Ørkenrotter

Oppdatering: ørkenrottene!

Lenge siden sist! Tenkte jeg skulle fortelle dere hvordan det går med meg og ørkenrottene!

Da jeg fikk dem var de veldig rolige og ikke så veldig redde folk, men etter et lite uhell, ble Orla (den brune) veldig redd meg. Det skjedde da huset dems sto veldig veldig skjevt, og ettersom vannskåla står oppå huset, så måtte jeg flytte på det. Jeg trodde begge to var våkna, da Laura var ute å sprang, men viste seg at Orla lå og sov da jeg løftet opp huset, men hun ble så redd at hun turte ikke røre på seg. Etter det har hun vært livredd meg, og jeg føler meg så slem. Men hun har begynt å roe seg nå da heldigvis!

De er veldig giret på å komme opp på henderne mine, og klatrer fint opp på skuldrene uten å bli paniske, noe som er kjempesøtt! De bor enda i det lille buret, men jeg tenker at de skal få bytte bur senere i dag eller i morgen. Litt bekyrmet på hvordan Ronja blir å takle å flytte i et mindre bur, og hvordan det blir når de flytter i de andres bur. Hvordan de blir å reagere på de andre luktene i buret osv. Tenker jeg skal ta litt av redene til hver enkelt og flytte med litt av det inn i de nye burene, bare så de kan føle seg litt mer hjemme. 

Har også begynt å tenke mer på hvordan det skal bli når de møtes. De må møtes på et nøytralt område, hvor jeg lett har kontroll på dem og ting går skeis. 

Har tenkt litt på å kjøpe dette lufteburet:

Det er fra Petworld.no og koster under 200 kr. Tenker det er grei størrelse for møtet dems. Kan også gjøre det litt mindre om jeg ønsker det, eller dele det i to, så de kan se hverandre og lukte gjennom sprinklene først. Det er ikke så høyt så jeg får lett tak i dem. Tingen er om det faktisk kan være så lavt at de klarer å hoppe ut ifra det. Det er 23 cm høyt, noe som jeg tror ørkenrotter kan hoppe over om de virkelig går inn for det. Men jeg vet ikke om jeg blir å bruke det så mye ellers, da jeg liker å lufte dem på badet. Men om jeg for eksempel sitter med jobb på pcen, og ikke har tid å lufte dem på badet hadde det jo vært greit. 

Prøver også å finne en tunnel som går ann å bruke mellom de to burene, når dagen en gang kommer at de liker hverandre, men det er litt vrient. Det må jo være sånn at de ikke kan spise seg gjennom den, helst ikke plast, da de spiser på plast, noe som ikke er bra for dem. Det må også være langt nok så det ikke blir for vanskelig å komme seg inn og ut av det. Ronja er jo gammel nå, så føler jeg må ta litt hensyn til at hun ikke er like sprek som før. Hun er aktiv som bare det enda, så virker frisk, men ser hun har blitt litt tregere i det siste! 

Blir iallefall spennende dette! 

 

#ørkenrotte #gnager #dyr #kjæledyr #hildur90 #mshildur90 #bur #luftegård


Ellers håper jeg dere har det bare bra! Selv har jeg det ganske bra. Har fått over 4000 abonnenter på youtube, noe som er bra for en norsk kanal, ørkenrottene trives, og jeg elsker været som er nå her oppe i nord! Himmelen er klar, sola titter ofte fram, og det er ikke sånn superkaldt, men kaldt nok til at luften føles klar og god!

Møt Orla og Laura!

Mine to søte nye småtasser har nemlig ankommet! Den brune heter Orla, etter Orla Gartland, og den svarte heter Laura, etter Laura Marling.

Begge to er litt hvit under haka, noe som er supersøtt! De begynner også å bli litt mer vant med meg nå, og de kan finne på å spise ut av handa mi en gang i blant. Akkurat nå bor dem i det minste buret (det til høyre på bildet under), men om noen dager tenker jeg å bytte bur, sånn at de er i Ronjas bur, og hun er i deres. Så får de bli kjent med hverandres lukter. Ser de sitter å ser på hverandre til tider, og jeg tror at iallefall de to små er veldig nysgjerrige på å møte Ronja, men jeg er litt redd for hvordan Ronja vil takle det. Hun har bare gått med Gobi før, og nå har hun vært mye alene. Men vi tar dette steg for steg så går det nok bra!

#mshildur90 #hildur90 #dyr #ørkenrotte #kjæledyr #søtt

Hvor er dere ørkenrotter?

Nå har jeg ventet lenge på de to nye ørkenrottene! De skulle egentlig komme for ca to uker siden, men da hadde de ikke fått tak i noen, men skulle prøve igjen neste gang, og jeg fikk beskjed at de kom rundt den 23. januar. Nå er det den 26. og jeg har ikke hørt noe enda!

Jeg begynner å bli utålmodig! Har gledet meg så mye på mer liv i leiligheten, og en mulighet til å skaffe Ronja noen venner, men ser ut som jeg må smøre meg med tålmodighet.

Får ringe dem i morgen og høre hva som skjer.

Ronja er også utålmodig!Laget seg rede på utsiden av soppen hun!

#dyr #ørkenrotte #gnager #hildur90 #mshildur90

Tunnel mellom burene?

Jeg har tenkt litt på hvordan jeg skal gjøre livet best mulig for mine 3 ørkenrotter. De har det jo absolutt ikke vondt hos meg, men jeg skulle gjerne likt å sett at de hadde litt bedre plass å boltre seg på. Jeg har vurdert å lage en slags tunnel mellom det store buret og det nye akvariumet. Jeg har sett rør i plastikk, men tingen er jo at ørkenrotter spiser på alt, så det skulle kanskje vært i metall av noe slag om det finnes. Må jo også være et rør som er ok for dem å drive å løpe gjennom. Dette er jo bare tanker enda, da jeg ikke har fått de to nye ørkenrottene enda, men greit å være forberedt!

Om jeg skal ha rør imellom så må jeg jo også lage et hull i buret som står over det gamle akvariumet, og det er jo litt tungvindt om jeg skal bruke det til noe annet en gang. Om jeg lager så de får et så stort bur, har jeg jo heller ikke noe spisebord lengre. Og det blir også tungvindt om jeg skal ha dyr fra dyrebeskyttelsen, for da har jeg jo ikke min faste plass hvor jeg bruker å sette kaninene eller marsvinene.

Hva synes dere? er det gamle buret (altså akvariumet og buret oppå til venstre) stort nok for tre søte ørkiser?

#ørkenrotte #dyr #hildur90 #mshildur90

Forberedelser for nye ørkiser

Da har jeg alt klart for å få mine to nye søte ørkenrotter! Har akvarium, spon, mat, et flunkent nytt hus, vannskål og Ronjas gamle rot som har blitt vasket.Burene skal stå side ved side så ørkenrottene blir vant til hverandre. Også etterhvert skal de bytte bur, så Ronja er i det nye akvariumet og de to andre en i det gamle. Så etter å ha byttet dem et par gang skal de få møtes, noe jeg er litt usikker på hvordan jeg skal gjøre. Kanskje er det tryggest at Ronja møter en av de nye først, og ikke begge to samtidig. Vi får se.

Kjempesøtt hus! 

#ørkenrotte #gnager #dyr #hildur90 #mshildur90

Ronjas julegaveEttersom Ronja skulle være hos hybelvertene mine mens jeg var hjemme i jula, så bestemte jeg meg for å kjøpe et par ting til henne. Jeg kjøpte en ny pose med mat, badesand, en pakke Crispy sticks, og ei helt ny rot! Koselig å kjøpe nye ting til dyrene sine!
Ellers så har jeg også kjøpt et ekstra akvarium, og et par nye ting, og bestilt to nye ørkenrotter, som kommer neste uke mest sannsynlig. Gleder meg veldig! Blir så spennende! Håper bare de og Ronja går overens etterhvert!

#ørkenrotte #dyr #gnager #hildur90 #mshildur90

To ørkenrotter ble til en.

 

Jeg har en trist nyhet å komme med. For et par uker siden døde Gobi, den ene ørkenrotta mi. Ettersom dette er bloggen jeg skriver om litt mer hverdagslige ting tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om hvordan det skjedde. Jeg sto opp og skulle akkurat til å dra til jobb, jeg skulle bare kaste inn noe mat og sånt til ørkenrottene og kaninen (ja jeg har en kanin, mer om det senere), da jeg så noe forferdelig. Gobi lå helt urørlig i sponen, og jeg trodde hun var død. Jeg tok fram pose og hansker, for jeg ville ikke at hun skulle ligge der i buret hele dagen. Men da jeg plukket henne opp var hun selvfølgelig ikke død. Hun var derimot i et slags koma. Hun var kald og rørte ikke på seg, men pustet og rørte på nesa av og til, så det var tydelig at hun hadde vondt. Jeg fikk helt panikk, for jeg hater at dyr lider, jeg skulle på jobb, og jeg ville jo selvfølgelig ikke at Gobi skulle dø. En annen ting var jo at jeg ikke hadde så mye penger på kontoen, så jeg hadde verken råd til taxi eller dyrlege. Jeg ringte hjem og heldigvis kunne mamma låne meg litt penger, så jeg kom meg til dyrlegen. Det var en ganske kort affære, ettersom det søte småtrollet mitt mer eller mindre var død. Og jeg slapp å betale for avlivningen.

 

Dette var helt forferdelig. Jeg viste jo de kom til å dø, og jeg har vært med på at dyr har dødd før, men jeg har seriøst ikke grått så mye en dag, som den dagen. Alt var bare helt kaos og forferdelig. Gobi ble ca to år, noe som er ganske vanlig for ørkenrotter, og det var umulig å unngå. Enten hadde hun kreft eller leversvikt, eller hun kunne ha dødd av alderdom rett og slett, og det er vanskelig å se i forveien om sånt skjer. Hun slapp i alle fall å lide den siste timen dyrlegen sa hun hadde igjen å leve, og det er jo en trøst. Men fremdeles ikke noe gøy.

 

Dessuten er nå Ronja helt alene, noe som gjør at hun har større sannsynlighet for å få depresjon. Jeg gjør mitt beste for å aktivere henne, og lufter henne hver dag, så får vi se om det går bra å ha henne alene. Hvis det ikke går bra får jeg skaffe en eller to ørkenrotter til, og prøve å integrere dem, men det er en risky og arbeidsom affære som jeg håper å unngå. Ørkenrotter er nemlig veldig voldelige, og å integrere en ørkenrotte med noen ny kan ende med at den ene dreper den andre om man ikke er forsiktig.

 


 

Jeg savner deg Gobi, og jeg håper du sitter i himmelen og har det gøy ved å bite Gud i øret eller fingeren eller noe sånt sånn som du brukte å gjøre på meg. Du var en liten røver, og ble av og til kalt stygge ting av meg, men du var den søteste lille skapningen på jorda i mine øyne likevel.

 

Gobi har lært seg noe nytt!

Jeg har alltid måtte ha vannskål i buret til ørkenrottene på grunn av at Gobi rett og slett ikke drikker fra drikkeflasken, noe Ronja bestandig gjør. Men for to dager siden så jeg noe fantastisk! Gobi satt å drakk fra vannflasken! Det tok henne bare et og et halv år å lære seg det :P Litt treig hun!

Ellers går det bare bra med dem. Vi har kommet oss hjem etter jul og kommet oss i den vanlige rutinen med lufting hver dag osv. Ørkenrottene fikk ikke springe på gulvet noe i jula av ulike grunner, men tror ikke de kjedet seg. De fikk kvister, doruller og dopapir hver dag + et lite tonn med godbiter ettersom nesten alle i familien var bortom til dem og ga dem noe hver dag! Heldigvis har de så stort et ferieakvarie at de ble ikke feite av den grunn. De har også blitt passet av onkel og mamma ettersom jeg har vært borte en del i jula, og det har gått bare bra!

Synes de har blitt litt mer rolig etter jula. Altså.. De er fremdeles spinnville og tullete, men nå er det null problem å få Ronja ut av buret for eksempel. Når jeg kommer med transportburet inntil buret dems så springer de begge to som raketter inn dit, for da vet de at de får ut på gulvet! Ronja har vært litt sånn at som oftest måtte jeg fange henne for å få henne ut før. Så godt at det er slutt, for følte meg jo litt slem når jeg måtte fange henne inn.

Ørkenrottenes møte med døden.

Jeg skulle gå på kåret å støvsuge, som er en leilighet i huset her fra den tiden mange generasjoner bodde i samme hus. Og tantebarnet mitt ble selvføglelig med. Hun ville nemlig se på ørkenrottene mens jeg støvsugde. Da jeg kom dit så jeg at alle 3 dørene inn til kjøkkene sto på vidt gap. ''Faen'' tenkte jeg. Jeg har jo gitt klar beskjed til alle her at en av dørene må være stengt i tilfelle ørkenrottene klarer å komme seg ut av akvariet. Dessuten har vi katt...

Da jeg kom inn på kjøkkenet ble jeg møtt av et høyt ''MJAAU!'' og jeg så katten sitte på bordet ved siden av akvariet. Jeg tror hjertet mitt stoppet opp der et par sekunder, for så å slå som gal. Jeg sprang bort til akvariet, og prøvde å oppføre meg så rolig som mulig ettersom tantebarnet mitt var med, men jeg så ikke ørkenrottene noen plass! Jeg kjente virkelig at jeg begynte å få panikk. Jeg stengte lokket helt til akvariet i tilfelle ørkenrottene var der så ikke katten skulle få tak i dem, og fikk ut katten. Og etter litt leting så jeg Gobi sitte under den tretingen Pappa hadde bygd til dem. Men Ronja var ikke å se. Men etter enda litt mer leting og flytting av ting så jeg Ronja sitte bak soppen. Og jeg ble så glad at jeg kunne grått! Ørkenrottene var livredde og turte nesten ikke røre på seg. Så jeg ga de havregryn og vi gikk ut derfra så de skulle få ro. Gikk dit litt senere og støvsugde da de ikke var redde lengre.

Jeg ringte til Mamma, som jeg hadde mistanke om hadde glemt døren, med all hensikt å kjefte noe voldsomt. Men hun hørtes så lei seg ut for at hun hadde glemt døra at jeg ikke klarte! Er jo sånt som skjer av og til. Jeg har jo til og med dratt hjemifra i Tromsø og glemt å låse døra liksom! Uansett tror jeg kanskje hun husker å lukke døra fra nå av! :)


Dette bildet er fra jula. I sommer har de mye mer spon og soppen og tretingen har byttet plass.

Ørkenrottenes gårdag.

Jeg sendte ut ørkenrottene på et oppdrag i går.. De skulle finne og spise edderkoppen som har bosatt seg på badet mitt. Jeg vet ikke helt om de fikk tak i den, men jeg har iallefall ikke sett den etter det, så satser på at ørkenrottene fikk seg et smakfullt måltid. En levende edderkopp må da smake bedre enn den døde flua Gobi fant i jula og spiste!

Uansett.. Etter oppdraget fikk de litt dopapir av meg, og da gjorde de noe kjempesøtt. Man skulle nesten filmet dem konstant bare for å få med disse små øyeblikkene på film. Gobi og Ronja gikk nemlig etter samme papirbit, og det endte med at de bet i hver sin ende av papiret og bar det inn i soppen sin sammen :D Sammarbeid er tingen!Ronja den skvetne!

Ronja fikk det for seg at jeg var skummel da jeg sto opp i dag. Hun stirret på meg og trampet med beina som en gal. Utrolig hvor høy trampelyd hun fikk til på sponunderlag egentlig. Hun har drevet å gjort dette før av og til, men da hadde jeg sittet å sett på tv eller noe sånt også har hun våknet og sikkert trodd det var noe skummelt.. Selv om de burde begynne å bli vant av den lave lyden fra tven min. Jeg trøster meg med at det går et minutt også glemmer hun hvor skummel jeg er og er like ''tam'' som før!Desse dyra desse dyra! De er nå noen merkelige små skapninger gerbiler!

 

Hvordan er det å ha ørkenrotter?

Jeg fikk et spørsmål for en stund tilbake hvor personen lurte på hvordan det egentlig var å ha ørkenrotter, så jeg tenkte jeg kunne skrive et innlegg om dette.

Først og fremst må jeg si at det er utrolig gøy å ha ørkenrotter. De finner på så mye forskjellig tull og det fasinerer meg hvordan de lager huler og tunneler i sponet.

Men det er jo også en del avsvar og utgifter som følger med.

- Først og fremst så må man jo kjøpe alt av utstyr, akvarium og sånt. Og det koster jo en del, men det varer jo også lenge. Jeg har jo akvarium og utstyr både her i Tromsø og hjemme til foreldrene mine. Men de er begge to kjøpt via finn.no så sparte en del på det. Dessuten er pappa flink og bygger ting til ørkenrottene med planker og treplugger, så det er helt ørkenrottevennlig. Det det blir mest utgifter av er spon og badesand og reising. Nå trenger man ikke å gi dem tilgang til badesand hver dag som jeg gjør, og mange ørkenrotter liker heller ikke å bade i sand, men da må man gi den omega 3 så pelsen deres holder seg fin. Spon går det mye av fordi jeg gir dem så mye at de faktisk kan grave og lage tunneler, noe jeg har sett at mange andre ikke gjør. Men jeg prøver liksom å gi dem mulighet til å utfylle alle sine behov selv om de er i fangenskap. Men man trenger bare å bytte spon ca hver 3. uke så det er jo ikke så dyrt i lengden. Jeg reiser hjem to ganger i året, og da må ørkenrottene være med. Det koster jo selvfølgelig penger å ha dyr med på fly så jeg må ut med 1000 kr ekstra i året i reiseutgifter. Men dette går jo bort vis man har bil eller vis man bor hos foreldrene sine. Mat og sånt er ikke en stor utgift ettersom de spiser lite. De hjelper meg også å spise opp grønnsaker og frukt før de blir dårlige så det er jo kjekt. Jeg gir de frukt og grønt sånn som epler, salat, gulrot, druer og rosiner, men dette skal de bare ha annenhver dag. Også kan man spare mye ved å ta seg en tur i skogen og plukke kviser, gi de doruller og røtter. Steiner kan også være kjekkt å ha i akvariumet og for å ha ute på gulvet når de er ute å leker. Jeg bruker også å gi dem eggkartonger, iskartonger med hull i og tomme shampooflasker som de kan ha det gøy med når de er ute å springer (ps: de spiser ikke på flaskene).


Her var det litt lite spon ettersom jeg gikk tom..

- Ørkenrotter kan fort bli fete når de er i fangenskap, uansett om de har nok plass i buret sitt, derfor er det viktig å aktivisere dem. I buret skal de ha mye å holde på med, og plass sånn at de får til å springe litt. Man bør også slippe dem løs på gulvet, helst i et rom der de ikke får tak i ledninger eller ting dere er redde for.. Jeg bruker badet, hvor de er ute hver dag i ca en time.


Her har de klatret opp på kommoden via meg.

- Det er viktig å ta hendyn til dyrene. Ørkenrottene sover jo 2-3 timer også er de våkne i 2-3 timer og sånn går døgnet, og det er veldig viktig å ikke forstyrre søvnrytmen deres. Derfor kan man ikke bruke så veldig mye mens de sover. Å ha på tven med litt volum på går greit, men sånn som å trene og støvsuge går ikke ann. Derfor må man dele opp dagen sin litt sånn at man gjør de bråkete tingene man må gjøre mens de er våkne, iallefall når man bor i en liten leilighet sånn som jeg gjør. Har man et helt hus kan man jo gjøre bråkete ting andre plasser enn der de er når de sover.


Hvorfor kaste noe andre kan ha bruk for?

- Rengjøring blir også viktigere. Før kunne jeg støvsuge kanskje annenhver uke, men nå må jeg støvsuge annenhver dag ca. Det faller ned en del ting fra buret deres, og badet er jo et totalt kaos etter et par dager. Pappbiter overalt.. Heldigvis bæsjer og tisser de ikke så mye så jeg må ikke vaske gulvet like ofte som jeg støvsuger (bæsjen deres er tørr for de som ikke vet det, så støvsugern tar det). Jeg har også måtte blitt flinkere med å ha på vifta når jeg lager mat, for jeg ser ikke helt for meg at lukta av løk er så godt for dem.


Her har de bygd tunnel hele veien rundt som dere kanskje ser, og litt mer spon enn på det forje bilde! Og litt gris på bordet..

 

Så jeg bruker opp til 2 timer på ørkenrottene hver dag, så lenge jeg har mulighet til det + at jeg må gjøre en del andre ting ettersom jeg har dem som tar litt tid. Men det er absolutt verdt det!

Og tror de har det bra hos meg!

 

Noen som ble klokere av å lese dette?

Vippehuske?

Til dere som har ørkenrotter (eller andre små gnagere)..

Hva synes småtrollene deres om vippehusker? Bruker de dem, ser det ut som om de liker dem eller ungår de dem? Vurderer å kjøpe ei vippehuske til småtrollene men er jo ikke så gøy å kjøpe ting vis det viser seg at de ikke bruker den!Bildet funnet på bristols.no

Sett noe jeg aldri har sett før

I dag har ørkenrottene laget en liten hule, og da jeg kom ut av dusjen lå de der. Og Gobi stelte med Ronja. Vasket henne, blant annet i skrævet, men må gjøres det også. Så ut som om de koste seg iallefall, og de sovnet med en gang de var ferdig å stelle. Jeg har hatt ørkenrottene i sånn et halvt år og aldri sett at de har stelt hverandre før. Men vanligvis har de jo gjemt seg i soppen sin for å sove, så tipper de har stelt med hverandre der inne.

Synes dette var veldig søtt jeg! :DRandom bilde av småtrollene mine..

Ørkenrottene og elefanten

Her kommer et par bilder, fra dagen før jeg ble bitt, som jeg helt hadde glemt å legge ut.


Ronja ignorerer elefanten mens Gobi tar tak i snablen dens og lukter på hodet dens, ørkenrottene i et nøtteskall!

Gobi den vriene..

Jeg tror helvette har fryst over eller noe. Når ørkenrottene skal ut på lufteturene sine så har jeg brukt å åpne transportbure og legge det på siden så ørkenrottene kan gå oppi det selv. Eller Gobi gjør iallefall det, mens Ronja lurer jeg som oftest oppi ei skål med godbiter som jeg tar ut av buret. Men i dag så kom Ronja springende i transportburet med en gang, mens Gobi måtte lures ut. Litt spesielt. Ronja fikk masse skryt, som hun ikke forsto da men.

I skrivende stund ligger jeg på magen på baderomgulve med to ørkenrotter overalt på meg. Er bestandig like interesant å være med dem når de er løse. Gobi sprang inni singleten min. Og siden jeg er veldig killen på siden var jo det.. Interesant.. De er også veldig interesert i dataen min. De vil spise på knappene og hoppe oppå skjermen. Så er det en eller annen skrivefeil her er det ørkenrottene som har rotet det til, ikke jeg :P

To sekunder senere: AU! Gobi bet meg i øret! Sånn skikkelig biting liksom. Ble to hull som det tøt blod ut av. Ikke behagelig. Vet ikke helt hvorfor hun gjorde det. Mulig hun holdt på å falle av eller noe. Hun satt bare oppå hode mitt også pluselig fikk jeg noe inni granskauens vondt i øret..

Nom nom nom! Jeg føler meg litt som den elefanten akkurat nå. Helt tilfeldig bilde.. Tok det i går.

Som den flinke bloggeren jeg er så måtte jeg selvfølgelig ta bilder som bevis..

Renset bittet med en gang med pyrisept. Blødde ikke så veldig mye akkurat. 

Burde man få stivkrampesprøyte hver gang man har blitt bitt av et dyr eller er det bare vis det er snakk om et villt dyr? Har blitt bit kjempemange ganger før i barndommen, og har aldri dratt å tatt stivkrampesprøyta etter det.

Ørkenrottene på turDe første bildene jeg har tatt av dem sammen, som faktisk er fine! Øynene til Ronja ble litt merkelig på grunn av at jeg brukte rød-øye-fjerning på Photoshop, men jeg synes ikke at det ble helt bra.

Flinke gravere

I dag har ørkenrottene laget mange flotte tunneler ettersom jeg hadde ommøbelert hos dem.Ut på tur på bade med spøkelseSom dere ser er det fullstendig kaos på badet når ørkenrottene er der. Øyet til Ronja var veldig skummelt men photoshops rødøyefjerning funket ikke så får være sånn. Ser så stygt ut å bare tegne på øyne liksom.

Nye ørkenrottesaker

På mandag dro jeg en snartur til ene dyrebutikken i sentrum. Skulle egentlig på  begge to ettersom de ligger rett atmed hverandre, men en av dem var ikke åpen av en eller annen grunn. Da kjøpte jeg gnagestein, frøpinner, badesand, godbiter og en slags bro laget sånn at man kunne bøye den sånn som man ville ha den. Den funker jo også som et slags hus. Virker som ørkenrottene liker broen, og godbitene forsvinner fort. Badesanden ble de helt ekstatisk over, tror det er fordi den var mye finere enn den gamle badesanden, de badet iallefall kjempemye på mandag. Gnagesteinen og frøpinnen har de egentlig ikke brydd seg så masse om enda. De har vært å smakt på begge to, men de har ikke holdt på med dem over lengre tid liksom. Men kanskje kommer det seg etterhvert. Sist jeg kjøpte en gnagestein var de ikke borti den en gang, så er jo en forbedring i det minste.

 
På siden av akvariet ser dere en masse sand som er etter at de har sandbadet, og merker etter at jeg hadde samlet det opp igjen. Å kaste helt ren sand bare fordi det har ligget på bordet er ikke helt min stil :PHar selvfølgelig kastet pakkningen til denne så vet ikke hvordan merke det er.

Spis på alt som spises kan..Som dere kanskje har forstått har ørkenrottene vært på farta igjen for noen uker tilbake.. Denne gangen har de funnet en sokk bak vaskemaskinen, og selvfølgelig lagt fullt av små hull i den, samt et stort hull.. Den må ha falt ned når jeg har vasket klær.. Litt småkjipt da de er mine eneste ullsokker med et annet mønster enn striper.. Skal se om jeg får til å redde dem selv, ellers så får bestemor se på dem i sommer..

Morsomme ting ørkenrottene har gjort:

  • Bitt meg i leppa (AU).
  • Bitchslapa meg i ansiktet med halen sin.
  • hoppet mot rumpa mi gang på gang, for å hinte om at jeg var fet (ville egentlig klatre på meg da).
  • prøvd å spise på bhstroppen gjennom genseren.
  • Bæsjet på hode mitt. (hadde heldigvis ikke diare, så ikke så ekkelt som det høres ut som).
  • Kravlet opp i buksa mi og bitt meg i låret (AU).
  • Blinket til meg (noen sier det er et tegn på at de stoler på deg, men hvem vet. Jeg blunker tilbake iallefall).
  • Prøvd å klatret opp benet mitt mens jeg satt på do.. Litt ubehagelig.
  • Spist på 2 topper, belte mitt, en haug med håndduker og kommoden min...
  • Ødelagt den fine hengekøyen jeg håndsydde på under et døgn.Flinke ørkenrotter.

I jula fikk ørkenrottene bevist hvor flinke de faktisk er. Til å lage tunneler.

De røde strekene viser hvor tunnelene deres er ettersom de er litt vanskelige å se.

Skikkelig gøy!

Forbanna ørkenrotter!!

Denne dagen har ikke gått helt som den skulle. Jeg sto opp i tolvtiden og slapp ut ørkenrottene på stua/kjøkkenet. Jeg har jo bygd murer så de ikke kommer seg til ledninger osv. Men smarte meg satte på vaskemaskinen på badet, og det likte de ikke. Så de satt seg på hver sin plass, under sofaen og under skrivepulten og trampet med føttene. Jeg tenkte dette ville vel gå over så jeg gikk ut og luftet meg litt før jeg satt meg på soveromme for å lese. Men når disse skapningene blir redde så er de det lenge!  Tror de var ute i ca 5 timer før jeg fikk tak i dem. De hadde tilgang til både mat og vann da, men de skal jo sove etter å ha vært våken i ca 2-3 timer.

Føler meg skikkelig misslykket, og har ikke fått lest så mye i dag som jeg hadde ønsket. Skal aldri mer ha de ute på gulvet i stua/kjøkkene. De føler seg ikke helt trygg der tydligvis. Kanskje er det fordi rommet er stort eller fordi det er mer som skjer der enn på badet. Vet ikke helt. Men når de blir redde er det et helvete å få tak i dem. De sitter seg på plasser man umulig kan få tak i dem, og når man får dem til å røre på seg så springer de som olja lyn.. Jaja. Ingen har vel sagt at det å være dyreeier bare er gøy hele tiden :P Men ja jeg er fremdeles glad i dem :P

Dessuten klarte jeg å gå til butikken, som selvfølgelig var stengt ettersom det var søndag! Distre med andre ord!

Hoho! Eksamen kommer til å gå såå bra... Men kan alltids ta den etter jul vis karakteren blir alt for dårlig, noe jeg ikke satser på da!

Ørkenrotter på bordet!

I går kom jeg på en løsning som gjore at ørkenrottene kunne gå inn og ut av buret sitt og ut på bordet når de ville (så lenge jeg var tilstede iallefall.

De tørr nemlig ikke å hoppe ned fra bordet, så så lenge de ikke faller ned (noe Ronja gjorde i går) så er de trygge oppå der. Gobi har blitt skikkelig tøff og springer opp og ned stigen som bare det, mens Ronja er litt mer skeptisk på den, men hun vet iallefall at hun har mulighet til å gå på bordet. Når jeg enda sitter og leser til eksamen på stua, så er det liksom ikke så mye jobb å passe på dem mens de er på bordet. De får også selvfølgelig sin daglige luftetur på badet i tillegg til bordluftingen. Og ja det er trygt.

Jeg har jo også som sagt hatt photoshoot med ørkenrottene, og her er da det beste bildet av dem to sammen.

Det er rett og slett umulig å få til skikkelige bilder med disse to sammen. Her ser det jo litt ut som om de klemmer, men de krangler egentlig over ei valnøtt.

Takknemlige ørkenrotter

Jeg må skrive et innlegg på vegne av ørkenrottene. De er nemlig ikke tunge nok til å klare å trykke på tastaturet og de er heller ikke så flinke til å stave enda. De ville bare fortelle hvor takknemlige de er for alt folk gjør for dem.

Først en takk til Tante M og Trollet fra Senja for alle de deilige dorullene og tørkerullene de har fått!

 
Nam nam!


De vil også sende en stor takk til Bestefaren sin, som skal snekre fine ting til dem for å ha i ferieakvariet.

 

Og sist men ikke minst en takk til Bestemoren sin, for at hun skal dra til Steinkjer og kjøpe diverse ting de trenger når de kommer hjem til jul. Hun skal også tørke blomsterjord, noe som er veldig snilt!

Hva skulle vi gjort uten dere??

 

Vinneren av forje konkurranse: Proud to be different

Rømt ørkenrotte - Oppdatering

Ok som noen kanskje har sett har jeg lagt ut et innlegg i natt om at ene ørkenrotta hadde rømt og at jeg ikke fikk tak i henne. Jeg fikk faktisk ikke tak i henne før klokken var over seks på morgenen (veldig trøtt og frustrert). Da hadde hun funnet et hull i pulten min så hun satt inni skapet. Jeg stengte for hullet med et bilde (takk for hjelpen bestemor og bestefar) og fikk heldigvis tak i henne uten for masse stress på stakkars Ronja. Hun var nok like trøtt som meg, for Gobi la seg å sov med en gang hun kom inn i buret. Altså gikk den stakkars jenta uten skikkelig søvn i 6 timer!! Ørkenrotter bruker å være våken ca 2 timer før de sover i ca 2 timer, så det var jo absolutt ikke bra for henne. Ikke var det så bra for meg heller ettersom jeg har jobbet for å prøve å snu døgnet mitt tilbake til normalt.. Men nå er det enda verre igjen liksom... Gøy ja!

Gammelt bilde av rømlingen!

Rømt ørkenrotte

Fae.. Ronja er på rømmen! Inne i leiligheten da så er ikke så farlig! Men jeg får ikke tak i henne og jeg er veldig veldig trøtt! Hadde liksom tenkt å legge meg å sove nå, men isteden sitter jeg å venter på at hun skal komme fram fra sofaen. Lurer litt på om hun har lagt seg til å sove inni ene sofabenet... Hmm.. Heldiggris iallefall!

Ny lærdom

I går lærte jeg faktisk to nye ting om ørkenrottene. Nr 1: Vis de blir redde tramper de med bakbena. Jeg har brukt å ligge på magen i gulvet når de er ute å springer, og da springer de over meg og til og med inni klærne mine (noe som er litt ubehagelig). Så jeg tenkte jeg skulle legge meg på ryggen å se hvordan det gikk, men da ble de plutselige kjemperedde. Var litt merkelig for jeg hadde ikke gjort noen brå bevegelse eller noe. Gobi satt under vasken og så på meg mens hun trampet med bakbena. Men med en gang jeg satt meg opp, begynte de å springe rundt meg og over meg igjen. nr 2: Ronja er utrolig flink til å klatre. Hun forsvant plutselig opp en håndduk som hang på veggen, og klatrer rett opp nesten en meter før hun datt ned. Gikk heldigvis bra meg henne, da jeg klarte å legge en haug andre håndduker under før hun datt. Ganske kult da! De har også denne helgen hatt en overflod av doruller å kose seg med, ettersom jeg har spurt en god vennine om å spare på dorullene sine og gi dem til meg. Så på fredag fikk jeg  6 doruller av henne!


Nom nom! Takk tante M for dorullene!

Ferdigsydd hengkøye

Laget av deler av en gammel skjorte. Håper ørkenrottene blir å like den og at de ikke spiser den i stykker. Akkurat nå ligger de å sover så de har ikke fått sett den enda. Tenkte det var på tide med noe litt fargerikt i buret deres og jeg har letet etter trekantete hengekøyer en stund nå. Den fungerer iallefall som en midlertidig løsning, da jeg vil ha en hengekøye som er litt større..

Luftetur 17.10.11

Ok, jeg er nok et rotehue uten like! Tok masse bilder og videoer av ørkenrottene for sånn 3-4 dager siden som jeg skulle legge ut, men har selvfølgelig glemt det. Ops!
 
Jeg la merke til at ørkenrottene knagde på gitteret i buret, og fant derfor ut at de måtte få ut en tur. Denne gangen spreng de faktisk opp armene mine med en gang og jeg fant ut at jeg kunne bare bære dem sånn til badet. Noe som gikk fint selv om de virket litt nervøse. I begynnelsen når de var på badet lot jeg dem være litt alene mens jeg fikset opp buret dems. Jeg gikk å sjekket sånn hvert 3 minutt eller noe i tilfelle de klarte å finne på noe tull. Buret ser mer eller mindre ut som det gjorde før, men de har fått byttet ut sponet osv og papplatene iallefall. Jeg har også funnet en metode for å få dem til å gnage på pinner, og det er å enten gi dem veldig korte tynne pinner som de kan holde i hendene sine, eller så deler man en litt tykkere kvist som en blekksprut, og stikker den inn i buret og setter den fast. Den siste metode prøvde jeg den 17. så derfor det ligger en gigantisk pinne oppå buret. Etter at jeg var ferdig med buret tok jeg med meg en pensumbok og gikk på badet.
 
De liker tydligvis å springe på badet, og en stor favoritt i tingene som er der er haugen med håndduker jeg bruker å legge i dusjen. Tanken bak dem var i begynnelsen at det var litt bløtt i dusjen og jeg ville ikke at ørkenrottene skulle bli bløte, men de gravde seg på et vis under dem og lagde små ganger. Gobi var spesielt glad i det. Hun forsvant ned i et hjørne og kom opp igjen litt forskjellige plasser, for så å springe bort til det samme hjørnet hun startet i. De ble faktisk ikke våte av det må jeg legge til. Ville ikke latt dem gjøre det vis det muligens hadde vært skummelt for dem.  Jeg la også et pledd i en haug på gulvet etter hvert og den elsket de også å springe inni å prøve å finne en vei ut. Jeg holdt selvfølgelig øye med dem i tilfelle de plutselig ikke fant veien ut. En skummel ting som skjedde var at Gobi plutselig stakk hode ut av skittentøyskurven min. Den har noen hull i seg, som jeg trodde ørkenrottene ikke kom seg opp til, men så feil hadde jeg. Kantene rundt hullene kan være litt kvasse så jeg satt opp skittentøyskurven etter at hun hadde kommet seg ut. Ble ikke mye lesing på meg, da jeg fant ut det hadde vært søtt med et bilde av dem sittende på boken min. Men det var ikke så enkelt så til slutt måtte jeg ty til havregryn. Fikk da noen søte bilder:
 


 
Her er en video. Ikke så veldig spennende, men dere kan iallefall se hvor søte de er!

video:mov00042blogg

Ørkenrottenes ønskeliste

Vel... egentlig min ønskeliste.. Men tingene er til ørkenrottene da..


Hengekøye.. Trenger ikke være akkurat denne da den var akkurat for stor. Vil helst ha en trekantet.


Et lite klatrestativ. Så litt morsomt ut iallefall. Tro om ørkenrottene er enige med meg??


Et trehus med litt klatremuligheter. Ikke like morsomt som det forje men utrolig søtt!


Tunnel-ting i tre. Ser kjempekult ut. Ser for meg hvordan ørkenrottene ville gravd den ned og brukt den til å lage et hemmelig hus jeg aldri får tilgang til. Denne vurderer jeg på det sterkeste å bestille. Eventuelt få foreldrene mine til å bestille den så jeg kan ha den i ferieburet.


En vippeting. Denne er jeg litt usikker på da jeg lurer på om ørkenrottene kanskje kan sette fast halen i den? Vis ikke hadde den nok vært kul å hatt.

Problemet med alle disse tingene (forutennom hengekøya) er at det jeg egentlig trenger (forutennom til ferieburet) er småe ting for å ha i tredje etasje, hvor jeg har litt liten plass, samt en hengekøye. Er det noen som har tips tar jeg gjerne imot dem. Vurderte nesten å bare klippe en ullsokk så den ble litt mindre og kortere å legge den inn til dem liksom.. Alt de har i tredje etasje er matskålen, drikkeskålen og drikkeflasken. + et par ubrukte greiner.

Noen som har noen tips??

Og er vippetingen farlig for ørkenrottene?
Gobis fot - oppdatering

Det var nok på tide kanskje.. Jeg oppdaget blod under ene neglen til Gobi for ca en uke siden og ble veldig bekymret! Det viste seg at jeg hadde blitt bekymret uten grunn for to dager etterpå så jeg ikke noe tegn til skade på foten hennes.

Ørkenrottene har blitt mye mer tøffe siden sist også.. Nå tenker de ikke så mye før de begynner å gå oppover armene mine osv. Ronja er litt morsom å holde på med, ettersom hun spiser på håret mitt når hun sitter på skulderen min. Begge to spiser på alle mulige ugjevnheter på genserne mine, så jeg må nesten tenke på hva jeg har på med. Dessuten har dem en tendens til å tenke at kløften min er en tunnel, så jeg kan ikke ha på meg noe veldig utringet... Perverse små skapninger altså!

En skadet Gobi!

Gobi har skadet seg i natt. Da jeg våknet i mårrest så jeg at hun hadde blod på ene tåen sin, og jeg ble skikkelig redd. Nå har hun heldigvis bare et lite sår under ene neglen, og det virker ikke som hun har vondt. Hun spiser, drikker og er veldig aktiv. Jeg har latt henne krype oppover armene mine flere ganger i dag for å sjekke at hun hadde det bra. Hun har heller ikke blødd noe etter at jeg sto opp, så jeg tror det går bra. Men litt ekkelt likevel. Føler meg litt bekymret for henne, selv om det ser ut som om det går bra.

Q til dere som har gnagere: Burde jeg kjøpe noe å smøre på såret? Eller kommer det til å bli bra av seg selv?Bilder av ørkenrottene

Her er noen bilder av småkrypene!

Dorull smaker godt!

Blomkål er mye bedre!

Spon er også godt!

Får jeg plass under rota? Jepp!ut på tur, aldri sur..

Meg og Gobi! Hun klarte ikke å sitte stille lenge nok til at jeg fikk til et skikkelig bilde. Gaa, så stor nesen min ser ut på bildet! Ser jo nesten ut som et troll fra Senja jo!Q: Hva synes dere om bildene?

Første luftetur video

Da har ørkenrottene vært på sin første luftetur på badet, og jeg tror de likte det. Til å begynne med var virket det som om det var veldig skummelt men etter hvert ble de litt roligere. Men de var utrolig vanskelige å få tak i når de skulle inn i buret igjen. Nesten så jeg begynte å bli litt irritert, men det gikk da bra, og nå er begge to trygt inne i buret igjen.

Her er en liten video av dem mens de var på badet. Dere burde skru av lyden da det eneste dere uansett får høre et den hersens viften på badet... Enjoy!


video:mov00013

Tøffe småtroll!

De siste dagene har ørkenrottene blitt mye mer tøffe! Gobi har gått opp og ned på armene mine og i nakken min i mange dager nå, mens Ronja har nettopp funnet ut at det går ann å gjøre. Veldig morsomt at de faktisk tørr å klatre på skumle meg. Men tror ikke det er egentlig meg de har lyst til å holde på med, for de ser på gulvet hele tiden, som om de vurderer å hoppe.. Jeg har hatt Gobi løs på bordet, men jeg tror hun syntes det var veldig skummelt.

Jeg tror jeg skal prøve å slippe dem løs på badet i morgen, og se hvordan det går. Jeg har sett flere ganger at de biter på gitteret på buret, og jeg tar det som et tegn på at de kjeder seg og vil ut. Når jeg ser de gjør det bruker jeg å gi dem doruller, dopapir eller noe slags mat. For et par dager siden hadde jeg litt ekstra spon i akvariet for at de skulle ha spon under soppen så de kunne lage flere ganger ut av den. Og det satte dem i en voldsom aktivitet. De begynte å grave, ikke bare der jeg hadde hatt mer spon, men over alt! Man så virkelig at de storkoset seg. De har også fått smake bittelitt blomkål og kålrot, noe de likte veldig godt.

Jeg får prøve å ta noen bilder i morgen (senere i dag forsåvidt) og legge ut!

To uker med ørkenrotter

 

På torsdag hadde jeg hatt ørkenrottene i to uker, og det feiret jeg med å bytte underlaget i buret og flyttet litt rundt på sakene til dem. Og jeg tror de likte det kjempegodt. Det gikk ganske greit å flytte over dem fra buret og til transportburet, selv om Ronja var litt vanskelig å få tak i. Da jeg skulle flytte dem over til buret igjen, gikk faktisk Gobi rett i handa mi så jeg kunne flytte henne over. Det var litt morsomt. Vet ikke om hun gjorde det med vilje eller om hun bare var nysgjerrig på handa.

Her er iallefall resultatet av ommøbeleringen:


Gobi likte veldig godt koppen jeg kjøpte på fretex som dere ser. Og Ronja makulerte sånn to doruller på en kveld.

 

Men det mest morsomme med kvelden skjedde da jeg skulle gi dem litt havregryn.. Gobi gikk faktisk opp armen min og gikk helt bak til nakken og ryggen min. Og dette gjorde hun flere ganger! Ble kjempestolt!

Usosiale ørkenrotter

I dag har jeg nesten ikke sett Ronja og Gobi. De har vært i hulen sin, som nå er gjennombygget, hele tiden så og si. De sover der og når de våkner driver de å fikser på hulen.  Jeg har faktisk måtte se etter et par ganger for å se at de ikke hadde dødd. Føler meg nesten utelatt! Men bra tegn på at de driver på å styre slik vil jeg tro.

På lørdag fikk ørkenrottene inn det siste huset i buret sitt og de elsket det. De sprang inn i det, klatret på det og gnagde litt på det. Det eneste negative med det er at nå når jeg gir dem godbiter i handa mi så fyller de ofte munnen sin før de gjemmer seg i huset. Så når jeg skal bytte spon osv, så må jeg omorganisere litt. I går, altså søndag, fikk de en skål med sand, for å bade i... Men de forsto ikke helt at de skulle bade i sanden. Det første de gjorde var å begynne å grave under selve skålen, så nå er det bare spon under halve skålen. Den sitter heldigvis fast mellom akvariets vegg og steinen, så det er ikke noe mulighet for at den faller ned på dem. De har gravd litt i sanden da.. Så kanskje fatter de det snart og jeg har ikke helt hjerte til å ta ut skålen når de har vært så flink til å grave under den.

Men de har likevel blitt litt smartere! De har nemlig begynt å spise på dorullen (bevis lengre ned).

Bilder:

Nytt hus og druespising!Skål med sand.Dorull.

Søtt bilde av Ronja! (Synes hun er så mye vanskligere å få tatt bilde av)

Forresten:

- Er det noen som vet hvorfor blogg.no ikke finner visse bilder på dataen min? Var samme fil-type og ikke skjult eller noe sånt.. Og når jeg lagde kopi av det fant jeg det med en gang. Og nei jeg har ikke bare oversett det.

- Er det noen som vet hvordan man får bilder opp på siden av innleggene? Altså i ''margen''.

Temming og litt ommøbelering

Jeg bruker tid hver dag på å få ørkenrottene til å bli vant til å bli håndtert. De kan jo ikke komme ut av buret enda fordi de er så ville og jeg kan ikke løfte dem opp for se etter skader osv. Akkurat nå er de så tamme at de kommer til handen min og tørr å komme oppi den for å spise godbiter som havregryn. De har også turt å komme bort til nesen min et par ganger vis jeg står helt i ro.

Her er noen bilder av temmingen. Litt dårlige bilder fordi jeg bare bruker mobilen. Den har en litt mildere blitz enn det skikkelige kameraet mitt.
Jeg har også flyttet litt på steinen jeg har under trappen opp til 2. etasjen. Dette fordi ørkenrottene har blitt litt større og jeg er redd at de blir sittende fast der når de blir enda større. Vet ikke om forskjellen vises så godt, men ble ca flyttet en cm ekstra fra glassplaten.

Før: 

Etter:Og ja jeg bruker blå ulltråd til å holde sammen buret og akvariet. :P

 

Her er søtingene mens jeg holder på å ommøbelere.Ukens konkurransevinner: Veronica!

KATASTROFE

I dag når jeg våknet la jeg merke til noe rart.. Ørkenrottene, som vanligvis ligger under en haug av spon og diverse annet, lå og sov inne i soppen. Og da jeg så litt nærmere på hulen deres så jeg at den var blitt ødelagt. Ånei tenkte jeg. Stakkars Gobi og Ronja. Kommer de til å klare å bygge den opp igjen. Så når de våknet ga jeg dem litt dopapir og høy i håp om at det skulle hjelpe dem i å gjenoppbygge sin fine lille hule.

Gobi gikk raskt igang med å hente papiret inn i soppen og strimlet det, mens Ronja bare sprang rundt og spiste havregryn (hadde lagt litt havregryn på forskjellige plasser så de hadde noe å lete etter). Etter hvert begynte også Ronja og hjelpe til og de fikk iallefall laget seg en fin liten seng i soppen før de sovnet.

Noen bilder fra arbeidet.Ukens konkurransevinner: Veronica!

 

Dag 7 med ørkenrotter

I dag har jeg og ørkenrottene vært veldig sosiale. Etter at jeg hadde vært å gått byvandring med klassen, hvor vi så på hvordan ulike tegn og symboler er brukt i sentrum, ga jeg ørkenrottene havregryn fra handa mi, og da så jeg ut vinduet at ungene til hybelvertene og en kompis sto der og så på ørkenrottene derfra. Jeg sa at de kunne komme inn og de kom inn å så på dem. Tror ørkenrottene likte det. Senere på kvelden kom ei vennine og hun fikk prøve å gi dem havregryn fra handa, noe som også gikk bra.

De tørr nå å sitte lenge på handa mens man beveger den litt, noe som er veldig gøy! Men det skjer bare når det er godbiter der. Ronja turte også å lukte på nesen min i dag. Føltes ganske merkelig å kjenne værhår mot nesen da men!

Ronja og Gobi har også fått litt dopapir i dag, og det tok ikke lang tid før de dro det med seg mot hulen sin og begynte å tygge det i stykker. Veldig bra at de likte det og at de faktisk forsto hva de skulle gjøre med det.

Men nå skal jeg legge meg, ettersom jeg har sovd alt for lite i natt!

Ukens konkurransevinner: Veronica!

Dag 5 og 6 med ørkenrotter

Jeg skrev ingenting om ørkenrottene i går fordi jeg var litt smådårlig så gadd ikke.

I går så jeg Ronja drikke fra vannflasken for første gang, noe som er veldig bra. One down, one to go. De har også virkelig fått øynene opp for høyballen, så i dag da jeg sto opp var den nesten helt tom. De har også fått gulrot, noe som falt i smak, men det virker nesten som om de likte dem bedre når de hadde ligget en stund. Det samme gjaldt eplene. Eller så var dem bare ikke sulten når de fikk maten.. De har heller ikke brukt løpehjulet noe, annet enn til å sitte og klatre på.

De har blitt mye tøffere med å komme bort til handen min. Gobi klatrer gjerne opp i handen min, selv om hun ikke blir der så veldig lenge, og selv om Ronja er litt mer forsiktig så har jeg faktisk fått strykt henne på ryggen et par ganger uten at hun brydde seg. Litt gøy!

Siden jeg ikke har tatt noen bilder så har jeg tegnet et veldig flott bilde!

Ukens konkurransevinner: Veronica!

Dag 4 med ørkenrotter

I dag har endelig ørkenrottene vært over alt i buret. I går begynte dem å gå opp i tredje etasjen, men de gikk ikke over bruen til den andre delen av buret, noe Ronja gjorde i dag. Som belønning for dette fikk de et par eplebiter og litt havregryn. Det er utrolig hvor glade de er i havregryn, men eplene var det ikke så masse stas å få så de har ikke spist så masse på dem. Men gøy å gi dem litt forskjellige ting uansett. I gårkveld fikk de litt løvetann som falt veldig i smak.. Nam nam!I natt så jeg dem springe rundt som gale etter hverandre, og når den ene nådde igjen den andre så det ut som om dem lektesloss eller noe sånt, nesten som om de lekte sisten. Var iallefall kjempesøtt! De er også veldig søte når de klatrer opp på høyballen som snurrer rundt som bare det.

Jeg har også prøvd å legge godbiter i handa mi og la dem komme opp på den uten at jeg rørte på den, og det gikk bra. De turte iallefall komme opp på den lenge nok til å hente godbitene før de sprang ned til tryggheten i akvariumet. Dessuten var det ingen biting i dag.

De har enda ikke forstått at de kan gnage på dorullen jeg har gitt dem, men de bruker den mer en gjerne til å springe igjennom, og til å gjemme seg. Akkurat nå ligger den nedgravd under masse spon og ting, ettersom de har fikset opp hulen sin litt i dag. De har bygd seg en hule under soppen, hvor de ligger å sover.

Åh så gøy det er å ha fått seg kjæledyr igjen. Jeg har virkelig savnet det! :D

Her er enda et av mine kjæledyr... Et jeg gjerne skulle vært foruten men...

Herlig å bo i kjeller ja! :D

Ukens konkurransevinner er: Nattehauk.

Dag 3 med ørkenrottene

I dag er altså dag 3 med ørkenrottene, men det er fremdeles veldig spennende å følge med på dem mens de holder på med sitt. De sitter også å følger med på hva jeg gjør, men de virker ikke så veldig redde for meg. Siden forje innlegg har jeg lagt inn to pappark i 2. og 3. etasje, ettersom jeg har fått info om at det kan være skadelig for dem å gå for masse på gitter, dessuten gjorde det at de ble mye mer aktive i 2. etasjen med en gang. Jeg har derfor flyttet matskålen og vannskålen til 2. etasje, så de slipper å få så masse spon i det. Jeg har fremdeles ikke sett dem bruke vannflasken så jeg får bruke vannskålen litt til. Det de har begynt å bruke siden sist, er faktisk gnagesteinen, som har blitt en stor favoritt, noe som er veldig gøy, og jeg har også sett Gobi gå opp i 3. etasje en gang, så snart kommer de nok til å være over alt i buret.

Jeg prøvde å sette på litt musikk på lavt volum før i dag for å se om det plaget dem men det gjorde det ikke. Så når de våkner igjen skal jeg prøve å sette på musikken litt høyere. Vil jo ta det litt gradvis så jeg ikke skremmer dem liksom så headsettet mitt har blitt mye brukt de siste dagene. Det har også fått meg til å lese en del pensum, ettersom det ikke bråker så masse. Noe som er veldig bra for jeg henger litt etter på skolearbeidet.

I dag da de fikk hver sin godbit, bet Ronja meg, men ikke i redsel eller sinne, og huden ble det ikke hull i. Tror iallefall det er nysgjerrighet. De vokser det kanskje ifra seg etter hvert, så ikke så farlig (håper jeg iallefall).

 

Her er begge to på samme bilde.Ronja smaker på gnagesteinen.

Gobi på vei ned fra 3. etasje.
Ukens konkurransevinner er: Nattehauk.

Dag 2 med ørkenrotter!

I dag har ørkenrottene fått havrngryn, noe de likte veldig godt! Jeg la litt oppe i trappen til andre etasjen også litt i løpehjulet, og Ronja fant det veldig fort. Hun har også blitt mye flinkere å gå på gitteret, så jeg tror hun har øvd seg masse mens jeg har vært borte. Gobi derimot tørr ikke gå lengre enn opp trappen, der stopper hun så hun er nok redd for å gå på gitteret enda.. så strødde litt havregryn rundt om kring i akvariumet sånn at hun også skulle få smake. De har også begynt å lage litt mer lyder, noe som er utrolig søtt! Jeg har også flyttet ned gnagesteinen til andre etasjen sånn at iallefall Ronja får tak i den, og hun likte den veldig godt! Skikkelig gøy! :D

Her sitter de å spiser havregryn.


Jeg har også lagt litt mer merke til personlighetene dems i dag, Gobi er den litt mer rolige og tøffe, forutennom når det kommer til å gå på gitteret da. Ronja er litt mer pysete, men full av energi og veldig eventyrlysten når det gjelder å utforske hjemmet sitt. Jeg har sett Ronja masse oppe i andre etasjen, mens Gobi stopper opp i trappen.

Og her er de to andre bildene jeg tok av dem.


Skikkelig søte små vesner!

 

Ukens konkurransevinner er: Nattehauk.

Velkommen Ronja og Gobi!

I dag har ørkenrottene endelig kommet! Jeg er så overlykkelig! De er utrolig søte og små. De er ca 5 uker gamle.Den krem-fargede heter Gobi og den brune heter Ronja. Bildene er ganske dårlig da jeg ikke ville plage dem med blitz helt enda, men søtheten dems vises da likevel!!

Turen hjem gikk fint selv om jeg tror de syntes det var litt skummelt å kjøre buss, men da jeg skulle flytte dem over fra transportburet til akvariet og buret kom jeg over to problem. For det første klarte de ikke å gå skikkelig på gitterunderlaget som jeg har i selve buret, så de kan bare være i akvariet, men de lærer det kanskje med tiden, ellers så får jeg kjøpe noe underlag. Og det andre problemet var at da jeg skulle flytte over Ronja til buret klarte hun å komme seg ut fra hendene mine. Hun for å sprang litt rundt på gulvet noen minutter før jeg fikk tak i henne. Jeg bygde en mur av ting så hun ikke kunne springe noen plass også la jeg ned papirkurven min, som hun etter hvert sprang oppi. Og så var det bare for meg å flytte henne inn i buret, noe som faktisk gikk bra denne gangen. Ettersom de ikke kan komme seg opp fra akvariet får de heller ikke tak i drikkeflasken men jeg har satt ut en skål med vann og det har gått fint. Etter det har de brukt tiden sin på å utforske sitt nye hjem (den delen av det de kan i alle fall), grave og sove. Har også sett at i alle fall Gobi har vært å både spist og drukket, så virker som om de har det bra. Veldig fascinerende å sitte å se på hvordan de holder maten med sine små hender, noe jeg synes er utrolig søtt.

Jeg vet de skal være mest mulig alene de første 24 timene, men det var et problem med trappen opp til buret (der de enda ikke helt klarer å gå), så jeg var i fjæra og hentet en stein, vasket den osv, også la den uunder trappa som støtte. Da jeg prøvde å bare legge handa mi inni akvariet var begge to veldig nysgjerrig og ikke så redd som jeg trodde de skulle være (pga reisen og den lille jakten på Ronja). De kom nesten opp i hånda mi faktisk. Gobi bet meg men tror det bare var litt for å teste for hun virket ikke redd eller aggresiv, og hun bet ikke hull på huden så var liksom ikke så farlig. Jeg må også inn i buret i ny og ne for å ta bort litt skrot fra matskålen og bytte vann til dem, men ellers lar jeg dem være i fred. Har også vært så stille som mulig, hatt headsett på meg når jeg har hørt på musikk og sett tv osv.

Her er et bilde av hjemmet dems, mer eller mindre som det er nå, forutennom at den store steinen mangler.Ukens konkurransevinner er: Nattehauk.

Pakke i dag :D

I dag fikk jeg ENDA en pakke i posten, og det var selvfølgelig ting til ørkenrottene.


Ei søt hytte! Som sikkert blir spist opp etterhvert men... :P


Snacks som smaker alger og grønnsaker.

Salat-/høyball


Burvask.


Hamsterull, som jeg ikke har tenkt å bruke, ettersom jeg har fått hørt at det kan skade dyrene..

Pakke i posten :D

I dag har jeg vært å hentet en pakke i posten fra onlinezoo.no :D Skikkelig fornøyd!

(Bildet er fra onlinezoo)

Navneforslag?

Er det noen som har noen navneforslag til de to jenteørkenrottene jeg får om litt? Jeg kommer særiøst ikke på noe bra så trenger litt hjelp!Ørkenrotter bestilt :D

Jeg begynte å bli litt stresset i går.. Jeg hadde vært på tre ulike dyrebutikker dagen før og ingen hadde noen ørkenrotter, og hadde heller ikke planlagt åå få det inn i nærmeste framtid. Så i går skulle jeg på de to dyrebutikkene på fastlandet. Den første jeg gikk til var nedlagt, og jeg begynte å tenke at jeg aldri kom til å få meg ørkenrotter, og det kom til å bli skikkelig trist fordi jeg hadde så masse ting til dem hjemme som jeg kom til å måtte se på hver dag... Så gikk jeg til den andre butikken.. hvor de heller ikke hadde ørkenrotter!! Men heldigvis brukte de å bestille dyr fra Sverige, så om to uker får jeg ørkenrotter! :D To små søte jenteørkenrotter som skal være i ulike farger, så jeg kan se hvem som er hvem. Blir kjempegøy! Blir slitsomt å vente i hele to uker, men må se positivt på det, og det er jo at det jeg har bestilt på nett kommer til å komme før ørkenrottene. Har bestilt 3 ulike hus + noe snacks og burvask.

Så når jeg kom hjem fra dyrebutikken fant jeg ut at jeg nesten måtte skrive noe på facebook om dette, så jeg skrev: Om to uker blir jeg mamma til 2 jenter. Og da mamma så det skrev hun på sin facebook at hun skulle bli bestemor til to jenter, og vi fikk skikkelig mange kommentarer. Selv etter at vi hadde skrevet at det var ørkenrotter det var snakk om trodde fremdeles folk at det var snakk om babyer. De hadde tydligvis ikke hatt tid til å lese kommentarene :P Skikkelig gøy iallefall! Så nå tror sikkert mange at jeg er gravid med tvillinger :P

Leting

I går har jeg som sagt vært ute på shopping og kjøpt en del ting til ørkenrottene, men ingen av de tre dyrebutikkene jeg var inne på hadde faktisk ørkenrotter. Noe som gjør meg litt stressa.. I dag skal jeg dra til de to dyrebutikkene på fastlandet og se om de har noen. Krysser fingrene for at de har noen, ellers må jeg jo begynne å lete etter privatpersoner som skal selge ørkenrotter og det kan jo ta en stund å finne...

Utstyr til ørkenrottene

Som sagt skal jeg få meg ørkenrotter. Men jeg er ikke helt klar enda. Jeg har kjøpt en del ting i dag, og jeg har bur og akvarium + en del småting som var med buret fra før av. Jeg gleder meg virkelig til å få meg ørkenrotter, da jeg ikke har hatt dyr på 5 år, og dessuten har jeg aldri hatt andre gnagere enn kaniner før så er veldig spennende. Jeg vil kjøpe to hunnørkenrotter sånn at jeg har muligheten til å få unger senere vis jeg vil det. Men dette ligger langt inn i framtiden.

 Dette har jeg av utstyr akkurat nå:


Transportbur.


Bur og akvarium.


Deler til buret.


Drikke, mat og løpehjul.


Høy og spon.


Mat, godbiter, chincilla-sand for bading og ull til rede.


Her har jeg bynt å organisere inne i buret, men en del ting mangler enda, og selvfølgelig mangler ørkenrottene da! Og jeg må feste buret og akvariumet sammen, før noe slags levende kan være inni der. Må jo være trygt! :) Ahh dette blir gøy!

Hildur

Hildur

23, Leirfjord

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. Derfor har jeg kvittet meg med det aller meste som jeg ikke virkelig elsker. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Holde på med dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Har også begynt å lære meg å spille på mandolin. Bor i Tromsø. Liker ikke spam! Vis du vil legge meg til som venn er det smart å legge igjen en kommentar på et innlegg så det iallefall ser ut som at du legger meg til for at du vil lese bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits