEN!
 • Postet: 28.05.2014

Så, nesen til Laura har blitt verre igjen. Det er ikke pga gitter eller skarp trespon, da de ikke har hatt tilgang til gitter, og jeg har byttet til et nytt og mykere spon. Min teori nå er at det er enten dopapiret eller pappen de har fått som hun reagerer på. Skal rengjøre buret deres (igjen) så det ikke er noe mer rester av papp og papir, og se om det hjelper. Ellers er hun i fin form, og vi vet jo at det ikke er parasitter ettersom jeg var til dyrlegen med dem for ikke lenge siden. Skal også lese litt og se om det kan være noe mer de reagerer på. Noen småtroll kan jo reagere ulikt på ulike ting. 

Dette er slettes ikke noe gøy..

 

#ørkenrotter #ørkenrotte #gnager #hildur90 #dyr

Ny oppdatering: Snutesituasjonen!
 • Postet: 12.05.2014

Skulle bare komme med en liten oppdatering igjen. Nesen til Laura ser nå ganske fin ut. Såret er ikke åpent og ikke betent, og det har begynt å gro hår på nesen hennes igjen. Det virker rett og slett som at det var pga at de hadde spist for mye på gitteret de siste dagene før det skjedde. Ellers er alle småtrolla i fin form, og løper rundt som noen tullinger!Gammelt bilde.

#ørkenrotte #dyr #hildur90 #mshildur90

Oppdatering: Snutesituasjonen!
 • Postet: 08.05.2014

Jeg var til dyrlegen i totiden i dag, og ørkenrottene har ikke parasitter. Dyrlegen tok en test med en tapebit mens jeg holde Laura i handa og sjekket etter egg osv. Litt stolt at jeg klarte å holde henne fast, for håndterer aldri ørkenrottene sånn (lar de springe mer fritt selv), så både de og jeg er uvant med det. Dyrlegen kom fram til to teorier. 1: Den nye type trespon jeg bruker er for hardt mot nesen. 2: Jentene har spist for mye på gitteret når de har kjedet seg den siste tiden, og dermed har Laura skrapet opp nesen på det viset. Jeg tror egentlig det er teori 2 det er, da jeg ikke har vært så flink å lufte dem etter TG, men skal bytte ut sponen også for sikkerhets skyld. Jeg får også ta av gitter-delen av buret for å se om det hjelper. Om det hjelper får jeg heller finne et større akvarium til dem, så de får nok plass, for det akvariet de er i nå er alt for lite til dem begge to. Også blir det fra nå av daglige turer på badegulvet for dem, og Ronja. 

Laura måtte i eget bur i går, da nesen hennes begynte å blø, ettersom Orla slikket på såret. Men etter ca 6 timer fant jeg ut at de måtte få sammen igjen, da ingen av dem hadde sovet noe på den tiden de var fra hverandre. Såret hadde også fått litt tid på seg til å lege, så de lot det være i fred og det har ikke blødd siden. De ble dessuten overlykkelig for å være sammen igjen, og ble helt hyperaktive. 

Her var de adskilt fra hverandre, noe som var forferdelig!


Ronja bor akkurat nå oppå fryseren, men hun skal snart tilbake til sin faste plass ved de to andre.


Det kostet 600 kroner til dyrlegen ca, men det var absolutt verdt det, for å få tips om hva jeg kunne gjøre og for å få høre at det ikke virket som det var noe alvorlig. Såret til Laura er ikke betent, og det ser ut som det gror greit. 

Nå skal jeg straks bytte spon i buret ettersom småtrollene endelig har våknet, de sovnet med en gang de kom hjem fra dyrlegen. 

#ørkenrotte #dyr #dyrlege #hildur90 #mshildur90

Bekymret ørkismamma!
 • Postet: 07.05.2014

Da jeg sto opp i dag så jeg plutselig at Laura (den svarte ørkenrotta) hadde mistet en god del pels rundt nesen. Jeg fikk panikk og skyldfølelse fordi jeg ikke hadde sett det før det ble så ille, ringte dyrlegen, og fikk time til henne og Orla..men ikke før i morgen. Jeg har lest litt om sykdommer ørkenrotter kan få, iallefall nok til å se om noe er galt, og tror det kan være parasitter. Det kan selvfølgelig være andre ting også. Jentene mine virker frisk å raske ellers, pelsen er blank og de er aktive, men jeg tar ikke noen sjanser. I dag blir jeg nok å være helt paranoid, sjekke temperaturen stadig vekk, se til dem hver halvtime og rett og slett være den beste ørkismammaen jeg kan være. Når de blir syke tåler de jo mindre enn vanlig, så jeg tenker at å ta dem med ut på badet kanskje ikke er den beste ideen. Dessuten er det greit å vaske badet sånn i tilfelle jeg må vaske begge burene grunnet parasitter osv, så har jeg iallefall en ren plass å putte ørkenrottene. Orla har antydning til pelstap på nesa, mens Ronja ser helt vanlig ut. Og det er noe med Laura og Orla, så blir jeg nok å ta med Ronja til dyrlegen også en dag. Om de trengte medisin så skulle jeg få til Ronja også, men tenker også at Ronja er gammel, og da kan det være greit med en liten sjekk av henne. Jeg blir helt paranoid av dette for å si det mildt!Snakket med hun på dyreklinikken, og henne de har fått time hos er flink på gnagere, både små og store, så det er jeg lettet over. Var redd jeg måtte lete etter noen som kunne om smågnagere for å bestille time. 

Jeg var jo borte 10 dager, og etter det har jeg ikke fått lufte-rutinen helt inn enda, så er nok derfor jeg ikke oppdaget det før i dag. Det må ha skjedd i går mest sannsynlig. Så at Laura var litt grå rundt nesen, men trodde det var badesand, ettersom de har vært giret over å bade i sanden siden jeg kom hjem. Jeg skulle jo koblet det at de badet mye med at det klødde, men jeg har akkurat kjøpt ny sand, så tenkte de bare likte den mye bedre enn den vi hadde før. 

Æsj dette er ikke noe gøy! Kommer oppdatering i morgen!

#dyr #ørkenrotte #hildur90

Oppdatering: ørkenrottene!
 • Postet: 06.03.2014

Lenge siden sist! Tenkte jeg skulle fortelle dere hvordan det går med meg og ørkenrottene!

Da jeg fikk dem var de veldig rolige og ikke så veldig redde folk, men etter et lite uhell, ble Orla (den brune) veldig redd meg. Det skjedde da huset dems sto veldig veldig skjevt, og ettersom vannskåla står oppå huset, så måtte jeg flytte på det. Jeg trodde begge to var våkna, da Laura var ute å sprang, men viste seg at Orla lå og sov da jeg løftet opp huset, men hun ble så redd at hun turte ikke røre på seg. Etter det har hun vært livredd meg, og jeg føler meg så slem. Men hun har begynt å roe seg nå da heldigvis!

De er veldig giret på å komme opp på henderne mine, og klatrer fint opp på skuldrene uten å bli paniske, noe som er kjempesøtt! De bor enda i det lille buret, men jeg tenker at de skal få bytte bur senere i dag eller i morgen. Litt bekyrmet på hvordan Ronja blir å takle å flytte i et mindre bur, og hvordan det blir når de flytter i de andres bur. Hvordan de blir å reagere på de andre luktene i buret osv. Tenker jeg skal ta litt av redene til hver enkelt og flytte med litt av det inn i de nye burene, bare så de kan føle seg litt mer hjemme. 

Har også begynt å tenke mer på hvordan det skal bli når de møtes. De må møtes på et nøytralt område, hvor jeg lett har kontroll på dem og ting går skeis. 

Har tenkt litt på å kjøpe dette lufteburet:

Det er fra Petworld.no og koster under 200 kr. Tenker det er grei størrelse for møtet dems. Kan også gjøre det litt mindre om jeg ønsker det, eller dele det i to, så de kan se hverandre og lukte gjennom sprinklene først. Det er ikke så høyt så jeg får lett tak i dem. Tingen er om det faktisk kan være så lavt at de klarer å hoppe ut ifra det. Det er 23 cm høyt, noe som jeg tror ørkenrotter kan hoppe over om de virkelig går inn for det. Men jeg vet ikke om jeg blir å bruke det så mye ellers, da jeg liker å lufte dem på badet. Men om jeg for eksempel sitter med jobb på pcen, og ikke har tid å lufte dem på badet hadde det jo vært greit. 

Prøver også å finne en tunnel som går ann å bruke mellom de to burene, når dagen en gang kommer at de liker hverandre, men det er litt vrient. Det må jo være sånn at de ikke kan spise seg gjennom den, helst ikke plast, da de spiser på plast, noe som ikke er bra for dem. Det må også være langt nok så det ikke blir for vanskelig å komme seg inn og ut av det. Ronja er jo gammel nå, så føler jeg må ta litt hensyn til at hun ikke er like sprek som før. Hun er aktiv som bare det enda, så virker frisk, men ser hun har blitt litt tregere i det siste! 

Blir iallefall spennende dette! 

 

#ørkenrotte #gnager #dyr #kjæledyr #hildur90 #mshildur90 #bur #luftegård


Ellers håper jeg dere har det bare bra! Selv har jeg det ganske bra. Har fått over 4000 abonnenter på youtube, noe som er bra for en norsk kanal, ørkenrottene trives, og jeg elsker været som er nå her oppe i nord! Himmelen er klar, sola titter ofte fram, og det er ikke sånn superkaldt, men kaldt nok til at luften føles klar og god!

Møt Orla og Laura!
 • Postet: 08.02.2014

Mine to søte nye småtasser har nemlig ankommet! Den brune heter Orla, etter Orla Gartland, og den svarte heter Laura, etter Laura Marling.

Begge to er litt hvit under haka, noe som er supersøtt! De begynner også å bli litt mer vant med meg nå, og de kan finne på å spise ut av handa mi en gang i blant. Akkurat nå bor dem i det minste buret (det til høyre på bildet under), men om noen dager tenker jeg å bytte bur, sånn at de er i Ronjas bur, og hun er i deres. Så får de bli kjent med hverandres lukter. Ser de sitter å ser på hverandre til tider, og jeg tror at iallefall de to små er veldig nysgjerrige på å møte Ronja, men jeg er litt redd for hvordan Ronja vil takle det. Hun har bare gått med Gobi før, og nå har hun vært mye alene. Men vi tar dette steg for steg så går det nok bra!

#mshildur90 #hildur90 #dyr #ørkenrotte #kjæledyr #søtt

Hvor er dere ørkenrotter?
 • Postet: 26.01.2014

Nå har jeg ventet lenge på de to nye ørkenrottene! De skulle egentlig komme for ca to uker siden, men da hadde de ikke fått tak i noen, men skulle prøve igjen neste gang, og jeg fikk beskjed at de kom rundt den 23. januar. Nå er det den 26. og jeg har ikke hørt noe enda!

Jeg begynner å bli utålmodig! Har gledet meg så mye på mer liv i leiligheten, og en mulighet til å skaffe Ronja noen venner, men ser ut som jeg må smøre meg med tålmodighet.

Får ringe dem i morgen og høre hva som skjer.

Ronja er også utålmodig!Laget seg rede på utsiden av soppen hun!

#dyr #ørkenrotte #gnager #hildur90 #mshildur90

Tunnel mellom burene?
 • Postet: 07.01.2014

Jeg har tenkt litt på hvordan jeg skal gjøre livet best mulig for mine 3 ørkenrotter. De har det jo absolutt ikke vondt hos meg, men jeg skulle gjerne likt å sett at de hadde litt bedre plass å boltre seg på. Jeg har vurdert å lage en slags tunnel mellom det store buret og det nye akvariumet. Jeg har sett rør i plastikk, men tingen er jo at ørkenrotter spiser på alt, så det skulle kanskje vært i metall av noe slag om det finnes. Må jo også være et rør som er ok for dem å drive å løpe gjennom. Dette er jo bare tanker enda, da jeg ikke har fått de to nye ørkenrottene enda, men greit å være forberedt!

Om jeg skal ha rør imellom så må jeg jo også lage et hull i buret som står over det gamle akvariumet, og det er jo litt tungvindt om jeg skal bruke det til noe annet en gang. Om jeg lager så de får et så stort bur, har jeg jo heller ikke noe spisebord lengre. Og det blir også tungvindt om jeg skal ha dyr fra dyrebeskyttelsen, for da har jeg jo ikke min faste plass hvor jeg bruker å sette kaninene eller marsvinene.

Hva synes dere? er det gamle buret (altså akvariumet og buret oppå til venstre) stort nok for tre søte ørkiser?

#ørkenrotte #dyr #hildur90 #mshildur90

Forberedelser for nye ørkiser
 • Postet: 05.01.2014

Da har jeg alt klart for å få mine to nye søte ørkenrotter! Har akvarium, spon, mat, et flunkent nytt hus, vannskål og Ronjas gamle rot som har blitt vasket.Burene skal stå side ved side så ørkenrottene blir vant til hverandre. Også etterhvert skal de bytte bur, så Ronja er i det nye akvariumet og de to andre en i det gamle. Så etter å ha byttet dem et par gang skal de få møtes, noe jeg er litt usikker på hvordan jeg skal gjøre. Kanskje er det tryggest at Ronja møter en av de nye først, og ikke begge to samtidig. Vi får se.

Kjempesøtt hus! 

#ørkenrotte #gnager #dyr #hildur90 #mshildur90

Ronjas julegave
 • Postet: 04.01.2014Ettersom Ronja skulle være hos hybelvertene mine mens jeg var hjemme i jula, så bestemte jeg meg for å kjøpe et par ting til henne. Jeg kjøpte en ny pose med mat, badesand, en pakke Crispy sticks, og ei helt ny rot! Koselig å kjøpe nye ting til dyrene sine!
Ellers så har jeg også kjøpt et ekstra akvarium, og et par nye ting, og bestilt to nye ørkenrotter, som kommer neste uke mest sannsynlig. Gleder meg veldig! Blir så spennende! Håper bare de og Ronja går overens etterhvert!

#ørkenrotte #dyr #gnager #hildur90 #mshildur90

To ørkenrotter ble til en.
 • Postet: 09.07.2013

 

Jeg har en trist nyhet å komme med. For et par uker siden døde Gobi, den ene ørkenrotta mi. Ettersom dette er bloggen jeg skriver om litt mer hverdagslige ting tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om hvordan det skjedde. Jeg sto opp og skulle akkurat til å dra til jobb, jeg skulle bare kaste inn noe mat og sånt til ørkenrottene og kaninen (ja jeg har en kanin, mer om det senere), da jeg så noe forferdelig. Gobi lå helt urørlig i sponen, og jeg trodde hun var død. Jeg tok fram pose og hansker, for jeg ville ikke at hun skulle ligge der i buret hele dagen. Men da jeg plukket henne opp var hun selvfølgelig ikke død. Hun var derimot i et slags koma. Hun var kald og rørte ikke på seg, men pustet og rørte på nesa av og til, så det var tydelig at hun hadde vondt. Jeg fikk helt panikk, for jeg hater at dyr lider, jeg skulle på jobb, og jeg ville jo selvfølgelig ikke at Gobi skulle dø. En annen ting var jo at jeg ikke hadde så mye penger på kontoen, så jeg hadde verken råd til taxi eller dyrlege. Jeg ringte hjem og heldigvis kunne mamma låne meg litt penger, så jeg kom meg til dyrlegen. Det var en ganske kort affære, ettersom det søte småtrollet mitt mer eller mindre var død. Og jeg slapp å betale for avlivningen.

 

Dette var helt forferdelig. Jeg viste jo de kom til å dø, og jeg har vært med på at dyr har dødd før, men jeg har seriøst ikke grått så mye en dag, som den dagen. Alt var bare helt kaos og forferdelig. Gobi ble ca to år, noe som er ganske vanlig for ørkenrotter, og det var umulig å unngå. Enten hadde hun kreft eller leversvikt, eller hun kunne ha dødd av alderdom rett og slett, og det er vanskelig å se i forveien om sånt skjer. Hun slapp i alle fall å lide den siste timen dyrlegen sa hun hadde igjen å leve, og det er jo en trøst. Men fremdeles ikke noe gøy.

 

Dessuten er nå Ronja helt alene, noe som gjør at hun har større sannsynlighet for å få depresjon. Jeg gjør mitt beste for å aktivere henne, og lufter henne hver dag, så får vi se om det går bra å ha henne alene. Hvis det ikke går bra får jeg skaffe en eller to ørkenrotter til, og prøve å integrere dem, men det er en risky og arbeidsom affære som jeg håper å unngå. Ørkenrotter er nemlig veldig voldelige, og å integrere en ørkenrotte med noen ny kan ende med at den ene dreper den andre om man ikke er forsiktig.

 


 

Jeg savner deg Gobi, og jeg håper du sitter i himmelen og har det gøy ved å bite Gud i øret eller fingeren eller noe sånt sånn som du brukte å gjøre på meg. Du var en liten røver, og ble av og til kalt stygge ting av meg, men du var den søteste lille skapningen på jorda i mine øyne likevel.

 

Gobi har lært seg noe nytt!
 • Postet: 25.01.2013

Jeg har alltid måtte ha vannskål i buret til ørkenrottene på grunn av at Gobi rett og slett ikke drikker fra drikkeflasken, noe Ronja bestandig gjør. Men for to dager siden så jeg noe fantastisk! Gobi satt å drakk fra vannflasken! Det tok henne bare et og et halv år å lære seg det :P Litt treig hun!

Ellers går det bare bra med dem. Vi har kommet oss hjem etter jul og kommet oss i den vanlige rutinen med lufting hver dag osv. Ørkenrottene fikk ikke springe på gulvet noe i jula av ulike grunner, men tror ikke de kjedet seg. De fikk kvister, doruller og dopapir hver dag + et lite tonn med godbiter ettersom nesten alle i familien var bortom til dem og ga dem noe hver dag! Heldigvis har de så stort et ferieakvarie at de ble ikke feite av den grunn. De har også blitt passet av onkel og mamma ettersom jeg har vært borte en del i jula, og det har gått bare bra!

Synes de har blitt litt mer rolig etter jula. Altså.. De er fremdeles spinnville og tullete, men nå er det null problem å få Ronja ut av buret for eksempel. Når jeg kommer med transportburet inntil buret dems så springer de begge to som raketter inn dit, for da vet de at de får ut på gulvet! Ronja har vært litt sånn at som oftest måtte jeg fange henne for å få henne ut før. Så godt at det er slutt, for følte meg jo litt slem når jeg måtte fange henne inn.

Ørkenrottenes møte med døden.
 • Postet: 29.05.2012

Jeg skulle gå på kåret å støvsuge, som er en leilighet i huset her fra den tiden mange generasjoner bodde i samme hus. Og tantebarnet mitt ble selvføglelig med. Hun ville nemlig se på ørkenrottene mens jeg støvsugde. Da jeg kom dit så jeg at alle 3 dørene inn til kjøkkene sto på vidt gap. ''Faen'' tenkte jeg. Jeg har jo gitt klar beskjed til alle her at en av dørene må være stengt i tilfelle ørkenrottene klarer å komme seg ut av akvariet. Dessuten har vi katt...

Da jeg kom inn på kjøkkenet ble jeg møtt av et høyt ''MJAAU!'' og jeg så katten sitte på bordet ved siden av akvariet. Jeg tror hjertet mitt stoppet opp der et par sekunder, for så å slå som gal. Jeg sprang bort til akvariet, og prøvde å oppføre meg så rolig som mulig ettersom tantebarnet mitt var med, men jeg så ikke ørkenrottene noen plass! Jeg kjente virkelig at jeg begynte å få panikk. Jeg stengte lokket helt til akvariet i tilfelle ørkenrottene var der så ikke katten skulle få tak i dem, og fikk ut katten. Og etter litt leting så jeg Gobi sitte under den tretingen Pappa hadde bygd til dem. Men Ronja var ikke å se. Men etter enda litt mer leting og flytting av ting så jeg Ronja sitte bak soppen. Og jeg ble så glad at jeg kunne grått! Ørkenrottene var livredde og turte nesten ikke røre på seg. Så jeg ga de havregryn og vi gikk ut derfra så de skulle få ro. Gikk dit litt senere og støvsugde da de ikke var redde lengre.

Jeg ringte til Mamma, som jeg hadde mistanke om hadde glemt døren, med all hensikt å kjefte noe voldsomt. Men hun hørtes så lei seg ut for at hun hadde glemt døra at jeg ikke klarte! Er jo sånt som skjer av og til. Jeg har jo til og med dratt hjemifra i Tromsø og glemt å låse døra liksom! Uansett tror jeg kanskje hun husker å lukke døra fra nå av! :)


Dette bildet er fra jula. I sommer har de mye mer spon og soppen og tretingen har byttet plass.

Ørkenrottenes gårdag.
 • Postet: 09.05.2012

Jeg sendte ut ørkenrottene på et oppdrag i går.. De skulle finne og spise edderkoppen som har bosatt seg på badet mitt. Jeg vet ikke helt om de fikk tak i den, men jeg har iallefall ikke sett den etter det, så satser på at ørkenrottene fikk seg et smakfullt måltid. En levende edderkopp må da smake bedre enn den døde flua Gobi fant i jula og spiste!

Uansett.. Etter oppdraget fikk de litt dopapir av meg, og da gjorde de noe kjempesøtt. Man skulle nesten filmet dem konstant bare for å få med disse små øyeblikkene på film. Gobi og Ronja gikk nemlig etter samme papirbit, og det endte med at de bet i hver sin ende av papiret og bar det inn i soppen sin sammen :D Sammarbeid er tingen!Ronja den skvetne!
 • Postet: 12.04.2012

Ronja fikk det for seg at jeg var skummel da jeg sto opp i dag. Hun stirret på meg og trampet med beina som en gal. Utrolig hvor høy trampelyd hun fikk til på sponunderlag egentlig. Hun har drevet å gjort dette før av og til, men da hadde jeg sittet å sett på tv eller noe sånt også har hun våknet og sikkert trodd det var noe skummelt.. Selv om de burde begynne å bli vant av den lave lyden fra tven min. Jeg trøster meg med at det går et minutt også glemmer hun hvor skummel jeg er og er like ''tam'' som før!Desse dyra desse dyra! De er nå noen merkelige små skapninger gerbiler!

 

Hvordan er det å ha ørkenrotter?
 • Postet: 09.04.2012

Jeg fikk et spørsmål for en stund tilbake hvor personen lurte på hvordan det egentlig var å ha ørkenrotter, så jeg tenkte jeg kunne skrive et innlegg om dette.

Først og fremst må jeg si at det er utrolig gøy å ha ørkenrotter. De finner på så mye forskjellig tull og det fasinerer meg hvordan de lager huler og tunneler i sponet.

Men det er jo også en del avsvar og utgifter som følger med.

- Først og fremst så må man jo kjøpe alt av utstyr, akvarium og sånt. Og det koster jo en del, men det varer jo også lenge. Jeg har jo akvarium og utstyr både her i Tromsø og hjemme til foreldrene mine. Men de er begge to kjøpt via finn.no så sparte en del på det. Dessuten er pappa flink og bygger ting til ørkenrottene med planker og treplugger, så det er helt ørkenrottevennlig. Det det blir mest utgifter av er spon og badesand og reising. Nå trenger man ikke å gi dem tilgang til badesand hver dag som jeg gjør, og mange ørkenrotter liker heller ikke å bade i sand, men da må man gi den omega 3 så pelsen deres holder seg fin. Spon går det mye av fordi jeg gir dem så mye at de faktisk kan grave og lage tunneler, noe jeg har sett at mange andre ikke gjør. Men jeg prøver liksom å gi dem mulighet til å utfylle alle sine behov selv om de er i fangenskap. Men man trenger bare å bytte spon ca hver 3. uke så det er jo ikke så dyrt i lengden. Jeg reiser hjem to ganger i året, og da må ørkenrottene være med. Det koster jo selvfølgelig penger å ha dyr med på fly så jeg må ut med 1000 kr ekstra i året i reiseutgifter. Men dette går jo bort vis man har bil eller vis man bor hos foreldrene sine. Mat og sånt er ikke en stor utgift ettersom de spiser lite. De hjelper meg også å spise opp grønnsaker og frukt før de blir dårlige så det er jo kjekt. Jeg gir de frukt og grønt sånn som epler, salat, gulrot, druer og rosiner, men dette skal de bare ha annenhver dag. Også kan man spare mye ved å ta seg en tur i skogen og plukke kviser, gi de doruller og røtter. Steiner kan også være kjekkt å ha i akvariumet og for å ha ute på gulvet når de er ute å leker. Jeg bruker også å gi dem eggkartonger, iskartonger med hull i og tomme shampooflasker som de kan ha det gøy med når de er ute å springer (ps: de spiser ikke på flaskene).


Her var det litt lite spon ettersom jeg gikk tom..

- Ørkenrotter kan fort bli fete når de er i fangenskap, uansett om de har nok plass i buret sitt, derfor er det viktig å aktivisere dem. I buret skal de ha mye å holde på med, og plass sånn at de får til å springe litt. Man bør også slippe dem løs på gulvet, helst i et rom der de ikke får tak i ledninger eller ting dere er redde for.. Jeg bruker badet, hvor de er ute hver dag i ca en time.


Her har de klatret opp på kommoden via meg.

- Det er viktig å ta hendyn til dyrene. Ørkenrottene sover jo 2-3 timer også er de våkne i 2-3 timer og sånn går døgnet, og det er veldig viktig å ikke forstyrre søvnrytmen deres. Derfor kan man ikke bruke så veldig mye mens de sover. Å ha på tven med litt volum på går greit, men sånn som å trene og støvsuge går ikke ann. Derfor må man dele opp dagen sin litt sånn at man gjør de bråkete tingene man må gjøre mens de er våkne, iallefall når man bor i en liten leilighet sånn som jeg gjør. Har man et helt hus kan man jo gjøre bråkete ting andre plasser enn der de er når de sover.


Hvorfor kaste noe andre kan ha bruk for?

- Rengjøring blir også viktigere. Før kunne jeg støvsuge kanskje annenhver uke, men nå må jeg støvsuge annenhver dag ca. Det faller ned en del ting fra buret deres, og badet er jo et totalt kaos etter et par dager. Pappbiter overalt.. Heldigvis bæsjer og tisser de ikke så mye så jeg må ikke vaske gulvet like ofte som jeg støvsuger (bæsjen deres er tørr for de som ikke vet det, så støvsugern tar det). Jeg har også måtte blitt flinkere med å ha på vifta når jeg lager mat, for jeg ser ikke helt for meg at lukta av løk er så godt for dem.


Her har de bygd tunnel hele veien rundt som dere kanskje ser, og litt mer spon enn på det forje bilde! Og litt gris på bordet..

 

Så jeg bruker opp til 2 timer på ørkenrottene hver dag, så lenge jeg har mulighet til det + at jeg må gjøre en del andre ting ettersom jeg har dem som tar litt tid. Men det er absolutt verdt det!

Og tror de har det bra hos meg!

 

Noen som ble klokere av å lese dette?

Vippehuske?
 • Postet: 16.03.2012

Til dere som har ørkenrotter (eller andre små gnagere)..

Hva synes småtrollene deres om vippehusker? Bruker de dem, ser det ut som om de liker dem eller ungår de dem? Vurderer å kjøpe ei vippehuske til småtrollene men er jo ikke så gøy å kjøpe ting vis det viser seg at de ikke bruker den!Bildet funnet på bristols.no

Sett noe jeg aldri har sett før
 • Postet: 12.03.2012

I dag har ørkenrottene laget en liten hule, og da jeg kom ut av dusjen lå de der. Og Gobi stelte med Ronja. Vasket henne, blant annet i skrævet, men må gjøres det også. Så ut som om de koste seg iallefall, og de sovnet med en gang de var ferdig å stelle. Jeg har hatt ørkenrottene i sånn et halvt år og aldri sett at de har stelt hverandre før. Men vanligvis har de jo gjemt seg i soppen sin for å sove, så tipper de har stelt med hverandre der inne.

Synes dette var veldig søtt jeg! :DRandom bilde av småtrollene mine..

Ørkenrottene og elefanten
 • Postet: 02.03.2012

Her kommer et par bilder, fra dagen før jeg ble bitt, som jeg helt hadde glemt å legge ut.


Ronja ignorerer elefanten mens Gobi tar tak i snablen dens og lukter på hodet dens, ørkenrottene i et nøtteskall!

Gobi den vriene..
 • Postet: 27.02.2012

Jeg tror helvette har fryst over eller noe. Når ørkenrottene skal ut på lufteturene sine så har jeg brukt å åpne transportbure og legge det på siden så ørkenrottene kan gå oppi det selv. Eller Gobi gjør iallefall det, mens Ronja lurer jeg som oftest oppi ei skål med godbiter som jeg tar ut av buret. Men i dag så kom Ronja springende i transportburet med en gang, mens Gobi måtte lures ut. Litt spesielt. Ronja fikk masse skryt, som hun ikke forsto da men.

I skrivende stund ligger jeg på magen på baderomgulve med to ørkenrotter overalt på meg. Er bestandig like interesant å være med dem når de er løse. Gobi sprang inni singleten min. Og siden jeg er veldig killen på siden var jo det.. Interesant.. De er også veldig interesert i dataen min. De vil spise på knappene og hoppe oppå skjermen. Så er det en eller annen skrivefeil her er det ørkenrottene som har rotet det til, ikke jeg :P

To sekunder senere: AU! Gobi bet meg i øret! Sånn skikkelig biting liksom. Ble to hull som det tøt blod ut av. Ikke behagelig. Vet ikke helt hvorfor hun gjorde det. Mulig hun holdt på å falle av eller noe. Hun satt bare oppå hode mitt også pluselig fikk jeg noe inni granskauens vondt i øret..

Nom nom nom! Jeg føler meg litt som den elefanten akkurat nå. Helt tilfeldig bilde.. Tok det i går.

Som den flinke bloggeren jeg er så måtte jeg selvfølgelig ta bilder som bevis..

Renset bittet med en gang med pyrisept. Blødde ikke så veldig mye akkurat. 

Burde man få stivkrampesprøyte hver gang man har blitt bitt av et dyr eller er det bare vis det er snakk om et villt dyr? Har blitt bit kjempemange ganger før i barndommen, og har aldri dratt å tatt stivkrampesprøyta etter det.

Ørkenrottene på tur
 • Postet: 27.02.2012De første bildene jeg har tatt av dem sammen, som faktisk er fine! Øynene til Ronja ble litt merkelig på grunn av at jeg brukte rød-øye-fjerning på Photoshop, men jeg synes ikke at det ble helt bra.

Flinke gravere
 • Postet: 19.02.2012

I dag har ørkenrottene laget mange flotte tunneler ettersom jeg hadde ommøbelert hos dem.Ut på tur på bade med spøkelse
 • Postet: 17.02.2012Som dere ser er det fullstendig kaos på badet når ørkenrottene er der. Øyet til Ronja var veldig skummelt men photoshops rødøyefjerning funket ikke så får være sånn. Ser så stygt ut å bare tegne på øyne liksom.

Nye ørkenrottesaker
 • Postet: 15.02.2012

På mandag dro jeg en snartur til ene dyrebutikken i sentrum. Skulle egentlig på begge to ettersom de ligger rett ved siden av hverandre, men en av dem var ikke åpen av en eller annen grunn. Da kjøpte jeg gnagestein, frøpinner, badesand, godbiter og en slags bro laget sånn at man kunne bøye den sånn som man ville ha den. Den funker jo også som et slags hus. Virker som ørkenrottene liker broen, og godbitene forsvinner fort. Badesanden ble de helt ekstatisk over, tror det er fordi den var mye finere enn den gamle badesanden, de badet iallefall kjempemye på mandag. Gnagesteinen og frøpinnen har de egentlig ikke brydd seg så masse om enda. De har vært å smakt på begge to, men de har ikke holdt på med dem over lengre tid liksom. Men kanskje kommer det seg etterhvert. Sist jeg kjøpte en gnagestein var de ikke borti den en gang, så er jo en forbedring i det minste.

 
På siden av akvariet ser dere en masse sand som er etter at de har sandbadet, og merker etter at jeg hadde samlet det opp igjen. Å kaste helt ren sand bare fordi det har ligget på bordet er ikke helt min stil :PHar selvfølgelig kastet pakningen til denne så vet ikke hvordan merke det er.

Spis på alt som spises kan..
 • Postet: 02.02.2012Som dere kanskje har forstått har ørkenrottene vært på farta igjen for noen uker tilbake.. Denne gangen har de funnet en sokk bak vaskemaskinen, og selvfølgelig lagt fullt av små hull i den, samt et stort hull.. Den må ha falt ned når jeg har vasket klær.. Litt småkjipt da de er mine eneste ullsokker med et annet mønster enn striper.. Skal se om jeg får til å redde dem selv, ellers så får bestemor se på dem i sommer..

Morsomme ting ørkenrottene har gjort:
 • Postet: 24.01.2012

 • Bitt meg i leppa (AU).
 • Bitchslapa meg i ansiktet med halen sin.
 • hoppet mot rumpa mi gang på gang, for å hinte om at jeg var fet (ville egentlig klatre på meg da).
 • prøvd å spise på bhstroppen gjennom genseren.
 • Bæsjet på hode mitt. (hadde heldigvis ikke diare, så ikke så ekkelt som det høres ut som).
 • Kravlet opp i buksa mi og bitt meg i låret (AU).
 • Blinket til meg (noen sier det er et tegn på at de stoler på deg, men hvem vet. Jeg blunker tilbake iallefall).
 • Prøvd å klatret opp benet mitt mens jeg satt på do.. Litt ubehagelig.
 • Spist på 2 topper, belte mitt, en haug med håndduker og kommoden min...
 • Ødelagt den fine hengekøyen jeg håndsydde på under et døgn.Flinke ørkenrotter.
 • Postet: 20.01.2012

I jula fikk ørkenrottene bevist hvor flinke de faktisk er. Til å lage tunneler.

De røde strekene viser hvor tunnelene deres er ettersom de er litt vanskelige å se.

Skikkelig gøy!

Forbanna ørkenrotter!!
 • Postet: 04.12.2011

Denne dagen har ikke gått helt som den skulle. Jeg sto opp i tolvtiden og slapp ut ørkenrottene på stua/kjøkkenet. Jeg har jo bygd murer så de ikke kommer seg til ledninger osv. Men smarte meg satte på vaskemaskinen på badet, og det likte de ikke. Så de satt seg på hver sin plass, under sofaen og under skrivepulten og trampet med føttene. Jeg tenkte dette ville vel gå over så jeg gikk ut og luftet meg litt før jeg satt meg på soveromme for å lese. Men når disse skapningene blir redde så er de det lenge!  Tror de var ute i ca 5 timer før jeg fikk tak i dem. De hadde tilgang til både mat og vann da, men de skal jo sove etter å ha vært våken i ca 2-3 timer.

Føler meg skikkelig misslykket, og har ikke fått lest så mye i dag som jeg hadde ønsket. Skal aldri mer ha de ute på gulvet i stua/kjøkkene. De føler seg ikke helt trygg der tydligvis. Kanskje er det fordi rommet er stort eller fordi det er mer som skjer der enn på badet. Vet ikke helt. Men når de blir redde er det et helvete å få tak i dem. De sitter seg på plasser man umulig kan få tak i dem, og når man får dem til å røre på seg så springer de som olja lyn.. Jaja. Ingen har vel sagt at det å være dyreeier bare er gøy hele tiden :P Men ja jeg er fremdeles glad i dem :P

Dessuten klarte jeg å gå til butikken, som selvfølgelig var stengt ettersom det var søndag! Distre med andre ord!

Hoho! Eksamen kommer til å gå så bra... Men kan alltids ta den etter jul vis karakteren blir alt for dårlig, noe jeg ikke satser på da!

Ørkenrotter på bordet!
 • Postet: 30.11.2011

I går kom jeg på en løsning som gjore at ørkenrottene kunne gå inn og ut av buret sitt og ut på bordet når de ville (så lenge jeg var tilstede iallefall).

De tørr nemlig ikke å hoppe ned fra bordet, så så lenge de ikke faller ned (noe Ronja gjorde i går) så er de trygge oppå der. Gobi har blitt skikkelig tøff og springer opp og ned stigen som bare det, mens Ronja er litt mer skeptisk på den, men hun vet iallefall at hun har mulighet til å gå på bordet. Når jeg enda sitter og leser til eksamen på stua, så er det liksom ikke så mye jobb å passe på dem mens de er på bordet. De får også selvfølgelig sin daglige luftetur på badet i tillegg til bordluftingen. Og ja det er trygt.

Jeg har jo også som sagt hatt photoshoot med ørkenrottene, og her er da det beste bildet av dem to sammen.

Det er rett og slett umulig å få til skikkelige bilder med disse to sammen. Her ser det jo litt ut som om de klemmer, men de krangler egentlig over ei valnøtt.

Takknemlige ørkenrotter
 • Postet: 11.11.2011

Jeg må skrive et innlegg på vegne av ørkenrottene. De er nemlig ikke tunge nok til å klare å trykke på tastaturet og de er heller ikke så flinke til å stave enda. De ville bare fortelle hvor takknemlige de er for alt folk gjør for dem.

Først en takk til Tante M og Trollet fra Senja for alle de deilige dorullene og tørkerullene de har fått!

 
Nam nam!


De vil også sende en stor takk til Bestefaren sin, som skal snekre fine ting til dem for å ha i ferieakvariet.

 

Og sist men ikke minst en takk til Bestemoren sin, for at hun skal dra til Steinkjer og kjøpe diverse ting de trenger når de kommer hjem til jul. Hun skal også tørke blomsterjord, noe som er veldig snilt!

Hva skulle vi gjort uten dere??

 

Vinneren av forje konkurranse: Proud to be different

Rømt ørkenrotte - Oppdatering
 • Postet: 02.11.2011

Ok som noen kanskje har sett har jeg lagt ut et innlegg i natt om at ene ørkenrotta hadde rømt og at jeg ikke fikk tak i henne. Jeg fikk faktisk ikke tak i henne før klokken var over seks på morgenen (veldig trøtt og frustrert). Da hadde hun funnet et hull i pulten min så hun satt inni skapet. Jeg stengte for hullet med et bilde (takk for hjelpen bestemor og bestefar) og fikk heldigvis tak i henne uten for masse stress på stakkars Ronja. Hun var nok like trøtt som meg, for hun la seg å sov med en gang hun kom inn i buret. Altså gikk den stakkars jenta uten skikkelig søvn i 6 timer!! Ørkenrotter bruker å være våken ca 2 timer før de sover i ca 2 timer, så det var jo absolutt ikke bra for henne. Ikke var det så bra for meg heller ettersom jeg har jobbet for å prøve å snu døgnet mitt tilbake til normalt.. Men nå er det enda verre igjen liksom... Gøy ja!

Gammelt bilde av rømlingen!

Rømt ørkenrotte
 • Postet: 02.11.2011

Fae.. Ronja er på rømmen! Inne i leiligheten da så er ikke så farlig! Men jeg får ikke tak i henne og jeg er veldig veldig trøtt! Hadde liksom tenkt å legge meg å sove nå, men isteden sitter jeg å venter på at hun skal komme fram fra sofaen. Lurer litt på om hun har lagt seg til å sove inni ene sofabenet... Hmm.. Heldiggris iallefall!

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com